Ahojte kočky, idem si po radu pretože ja už asi fakt neviem rozlíšiť, čo je normálne.
V čase, keď sme sa s partnerom ešte zoznamovali, mi začal písať jeho kamarát a snažil sa ma ''prebrať'' a dostať do postele. Ja som ho spoznala a keď som o tom povedala partnerovi dosť sa naňho nahneval ale veľmi rýchlo ho to prešlo a bral to len ako srandu. Prišlo mi to divné ale neriešila som to. Po čase ho však ten jeho kamoš začal odo mňa odhovárať, vravel mu nech si nájde lepšiu ženu, že ja sa k nemu nehodím lebo som nudná, nevyzretá, divná... Naozaj sme sa nachvíľu aj rozišli.
Jeho kamarát ma nemá rád lebo som tichá introvertka a on veľký zabávač, s kontaktmi na každom rohu a všetci ho žerú. Mne od začiatku tiež nebol veľmi sympatický – má niekoľko mileniek, veľa pije, fúka, robí hlúposti, pravidelne balí ženy a keď sa s nimi vyspí odkopne ich. Partner sa ho zastáva lebo sa poznajú dlho, má ho rád, je s ním veľká sranda. Pritom má skôr povahu ako ja. Nesúdim ho, je to jeho vec s kým sa kamaráti, ja moc kamošky nemám tak mu do toho nekecám.
Cez čo sa ale preniesť neviem je to, že na moju adresu občas v správach utrúsi perverzné dvojzmyselné vtípky, ktoré mi partner sám prečíta a nielenže sa ma nezastane ale eštu mu aj prídu vtipné. Dokonca obhajuje jeho lebo vraj sa smejú z hocikoho a ja sa len hrám na urazenú. Dotklo sa ma to, príde mi to ponižujúce ale až tak som to neriešila, povedala som partnerovi, že sa mi to nepáči a jeho kamoša si nevšímam, ignorujem ho – to sa ale zdá byť najväčší problém. Partner odo mňa chce aby som sa s ním skamarátila pretože moje detinské správanie ho obmedzuje, chce totiž tráviť čas s nami oboma spolu (akcie, výlety, ostatný kamoši atd). Vždy si všetko vieme vydiskutovať ale v tejto veci trvá na svojom a zakaždým keď sa o tom bavíme sa veľmi nahnevá a to on nezvykne. Jeho kamarát sa ho aj pýtal prečo ho ignorujem ale klamal mu, že nevie, že mi asi len niečo sadlo na nos.
Poraďte mi. Mám to prekusiť, pretvarovať sa a byť na toho šaša milá alebo si mám stáť za svojim a možno si aj rozbiť vzťah (zrejme by kamaráta uprednostil predomnou) alebo čo mám vlastne robiť.
PS: ešte jedna vec, čo s tým nesúvisí – aj váš partner neznáša keď plačete? Vraj je to u mužov bežné. Môj je na to ale alergický až tak, že som sa to naučila potláčať pretože ak sa mi to stane pri hádke tak odchádza preč, vraj ho tým manipulujem.
Ťažko niečo na to napísať, mňa dosť dostalo, že by uprednostnil kamoša pred Tebou. To je už dosť čo povedať. Mňa by na "stretko" s takým chlapom veru nedostal nik, a ešte aj po tom, keď Ťa najskôr balil a potom priateľa od Teba odhováral.
Stretnutia by neviedli k ničomu, a keď to Tvoj partner nevidí, tak neviem. Skôr vidím cestu v tom, nájsť si spoločných kamarátov, /ktorí sú vyzretí muži a nie takí postpubertálni holobriatkovia, ktorí nevyznávajú žiadne hodnoty, iba počet žien ktoré dostali ☹/. Najlepšie manželské alebo partnerské páry, a nebyť na niekoho odkázaný len preto, že je s ním "zábava", ale za tým je xy negatív. Ale samozrejme to je môj názor, ty si musíš urobiť podľa toho, ako to cítiš Ty. Držím palce.
Skús sa trošku obrniť od chlapských rečí a nebrať si všetko tak osobne. Daj kamarátovi tvojho priateľa najavo, že sa neposerieš z jeho sprostých poznámok, práve naopak nejaké mu vráť na jeho adresu. Veď určite aj ty riešiš s kamarátkami chlapov a ani tvoj priateľ nemusí mať rád všetky tvoje kamarátky.
Uz len to, že vieš ze nie si u priateľa na prvom mieste, by ti mohlo dat odpoveď. Zacni baliť kamoša ty, že veď len sranda. 🙄
Kolko mate rokov? Kamarat evidentne neprekusol, že si ho odmietla tak si akoze tá najhoršia žena a rýpe a rýpe. A tvoj priateľ je teda tiež divný, ani sa ta nezastane, smeje sa s kamaratovych reči na tvoju adresu, este ti to prekladá, nalieha aby si sa kamošila z kým ty nechceš, no neviem kto z vás je detinský
@mimi1237 vrana k bráne sadá sa opäť potvrdilo
Povedz muzovi, ze ta ten kamos kedysi chcel a ty sa nechces stretavat s niekym kto po tebe ide, ak mu nevadi ze mozno podlahnes tak ok, kamos ti je sympaticky, vyhybala si sa mu lebo vies ze ta chce ale ak tvoj partner silou mocou chce aby ste boli takato kamaratska vesela trojka tak ides do toho.
Ver mi, uz ho ani nespomenie 😁
Napíš mi IP, pošlem ti link na výborné videá o oboch témach, aj o plači aj nedostatku zmyslu pre humor.
Kolko mate rokov? Kamosa by som uplne neignorovala, ale zase ani sa extra nepretvarovala. Frajerovi by som povedala, ze ma spravy od neho o mne nezaujimaju. Co sa tyka placu, ak je to caste, tak to naozaj moze vyzerat, ze manipulujes. Predpokladam, ze ti to nehovori, ak by ti umrel pes napriklad pripadne nieco vazne v rodine/zdravie a pod.
A to ma tvoj priateľ koľko? 15 rokov? Na rande si brať kamaráta, no to musí byt teda riadne geňo. A do postele ho s vami ešte nechce prizvať?
Ja sa tomu čudujem, že on vôbec nežiarli. Naozaj ťa miluje? To mu nevadí, ze na začiatku ťa mu chcel prebrať, že ma na teba pervezne poznámky?
Riaden čudák, ten tvoj priateľ. Ja by som mu asi v zlosti povedala, ze nech si teda ide za ním a môžu sa vzájomne pichat do r*ti.
@nellye9
Zas druha vec ako sa ku nej priateľ sprava. Ja som mala kedysi za priateľa manipulátora a za cely život som sa tak nenaplakala ako pri ňom, len vtedy som nechápala ako niekto, kto ma akože miluje môže byt taký bezcitny a neempatický človek. Po rozchode. s ním som Ok. S mojim muzom som 6 rokov a videl ma plakať 1x za cely čas, keď nám deti ležali na JIS v nemocnici. Tým chcem povedať, ze chyba nemusí byt v nej. Z môjho pohladu mi trochu pripomenul môjho ex. Ten tiež nežiarlil, keď jeho kamosi po mne otvorene išli, keď ma dohnal k slzám, nič to s ním nerobilo. A hádky vedel vždy vyextremizovať svojou bezcitnosťou. Aby to nebol rovnaký toxický človek ako jeho kamarát, keď si tak veľmi rozumejú. Muž, ktorý svoju priateľku naozaj miluje ju nebude na silu nútiť sa baviť s chlapom, ktorý to na ňu skúšal. A to, ze sa na chvíľu aj rozišli kvôli rečiam jeho kamosa… no z vysoka by som sa 💩💩💩💩 na takého ovplynitelneho achtanta.
Podľa mňa jej tu zle radíte baby. Prečo by sa ona mala prekonávať, keď jej niekto evidentne nesadol a vadí jej? Prečo by mala strácať čas stretávaním s človekom, v ktorého blízkosti jej proste nie je príjemné byť? Oplzlé chlapské reči sú jedna vec, ale raz by hoci aj kamarát môjho priateľa utrúsil takúto sprostú poznámku na moju adresu, tak by mu letela jedna hneď zprava. Prečo by si sa mala premôcť a prispôsobovať iba ty? Jeho kamarát by si predsa tiež mohol odpustiť sprosté reči na tvoju adresu, ak sa chce s tebou tak veľmi stretávať. Mňa by ani nehlo ísť von s niekým, kto môjho priateľa hucká proti mne a ak by priateľ uprednostnil takéhoto kre*éna predo mnou, nech sa k nemu rovno aj nasťahuje a môže byť vo vzťahu s ním. A čo sa týka plaču, ja sa napríklad rozplačem vždy, keď som extrémne vytočená, žiaľ neviem to ovládať, ale neviem si predstaviť, že by mi priateľ začal vykrikovať, že ho manipulujem. Veď nereveš každú chvíľu. Tvoj priateľ je podľa všetkého trochu nevyzretý.
@au1994
Tak tak, jej ide vyčítať, ze ho manipuluje, ale že ho manipuluje pošahaný kamarát, to mu nevadí. Tiež nechápem, načo sa tváriť pred niekym, kto ma obkydava, ze ho mám rada? On z nej chce urobiť už len takého poslušného psíka nesvojpravneho bez hrdosti. Dala by som ultimátum - nech sa mi ospravedlní za to ohováranie a pokus o rozpad vztahu a potom sa môžeme spolu normálne baviť. Normálne, nie ako burani. Ale zas stáť o takého chlapa, ktorý ma svoju priateľku za nič, načo? Mne tam veľmi chyba pri ňom úcta ku nej, dať jej tú vážnosť, je to moja pristelka, toto nie.
@katkami123 taktiež si to myslím, pekne si to zhrnula
nebola by som s trtkom, ktoremu je prednejsi jeho kamarat pred frajerkou...jeho superkamos ta uraza a tvoj sa na tom bavi? riadny kus xxxxxx🙈
zbal svestky a hajde na lepsie, hned
Ja len k tomu placu, ano, vela chlapov znasa partnerkin plac zle. Chlapi tjez obcas placu, ale to uz musi byt fakt nieco mimoriadne. Preto ked vidia zenu plakat, tak im to pripada, ze sa deje nieco hrozne, nevedia, co s tym, akurat ich to strasne znervozni. Niektori si myslia, ze zena je s nimi hrozne nestastna, ked az place, moi byvaly to takto mal. Terajsiemu som tiez musela vysvetlovat, ze to nie je ziadna tragedia, ze to je proste uvolnenie tlaku. On napriklad casto na uvolnenie tlaku pouziva vulgarizmy, pricom inac nie je vobec vulgarny. Tak som mu povedala, ze ja ked sa rozplacem, tak sa citim zhruba tak, ako ked on citi potrebu si zanadavat. Odvtedy to nejako pochopil a uz s tym nema problem, este mi aj povie, nech si kludne poplacem 🙂
Tiez neznasam ludi,ktori placu,je to manipulovanie. Poplacem,ak vidim chore dieta,nestastie v rodine,pri filme aj piesen ma vie dojat,ale pri hadkach neplacem. A ta druha vec,co riesis s priatelom je pre mna absolutne nepochopitelna. Musis mi to objasnit. Tvojmu priatelovi pise kamos dvojzmysly a perverznosti na teba a on sa na tom smeje? To je aky uboziak. Takeho chlapa by som sa nedrzala,ktory nema uctu voci mne. Srandu si zo seba treba vediet spravit,ale odtial potial. Toto moze pripadat vtipne iba primitivovi
Ja vidím aj chybu v tebe. Príliš sa fixujes na priateľa, podľa tvojho opisu nemáš žiadnu inú osobu s ktorou by si išla von. Aj introvert ma aspoň jednu jedinú. Prečo aj ty občas nezajdes von s kamoskou, kolegyňou, bývalou spolužiačkou z triedy? Prišla by si na to ako fungujú aj ini ľudia a ich vzťahy. Namiesto toho svoju energiu vrazas na nejaký pseudo boj s jeho kamarátom. A keď sa rozidete, potom co? Zrúti sa ti svet, lebo iba on bol stredobod tvojho vesmíru? Prečo sa neprihlásiš na nejaké zaujimave krúžky, šport? Niečo, co budeš robiť bez neho? Možno preto o tebe aj hovoria, ze si nudná a nezaujímavá. Prečo raz ty neodmietneš priateľa s tým, ze ideš von s kamoskou? Ja som zas ten typ, ze kde ma nechcú, nevážia si ma, tam sa tisnut nebudem. Myslíš si, aké terno je tvoj priateľ, ale je to rovnaký buran ako jejo kamoš, len nejde až do takých extrémov ako on. Obidvaja ta ponižujú, smeju sa na tom, on je taký drzý, ze ti to ešte prečíta a čuduje sa, ze sa na tom nesmejes. Skús niekedy ty “nechtiac” preposlat akože jemu nejakú takú sms, ktorá mala ísť tvojej kamoske, kde sa tak budeš z neho vysmievať, či to bude pre neho taka sranda. Absolútne vôbec nie si povinná bojovať a ukazovať tvojmu priateľovi svoju sebahodnotu. Keď ju nevidí, bohužiaľ, bude ju vidieť iný. On nech si ostane s buranom.
Prečo priateľovi nepovieš - áno taka som nudná, až ma ten buran chcel na začiatku pretiahnut a očividne záujem stále ma, keď na mna potrebuje písať perverzne 💩. To len ty si taký mumak, ktorému nič nedochadza.
Prečo di z nich tiež nerobíš srandu? Teplí bratia - no co ti zas ten teplý brat napísal, poďme sa tuto Milana opýtať či si tiež na rande potrebuje brat kamaráta ako ty… atd…
Prilis casty plac je manipulacia, lezie na nervy. Predstav si, ze by sa on kazdu chvilu pustil pred tebou do placu, ci by ti to prislo od chlapa normalne. Idealne by bolo prekonat zly start s kamosom, obcas si s nimi vyjst a neriesit jeho sukromny zivot. Ak utrusi nieco dvojzmysellne, maj pripravene 2-3 podobne bonmoty na neho ako odvetu, ze nie si ziadne b-cko, ktore sa rozplace, ked si niekto z teba urobi srandu. Ze vies srandu vratit spat. A mozte mat fajn spolocensky zivot, pricom nemusis byt s nimi vzdy pri vsetkom. Iba ked sa ti bude chciet.