Och zienky potrebujem to dat zo seba.okolo toho covidu a karanteny som dostala taky chaos ze neviem ci som sa dostala ja do problemov ale asi niekoho dostanem ja.. so synom som bola od 18.1 v karantene.syn uz je ok.ked nam volala z hygieny co a ako ohladom neho tak sa ma pytala ci chcem ist na pcr test aj ked som ockovana2x ze budemmat istotu a ze sak ja aj tak nemusim dodrziavat karantenu ked nemam priznaky...tie prisli v ten den vecer bolest hlavy pozit antigen...tak som som volala obvodnej a sestticka mi povedala co riesim to moze byt aj chripka a ze ked som ockovana nemusim byt v karantene ak nemam teda noake priznaky.kedze som mala cely tyzden som bola doma v karantene v sobotu som isla na ten pcr kt.bol pozit.myslelasom sobjednany.vysledok pozit.
nic si z toho nerob, ja uz sa tiez stracam v tom, co vlastne plati a ako .ak si mala respirator nemusis sa bat a po takej dobe bol ten virus uz urcite oslabeny a nemusela si uz byt infekcna
No bolo by dobre obvolat ambulancie kde si bola, že si pozitívna na covid. To ja nechápem, že prečo sa ockovani trepú niekde keď majú sedieť na zadku! Ja očkovaná nie som a mala som koronu a bola som len doma. Ale aj keby som bola očkovaná, sedela by som doma a nedovolila by som si ohrozovať iných. Charakter no. A inak @veronika_sk000 aj keď mala respirator mohla to preniesť. Keby bol respirator účinný tak nie je tu toľko nakazených. Treba priznať, že hlavne ockovani roznášajú. Myslia si, že sú ockovani a ich sa korona netýka. Takze prosím ak ma niekto príznaky tak sedte doma 🙏🙏🙏🙏🙏
Toto je to mylné, že pokiaľ je človek očkovaný aj tak si myslí asi že nemôže nikoho nakaziť. Česť výnimkám ako ozaj, ale poznám ľudí ktorí sú očkovaní a boli v kontakte s pozitívnym a aj tak lobzujú kade tade a nech mi nikto nehovorí že to tu roznášajú neočkovaní, ktorí sedia doma na zadku. Hádam si nikoho nenakazila, aj keď si mala pozitívny test, no čo ti poviem.
Prepac,ale ked mas pozitivny PCR,ake vynimky si ako ocakavana ocakavala? Pozitivny = infekcny a pre kazdeho jedneho infekcneho plati rovnaka karantena. Logicky,keby ta ockovanie chranilo,bola by si negativna. Kedze ta neochranilo a ochorela si,mala si sediet doma. Este aj obvodna ti to potvrdila a ty sa vyberies po lekaroch🙄 Kebyze sa ides prejst do lesa,to by sa dalo ospravedlnit. Ale neznalost neospravedlnuje. Uz len dufat,ze si aspon reapirator mala cely cas a vsade spravne nasadeny. Daj aspon vediet tym lekarom,aj tak to zistia.
Ja som to chapala tak ze aj ked si ockovany bezpriznakov nemusis byt v karantene.
Robila som si antigen doma tyzden dozadu a ked vysiel pozit samozrejme ze som bola doma.skor sa mi nedalo na pcr prihlasit len cakat do soboty kedze ma obj.z hygieny.
Potom som to pochopila tak ze aj ked sa potvrdil pcr karantenu som dodrzala.uz mam po priznakoch vybavene
Ale v SMS s pozit.vysledkom mas predsa jasne napisane "dodrzte karantenu", nepisu tam nic o tom,ze ked ste ockovany,netyka sa vas to. A ked neviem,zavolam na RUVZ a sa opytam, nejdem rovno k lekarom, lebo "ja som si myslela..."
@iwesska ano mala respirator dezinfekcia.tak som to citala a riesila dookola nikto nevedel kazdy radil inak a dopadlo to takto..takze keby odmietnem pcr a tak ani neviem ze som pozitiva.chlap je ockovany 3x a kedze sa netestuje mohol sa aj on nakazit a behal so mnou po dr..ked si to zoberes z tej strany on mohol byt viac infekcny ako ja..
Ale mna to trapi co sa stalo ako som zabaranila...ked cakate na vysetrenia mesiac az dva tak stale to riesite az sa tak domotane ako ja
keď si mala príznaky, bola si v karaténe, celý týždeň...potom si si pre istotu urobila PCR, ktorý bol pozitívny a ktorý ešte bude dlho pozitívny...ja čo poznám v mojom okolí, keď boli pozitívny, boli doma v karanténe a po skončení karantény si PCR už nerobili, lebo by bol ešte stále pozitívny, takže kľud....čo sa týka prenášania, prenášajú ju rovnako očkovaní či neočkovaní, len neočkovaní majú ťažšie príznaky a často končia v nemocnici...
@iwesska ano mas pravdu..moja sprostost sa len potvrdila.ked som tehotna som totalne vymleta.och teraz ma to bude zozierat aj ked s tym nic uz nespravim
@salamistka presne toto som mala na mysli.ked som mala priznaky antigen mi to len potvrdil.bola som doma kym mi neskoncili.v sobotu na pcr mi uz nic nebolo.preto som z toho ostala vykolajena ze mam byt este aj tak tych 5 dni v karantene aj ked nemam priznaky a presla som si tym vlastne tyzden dozadu
určite nemáš byť v karanténe, to by si bola doma aj mesiac...keď niekomu vyjde pozitívny test, tak od toho dňa 5 dní je v karanténe a potom po 5 dňoch keď nemá žiadne príznaky, tak karanténa končí...
Mňa na Tom zaráža to, že ty sa bojíš že si niekoho ohrozila lebo si nepochopila opatrenia? Ale veď ohrozujes ľudí rovnako bez ohľadu na opatrenia. Keď vyjde opatrenie že nikto nemá byť v karantene tak už sa ľudia nebudú nakazovat? Budú. Opatrenie je len opatrenie. Nejakých ľudí si možno ohrozila, ale pri takých počtoch nakazených si len kvapka v mori, tak už sa tým netráp.
@salamistka podľa opatrení v karantene mala byť pretože sa ráta päť dní od posledného pozitívneho testu. To že je to blbe opatrenie je druhá vec.
Dakujem baby za podrzanie.citim sa o nieco lepsie a zvlast ked teraz so mnou plieskaju hormony beriem to tragicky... ste zlate ze ste diskutovali aj ked som cakala ze nikto neprispeje
Akoze prepac, ale co riešiš ked mas pozitívny test?????? Mas cusat doma a nie chodiť po lekároch!!!!!!! Ako co si ty zle pochopila ?????Takych ako ty by mali exempláre trestať, aby sa ostatní zobudili!!!!! Aj 10x sa môžeš nechať opichat a kovid chytiť mozes!!!!!
No comment 👎👎👎👎👎
@darinks01 Podla sucasnych pravidiel ako ockovana boostom mam karantenu len dobrovolnu a zalezi od lekara ci mi ju vobec povoli, dva krat zaockovane deti tiez len dobrovolnu a len dufat ze v takom pripade uznaju ocrku. Ockovani ludia su praveze aj podla vyskumov zodpovednejsi a viac chrania seba a okolie aj inym "uskromnenim sa" i ked prenasaju chorobu o kusok menej (rozdiel je pri omirone uz zanedbatelni a pomahaju spolocnosti skor tym, ze nezatazia natolko zdravotny system). Len pravidla su zial nastavene blbo.
Vy sa tu baby rozculujete. No mojej dcere napr.vysiel doma antigen 2x pozitiv. Pcr vysiel negativ.lekar povedal ze dcera ma ist zajtra do skoly. 🤷syn bol inak pozitivny na pcr,aj doma antigen pozitivny. Ja mam priznaky , antigen negativny. Pcr som sa objednala a termin 1xprisiel ze mi termin nedaju. Dnes som sa objednala a vobec nic mi neprislo ani
@meluela jedna vec su pravidlá, ktoré sú na hlavu...a všetci tí vieme ... druha vec je ked mi je zle a mam navyše pozit.test tak sa nehrám.na boha, cusim doma a liečim sa.... NEOHROZUJEM iných, správam sa ZODPOVEDNE!!!! a o to tu ide. Kym to blba Slovac nepochopi, donekonečna nas budu obmedzovať. Cize asi toľko k tomu.
@lienka.7 lenže ona sa necítila zle, týždeň predtým bola doma v karanténe...keď sme pri pravidlách, nezodpovední sú hlavne nezaočkovaní ľudia, keď už takto úprimne
@salamistka v inej.diskusii jedna písala ze ma pozit dcéru, ona je očkovana ci ma karanténu tiez jej nič nebolo... samozrejme všetky múdre jej tam radili ze sup do prace vsak ma vynimku .... a o 2 dni?? Je jej zle pozit.test. cize mala ísť do prace a tam to roznasat len preto ze sa 2x nechala opichat??? To je akozecta zodpovednosť očkovaných, co??? Nebud smiešna prosim ta.... nezaockovani su dávajú pozor, testujú sa a pod. Zaockovani maju plnú prdel výnimiek a pocit nenakazitelnosti .....
Juj nechcela som aby sa tu strhla hadka.kazdy mame iny nazor jasne ja to beriem ci sme alebo nie sme ockovany..ja sa snazim dodrziavat vsetko a neohrozovat.ako som pisala covid som mala minuly tyzden.v sobotu uz mi nic nebolo pri odbere pcr.zdalo sa mi neskoro ze mi dala termin ze mi uz nic nebude ale predsa este zachytil.preto ujo salat zauradoval so vsetkym dokopy
no v mojom okolí sú samí nezaočkovaní, ktorí zväčša kašlali aj na testovanie a poväčšinou aj nemocnicu absovovali, zopár neprežilo....a nevšimla som si, že by pre mňa ako zaočkovanú boli nejaké výnimky
Ja si myslím, že tebe začala karanténa už pozitívnym antigénovým testom autorka. Keď sme mali doma covid, najprv ho mali deti a detská lekárka povedala, že karanténa sa počíta od prejavenia príznakov. Dcéra mala cez víkend príznaky nachladnutia, v pondelok ráno sme dostali správu, že celá trieda je v karanténe a keďže to mala najlepšia kamarátka mojej dcéry, tak sme spravili antigénovy test a vyšiel pozitívny. Aj PCR potom vyšiel pozitívny, ale rátalo sa to od soboty keď mala príznaky vtedy ešte 10 dní, nie od pcr, ktorý mala o 5 dní neskôr. A s manželom sme očkovaní, tiež nám vyšli nakoniec pcr testy pozitívne, karanténu sme dodržali. Neroznášajú to viac ľudia zaočkovaní, skôr ľudia ľahostajní ku svojmu okoliu-pri tých je jedno či sú alebo nie sú zaočkovaní.
@salamistka a ja zase mam v okoli opacne pripady..ockovani v nemocnici 🤷♀️ a neockovani to uplne lavpu zadnou zvladli domka
Dobrý deň, nejako mi nie je jasné, kedy ste pociťovala príznaky ? Lebo po najnovsom je to tak, že sa ráta 5 dňová karanténa buď od pozitívneho testu, alebo ak je ten test urobený neskôr, tak 5 dní od prvých príznakov...
Lenze uz v sobotu som nemala ziadne priznaky aj ked pcr bol pozit..pondelok som sa nemohla dovolat obvodnej tak som to neriesila ze uz nemam karantenu.ved ak sa do 24h neobjavia priznaky nemusim ju mat.
Ale ja som to zle pochopila.mam byt v karantene 5 dni aj ked som ockovana od toho pozit pcr..aj obvodna mi tak povedala.ze nevadi ked nemam priznaky.no ja som to zle pochopila a dnes som rano uz bola na gynekologii a tiez na inych vsetreniach. Este som jednu dr presviedcala ze ja ako ockovana nemusim byt v 5d karantene.som z toho znicena ako som sprosta hlupa ze som to nepochopila a ohrozila som dalsich.mozem mat z togo nieco ked som bola po tolkych vysetreniach a roznasala som to? Povodne mam mat karantenu este zajtra