Milé dámy, chcela by som sa s vami poradiť? Môj terajší priateľ ma veľmi chcel, problém bol v tom, že ja som mu neverila a som si z neho robila srandu. Samozrejme neobišlo sa to bez nežností, proste bol úžasný no vtedy medzi nami nedošlo k intímnostiam, lebo som nechcela byť ,,jedna z mnohých". On sa ma však nevzdával, až som asi po roku povolila a začali sme spolu chodiť. Teraz čakáme bábätko, on prerába dom, pracuje celé dni a po viac ako ročnom vzťahu mám pocit, že sa vytratila medzi nami vášeň. Už sa nechce ani bozkávať, nežnosti sú len málo a ja mám niekedy pocit, že viac do vzťahu dávam ako on. Je pravda, že sa snaží a robí všetko preto, aby som sa k nemu mohla nasťahovať. No myslím, že obyčajný bozk človeku nedá veľa námahy. Aj keď na neho pritlačím, odvráti sa. Povie, že nie sme puberťáci. Ani to, že mi to chýba neberie vážne, lebo ja o tom nemlčím. Predohra už ani neviem čo je. Mala som viac vzťahov v minulosti a mám o tom nejakú predstavu. Ja som v tomto naozaj aktívnejšia. Moja otázka znie, či máte s chlapmi podobné skúsenosti, alebo je to údel nás žien, postarať sa o všetko, večer mu byť po vôli, proste berú to od nás ako samozrejmosť. Zatiaľ čo chlap, keď niečo robí, musíme ho neustále chváliť a hladkať mu ego, aby bol spokojný? Neviem či to je len môj vzťah taký, alebo by som chcela od niekoho až tak veľa??? Mám ho veľmi rada, ale niekedy ma to rozplače, lebo si pripadám odstrkovaná a nechcená. A to je veľmi nepríjemný pocit. Priateľ je odo mňa mladší, tak to beriem dosť osobne. Viem, že on ako chlap sa s tým nezaoberá a povedal by mi, že moc nad tým uvažujem....
@mucinka1
pises o sexualite, vasni,... ale ja sa ta spytam takto:
- Je tvoj priatel tvojim najlepsim priatelom? doverujes mu maximalne? je ti najblizsia osoba?
- komunikujete spolu? Rozpravate sa pravidelne spolu? preberate to co citite, prezivate, co vas tazi, tesi,..?
- travite spolu cas? mate spolocne zaujmy?
@mucinka1 mozno je naozaj len unaveny a prejde to, ked dopreraba dom, vlaste neviem, ci mas inu moznost ako pockat a potom uvidis, ako to bude...inak u nas tiezj v prvom tehu ta velka vasen opadla (hlavne ked som uz mala velke brucho), ale vratila sa hned, ako som sa po porode dala dokopy 😅 ...skor vidim problem v tom, ze tvoj muz sa vyhyba aj obycajnemu bozku a pomojkaniu, ved to ozaj nestoji vela sil, aj ked je clovek neviem ako unaveny 😔
@mima4 Môj priateľ je zatiaľ najlepší chlap v mojom živote, obdivujem jeho snahu a to čo povie, naozaj aj splní. Sme spolu každý deň, okrem času v práci. Ja som priamy človek a vždy mu poviem, čo si myslím, čo cítim, čiže komunikujeme. Len možno mu ešte nedôverujem úplne, na to som dosť opatrná z predchádzajúcich vzťahov.
@mima4 v tom s tebou suhlasim a v podstate urcite pochybnosti aj chapem, predsa len rocny vztah nie je az taky dlhy a hlavne pokial este spolu nebyvaju a celkovo ocakavanie dietata so sebou nesie vela otazok a neistoty, ci uz na strane zeny alebo muza, hlavne ak dietatko bolo pocate neplanovane (? @mucinka1 )...ale fakt si myslim, ze co i len trosku vnimavy priemerny chlap vie, ze zenu treba aspon raz za cas pohladkat, uistit, ze vsetko bude fajn, atd...
mucinka1 a kolko rokov ma priatel?
@zivika ale vies, ked ja tak nad tym uvazujem co pise @mucinka1 ak spolu komunikuju a maju hlboky vztah a ona mu povedala, ze potrebuje, aby ju niekedy pomojkal, pohladkal, dal jej pusinku, ..tak pocuva ju usami, alebo zije v inom svete? Akoze partnerstvo by malo byt o hladani takej vzajomnej jednoty, harmonie.... aspon ja to tak vnimam 🙂
@mima4 vnimame rovnako 🙂 no a s tou komunikaciou neviem ako to je, ale myslim, ze az take ruzove to nie je, lebo @mucinka1 pise o svojej priamociarosti a uprimnosti, v suvislosti s nim som take vyjadrenie nezachytila...ja to vidim tak, ze on ju sice pocuva, ale vo vnutri je asi vo svojom svete, v ktorom panikari a rozmysla, co a ako... a kedze ja som velky optimista a verim v ludi, tak si myslim, ze potrebuje len cas na to, aby si zvykol a stotoznil sa s novou situaciou a ono mu to vsetko asi dojde, ked uz budu vsetci traja pod jednou strechou 🙂
@zivika
mna by zaujimalo, ze do akej miery on pocita s nou pre zivot... ci si ju chce vziat za zenu a ci polovicu domu prepise na nu. Viem, ze teraz si mnoho ludi tu povzdychne, ze aky "materializmus", ale skutocne si myslim, ze ak niekto s niekym planuje zostarnut, uz nevnima veci ako "to je moje" ale "to je nase"...
Len niekedy mam pocit, ze velmi vela zien aj tu na MK ide uplne opacne do toho zivota, najskor si daju spravit od "sucasneho" priatela dieta a potom zacnu riesit, ci vztach ma buducnost... a co dalej...
@mima4 v prvom rade pockajme, ako sa vyjadri @mucinka1 lebo takto sa pohybujeme len v hypotetickej rovine, lebo mozno sa brat nechcu, mozno nechcu mat majetok na polovicu (su aj take pary a funguje im to a ja to akceptujem, aj ked sama som zastatncom manzelstva 🙂 ) a mozno je uz svadba nechystana 😉 ...a hlavne autorka neriesi "materialny" problem, ale citovy 😉
pat jazykov lasky je velmi krasna a dobra knizka ale podstatou tej knizky nie je len vysvetlit tie jednotlive "jazyky lasky", ale povedat citatelovi, ze prave laska je o tom ze spoznam jazyk lasky toho druheho a snazim sa on - snazim sa o ten jeho vyjadrovaci jazyk lasky, pretoze ho milujem a chcem ho robit stastnym a to by malo byt vzajomne. 🙂
No ja z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze prejavit lasku v podobe neznosti - akejkolvek - naozaj len napr. malym bozkom, moze a mal by urobit. Moj manzel nech pride z prace akokolvek unaveny, nahnevany, otraveny, znechuteny a neviem, co este, jeho prva cesta vedie ku mne, aby ma pobozkal. Kazdy bozi den od chvile, ako spolu zijeme v jednej domacnosti. Su dni, Ked na intimnosti nie je cas alebo chut, ale objatie a bozk je automaticky a nenuteny prejav nasej lasky...
@mima4 Svadbu plánujeme na budúci rok. Chceme počkať, pokiaľ bude malý väčší, aby sme si ju mohli užiť. A dieťa bolo plánované, nebola to náhoda. Čo sa týka domu, to neriešim, neviem či by som niekedy niečo chcela od svojej rodiny. Ja mám dom mojej rodiny, kde bude bývať len moja mama s priateľom.
@mucinka1 a nemoze to byt tehotenstvom? niektori chlapi maju problem s intimnostami s tehotnou zenou, alebo sa moze bat, ze by ublizil babatku...a je mu hlupe ti to povedat, aby ti neublizil, alebo ta neurazil...neviem, ale kazdopadne ti nezavidim, lebo sama viem, ze v tomto obdobi vela zien potrebuje viac nehy a prejavov lasky, ako inokedy... 😔