Otazka pre tie, co ste v dlhodobejsich vztahoch.. stalo sa vam uz, ze vam partner v navale zlosti alebo po hadke nadal, ze ste p..ca alebo je..nuta? Prosim uprimne a kludne aj anonymne, diky
Nie,vo vztahu ma byt ucta a respekt a nie nadavky. Aj my sa povadime ale max co sa jeden druheho spytame je ci si normalny/a!
Bola som v dlhodobom vztahu a my sme sa moc ani nehadali, ked tak, tak uz poriadne... Ale nikdy, podotykam, nikdy mi nepovedal, ani ja jemu, p...a, k...t a podobne... Nech som bola hocijak nahnevana, alebo on.... V zivote by som mu to nepovedala, lebo to sa vo vztahu, kde sa dvaja lubia, proste nehovori, nech su akokolvek nahnevani
@zuzana_pe nie, manžel mne nie, to skôr ja jemu, no len že debil alebo kretén, no bolo to v návale takej zúfalej zlosti, keď som bola mladšia, a vždy som sa mu za to potom ospravedlnila, ale jasné, nemala som to povedať...teraz už mu len poviem : " Vieš čo, aj by som ti čosi povedala, že čo si, ale budem radšej ticho. " On sa už len zasmeje, no sme už spolu 24 rokov, to bude asi tým 🙂 🙂.
Aj mne môj ex takto nadával keď sme sa hádali,nemali sme vôbec úctu jeden k druhému,aj preto je z neho bývalý,proste to nepatrí do fungujúceho vzťahu...,terajší partner je môj vysnívaný,sme spolu 8 rokov a nikdy mi nepovedal nejako špatne ani ja jemu,v podstate sa ani nehádame 😉
to bude aj tym ci take slova bezne pouzivate aj v hovorivej reci. napr.ja mam sem tam vulgarny slovnik a moj manzel tiez.takze je skor pravdepodobne ze nieco z neho vypadne.a bum minuleho roka po 15rokov pri poradnej hadke som bola prije...na krava.no robila som ofuky asi 2tyzdne po tom.ale asi o mesiac zase mne vyklzlo ze je k...t a bolo jedna jedna. proste vyskocilo mi ako neviem ako.tak sme sa bavili ze takto uz nikdy.mam s manzelom pekny vztah a ked mne alebo jemu vyskoci nejake oplzle slovo tak mu dam pocitit ze je to cez hranicu unosnosti ale nejaku vedu si z toho robit nebudem.
tak nase zaciatky teraz uz s manzelom boli veelmi burlive a lietali vselijake vyrazy z oboch stran, aj vekom to bolo plus ked bolo napr. nieco popite a nejaka ,,extra vazna" pricina 😅 ale nebolo to casto, na druhy den sme sa vzdy udobrili, ospravedlnili a dnes teda diskutujeme aj sa hadame na urovni 😉
@zuzana_pe
@majkam6 ano pouzivame a aj ja dost hresim, hlavne v poslednej dobe lebo posledne tri styri roky su pre mna strasne stresujuce obdobie, takisto ako aj pre neho
Bolo to dvakrat co mi takto spatne nadal a hej, v podstate ho aj chapem lebo bol na to dovod, ale nebola som na to zvyknuta, ani u nasich, ani u byvalych.. a bojim sa ze sa to bude opakovat/zhorsovat...
No my ked sa s muzom hadame tak poriadne s celou plejadou stavnatych slovicok,nemyslim si ze nemame k sebe uctu,proste su ludia co hresia jak pohani a ti co nadavky vobec nepouzivaju...podstatne je ze sa po hadke udobrime rovnako jak ti druhi co sa hadaju slusne😉
aj ja hresim a ked sa nahnevam tak hresim dost vela :D ale nikdy som nepovedala svojmu priatelovi ze je j.bnuty alebo k.kot .... Tak isto ani on mne... Viem ako zle by som sa citila, keby mi to povie, tak preco by som mala byt ja ta co mu skaredo vynada... Nejde o uctu, ale o ten pocit, co nastane po tom.... Radsej mu poviem, ze je somar ... Udobrime sa tak ci tak, naco to hrotit do takych nadavok? ;)
Sme spolu 11 rokov ale nikdy si moj muz toto nedovil a ani nedovoli ani len zvieracie pomenovania.neni to normalne sa takto castovat kde je ucta
Ja si to vypocujem a som z toho smutna...podla mna chyba ucta a respekt
Ja som pomerne kľudný človek , veľa znesiem a nevytočí ma len tak čo, v bežnom živote vulgarizmus nepoužívam . Ale keď sa vytočím do nepríčetnosti , je to hrôza , môj slovník sa dostáva na úroveň kočiša. 1000 krát som sa to pokúšala zastaviť , ale nejde to . Ide to zo mňa ako láva , ja sa dokonca počujem a snažím sa zavrieť vráta ...ale no výsledok je chabý. Minulý rok sa mi to stalo raz .
Tento rok bohužiaľ UŽ a okrem toho že som v minulosti povedala manželovi že je somár , teraz sa mi v súvislosti s prácou (pracujeme časť roka spolu ) podarilo mu povedať že je chuj. Svojho muža si vážim , ľúbim ale tak som len človek so svojimi nedostatkami . 🙂
takmer kazdy den som bola p*ca sk*rvena v*jebana...dnes je z neho EX a riesi ho policia...
@zuzana_pe skus to posudit ako sa k tebe sprava bezne, v prvom rade ci mas pocit ze ta miluje a vazi si ta celkovo, povedat take veci musi byt fakt ze dovod - ak niekto niekomu naozaj ublizi a zrani ho, tak sa aj takymto stylom brani, alebo to povie ako odvetu (az druhy), lebo ked len zato ze zena neumyla riad po veceri, tak to potom veru nieje ok 🙂
Tiez som bola " p*ca, j*bnudá na hlavu..nech ma slak trafi na vajecniky"...a je to uz moj EX, to sa neda znasat. A vyhovorka ze je temperamentny alias "nervak" a vlastne keby som ho nevyprovokovala...bla bla...ked sa vedel opanovat a s cudzími sa tak nebavil o dovod viac aby sa tak nechoval k svojej laske. Tiez mysim ze je to o respekte...ale pozor,aby si si nezvykla..lebo sa to zvykne zhorsit az do nasilia.
žiaľ bohu, je to hnusné a ponižujúce, ale stalo sa :(:( v osemročnom vzťahu, že padli aj vulgarizmy.:(
je to otrasné a ťažko sa s tým nažíva ďalej, a "potom si takého partnera váž a cti". ked mi povie, že som Pi....úplne doslova ťa chápem a tiež riešim dilemu, či to má význam a či sa to vôbec smie povedať,alebo nie.Ale je pravda, že obaja hrešíme niekedy, aj takto,tak sa neni,čo diviť, že potom to už napadne aj po hádke,či počas nej :(
@kukuricka1 nech ťa slak trafgi na vaječníky ?kriste :D to čo za výraz,taký som ešte ani nepočula...D daky inteligent :D ešte ze uz je ex z neho.
inak toto si myslím aj ja, že ked sa vedia chlapi chovať normálne k iným ľudom- prečo nie k svojej láske ?
@zuzana_pe nie....nikdy
ale pokial su u vas nadavky bezne,tak sa ta to ani dotknut extra nemohlo...takze to asi ani nepovedal tak ako si to ty pochopila....inak,neviem,no
nadavat si takto....hmmmm
to snad niekde v krcme,nejaki ludkovia,kt.tam travia vela casu a uz iny slovnik ani nepoznaju....tak sa bavia o zivote a nadavaju
Tak neviem, ale ja strasne nadavam, ked ma muz vytoci🙂 on bol z toho tiez kedysi mimo, ale teraz vie, ze " mam svoju chvilku" a kasle na to, a on mi tiez uz kade-ako povedal, nestava sa to casto, snazime sa to eliminovat '-) inak mame super 16 rocne manzelstvo! A nikdy pred detmi to je jasne. Ja ked si ponadavam v navale stresov a hnevu som za pol hodku ok a fungujeme dalej🙂
@tinuskamartinuska lebo u inych ludi by im taketo vyjadrovanie nepreslo......
Nenadavame si. Recnicke vsuvky ako "Si normalny/a?" ci "Uz ti nacisto sibe?" sa sice pri prudkych hadkach objavia, ale za ich hranicu sme sa nedostali a dufam, ze ani nikdy nedostaneme. Na vulgarizmy som uplne alergicka (jasne, ze niekedy zanadavam, ale netitulujem tak ludi v priamej reci)
My sa nehádame kôli synovi. Ked bol maličký a my sme mali nezhody, tak medzi nami prebehla taká tichá výmena názorov, aby malinký nezbadal že niečo nie je vporiadku, ale bola to výmena názorov k veci, a myslím že nadávky k veci nepatria, no a tak sme si zvykli. Malinký má 24, ale výmena našich názorov je tichá, a bez nejakých urážok...
Ale ano, také šepoty že ty si fakt nenormálny ?Alebo, rozmýšlaš ty vôbec ?Alebo, chcela by som vedieť čo používaš pri myslení, lebo rozum to určite nie je,,,ha ha, potom sa na tom spoločne zasmejeme, ospravedlníme sa jeden druhému, aj ked neviem prečo, lebo v tom momente si to naozaj myslím, ale teda pre pokoj v rodine 🙂 🙂
@obsadenemeno hej,lenže oni ani tušiť nemohli, že im to prejde pri nás,či ? myslím,aspoŇ ten prvýkrát, riskovali,ale risk je zisk. Vyplatilo sa, a tak zvesela nadávajú. A potom už aj my im.No správajú sa vulgárne niekedy,-škoda,že už zakladateľka nereaguje v diskusii.
To je fakt škoda...Myslím si že ked fakt existujú takéto manželstvá, tak tie žienky nech z nich utekajú...Preboha prečo mi má manžel nadávať a urážať ma...Ja nevidím žiadne súvislosti,aj ked je to o tom že niekto píše že nie je bez viny....Ako sa to hovorí? Ked nie si bez viny hod kamenom, či chlebom? Fakt neviem, ale nemám pocit že by ma manžel mal slovne urážat, a fyzicky ?????Dievčatká to nikdy nikomu nedovolte, to nie je normálny spôsob života....
@zuzana_pe Nie a nadavky partnerovi nepovazujem za normalne ani v navale zlosti.