Dobrý večer,
V skratke ku situaciii. Som Slovenka ktorá vyrastala v zahranici kde som sa spoznala aj s manželom. Ja na Slovensku rodinu nemám. Manžel tu ma všetkých. Mame syna čoskoro 4 rocneho a keďže jeho rodičia nechcú cestovať, prišli sme my. Sľúbili sme sa na 6 týždňov. Manžel vsak musel riešiť neodkladne pracovne záležitosti s tým že všetko do týždňa stihne. Letel naspäť domov. A tu začal cely problem. S muzom žijeme vyrovnaný život. On je síce workoholik ale neubija ho práca. Jasne že pohundre občas ale sam povie že by nemenil. Ja som tým pádom doma. Mne to vyhovuje. Mala som svoju kariéru pred dietatom, investovala som zabezpečená som aj mimo BSMka. Proste vyhovuje nám nás život. Je pravda že menej cestujeme kvôli manzelocěj podnikaniu tým že syna mám ešte doma si ale užívame pohodu výlety múzea plávanie proste ideme aj sami dvaja. Manželovi rodina hlavne svokra vsak po manželovom odchode dostala skoro infarkt. Nevie to predýchať a dava to za vinu mne. Lebo nechodím do práce sa manžel zodrie a a a. Vnuka samozrejme už ju tak nezaujima lebo synček musel odísť chápem že jej chyba a je sklamaná ale podľa mna reaguje neprimerane. Mám 100 chuti zbaliť sa a odletieť za muzom aj ľutujem že som to nespravila alebo sa aspoň pobrať na hotel ale viem že by sa urazili a to by bol koniec.. neviem akú radu čakám ale chcela
Som sa aspoň takto vyventilovať ….
V podstate sa hnevajú na neho, že odišiel. Ale nepripustili by si to, že synáčik uprednostnil prácu pred nimi, tak musí byť zlý niekto iný. A padlo to na Teba. Nech je chlap a zastane sa Ťa pred rodinou, že vám vyhovuje taký život obom. Je to váš život, oni s tým súhlasiť nemusia, ale asi by som čakala, že sa ma manžel zastane.
Normálne by som im pokojne povedala. Viem, že vám chýba. Aj mne. Tiež som si to inak predstavovala. No moja vina to nie je, ani jeho ani vaša. A tým by som to ukončila.
Ak by mali potom ešte nejaké pripomienky tak by som len povedala my to máme takto a obom, podotýkam obom nám to takto vyhovuje. Ďakujeme, že to respektujete. A tým by to bolo pre mňa vybavené. Nič viac si nepripúšťa tata užiť si dovolenku.
Typicky starecky pohlad na svet. Kym nerobis 12ky pri pase, tak to nie je robota. Mam to iste. Zvykol som si
Asi by som zvazila, za kolko sa manzel vrati a ci ste nastahovani u nich alebo v hotels. Ak v hotels Kontakt by som obmedzila na par navstev a ked sa manzel vrati tak ho zintwnzivnila. Ak ste u nich doma … tak si to proste tentokrat musis ods … a mas poucenie do buducnosti. Nejde len o to, ze Teraz odisiel ale miesa sa to aj s pocitom, ze keby si nebola ty a nemala dieta, sedel by doma mame pri sukni, kto im pomoze ked budu stari a chori .. atd Nevysvetlis. To ze si zo 4 rocnym dietatom este doma, je len ceresnicka. Primarny zaujem je o ich syna, mozno trochu vnuk a ty si iba strpeny doprovod. To, ze vam vyhovuje Vase nastavenie je fajn a Vasa vec. Ich nazor je ich vec. Urob si peknu dovolenku a uvedom si, ze aj ked Ti to nepovie do oci … v jej ociach si ta zla a budes vzdy a navstevy planuj len za priromnisti manzela a zvysok dovolenky mimo rodiny
Ryba a navsteva na treti den smrdia. 6 tyzdnov je vela ak byvate spolu. Mozu vas lubit najviac na svete, no nic to nemeni na tom ze im narusate zazitu rutinu- a to po case cloveka znervoznuje.
možno to bola len prvotná reakcia jeho rodičov. tešia sa na vás, z tvojho príspevku sa mi zdá, že sa ozaj stretávate veľmi málo/skoro vôbec, teraz ste sa sľúbili na dlhšie, tak si chceli vychutnať čas s ním, jeho rodinou, a bum. Syn ledva čo si sadne u nich na gauč, už musí zdvihnúť telefón a letieť naspäť. tak sú určite trochu sklamaní, trochu nahnevaní, trochu ani neviem čo, a treba nájsť vinníka - a je jednoduchšie hodiť všetko na nevestu, s ktorou sa moc osobne nepoznajú, ako na syna...
predýchaj, skús vysvetliť, tak ako si to tu nám, preži nejak tých 6 týždňov... inak dosť dlhá doba, možno stačili aj dva týždne, ktoré by si workoholik možno zvládol vyčleniť zo svojho nabitého pracovného času....
predpokladam ze su to take "vidiecke typy".
Mala som to podobne so svokrovcami. s muzom mame 4 deti dost husto po sebe. Bola som s nimi dlho doma, muz chodil do prace.
a tiez tento postoj, on chudak na mna drie v praci a ja nic nerobim , len "sedim" doma.
Pritom to bolo trochu inak. Stavali sme dom, ja som vyvarala na stavbe, popritom dojcila, prebalovala, obrabala 13 arovu zahradu doslova od plotu k plotu. Behala po deti do skolky, skoly, na kruzky /autobusom do mesta/. Vecer som sla spat totalne vycerpana, dva x ma brala sanitka pre kolaps z vycerpania...ale pre svokrovcov som bola leniva mrcha.
a ich synacik? vysmiaty jak leco, v praci robil v kancelarii osem hodin. Tam si doslova oodychol, jeho praca je hlavou, a doma prisiel relaxovat pri dome. v domacnosti a s detmi a nepohol prstom, ked neratam ranny odvoz do skolky, skoly a robil velke nakupy autom aby som mu nekrivdila. Nikdy nepral, nevaril, neprebaloval, neuspaval. Cez vikendy sme chodili na vylety autom, vacsinou k vode, to bolo jeho jedine venovanie detom a ked boli vacsi vzal ich korculovat ci bicyklovat. S detmi robil len to, co bavilo aj jeho.
a ked som zacala pracovat po vsetkych tych "dovolenkach" - nezacal robit menej, ziadnu "drinuô som mu neodburala. Ja tiez robim v kancelarii...a praca je moj oddych, pohoda. kebyze nemam domacnost a deti, nastastie uz su velke a pomozu, tak mam talnu pohodu, akeze zodratie.
Mňa by už nebolo. Veď si mala odísť s mužom. Neviem si predstaviť byvakovať 6 týždňov u ľudí, ktorí sú mi nie blízki a nerozumiem takýmto dlhým návštevám. Ani zo zahraničia. Veď to už je pomaly prechodný pobyt. Nemyslím si, že svokra to myslí nejako zle, len jej proste prišlo lúto, že syn predčasne odišiel a málo bola s ním. A keďže nie ste si nejak blízke, tak aj celá návšteva tak vyzerá.
Ďakujem za pochopenie 🌸🌸, áno uvedomujem si bohužiaľ až teraz že 6 týždňov je cela vecnost… myslela som však že v 3 generanocnom dome sa to rozloží plus veľa výletov atd. Rozhodne som sa poučila
autorka - chodit na kratsi cas, vylucne s muzom. mat pripravene odpovede pre vrtakov... v style... Nam to tak vyhovuje, on by nepracoval menej , keby som sla ja do prace. Praca ho bavi, naplnuje a chce sa jej v plnej miere venovat.
Akože on sa už nevráti a ty tam budeš ešte nejaké týždne trčať? Koľko týždňov už uplynulo?
Bolo vobec potrebne to vesat na nos jeho rodicom? Ja naozaj nechapem tu potrebu vsetko hovorit? Ved si to nechajte pre seba, nikto nemusi vediet o tom ako fungujete, lebo co vyhovuje vam, inym bude trnom v oko. Nabuduce sa vopred dohodnite co poviete a co nie, nerobi to dobrotu.
Nie nie on odišiel s tým že týždeň max bude prec a potom sa vráti a teda aby sme sa nemuseli presúvať aj my kupovať letenky a aby si užili vnuka hlavne
Tak snáď to bude len týždeň a nejak to vydržíš. Držím palce.
@realny ved je pekne,ze sa ti darí. Ja robím v branzi,kde som robila aj na Slovensku, robím to,čo som študovala, len som sa 20 rokov posunula kariérne ďalej. Zarábam toľko,koľko môj manžel. Žijeme úplne normálne,ale rada manzelovi poviem,že ma doma zlatokopku a nema na zabudnut o 5 rokov vykopnut😅
@anjelicek26 naaaahodou, podla mna ty si zla zlatokopka, kamoska to lepsie vymyslela, par rockov velka laska, potom sup rychlo dieta/svadba, potom sup rozvod, isla domov, zije uz par rokov v klude zase doma, bez chlapa, z vyzivneho.. nebude sa drat v praci, zatial :DDDD ty tolko rokov, tolko detureniec a este aj praca.. no co si.. :DDDD namahave :D
@realny To čo je za koment?🤦
@mamkabeika to nič. Len klasická Slovenská ziclivost
Z vlastnej skúsenosti odporúčam byť milá a láskavá za.kazdych okolností. Za každých!!!! Aj keby ťa neviem ako obviňovali. Toto je jediný spôsob akým bude manžel vždy na tvojej strane a ver tomu že si to všimne ..budeš.mat unho rešpekt. Hádky sú najhoršou a najrýchlejšou cestou ku koncu.
Ten tyzden bud co mozno najviac po vyletoch. Ci akvapark s malym, zoo, vlacikom kdesi. So 4r sa da uz vyletovat jedna radost. Ked pride muz, urcite si ta zastane. A suhlasim s @hopsas - byt mila a laskava. So svokrovcami boj nevyhras, ale vlastne anj nemusis. O par tyzdnov budes mat svoj pokoj. Nabuduce pridite na kratsie 😉
Ja by som na budúce poslala už len muža so synom.
@negymama do bodky súhlasím!!!! Ja som tak šťastná utekala do roboty po tej "dovolenke"! 🤣 A kolega sa ma teraz v robote pýta, že to naozaj sa nedá ti robiť na 8 hodín? A ja že, no čože by sa nedalo, len ma muž nepustí na dlhšie, lebo kto by doma makal? 😁😁😁 Deti sú ešte relatívne malé a doma "sa to" samo neuprace, nenavarí, neoperie, na krúžky neodvezie, zo škôlky nevyzdvihne.... Ale tiež mi kolegyňa včera vravela, že vraj sa dočkám, že bude lepšie 🙂🙂🙂.
Vidia vas malo a on sa musel vratit kvoli praci, je to pre nich nepochopitelne... ze je mu vsetko prednejsie ako oni. A ty pri 4 rocnom nepracujes a on sa ide zodriet je len take ospravedlnenie toho, ze on neostal pri nich, ale zas odletel. Plus treba to vidiet z ich strany, neznamena to, ze ukazali pravu tvar, ale ze su frustrovany a vas "denny manzelsky zivot a dynamiku" a preco si doma a ze vam to obom vyhovuje - proste nepoznaju. Takze predychaj... uzite si nadherne leto na Slovensku... ja vzdy tiez nadavam, nikdy to nie je idealne, ked ideme domov, zabita dovolenka, polka prazdnin, ktore sme mohli stravit volakde na plazi v peknom hoteli... no ale deti dedka neskutocne zboznuju, tetu, bratranca, sesternicu... preto skusnem zuby a ideme, rodiny maju proste malo a je tak cenna.