Nahlásila som švagrinú kvôli karanténe -teraz som čierna ovca rodiny.

16. mar 2020

zienky v stredu som nahlasila svagrinu ktora sa vratila z francuzska ..samozrejme karantena 0 bodov.ani sa nedala testovat nic..veselo si lajbzovala hore dole..po rodine ( nas nastastie nie)..tak som ju nahlasila..uz je rozhodnute ze musi zaplatit pokutu za nedodrzanie karanteny..teraz ma vsetci v rodine neznasaju..svokra mi nevie prist na meno..takze tak 🙂

pribinak
16. mar 2020

Pokial nemá žiadne symptómy tak ju testovať ani nebudú

elenora71
16. mar 2020

Nám tiež dnes prišla kolegyňa do práce a jej rodinný príslušník sa vrátil zo zahraničia a bol tam tri týždne.

petronelka47
16. mar 2020

Dobre si urobila

evittam
16. mar 2020

Pokial viem nariadena karantena je az od piatku a testuju sa len tí co maju príznaky.
Ale dobre si spravila. Trochu zodpovednosti by jej nezaškodilo.

autor
16. mar 2020

@pribinak svokor mi vravel ze od piatku pokašliava

autor
16. mar 2020

@evittam ona bola vonku aj v piatok..jednoducho ma v pazi.

princeznasevera
16. mar 2020

Spravila si dobre. Za ten cas mohla nakazit vsetkych okolo. Je jedno ci to ma ci nema ale ma sa zamedzit sireniu. Nechapem ako mozu byt ludia take svine a zatajit toto. Ked mi pride do ambulancie nachrchlany clovek otacam ho hned vo dverach ani sa s nim nebavim. Musim chranit seba aj lekara a 20 dalsich ludi co tam caka

pribinak
16. mar 2020

Pokašliavanie nie je symptóm corvid 19

evittam
16. mar 2020

Pisem o tom, ze povinna karantena bola nariadena az ľuďom co sa vrátili v piatok a po zo zahraničia..
.

autor
16. mar 2020

@pribinak bohvie aky ma kasel..to mi len svokor takto povedal..ja som ju nepocula kaslat..

autor
16. mar 2020

@evittam tak neviem..svokra na mna nakricala ze ide dostat pokutu koli mne..

evittam
16. mar 2020

A isto ju dostane?! Ci len svokra "muti vodu".

princeznasevera
16. mar 2020

@pribinak peosim ta pokasliavanie moze byt zaciatok priznakov. Si snad lekar? U kazdeho je priebeh iny. Ja by som taku svagrinu asi uj....a palicou za jej speostost. Za ten cas co sa premava mohla nakazit celu rodinu plus ludi ktorych stretla. Tu ide o zospovednost

zuzu1994
16. mar 2020

Dobre si urobila ale tak ci tak by na nu prisli cez operatora vedia kto kde kedy bol

evittam
16. mar 2020

@princeznasevera Btw.preco ta rodina súhlasila s návštevou a nevyhodili ju ked to vedeli. Su úplne rovnaky. A teraz hura medzi ludi...

flofi
16. mar 2020

Kiežby bolo viac takych, ako si ty.. urobila si dobre

pribinak
16. mar 2020

@princeznasevera a ty si lekár?

jaskolka
16. mar 2020

Povedala by som svokre, že keď jej dcéra je nezodpovedny egoista, tak ze ty nie si a, preto si to urobila..spravila si dobre, pre takých ľudí sa to rozširuje tak rýchlo. Mala rešpektovať karanténu, keď to neurobila, je to správne, že bude potrestana.

pribinak
16. mar 2020

Keby testovali každého kto pokašliavanie tak stať skrachuje. Okrem cestovateľskej anamnézy potrebuje aj viac symptómov.

evittam
16. mar 2020

Ústredný krízový štáb SR v súvislosti so šíriacim sa ochorením COVID-19 (koronavírus) nariadil od 7.00 13. marca 2020 povinnú 14-dňovú karanténu pre všetkých občanov, ktorí sa vrátia zo zahraničia.
Osoby vracajúce sa zo zahraničia budú v karanténe spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti. Každý, kto sa bude vracať zo zahraničia, má kontaktovať svojho všeobecného lekára, ktorý ho informuje o ďalšom postupe. Za nerešpektovanie nariadenia môže byť občanovi uložená pokuta do výšky 1659 eur.

autor
16. mar 2020

ci budu testovat alebo nie..neviem ale ta karantena si myslim ze by mala byt samozrejmost..ani nejdem hovorit kde tá uz vsade bola..prisla v nedelu..

giulliette24
16. mar 2020

ĎAKUJEM TI ZA MŇA A MOJU RODINU.

autor
16. mar 2020

@evittam neviem..tak mi nakricala svokra do telefonu..ze jej idu dat teraz velku pokutu koli mne..

tslobik
16. mar 2020

@princeznasevera Aha, takže ľudia astmatici, alergici, priedušk., tí čo majú chrípku, virózu, zápaľ plúc, priedušiek a xy ochorení kde sa kašle, je horúčka alebo aj nie je môžu skapať kvôli takémuto prístupu. Akože už sa neriešia žiadne ochorenia len korona? Preboha to už človek nemôže naozaj kašlať z iného dôvodu? Môj malý tiež kašle a keď pôjdem s ním k lekárovi otočí ma vo dverách či ako to mám chápať? Alebo dajú e-recept bez vyšetrenia, rtg, crp a pod?

kittykat22
16. mar 2020

Spravila si spravnu vec. Ale nabuduce ked nieco take budes robit, nechaj si to pre seba.

evittam
16. mar 2020

Cize ak prisla v stredu tak žiadna povinna karantena.
Co sa tyka toho ze by ju mala sama dodržiavať je uz o inom.

evittam
16. mar 2020

Veľkú? V CR su to 3mil.CZK.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
16. mar 2020

@evittam autorka pise, ze ju nahlasila v stredu a ze prisla v nedelu. len nechapem celkom, lebo dnes je pondelok.

veronikaszabova
16. mar 2020

@deedol tak asi minulu nedelu prisla. 🙈