Na všetko sa nahnevá

4. aug 2024

Ahojte, chcem sa spýtať tie čo máte skúsenosti s takýmito ľuďmi čo sa na všetko nahnevaju a samonasieraju sa. Ako vychádzať s takým človekom? Ako s ním žiť v jednej domácnosti? Stále si dávať pozor aby som ho nebodaj nenahnevala aby som nepovedala niečo nevhodné čo ho naserie? Je to ťažké, veľmi ťažké. Už raz som od neho odišla do azylového domu s deťmi. No nebolo tam dobre, samé cigánky. Kradli mi veci peniaze keď som spala. Ich deti robili zle mojim lebo sme tam boli jediný biely. Nedala som to, vrátila som sa k nemu. Sľuboval že sa zmení. Snaží sa, aj ja sa snažím. Kvôli deťom. Máme tri deti, majú 5r, 7r, 10r. Manžel sa snaží vidím na ňom že sa kontroluje aby nevybuchol. Má obdobie že pol roka je kľudný pohoda a potom ho niečo nahneva a kričí nadáva. V minulosti sa stalo že hádzal aj veci čo mal po ruke od hnevu. Ja pracujem u nás v škole v kuchyni, kvôli deťom a prázdninám aby som mala voľno a mohla sa venovať deťom. Zarabam minimálnu mzdu takže podnájom alebo niečo vlastné si nemôžem dovoliť finančné. Píšem všetko toto aby ste mali lepší obraz a mohli ste mi poradiť. Ďakujem

egonsk
4. aug 2024

schyzofrenia a podobne ochorenia sa daju liecit , chce to vsak kroky aj z jeho strany.

svetlonos
4. aug 2024

@egonsk
prosím ta a kde vidíš niečo o schizofrenii??

egonsk
4. aug 2024

@svetlonos nahle zmeny v spravani mavaju ranne stadia schyzofrenikov a podobnych ochoreni. Viem to, sused je schyzofrenik a ked mu prestali zaberat tabletky, tie hadky a nadavky si pocul cez pol ulice, az to dokonca zaslo do stavu, ze vytiahol zbran dedovi, atd.. ale to uz potom riesili policajti a ustavna liecba na par mesiacov a vratil sa ako baranok a uz asi rok vidim, ze je ok, aj bez toho vybusneho spravania.

julia_romeo
4. aug 2024

@egonsk a ty mas ake vzdelanie, ze si dovolis len tak, z par riadkov diagnostikovat nejaku chorobu?

egonsk
4. aug 2024

@julia_romeo trafena hus zagagala? Vyslovl som svoj nazor, to snad mozem. A ako si si zaiste vsimla, uz v prvom prispevku som napisal, ze to chce kroky aj z jeho strany. Ci podla teba prislubom na par mesiacov sa vsetko vyriesilo? Aj zena sa vie pretvarat mesiace, dokonca sikovnejsia herecka aj roky a potom sa ukaze v plnom svetle a clovek moze byt riadne soknuty.
Nedaval som diagnozu, napisal som iba jednu z moznych, cast vety "a podobne ochorenia" poukazuje na rozne ine diagnozy a ochorenia, ktore moze mat, kedze sa sprava tak, ako autorka opisala. A to, ci to tak je, sa zistit da iba z diagnostiky odbornikom samozrejme, tu cast vyjadruje zvysok vety.

7miriam77
4. aug 2024

Sú typy ľudí, čo sú výbušni ,proste to majú v povahe. Možno môže pomôcť psychológ, no on sam musí chcieť zmeniť sa. No s takým človekom je to ťažké. Osobne poznám takého, on si tu zlosť aj uvedomuje, no nevie sa v ten moment kontrolovať. Nemá problém vyhodiť hrniec z okna, alebo smarit niečo do nábytku. Ta zlosť trvá pár minút a potom sa skludni. Našťastie sa neoženil.

veselo_neveselo
4. aug 2024

Tak deti uz nie su male, takze argument ze mas pracu za minimalku aby si mohla byt s nimi, uz neobstoji.
Je nacase najst si poriadne platenu pracu, a vsetko co zarobis na viac od toho co mas teraz, si odkladaj.

Za rok, za dva (alebo aj skor) budes mat rezervu na to, aby si odisla a nemusela do azylaku. Chlapa nezmenis, tak bud sa zmieris s tym ako zijes, alebo odides. A na ten odchod sa treba pripravit.

julia_romeo
4. aug 2024

@egonsk aka trafena hus prosim sa? co zmotavas? Dala som otazku aku som dala, pretoze zlavne vies z par riadkov co a ako... a sorry, ale ten traktat co si vyplodil popiera to, co si napisal vyssie.. ale tak chapem, na MK je normalne ze vsetci vsetko vedia najlepsie hned z par slov a riadkov...

egonsk
4. aug 2024

@julia_romeo hej hej ... som doktor jajboli 😁😅 ... ale mimo toho autorka uviedla par klucovych veci, ak si ich nepostrehla. Blizsie nebudem rozpisovat, je to zbytocne, svoj nazor som uviedol v prvom prispevku a to staci. 😋

julia_romeo
4. aug 2024

@egonsk hej hej... tvoj nazor = v tomto pripade stanovena diagnoza. achjaj..

autor
4. aug 2024

@egonsk Neviem či to má chorobu alebo čo ale k odborníkovi nepôjde určite.
@7miriam77 Aj unho keď sa nahnevá tá zlosť trvá pár minút potom sa ukľudní.
@veselo_neveselo Deti sú ešte malé, najmenších 5r a 7r ešte nemôžu ostať samé doma. Vlastne ani 10r nie.

svetlonos
5. aug 2024

@egonsk
no to je tiež pravda, ale ťažko takto posudzovať, keď o jej muzovi nič nevieme.