Ahojte ženy. Prosím vás o názor, možno radu.
Muž má taký zvláštny koníček - modeluje plastikové modely lietadiel atď. Lenže tam potrebuje farby, rôzne chemikálie, lepidlá a je z toho hrozného smradu. Má to všetko uložené vo vstupnej chodbe a poväčšine sa tomu venuje tam. Háčik je však v tom, že sú to fakt chemikálie, smrad ako riedidlo a podobne a šíri sa to celým domom, môže vetrať koľko chce. Bohužiaľ do nejakej izby sa s tým zavrieť nemôže lebo nemá do akej a koníčka sa vzdať nemieni, ako som sa dopočula (to nevravím o ďalších ale o tom nie je tento príspevok). Problém je v tom že za nič na svete sa nedokážem s ním dohodnúť na tom že toto nie je v poriadku aby v celom dome bol z toho smrad, nepoviem keby žijeme sami. Ale je tam s nami aj moja dcéra plus k tomu ešte aj čakám bábätko a obe toto musíme vdychovať. Minulý týždeň padla posledná kvapka , stalo sa totiž že malá sa k tomu stolu zatúlala a vyliala tam riedidlo, mala ho všade na rukách, VĎAKABOHU si ruky nevopchala do úst, že sa naozaj nič nestalo. Otázka - ako to mám vysvetliť mužovi že toto nie je zdravé a už vôbec nie dobré pri dieťati? Ja už totiž neviem ako mu to normálne vysvetliť. Ďakujem za každú cennú radu.
aj môj je modelár, používa akrylové farby - tie nesmrdia a riedia sa vodou, nech zmení farby a bude všetko v poriadku
Nemoze si prenajat nejaky priestor maly alebo nieco take? Toto by mal ako rodic podla mna chapat.
@lucka_ke ono to páchne asi aj kvôli tomu riedidlu a akrylové ževraj používať nemôže. Ako a este aj keď sa bábätko narodí. Podľa môjho názoru je toto dosť nebezpečné aj pre malú preboha veď čo keby sa toho napije? A na to mi povie že ani nevie, že tam nejaké riedidlo bolo. Toto podľa mňa nie je normálna adekvátna reakcia
@danka808 nemôže lebo to už stojí peniaze a to on určite nedá. Ale že v tých farbách a pod sú desiatky eur, to už nevadí
syntetika smrdí, samozrejme, tam by mal mať zabezpečené odvetrávanie a na tvári masku s filtrom, môže si poškodiť aj vlastné zdravie... a to sa kúpiť nedá
mate dom, ked teda pises, ze celym domom to citit, tak potom na dvore. nejaky zahradny domcek nech si kupi a tam
No tak mohol by to chápať keďže ide o taký zápach a fakt by sa to nemalo robiť v spoločných priestoroch ale skôr nejaká pivnica kumbál.
@luckalucka13 trocha prehanas nie?môj synovec sa tomu venuje a taký smrad to nie je.Pozor musí dávať to je samozrejme nech mala niečo nezoberie...prečo si nespraví kútik v spálni zavrie dvere, vyvetra...
@carambolos prečo decko? 🤔 Keby chodil po krčmách a mlatil ju, budeš kľudnejšia? Ty nemáš žiadne hobby?
@luckalucka13 šíri sa to po celom dome? Bývate v dome a nie je jedna voľná miestnosť? 🤔
@luckalucka13 Môj je v tomto modelárstve expert. Fakt dobrý. Máme síce len malý byt ale všetky modely si robí v pivnici. Spravil si tam takú malilinkú dielničku. U vás by sa to takto nedalo.
@luckalucka13 ved mate dom, tak co pristavit garaz alebo tak nieco? A tam rovno vyriesit odtah tych splodin z toho. Robila som na strednej na dielni s farbami s obsahom tazkych kovovych, riedidlami. A ten odtah to malo vyrieseny ako silnejsi digestor. Moj muz ma 3D printer na zivicu move materialy. To je tiez svinoba. Ale ma to v garazi a je tam uz odtah. Sam sa chrani a naozaj to tam aj pocas toho pachne minimalne. Mal by sa poradit a investovat do tej bezpecnosti pri praci. Moj muz ma tiez rozne hobbies, napr ten 3D print, astrofotografiu, ale vsetko to musi byt bezpecne pre domacnost. Tiez clovek nechce, aby na dieta padol napr velky teleskop
Môj kedysi s malým lepil...ale sady obsahovali vždy nezávadné farby a lepidlá....
Teraz už len vystrihuju modely z ABCčka...😆😆to zas všade samé omeliny😆
Môj muž sa tomu tiež venuje a dokonca v kuchyni a teda robí s viac druhov farieb aj riedidlom a teda vôbec to nesmrdí.
@katuskatt asi záleží od farieb ake používa. Tieto smrdia extrémne
@vulka nedalo, pivnicu nemame kvoli spodnej vode.
@zabina27 mame aj zahradny domček ale ten je zase zahadzany rôznymi hlupostami ktoré predáva, takze tam miesta moc bohuzial nie je
@luccija synovec asi pouziva iny druh farieb, ale toto je uplna sila, totalna chemikalia. Uz aj jeho mama ako prisla tak to iste povedala, ze to tam neskutocne smrdí tymi farbami
@luckalucka13 ty si nevies dupnut? Co mu je prednejsie? Plast alebo deti? Zbala by som mu to do krabic a vyhodila von. Moj ma tiez milion zaujmov smradlavych. Dokupil si este jednu zahradnu budu a ma vnej dielnu. Vsetci spokojni.
@nwnw nemozem si to dovolit. Neni to moj dom, je jeho. Mat to spolocne tak to tam uz neuvidi.. je to fakt hrozne toto. Ako este ten smrad dokazem nejako ustat aj ked je to otras, ale aby sa mi mala dostala do riedidla, vdakabohu ze sa nic nestalo
@carambolos to čo je za názor?tak ma hobby musí mať trpezlivosť a byť precizny aspoň je kľudný cholerika by to nebavilo🙂
@luckalucka13 tak nech používa iné farby
@luckalucka13 No tak mu povedz, nech si tam urobí poriadok a vyčlení miesto na modelárčenie.
@luckalucka13 tak to by som sa zbalila a odisla k mame, kym nebude prostredie bezpecne pre deti.
Mozno ti to viac smrdi lebo si tehotna. Vtedy je super čuch. No chemikalie by ste nemali mat doma volne dostupne dosahu dietata. Ten terpentin si mohla aj ty dat niekde mimo .
A to on sam nechape? Ja super, ked ma chlap nejake konicky, lepsie ako by sedel v krcme. Ale na toto by sa hodila nejaka pivnica, garaz, alebo poval