Mužovi úplne preplo z domu

8. jan 2023

Vec sa má tak že ja si osobne myslím že mať / vlastniť dom je pre bohatých . Nie sme chudobní , máme všetko . Len že môj muž podľa mňa už prisiel o rozum. Všetko šetrí ,kontroluje na dome a naše manželstvo len trpí koli tomu . Najradšej by som sa odsťahovala ale ešte treba 2 roky čakať aby sme nemuseli platiť daň z predaja zo zisku .A teda moja otázka znie aj vaši muži sú takí , myslím že šetria až chorobne ? Elektrina, voda atď .

simik22
8. jan 2023

Nie.

deti95060810
8. jan 2023

nie...

anjelicek26
8. jan 2023

Naklady sli hore, pracujes aj ty? Alebo len on? Mozno ste na tom horsie, ako si myslis...zobral niekde spotrebaky, uvery, niekde prehral....inak to nedava zmysel, preco sa tak boji...

zuzinka888
8. jan 2023

Nie. Ale manzel plati stravu- pausalne- co usetrim mozem si nechat/ minut/ odlozit- odvtedy dojedame aj na druhy den. Nevyhodim ani pol rožka..... Uz sa mi nazbierala pekna sumicka. Setrit sa oplati ale tak zdravo.

tetapetra
8. jan 2023

Nie, u nás som to skôr ja, ktorá šetrí a vypína svetlo 😂. Ale zase neprežívam. Len my strašne vadí,že aj zuby si človek dokáže umyť bez toho,aby minul hektolitre vody.

solange7
8. jan 2023

My si tiez kontrolujeme kazdy mesiac spotrebu. Nemusime ale je fajn mat tieto veci pod kontrolou.
A z coho mu preplo? Vypina ti vodu ked sa sprchujes? Reguluje frekvenciu splachovania? Daj vediet ako sa to prejavuje.

euka210
8. jan 2023

Nie, toto vobec, lebo inkaso mame do 120e +drevo...to skor kolko ide na stravu ho stve. Usetrit mozte na kureni, ze neprekurovat dom, ine opatrenia su myslim zbytocne a financne neefektivne.

matkahelka
8. jan 2023

vobec nie. u nas je to naopak, ja som ta, co vypila svetla, lebo u nas bezne osvetlena komplet vonku zamkova dlazba, muz je uz hodinu vnutri a vonku sa stale svieti.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petronellla87
8. jan 2023

@boldo87 u nas presne opacne🙈 ja som zapinac (lebo sa potme bojim) a chlap po mne chodi a zhasina😂

marca12
8. jan 2023

Nastastie nie,skor ja chodim a zhasinam svetla,utrusim poznamku,ked ma silno pustenu vodu alebo ak ide cely den zbytocne tv,tak somrem. Ale to je take zdrave neplytvanie si myslim.

zara0201
8. jan 2023

Nie. Sleduje(me) spotrebu ale vsetko s mierou.

kristinapetronela
8. jan 2023

Úplne normalka u nás ...keby do mňa niekto hučí nech zhasinam tak si pripadám ako decko alebo čo ...

lvulik
8. jan 2023

Moj mava občas take extrémne záchvaty ale to ho veľmi rýchlo privediem do reality, ze nech sa ukludni, pretože ja fakt nie som ten typ, co plytva energiami/jedlom/cimkolvek a potom mava fázy kedy to nerieši a je schopný svietiť v 3 miestnostiach a nachádza sa vo štvrtej 😀 (ja to po nom zhasnem a neriešim, nepotrebujem si nic dokazovať).

slavomira236
8. jan 2023

U nás chodím a zhasinam ja..tiež somrem keď púšťajú vodu prúdom kôli vode aj kôli oprskanym kachlickam

vasjar
9. jan 2023

Nie, ale snažíme sa šetriť vodou, keďže mame studnu, a v lete boli suchá, tak nám klesla v studní. Takze toto rozumiem, keď mi to opakuje

blondtana
9. jan 2023

U nás ja zhasinam, tiež svieti ako v kostole, ale ako sa teraz majú zvyšovať energie, tak sme do polovice decembra nekurili, potom som zapla aspoň 1 radiátor v celom byte a obdeň počúvam, či to nevypneme...on, čo mu vždy bola doma zima, tak teraz ma presviedča, ako mu je teplo a musíme vypnúť ten jediný zapnutý radiátor v byte, ale to už mi príde prehnané, najmä keď malý sa stále hrá na zemi

maryetta
9. jan 2023

Nemyslim si ze dom je len pre bohatych. Aj ten kto byva v panelaku ma naklady na energie.
Kazdopadne sledujeme spotrebu vody. Elektriky. Aj plynu.
Zase to nie je chorobne ale… pri tom ako vsetko islo hore snazime sa neplytvat zbytocne.

yanni
9. jan 2023

Nie, absolutne nie. To prave ja som skor taka, ze sa rozculujem, ked vyjde z miestonosti (kapr. spajza, pivnice) a nechá tam zapnuté svetlo. lElektriku si vyrábíme sami solarkom ale aj tak. Nijak mi to nada. Tak isto vodu. Pri umyvani zubov nemusi stale tiect. Ale i9nak nejak Extreme na tomto nesetrime.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nila31
9. jan 2023

Nie, chorobne nesetrime. Ale povedala by som, ze tak normalne.. kde sa nenachadzame dlhsie svetlo sa vypina, ale nie tak, ze ked vybehnem len z miestnosti a vratim sa. Inak nenapisala si konkretnejsie ako sa to u vas prejavuje.
Setrit sa da aj s rozumom, mame dom..no kurime normalne aby nam nebola zima, lebo potom mozeme davat peniaze na lieky. Setrime vodu, zbytocne sa nepusta von pri umyvani zubov atd. Naplnim pracku aj umyvacku a tak pustam. Jedlo samozrejme nevyhadzujeme, ani pecivo, vzdy nakupime len tolko kolko sa minie..atd. oblecenie tiez nemavame kazdy rok podla najnovsich trendov, snazim sa kupovat oblecenie kvalitne a nadcasove..to potom nosime aj par rokov 😅
Takze taketo setrenie nie je chore, ale racionalne, aj vzhladom na zivotne prostredie. Ale niektorym prepne z toho, to je fakt 😔

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicegirl369
9. jan 2023

Nie. Dom je na to, aby si ho clovek uzil. Z tvojho prispevku je jasne, ze sa tam kvoli sezreniu citis zle, tak aky to na vyznam?

autor
9. jan 2023

@nicegirl369 nemá to žiaden význam ale ešte sme tu len 3 roky. Kebyže ho predáme platíme 20% daň . Čo je veľmi veľa

alzbetka1783
10. jan 2023

My byvame rok v dome. Manžel je viac šetrni ako ja. Ja som si ešte vôbec nezvykla, keďže sme kupili starší domček,kym mi nárečie teplá voda to chvíľku trvá....
Skratka prerabame z toho co ako tak ušetríme.
Na chodbe mame senzorové svetlo na par sekúnd kym prejdeme. A ked z miestnosti odídeme stiahneme tam kurenie . Načo kúriť tam kde niesme.
Ja som možno tiež uz z toho chorá 😂 ked som bola v kuchyňi isiel radiátor a ja že a tu sa prečo kúri keď varím 😂 som sa sama uz na sebe zasmiala.
No dúfam ze si zvyknem. Celý život som zila v paneláku a tam že žumpa,voda, odvoz smetí na termín človek nerieši. Tu? Mam dojem ze ma to zaťažuje, našťastie mam muža co ma vzdy ukľudní.