Na promócii nechcem babku

16. nov 2024

Budúci rok promujem, študujem v zahraničí. Mama a teta chcú za mnou prísť, otec nepríde, na to je príliš lenivý prísť, ale tak on bol taký vždy.
Problém je, že chce prísť aj babka, ja ju tam nechcem. Mama sa urazila, nechcem robiť rozbroje v rodine, ale vie, že babku nemusím, ani sa nijak nekontaktujeme, tak načo siliť niečo čo tam nie je.
Manžel necháva rozhodnutie na mne, že ma podporí nech sa rozhodnem akokoľvek, ale podľa neho by som nemala brániť babke prísť.
Pri predstave, že tam bude mi ale nie je dvakrát príjemne.
Čo na to hovoríte?
A) premôcť sa a babku pozvať
B) stáť si za svojim
...prípadne iná varianta?

Ďakujem 🙂

klotildabazarik
16. nov 2024

A to ako kam oni budu letiet do zahraničia?

autor
16. nov 2024

@klotildabazarik Je to v Plzni, pôjdu autom..to som zabudla dopísať 🙂

januska12323
16. nov 2024

Ako sa ťa dotýka keď príde? Musíš ju ubytovať u seba či niečo iné riešiť?

markusrasford
16. nov 2024

Premoz sa

autor
16. nov 2024

@januska12323 Nie, pôjdu do hotela. Nemám u seba toľko miesta.

klotildabazarik
16. nov 2024

Ja by som nezvala nikoho, ked mas manžela ale to som ja pre mna neni promocia taka podstatna, pripadne by, som prisla na oplatku domov a pozvala ich trebars na obed 🙄

hendikep
16. nov 2024

ked Ti nejak vyrazne babka ublizila atd. tak nemas povinnost ju tam volat.. ale ak riesis len malichernosti ze Ti nesedi, alebo ma blbe otazky atd. tak sa premoz, je to jeden den a ani nebudu nocovat u Teba 🤷‍♀️

autor
16. nov 2024

@klotildabazarik Mama sama chcela prísť, že to spojí s výletom aj s tetou. Pre mňa je podstatné, že tam bude manžel, nikoho iného tam nepotrebujem..ale mamu neodmietnem.

petracandle
16. nov 2024

V žiadnom prípade by som tam babku nepozývala! Prečo by si sa mala premáhať? Roky si ťažko študovala a chceš si konečne užiť "víťazstvo" a nie sby ti náladu v tej krásny deň pokazila nejaká bosorka. Samozrejme, hovorím o tvojej babke, asi vieš prečo ju nemusíš, ja som moju pozvala lebo máme super vzťah

pribinak
16. nov 2024

Babka ti nejak ublížila?
Ak nie, tak sa na tých pár hodín premoz.

januska12323
16. nov 2024

Tak neviem čo riešiš. Na promócie môže prísť kto chce. K stolu ju pozývať nebudeš.

klotildabazarik
16. nov 2024

No ale co ked mama chce dotrepat aj babku? Takto sa podla mna nedohodnu, bud vydrzat babku alebo to cele zrušiť

autor
16. nov 2024

@petracandle Ak by som aj ja mala s babku dobrý vzťah, tak by som ju pozvala. Mama naliehala, povedala som jej svoje dôvody a je urazená. My sa vôbec nekontaktujeme, raz za dva roky ju vidím, aj to sa premôžem.len kvôli mame, inak by ma nevidela roky. A usmievať sa na seba na promócii keď mi bude gratulovať mi príde falošné.

autor
16. nov 2024

@pribinak Ublížila, je to dávno, ja som jej odpustila, ale pre mňa je to cudzí človek, akých na ulici denne stretnem stovky.

lindous
16. nov 2024

Rok je zatiaľ ďaleko na to, aby ste to teraz riešili a robili kvôli tomu nejakú drámu... ešte ani nemusíš skončiť na čas 😅 to ti samozrejme neprajem a nechcem privolať, ale chápeš... keď si chcú spraviť výlet, asi by som to prežila, obzvlášť ak sa nestalo nič hrozné, len je ten kontakt taký pomenej, možno to môže byť dokonca spôsob ako ho nakopnúť, zlepšiť tie vzťahy... slávnostný obed pre nich organizovať nemusíš, tú jednu kvetinu by som prijala 🙂

lindous
16. nov 2024

Aha, už čítam v komentároch, že ti nejak v živote ublížila a že sa premáha len kvôli mame... chce tam babka vôbec ísť? lebo ak ty máš mať kvôli tomu "pokazený" deň a aj babka tam má ísť na silu len kvôli spokojnosti tvojej mamy, tak je fakt hlúposť, aby tam šla

saw_
16. nov 2024

Na zaklade tvojich poslednych komentarov by som ju urcite nepozyvala. Tvoja matka by sa mala naucit respektovat ta.

autor
16. nov 2024

@lindous To je síce pravda, ale beriem to tak, že to všetko dopadne dobre a v termíne 😆 A nechcem aby mama babku pozývala a dávala jej nádeje a ja to potom zruším. Nechcem ju tam.

autor
16. nov 2024

@saw_ To ju učím, keď nerešpektuje tak skladám telefón a tak podobne. Lebo iné na ňu nefunguje.

michelle567
16. nov 2024

Ja by som ich nechala. Asi je to mama, jej sestra a ich mama. Veď nech si výletujú. Budú mať svoj hotel, nech si niečo popozeraju. Jeden obed s babkou ťa hádam nezabije keď chce s nimi ísť. Aspoň ja nie som taká že by som niečo také vlastnej mame zakázala

pbra40
16. nov 2024

My sme mali obmedzeny pocet ludi na promocii. Takze mozno pomoze formulka, ze mozes pozvat len pocet ludi, ktory ti vyhovuje.

kvietok2012
16. nov 2024

Dôrazne mame povedz, ze tam babku nechceš a povedz jej aj dôvod. A nech to rešpektuje, lebo inak nebude pozvaná ani ona s tetou.

micusa2222
16. nov 2024

kašli na to, nech babka príde, ubytovaná je v hoteli..musíš to prežiť..len aby si niekedy neskôr neľutovala, keď viac babky nebude, aká si bola voči nej...

kikushaa
16. nov 2024

Ak budes pozyvat hosti (mamu a tetu) aspon na slavnostny obed, babku nevolaj, nepozyvaj ak to tak citis. Hadam sa im sama nenatrepe do auta.

autor
16. nov 2024

@micusa2222 Len či ona ľutuje aká bola. Kto čo zaseje, to bude žať.

aalt
16. nov 2024

Ja by som ju nechal prist. Promocie su za mna uz taka ceremonia pre rodinu. Mne sa nanominovala jedna teta, manzelka maminho brata, lebo nikdy nebola a chcela ist, jej deti mali ucnovky ... ja som to neriesil. Ak budes mat pre nu listok a neobmedzi to niekoho koho chces, tak by som ju nechal prist.

autor
16. nov 2024

@kikushaa Ja som nečakala ani mamu s tetou, to včera mi volala, že by to spojili a výletom. Nemáme nejaké super vzťahy, nevidíme sa často.

autor
16. nov 2024

@pbra40 Vidíš, ja ani neviem že koľko ľudí tam môžem mať, to ma nenapadlo.

kikushaa
16. nov 2024

Aha, tak to by som mamz a tetu teda este pretrpela, a urobila by som si krasny slavnostny obed len s manzelom ❤️ Ony nech si idu teda po tych pamiatkach a vyletoch a babku nechaju doma.

deti95060810
16. nov 2024

robíš z toho riadnu drámu...ešte si ani neskončila a už chystáš promócie... za rok ktovie čo všetko sa vykľuje... babka sa nemusí ani dožiť...
ale k tvojej otázke za mňa "A "