Mužské verzus ženské priateľstvá

20. dec 2021

Ahojte, zaujmalo by ma ako to maju muzi so svojimi kamaratmi. Osobne mam kamaratku viac ako 20 rokov, ktorej som schopna povedat doslova uplne vsetko. Je to vzajomne, je to taky psychicky detox ze sa mozeme navzajom vypocut vyrozpravat sa, pocut nestranny nazor na danu vec, podrzat sa a podporit. Neviem si predstavit ze by som tento vztah vo svojom zivote nemala. Maju aj muzi taketo priatelstva? Moj manzel ma dost kamaratov ale riesia hudbu, koncerty, hry, herne konzoly, neutralne temy. Nikdy sa nezdoveri ani najlepsiemu kamaratovi s nicim osobnym. Je to u muzov normalne? Alebo len moj je tak velmi uzavrety?

tosomja
20. dec 2021

Ako vieš, že sa nikomu nezdoveri nikomu? Či to sa zdoverujes kamoske a potom to referujes aj doma mužovi? Ver tomu, že ti nebude vešať na hlavu, že sa niekomu posťažoval, alebo pýtal nejakú radu.
Veľakrát mi muž povie, že jeden kolega má takú a takú ženu, toto a toto je u nich tak a tak. Môj muž veľakrát volal kolegovi a ako milenci 😄🤣🤣 už som sa smiala, či nie je preorientovany, každý deň si volali a rozoberali všetko. Aj ženy, deti, robotu, financie.

karhu
20. dec 2021

..urcite si ti muz prizna co komu hovori, kde sa zdoveruje🙂

barbora0308
20. dec 2021

Ja som zase skor celkom skepticka, co sa tyka takeho "skutocneho priatelstva" medzi zenami. Jediny normalny vztah mam so svojou sestrou, ktoru povazujem za najlepsi priatelku, ale okrem nej ani nevyhladavam velmi spolocnoat zien. S mojimi tzv. kamaratkami som prerusila vztah po strednej skole, kedze az potom som si uvedomila ake toxicke boli tieto vztahy a dodnes nechapem, ako som ich vobec ako kamaratky mohla vnimat. Odvtedy som spolocnost zien velmi nevyhladavala a uprimne som ovela stastnejsia. Mne sa zda, ze priatelstvo medzi muzmi je ovela jednoduchsie a uprimnejsie, menej drami a neriesia s prepacenim p*coviny 😊. Je to ale urcite idividualne a vsetcia to vnimaju inak 👍.

slovakboy
20. dec 2021

Priateľstvo je dôležité a dobre priateľstvo je podľa mna znakom toho že vie nadväzovať intimne vzťahy. Intimne ale nie na sexuálnej úrovni. Su ludia čo majú veľa kamarátov ale žiadneho priateľa. A sú ludia čo majú malo známych ale jedneho veľmi blízkeho priateľa. Hovorím ľudia pretože to platí pre mužov aj pre ženy. Je dobre mat takého priateľa , priateľku. Niekto to nepotrebuje. Vedci zistili že viac ako troch - štyroch blízkych priateľov človek nedokáže mať. Ale za život ich môže vystriedať veľa. Výhoda priateľstva je že vydrží cely život ale blízky priateľ nemusí byt v blízkosti cely život. Nejaké obdobie ste blízki priatelia potom sa vaše cesty rozdelia a hoci ste v kontakte len raz za rok, priatelia ste stále. Mozno už sa nedelite o intímnosti ale ostávate priatelia. Nie je tam žiarlivosť ako u partnerstiev muž žena. Ja som mal vždy v živote nejakeho jedného priateľa. Najradšej spomínam na toho zo strednej školy. Nemal som veľa priateľov a nikdy som nemal veľa kamarátov a známych som skôr introvert. Ale vždy som mal blizkeho priateľa a aj teraz mám.

mamina0078
20. dec 2021

Urcite aj muzi majú take

janewithane
20. dec 2021

Môj manžel má aj také priateľstvá- aj keď myslím ze to skôr on je tou búrlavou vrbou..nie je to ze vždy keď sa stretnu také riešia ale občas keď je niečo aktuálne..

h2
20. dec 2021

Jasné, že to tak majú aj muži. A to, že si Ty myslíš, že Tvoj muž sa s ničím intímnym kamarátom nezdôveruje, môže byť pravda, aj nemusí. Určite sú aj muži, ktorí sa nezdôverujú. Tak isto, ako sú určite aj také ženy.

pelian
20. dec 2021

Ono muži to majú úplne inak ako mi niekedy si takéto priateľstvá strážia, aby ostali také ako boli. Predsa len ak by na bral s o sebou na takéto stretnutia aj ženu, ono by to malo potom úplne iný priebeh si myslím

kinats
20. dec 2021

Nieco male na pobavenie k tejto teme:
"Rozdiel medzi mužským a ženským priateľstvom:
Ak príde žena nad ránom domov a povie manželovi, že bola u kamarátky, manžel obvolá desať jej najlepších kamarátiek a zistí že žiadna o tom nič nevie.
Ak sa to isté stane mužovi, jeho manželka obvolá desať najlepších kamarátov a zistí, že u ôsmich prespal a dvaja jej odprisahajú, že u nich ešte stále je."

brembo
20. dec 2021
marianarem
20. dec 2021

Ja mam k tomuto jednu taku prihodu. Pred 8 rokmi zomrela mojmu manzelovi mama. Ja som bola jediny clovek mimo rodiny, ktory vobec vedel, ze mama je na tom zle. Ked zomrela, tak sa to uz kamarati dozvedeli. Asi o 2 mesiace neskor sme boli ja, manzel a niekolko jeho kamaratov v podniku. Rozhovory sa tocili okolo vina, roboty a podobne. No len co moj muz odisiel na zachod, vsetci kamarati sa otocili ku mne a zacali sa ma pytat, ako na tom je, ako sa citi. Jeho osobne sa nikdy nikto nespytal, ani v skupine, ani osamote. No tak minimalne v mojom okoli je to tak, ze o pocitoch sa chlapi radsej bavia so zenami.

veroonikadan
20. dec 2021

myslim, ze kazdy ma niekoho komu sa zdoveri uplne so vsetkym, to, ze ty nevies o tom, komu to hovori, neznamena, ze nikoho takeho nema, moj tiez nevie, ze kamoska vie pomaly o vsetkom 😀 teda co uznam za vhodne samozrejme, ale teda ked sa potrebujem poradit alebo postazovat tak jej poviem vsetko, co mam na srdci a on o tom nema ani paru 😀

monikak1313
21. dec 2021

Ja osobne preferujem jedného max dvoch priateľov. Mám veľa známych. Čo sa týka priateľstva muža a ženy z vlastnej skúsenosti viem, že nefunguje. Teda u mňa nie. Je pravda že komunikácia je ľahšia a otvorenejšia. Jeden priateľ mi povedal aj keď medzi nami nič nebolo, že mu chybám a ľúbi ma. Ja som mu tiež povedala že ho ľúbim, ale myslela som to inak a lásku som necítila. Z priateľa sa stal dobrý známy s ktorým sa stretnem občas na káve a dobre si dávam pozor čo poviem.
Život je už taký, že vracia a tak som sa ja ocitla v rovnakej situácii. Bolelo to. A veľmi. Dala som si odstup podporila ho v tom aby si niekoho našiel. Po vychladnutí mu jasne povedala všetky pocity, ktoré som mala a zachovala občasné kávy a rozhovory, ale už nie tak osobné. Obom im prajem a teším sa vždy na kávu.
Skutočným priateľom by mal byť partner u mňa po skúsenostiach alebo jeden dvaja rovnakého pohlavia a super keď sa navzájom nepoznajú príliš osobne.
A tajomstvá nech si kľudne partneri nechajú. Myslím si, že je to prirodzené nevedieť zasa úplne všetko do maximálneho detailu. A áno je pravda že niekto ich potrebuje viac a niekomu stačí jeden dvaja a rodina. Ja som tiež na veľa vecí prišla , ako išiel čas život človek padal a vstával.

6mia6
21. dec 2021

@marianarem tiež mám takú skúsenosť

santiago_segura
8. jan 2023

Maju aj nemajú. To je individuálne.