Mužská povaha

5. dec 2021

Ahojte, neviem, ci je to ponorkou zo sucasnej situacie, ci je to tym, ze som zacala robit po RD a potrebujem si vytvorit novy rytmus ale je u chlapov “normalna” alebo vacsinova vlastnost, ze aj ked vidia plny kos tak nevytiahnu sacik a nevynesunho do smetiaka, ze aj ked daju tanier do umyvacky, ktora je uz plna aj tak ju nepustia, ze mu poviem, aby nieco urobil a cakam dva tyzdne kym to urobi, ze aj ked som ho vela krat prosila, aby nenechaval veci co si kupi na majstrovanie na schodoch aj tak ich tam necha kym ich nespracem alebo kym mu to neomielam kazdy den. Neviem ci som trafena a chcem od neho nieco, co nie je v jeho silach.

bosorka2302
5. dec 2021

moj chcel vcera rano okolo deviatej vylozit umyvacku, je uz nedela po deviatej a nic. vacsinou mu to pripomeniem a na obed ju vylozi, alebo vylozim ja, a bude rozpravat ako to on chcel prave vylozit 🙂

karhu
5. dec 2021

muza vychovava matka a ak to ta zanedbala, tak manzelka..zatnut zuby, predychat a do toho👍

ivkazba
5. dec 2021

Umývačku a smeti neriešim, to rieši chlap. Po sebe si uprace, odloží veci, keď treba niečo urobiť, všimne si a urobí bez toho, aby som niečo hovorila. Podľa mňa je to o výchove. A ak ju nemá, tak chýba výchova od partnerky hneď od prvého dňa spoločného bývania.

librarian
5. dec 2021

nie, nie je to normálne. ani to nie je otázka "mužskej povahy". opísaný chlap je debil. my pracujeme obaja a v domácnosti sa činíme tiež obaja. každý niečo urobí, každý z nás niečo odignoruje, vzájomne si to nevyčítame. blbečka, ktorý by doma hovno robil, by som určite nenechala bez štipľavých komentárov.

ella_price
5. dec 2021

Chlapi si veľa zoberú z toho, čo vidia doma a riadia sa podľa toho, čo mu potom jeho partnerka toleruje. Ak ten tvoj nedokáže vyniesť normálne smeti, tak mu to treba povedať a nie čakať kým ho osvieti a nakoniec to aj tak urobíš ty.

marca12
5. dec 2021

Na sklonku zivota sa mozno dockad 😂🤭🤭🤭 aj u nas je to tak vsade sa povaluju jeho veci. Raz za mesiac mi prdnu nervy a narobim taky cirkus a teatro,ze potom chvilu si dava pozor. Ucim ho,ze veci,ktore vytiahne,sa davaju naspať,ze ja nebudem pol dna svojho drahocenneho casu marnit na odkladanie veci. Smeti vynasa vacsinou on. Kazdy mame svoje chyby. Aj on urcite ma veci,ktore zase ty nerobis.

anickaaa6aaa
5. dec 2021

Ako citam tak mam doma "debila"?🤔 Ale zas robi ine veci.. A su horsie veci aby ma toto islo vytacat do vyvrtky..

0silvia0
5. dec 2021

mna toto nevytaca. My sa s muzom dost doplname a navzajom si nic nevycitame. Ja som napriklad rozsafna v detailoch, moj muz je v detailoch puntickar. Priklad ja ked varim, hadzem korenie naspat hala bala, moj muz ked vari, potom nachadza otvorene 4 majoranky, 2 pizza korenia,lebo ja ked nenajdem, otvorim nove. Moj muz ma to nevedel naucit, tak usporiadal sacky korenia podla abecedy😁 a uz to na mna funguje, uz mi to neda hodit to hocikde.
Tak isto on zas hadze svoje roznosene veci na kopu, ze ved to si este raz oblecie. Kedze tato kopa vadi mne, tak mu to raz za cas roztriedim. Ked chce ist vysypat smeti a zabudne na to, tak ich vylozim pred dvere a vysype ich.
Treba si uvedomit, ze nie sme dokonali a dat prednost vtipnym poznamkam pred hysterickymi zachvatmi upratovacej maniacky.

mamina0078
5. dec 2021

To by si neverila koľko aj žien takých poznám a muži po nich všetko robia. Je to o výchove nie pohlaví. Môj nemá problém ísť s košom keď ho vidí plný, keď treba nemá problém ani umyť riad, pozametať, poliať kvety, utrieť prach, ustať postel... Jediné, čo nerobí je varenie, pečenie, pranie a žehlenie ale to ani po ňom nechcem.

h2
5. dec 2021

Nie, nie je to vlastnosť všetkých chlapov. Ale muži sú iní, ako ženy. Nám na nich vadí, ak si po sebe neupracú, im na nás zase iné veci, na ktorých by sa zase medzi sebou zhodli, že "toto robia všetky ženy a hrozne nám to vadí". Teda, keby to medzi sebou riešili. 😏

h2
5. dec 2021

@0silvia0 Korenie podľa abecedy mám aj ja, ale nie v sáčkoch, ale v sklenených fľaštičkách BEZ popisu. Muža z toho triafa šľak. Aj včera sa ma pýtal, ktorá paprika je štipľavá. Nechápem, čo je ťažké na tom, zapamätať si, že "čili" je na prvej poličke štvrté z ľava, kým "paprika" na druhej poličke prvá z ľava! 🤷🏻‍♀️😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
5. dec 2021

záleží na tom, ako to bolo u vás zaužívané doteraz. Muž, ktorý to považoval za samozrejmosť aj keď bola manželka na MD, tak v tom prirodzene pokračuje. Muž, ktorého manželka mala na starosti komplet domácnosť a on bol iba ako bankomat, nevidí dôvod to meniť. Treba si sadnúť a porozprávať sa, bez výčitiek, ako si to predstavujete jeden aj druhý ďalej. Nastala zmena, treba prispôsobiť aj pravidlá. Ak nepomôže, skús to otočiť, ak bude niečo potrebovať, tiež ho nechaj čakať dva týždne. Ste ale žiaľ klasický príklad toho, že kým ste nemali deti, nič si od neho nechcela, stíhala si, popri deťom na MD si tiež ako tak stíhala, tiež si po ňom nič nechcela, alebo si tolerovala stav taký, aký bol. Teraz si nastúpila do práce a nestíhaš, on ale zostal v tom móde v ktorom bol. Ako si rozmaznáš, tak máš, či deti, či muža.

juliasb
5. dec 2021

Bud rada, ja mam doma presný opak a je to psycho. Môj umýva nonstop všetko, zástrčky napríklad, svetlá,... Keď som doma a on nie a ja nevynesiem kos (lebo sa mi ešte nedza plný) tak chodí nešťastný, že načo preplnujem kos. Keď je doma, tak to samozrejme hneď urobí.... Ja mam upratovanie veľmi rada a oddychujem pri tom, ale on je totalny extrém. Nedokáže napríklad mat tričká zavesené na 2 rôznych typoch vesiakov, musí mať rovnaké, lebo ho to štve. Štve ho aj to, ak sú prepletené káble od kanvice a kávovaru.
Mňa to nejak neobmedzuje, pretože on keď vidí niečo na neporiadku tak to proste sám uprace, maximálne tak si pohundre. Ale jeho to obmedzuje, takže sa snažím ho spracovať k tomu, aby navštívil psychológa, zatiaľ ale márne

liljana
5. dec 2021

To nie je muzska povaha, ale povaha toho tvojho, ako bol vychovany.

monka105
5. dec 2021

Nie. Môj chlap našťastie nenávidí bordel rovnako ako ja a až na to, že necháva všade po byte prázdne poháre, udržuje všade poriadok a čistotu. U našich je ale môj ocko presne taký istý, ako hovoríš ty. Mamina sa vždy sťažuje, že jej s ničím nepomôže, ja keď som u nich raz za čas na viac ako pár dní, nikdy tento problém nemám. 😄🤷🏻‍♀️ Smeti mu pripravím pred dvere, že ich treba vyniesť, riad nachystám prepláchnutý na linku, že ho treba dať do myčky, prípadne pred sušiak položím kôš s vypratým prádlom a všetko pekne bez odvrávania spraví. Podľa mňa sa chlapov netreba pýtať, či niečo urobia alebo čakať, že ich to napadne samých. Treba ich automaticky postaviť pred hotovú vec, tiež sú súčasťou spoločnej domácnosti.

oli18
5. dec 2021

Autorka, ano je to muzska povaha. Ziadna vychova.
Muzi to maju v genoch a ak sa niektory dokonaly vynima z priemeru, je to len vynimka. Za chvilu sa tu docitas, ze 90 % ma doma prave tie vynimky😀. Ale never vsetkemu, co tu citas😉

ivkasolteska
5. dec 2021

Aj moj je taky.proste v bordeli sa citi ako prasa v zite.co nepoviem aspon 5x,to nespravi.kos nevynesie,ked nahodou vynesie,nevymeni sacok.pracku nezapne,veci hadze nakopu.hoci mame satnik,veci ma na kope zasadne v pracovni,lebo satnik je "daleko" minule som nechala otvorenu umyvacku lebo som videla ze dojeda,a hadaj kam polozil tanier?na linku.mam pokracovat???? Aj u nas nastal zlom,ked som po rd nastupila do prace a nestihala som.mali sme o tom debatu,chvilu pomahal a potom sa na to vykaslal.ALE!!! Je velmi dobry otec,s malym sa hra,venuje sa mu,nakupuje mu veci,chysta nam prekvapenia,vie sa postarat o rodinu,nerobi doma dusno,robi nakupy,miluje Vianoce,aj teraz chysta svetla okolo domu,vsetko vonku zdobi,ide varit kapustnicu a o piatej slavnostne rozsvietit dom.takze co je viac?

siska53
5. dec 2021

Ano. Zial ano. Musis vydat pokyn.

gurags
5. dec 2021

Tak ja mám doma asi extrém, nielen že robí neporiadok, prenáša veci, obsadí 4 stoličky v jedálni tak,že si na každú prevesí niečo iné, prekladá veci... môjmu vadí keď upratujem. Ja mám rada poriadok ale musela som veľmi ubrať z nárokov,lebo robím a pri malom dieťati, kedy večer keď chcem vyložiť a naložiť umývačku mi vyhubuje ani nemám čas kedy upratať. Poviem Vám, že som z toho na nervy a asi budem musieť vyhľadať odbornú pomoc, lebo neviem či som ja tá divná, alebo on. Lebo mám pocit, že robím iba to čo si on predstavuje a robí zo mňa psychopatku. Prepáčte za výlev.

autor
5. dec 2021

Nie som nejaky upratovaci maniak, vela veci prekusnem a neriesim, ked mu nieco vyslovene poviem tak to urobi, niektorw veci mu musim opakovat x krat a aj tak sa dockam az ked sa toho chytim ja a potom je, ze ved by som to urobil.
Ja som sa s nim o tom uz bavila, kym sme by ali na byte tak vedel aj riad poumyvat, teraz ho nenapadne ani umyvacku pustit.
Tak ako ja mam usta on ma oci a hadam vidi, ze kos je plny a mohlo by ho napadnut vyhodit ho, lebo teda nase smeti zatial nechodia.
Vidim muza ako svojoravneho cloveka, ktory nepotrebuje aby ho niekto komandoval, no ale ak to inak nejde tak bude ukolovany.

78787878
5. dec 2021

@juliasb Potesilo ma, ze nie som jedina, co ma doma podobny exemplar 🙂