Mužova pomoc iným

Dnes o 07:58

Niektoré témy s mojim mužom nerada rozberam lebo len prekruca ocami, vzdycha alebo silou mocou nejakym sposob zhadzuje moj nazor. Tieto temy sa vacsinou tykaju inych ludi, ked potrebuju financne alebo inak pomoct. Tvari sa ako samaritan, ze vsetkym treba pomoct, dat peniaze, nakupit potraviny, zabezpecit zakladne veci. Ja osobne ludom pomaham aj ked nie velkou ciastkou, ale aspon par desiatok eur sa snazim kazdy mesiac poslat niekomu, robim to anonymne, vyberam si vacsinou ludi z okolia o ktorych mam nejake povedomie, ze naozaj ta pomoc bude spravne smerovana. O tychto mojich aktivitach sa s nim nedelim. Som na RD a na konci mesiaca niekedy aj mne ostane naozaj par eur, ale nestazujem sa. V minulosti som zazila aj ja tak, ze sme nemali uz tesne po vyplate rodicov dostatok financii a rodicia sa obracali ako vedeli, boli sme mnohopocetna rodina a vtedy bola ina doba, platy boli nizke. Do toho rodicia boli fajciari, tak to tiez nebola najlepsia investicia penazi. Ale o tom rozpravat nechcem. Chcela som tym povedat, ze sama viem ake je nemat, preto aj z toho mala co mam, rada prispejem. Ale vzdy som skepticka, overujem si pravost informacii a nepodlieham roznym slovnym formulkam, ktore hraju na city, pričom on sa presne tychto slovnych hraciek chyta. Niekedy to posobi tak, ze ho odhovaram, ale nerobim to, iba mu hovorim svoj pohlad na tie “vyzvy” na čo by som si ja dala pozor. A samozrejme skoncime niekde tam, ze akoze zavidim. Co je pre mna nepochopitelne, kedze sa sama angazujem. On ma taku skreslenu realitu lebo ma vsetkeho nadbytok. Ale nie je marnotratny, niekedy sa dostaveme do situacie kedy mu musim pripomenut, ze ma doma dieta a treba urcite veci zabezpecit. Nemame spolocnu kasu. Nepytajte sa preco, je to tak. Nic v tom nehladajte. Viem, ze kupuje elektroniku pre utecencov, trvanlive potraviny a poskytuje finance dary. Co mi nevadi, viem, ze tie rodiny osobne navstivil, myslim, ze ho oslovili nejaki ich znami, ze byvaju v dome bez elektriny a maju malinke deti, deti su pre nas oboch tema, kde sa nam topia srdcia. A viem, ze neraz len tak prvoplanovo poslal stovky eur roznym ludom lebo niekde na fb videl prispevok… no level doveryhodnosti milion. A tak som mu povedala, ze by mohol radsej tie peniaze pouzit pre nase dieta ako ich takto vyhodit do luftu ani nevie komu, samozrejme rozne ucty s Litvy a neviem akej tramtarie.
Akoze mozem to riesit tak, ze sa nebudeme spolu rozpravat na tuto temu, ale on s tym vzdy zacne. Alebo naucit sa spravne formulovat svoje nazory, kedze ich berie tak ofenzívne. No jednoducho ta jeho naivita mi normalne dviha tlak.

melanta
Dnes o 08:04

Chyba je v tebe. Účet nemusíte mať spoločný, ale súhlasiť so životom, že tvoje a jeho peniaze je úplne zle. Tebe ostáva na konci mesiaca pár eur, on má nadbytok. To je choré. S tým niečo urob, sadnite si a dohodnite sa, že jeho aj tvoje príjmy sú spoločné a spoločne o nich budete rozhodovať. Ak nie, požiadaj o výživné na manželku aj na dieťa. Je choré, že dovolíš, aby financoval utečencov a vlastnej rodine nedožičí. Nestačí o tom hovoriť, je potrebné robiť aj kroky. Ak nie je ochotný, šup žiadosť o výživné. V normálnom vzťahu by niečo také ten vzťah narušilo, vo vašom je vzťah narušený už dávno. A teda za seba poviem, že takýto muž by so mnou v spoločnej domácnosti nežil. To je tvoje rozhodnutie, že si si ho vybrala a že s ním ostávaš. Preto píšeš v úvode, že chyba je v tebe v prvom rade. Budem sa opakovať, žiadna matka, ktorá je dobrou matkou a má rada svoje dieťa, nedovolí, aby dieťa žilo v takomto chorom prostredí.

unicornlady
Dnes o 08:07

Či som dobre pochopila, píšeš, že on posiela toho veľa, lebo má nadbytok;
ale ty posielaš tiež niečo, hoci ti ledva zostane pre teba a pre dieťa?

Tvoj muž nevie, že má manželku a dieťa? Prečo preboha posiela peniaze len tak do luftu?

michelle567
Dnes o 08:13

Spraviť výzvu s tvojim účtom a dať mu prečítať 😃 možno niečo pošle aj svojmu dieťaťu

doriiis
Dnes o 08:20

Ja by som s takýmto mužom nebola.

zuzanaete
Dnes o 08:21

Vyskusaj najst reportaz o tych srdcervucich vyzvach, co su zdielane snad vo vsetkych fb skupinach a co maju placucich, prosiacich a neviem akych smilikov. Tie vyzvy nie su ok. Mozno to mu pomoze uvedomit si, ze vyzvy treba zial preverovat. Radsej cez organizacie alebo proste niekoho overeneho. Vase fungovanie ohladom financii nejdem riesit.

katkaseiner
Dnes o 08:23

je to krásne ze takto pomahate, ale to mate az taky strasny nadbytok? nepotrebujete novsie auto, splatit hypo, dovolenku alebo nieco odlozit? Akoze klobuk dole pred vami, toto by som ja nedala. Nie, nepomahame nikomu, max ak niekto v okoli je v núdzi (chlapik z dediny utrpel uraz v zahranici , nohu mu odseklo, tam sme prispeli lebo ho 'pozname' Inak ale nezvykneme... Ja by som nemohla byt s chlapom ktory by sa takto rozdaval.

januska12323
Dnes o 08:27

Tebe ostane pár eur a aj tak prispievaš každý mesiac?? On má toľko peňazí, že môže stovky eur hodiť len tak niekomu cudziemu?? Obaja máte divné zmýšľanie. Najprv zariadim potrebné veci doma, odložím a až niekedy potom miniem na hlúposti.

liv1
Dnes o 08:32

Vypytaj si ma seba sudom vyzivne ak ti na konci mesiaca neostava a muz je taky zgrlos, ze peniaze ktore mate vlastne spolocne, rozdava 🤷‍♀️

mmmt
Dnes o 08:38

Mne to pripomína jednu časť z dr House a ten chlapík bol chorý … keby toto môj muž robí, že ja a dieťa nemám a on takto rozhadzuje tak už to nie je môj muž… ja by som reálne skočila za nejakým odborníkom a opýtala sa ako pracovať s takýmto človekom… pretože podľa mňa to nie je normálne takéto správanie bez urážky….

unicornlady
Dnes o 09:01

Mne to pripomína môjho otca.
Vždy bol niekto iný pre neho dôležitejší, hentomu treba pomôcť, hentoho niekam zaviesť, hentomu požičať peniaze. Ale že aj my potrebujeme, to mu bolo jedno, rodina na poslednom mieste.

mamina7070
Dnes o 09:06

vacsina z tych vyziev na fcb su klamstva
daj mu precitat reportaze boli k tomu aj na sme.sk

https://domov.sme.sk/c/23385454/podvod-zbierka-...

janka biharyova a spol to su podvodne zbierky

gladys_07
Dnes o 09:14

Vsetky mesacne prijmy dohromady, odcitat povinne mesacne platby (hypo, jedlo, rezia na dieta, sporenie, investicie atd), co ostane rozdelit dvoma a on nech si zo svojej polovice sponzoruje koho chce.

Nemusite mat ako manzelia spolocne konto. Ale musite mat rovnaku zivotnu uroven.

autor
Dnes o 09:15

Baby, ale ja som sa neprišla sťažovať, že ja mám málo. Ja zo svojich peňazí vyžiť viem aj keď nejakých tých pár eur niekomu darujem. Neposielam peniaze nejakým darmožráčom, ktorým sa nechce pracovať, ale ľuďom, ktorých trápenie je zapričinené nejakým nešťastím. A aj muž sa podieľa na chode domácnosti len ho samého nenapadne, čo je potrebné. S naším oddeleným nastavením to nemá nič spoločné. Mne ide o tu jeho naivitu pomáhať na všetkých forntoch bez hlbšej analýzy. A viem, že jeho dobrý úmysel nepadá na úrodnu pôdu.

lija22
Dnes o 10:36

Ahoj. Mne sa roztopilo srdce z vas oboch. Empatia a sucitnost sa uz dnes nenosi. Ste vzacni ludia, vzacni! Poradit ale neviem, snad ci by to s tebou nemohol vopred prekonzultovat, resp. poradit sa. Ozaj je skoda posielat peniaze podvodnikom. Mozno dohoda ze nic z fb nepodporovat proste

0silvia0
Dnes o 10:44

tak začni s tým, keď má nadbytok, že založíte dieťaťu účet a začnete mu šetriť trebárs na zahraničné štúdiá/nehnuteľnosť. Teraz má nadbytok, časom sa môže situácia zmeniť. Aspoň časť peňazí ušetríš pre dieťa. To, že on nepreveruje koho dotuje, s tým čo chceš urobiť? Sa ponúkni, že ty mu budeš robiť analýzy obdarovaných, ale s tým asi súhlasiť nebude.

autor
Dnes o 10:54

Odkladame peniaze aj pre dieta, muz ma firmu a asi nejako vnutorne citi, ze ked jemu bolo dopriate, tak chce dopriat aj inym.

unicornlady
Dnes o 10:55

Tak mu povedz, že keď dáva podvodníkom peniaze, tak tým, čo to naozaj potrebujú, sa neujde.

sidicek
Dnes o 13:01

Nehnevaj sa ,ale ty máš oveľa väčší problém ako to ,ze muž nepreveruje zbierky.