Muž zostal ticho z minúty na minútu

16. nov 2024

Ahojte baby, ako sa správate, keď máte tichú domácnosť, resp. keď sa váš muž ofučí a vy ani neviete dôvod a nechce ho ani povedať. Je odmeraný aj voči 5r. synovi. Nevyhnutá komunikácia prebieha formou jednoslovných odpovedí. Posledné mesiace to začal robiť dosť často. Dôvod mi je viac menej aj jedno, nebude to nič hrozné, lebo nič hrozné sa určite nestalo. Skôr neviem, či ho nechať odfúknuť a správať sa normálne, ako keby sa nič nedeje, zaliečať sa mu alebo byť na neho tiež nepríjemná. 🤔🤷‍♀️

rozculena
16. nov 2024

zaliečať sa debilovi? sorry,ale normálny dospelý muž sa tak nespráva.Nech sa zdúva a nech aj pukne......

jarmila2010
16. nov 2024

Ja by som sa pytala na dovody...moze mat problemy,starosti,kt ovplyvnuju jeho spravanie

guudy
16. nov 2024

Ja myslim, ze sa rozprava v inej domacnosti…🤷🏼‍♀️

hugoboss1923
16. nov 2024

Zo všetkého najskôr sa treba zamyslieť nad tým, aký príklad dávate svojmu dieťaťu, keď vidí, ako sa chováte jeden k druhému. Ak sa tvoj muž začal chovať spôsobom, ktorý sa ti nepáči, tak mu to povedz. Rozprávajte sa medzi sebou.

biba_18
16. nov 2024

určite sa niečo vážne stalo - ale nie medzi vami dvoma… má provlémy v práci, zle investoval, rozišiel sa s frajerkou… možností je milión…

zuzikak
16. nov 2024

ale nechaj ho na pokoji. Ked je nafucany, nech sa odfuci sam. To je jeho problem. Ked sa casom unormalni tak sa s nim porozpravaj, ze ak ma s tebou problem a uraza sa tak nech sa s tebou porozprava lebo ty mu do hlavy nevidis a nevies co ho trapi. Ak chce aby sa to zmenilo a neopakovalo, tak ti to musi normalnym sposobom povedat. Tak isto ho treba upozornit, ze sa voci dietatu sprava v tom case ako debil a to dieta si to nezasluzi. Asi tak.

autor
16. nov 2024

@hugoboss1923 snazila som sa s nim rozpravat, ten prvy raz hkavne, volala som ho von len my dvaja, objednala som jeho oblubene jedlo, tie prve razy viem aspon priblizny dovod, aj ked takto sa ofucat na niekolko dni, vazne ako male dieta, to mi prislo prilis.. a tento posledny raz uz ani neviem, co mu frnklo do nosa. Starosti podla mna ziadne nema. Je mozne, ze sa citi nepotrebny, odstrceny, ze si ho nevazime.. nieco na ten styl.. preto prichadza do uvahy sa mu aj zaliecat. Lenze je mi to proti srsti, kedze mi to pride maximalne detinske spravanie..

@zuzikak presne tieto slova mu vravela uz predtym, nic, nepovedal mi dovod..

autor
16. nov 2024

@hugoboss1923 no ono je to take zaujimave, ze syn si podla mna ani nevsimol, ze sa tatino fuci 😅 syn sa s nim normalne rozprava, muz reaguje, ale bez prejavov citov, bez obvykleho saskovania.. ziadne pusinky, objatia na rozlucku pred skolkou a podobne.. ale syn sa este ani raz nespytal, ci je nieco tatinovi.. akoby to nevnimal a to podla mna manzela stve..

zuzikak
16. nov 2024

tak dobre, nech si teda dovod necha ale nech sa aspon ako debil nesprava voci dietatu

ysseba
16. nov 2024

Tak podla mna ked uz dokaze byt odmerany k vlastnemu 5 rocnemu synovi, tak to vážne je. Nemoze mat milenku? Ze najradsej by bol s milenkou, len nevie ako z tohto zacarovaneho kruhu von? A z toho byt apaticky?

bielasovicka
16. nov 2024

A neurazila si ho niečím, nejakým slovom, ja neviem. A ty ani nie si toho vedomá. Chlapi sú citliví 🤔

doriiis
16. nov 2024

Pozor na depresiu.Aj takto sa môže prejavovať.
A podľa toho,ako zlahcujes situáciu a automaticky hadzes vinu na muža tiež nepatris medzi mega empatickych ludi

rozculena
16. nov 2024

@bielasovicka ženy citlivé nie sú?

bielasovicka
16. nov 2024

@rozculena ale sú. Ale myslím, že chlapi sú viac. Vedia sa hneď uraziť.

autor
16. nov 2024

@doriiis ano, nie som empaticka, to je moja chyba a on je zas velmi citlivy..lenze ked neviem, co mu je, je to pre mna este tazsie pochopit.

doriiis
16. nov 2024

Ako vravím.Bacha na depku.Mozno tým,že je ofucany zato,že si nikto nevšíma,že je ofucany volá o pomoc.

doriiis
16. nov 2024

A k tebe sa neobracia,lebo vie,že by si jeho pocity a stav zľahčovala a zvalila rovno na neho.Vsakze

deti95060810
16. nov 2024

ja by som sa správala ako by nič...normálne.

sissy27
16. nov 2024

Uplny debil, ventilovat sa na malom dietati… u mna by mu toto nepreslo - zbal sa a tahaj prec, vrat sa, ked budes normalny.
Depresia? Nech sa paci, smer psychiater a liecit sa. Mna nikto nebude terorizovat / vydierat zdutou hubou.

lenka.25
16. nov 2024

Netuším , môj muž nikdy ešte nebol ofučaný , ani si to neviem prestaviť , že sa dospelý chlap zduje ako malé decko a ty vlastne ani nevieš dôvod , tak to už vôbec nechápem . Ale vtierat sa mu , tak to nehrozí a ešte aby sa odreagovaval aj na dieťati … no by som mu pekne naložila trkvasovi

andrejka1974
16. nov 2024

Treba to riešiť môže upadnut do depresii môj keď začne byt ticho viem že je zle snažím sa mu vždy pomôcť

autor
16. nov 2024

@doriiis ano, uz mi to raz takto povedal, ze naco mi to bude hovorit, ked ja to vzdy obratim proti nemu. Tak co by si mi poradila? Ako spravne reagovat?

earlgrey
16. nov 2024

Takže vadná si vo vašom vzťahu ty...on citlivý, ty neempatická...on sa ti zdôvrí, ty to obrátiš proti nemu...cíti sa nepotrebný? takže všetko robíš sama, nepotrebuješ jeho pomoc...bodaj by sa tak citlivý človek necítil...skús si v hlave premietnúť, čo robís zlé ty a potom sa pozri na to, čo robia zlé ľudia okolo teba....

ivik4
16. nov 2024

Ked som bola mladsia a sprostejsia, este som sa snazila aby dobre bolo. Aj ked sa ozaj nic nestalo...len su ludia co sa radi ofucia len tak pre nic za nic a vyzivaju sa v tom tichu .
Teraz by taka nehrala... ani z daleka
Ani si nevsimaj tie ofuky

doriiis
16. nov 2024

Úprimne autorka? Mám mamu ako ty.A jedine,čo nám okolo žijúcim pomohlo,bolo sa prestať mame zdoverovat so svojimi pocitmi.Lebo ona so svojimi kaznami,pohŕdanim,povysovanim,zlahcovanim a zhadzovaním na iného prestať nevedela alebo nechcela.
Tvoj manžel ti dáva feedback,čo sa deje a čo ( ne) funguje.Je už len na tebe,ako sa toho chopis

ruxandra
16. nov 2024

Dala by som si na to pozor, lebo toto “trestanie tichom” je aj jedna z foriem manipulacie. Proste ked sa nespravas tak ako on chce, tak sa ofukne a je ticho a teba to samozrejme trapi a skonci to tym, ze ho nakoniec budes viac posluchat (a davat si pozor co kedy povies), co jemu vyhovuje.

Ak to aj nie je manipulacia, je to extremne detinske a hlupe, a.. a nic, aj ked citam tvoje ostatne odpovede, stale mam pocit, ze je manipulator a ty ho proste neposluchas, tak ta takto tresta.

doriiis
16. nov 2024

@ruxandra ....pri všetkej úcte k autorke.
Aj ona je trošku toxická voči vlastnému manželovi.Je to dosť jasne už z úvodného prispevku

pininka1
16. nov 2024

U nás je to bežné, môj muž bol určite v minulom živote žena, neskutočne sa takto zduvat a je aj k deťom taky, lebo veď celý svet mu robí zle. No najprv som reagovala ako ty, teraz už kašlem, správam sa akoby nič a niekedy mu zo srandy poviem ze ci sa urazil a dokedy, aby som vedela. Keďže vidí, se si z toho nič nerobím, stratilo to efekt a je to kratšie a menej časté. Proste ako pri decku, keď zistí, že s tebou nepohne, prestane to robiť.

autor
16. nov 2024

@doriiis tak v uvodnom prispevku moze zniet toxicky len to, ze mi je jedno preco sa ofucal, lenze naozaj je to treti krat za posledne 3 mesiace, pricom predtym sa to hadam este ani nestalo. Sme spolu asi 7 rokov. A skutocne sa nestalo nic take zasadne, aby sa takto strasne ofucal a este aj na syna! Ved ma 5 rokov. Nepohadali sme, nic skarede sme si nepovedali.. Neviem no.. nerada by som bola ako tvoja mama, ale kedze aj moja taka bola, mam strach, ze sa v urcitych situaciach spravam ako ona, aj ked nechcem.. ☹ takze mozno som naozaj len slepa.. ale zas, on ako dospely chlap by sa tiez mohol spravat inak a nie sa fucat..

autor
16. nov 2024

@pininka1 no ja presne takto reagujem.. skor zartom..