Môj muž ziarli ked sa rozprávam alebo spomeniem ineho muža,alebo nejakého kamaráta z minulosti,nebodaj bývalého a ktorým máme dobrý kamarátky vzťah. S nikým sa nestretávam, občas s niekým prehodím par slov cez fb.
Ked som.mu to spomenula, urobil mi obrovsku scénu doma , obvinil ma že co snim mam atd.. pritom islo len o normálnu komunikáciu , pár viet.
Zato on môže komunikovať osobne s hocikým,to je v poriadku. Pise si maily s kolegyňami, komunikujú v práci dennodenne ,aj o súkromných veciach ,on nema stymto problém.pritom sam sa mi priznal,ze keby ja takto komunikujem,tak sa hnevá..ale keďže som na materskej doma,je to ok..neviem čo bude, keď pôjdem do práce ale začínam sa obávať.
Baby ako mu určit hranice a vysvetliť si to? Nechcem aby mi zakazoval,aby som myslela zatajovať.... podľa mňa to nieje fér,ze on môže a ja nič..
@autorka čo s takýmto “chlapom“? dva druhy prefackania. Najskôr ho skús prefackať láskou, pretože má očividne nízke sebavedomie, cíti sa menejcenne, takže mu môžeš skúsiť vštiepiť, že naozaj je on ten jediný.. ale na to by som sa ja vysrala, to u takýchto poloretardov nepomáha. A potom to ďalšie prefackanie, kedy mu jasne vysvetlíš, že keby chceš iného, tak ho už dávno máš a nesedíš pri ňom doma na riti. Potom mu dáš na výber, buď ti bude veriť, že ho nevymeníš hneď za prvého (taká tá klasická dôvera pre udržanie vzťahu) alebo sa už nemáte o čom baviť (čo mu s najväčšou pravdepodobnosťou ani nepovieš, pretože bohužiaľ veľa žien si zvolí držať hubu a tolerovať žiarlivostné scény) Ako keby ste na tom chlapovi pred deckom nevideli, že nie je úplne v poriadku. Ženy ako ty si to robia samé, bohužiaľ.
Prečo si niektoré ženy dobrovoľne ničia život tým, že dobrovoľne žijú s chorými ľuďmi? Nevysvetlíš mu to. Buď to akceptuj, že takto budeš žiť celý život alebo odíď. Hlavne prosím ťa nikdy nemaj s ním deti, nech nemusia trpieť detstvo so submisívnou matkou a psycho otcom.
Lenže toto už nie je žiarlivosť ale vlastníctvo. Pozor na to.
Ja som.z toho prekvapena, vždy bol žiarlivý ale nie tak,aby mi urobil scénu pre blbost.. a este si prizna ze on v robote môže ale ked ja budem,tak mu to určite bude vadiť.
Má nízke sebavedomie ,to je pravda.
Taky clovek je chory...mala som susedu, aj ju bil...na druhy den isli za ručičky...hlupost zien ktore toto trpia...treba byt ziarlivy ale tak zdravo 🙂 medzi mnou a mojim muzom je rozdiel 15 rokov...ziadna ziarlivost u nas nebola a ani nie je...kto chce podvedie, kto nechce nepodvedie...uprimne vas lutujem...videla som po susede coho su chlapi schopni...vykrikoval jej ze bude šikať krv, pardon ☹ dala na rozvod, ale zas su spolu...prestahovali sa o par ulic dalej...on vecne pri pivku a ona s hlavou dole chodi po ulici...ale tak kazdy mame na vyber
autorka: vieš, ešte by som ostala ticho, keby on dodržiaval to, čo žiada od teba. ale úplne ti rozumiem, ako ťa zlostí, že on môže všetko, ale ty nič. neviem ti poradiť, čo s takým mužom...
nízke sebavedomie môže byť skutočne spúšťačom týchto scén, problém je, že musela by si ty vynaložiť obrovské úsilie a on tiež, aby si mu ho pomohla nadvihnúť (to sebavedomie) 😀
plus ale, na druhú stranu, musí si uvedomiť, že keď ty nemôžeš, nemôže ani on a naopak. ak si on klábosí kde s kým alebo píše, budeš aj ty a jeho je do toho hovno. musí si uvedomiť, že aký požič, taký vráť alebo pôjdete z kratšej cesty, ako sa hovorí.
@poleva tvoj chlap by bol úplný hlupák, keby si hľadal kdesi inú, keď ty si od neho 15 rokov mladšia 🙂
Nevysvetlis, on je chorý.
Si dospela svojpravna bytost. Nezijeme v diktature, aby Ti niekto rozkazoval s kym, ako a kedy mozes komunikovat.
Bola som v takom vztahu a bolo to peklo.
Ked sme spolu len chodili, tak som obcas vybehla s kamosmi von, tvaril sa, ze to neriesi. Postupne zacal pritvrdzovat. Dospelo to do takeho stadia, ze robil sceny aj ked som pozdravila suseda.
To su chore hlavy toto. Aj keby Ta mal 24 hodin pod kamerovym dohladom, tak si nieco najde.
Stoj si za svojim. Skus sa neobhajovat, nevysvetlovat, lebo ked raz padnes do toho kolotoca, tazko sa ide von.
nijako, žiarlivcovi neurčíš hranice, bohužiaľ, čo si si našla, to máš
Ďakujem vam, ja chápem ze komunikovať s opačným pohlavným je ok.. on ale vidi za tym to,ze jedna strana chce nieco viac. Čiže budten chlap alebo ja... .
Na to som.mu povedala ze ,,podla seba sudim teba,, a teda ked on komunikuje s kolegyňou tak ju chce automaticky asi pretiahnuť ? On sa smial,ze kolegiálny vzťah... Ale keby ja mam fajn kolegu v práci uz by bolo zle.
Vraj on baby nerieši,ale ved ani ja..lenze neverí mi. Ked mi napíše nejaky známy,uz za tým vidí neviem čo.. a ja som si vždy rozumela viac s mužmi,mamm kamarátov z minulosti,s ktorými som nikdy nic nemala.. zato on co ma kamošky,rak jedine take s ktorými nieco mal v mladosti... Čiže so všetkými vraj prerušil kontakt a to caka aj odomna. Lenže ja som doma s dieťaťom a on stále kdesi v kolektíve ľudí..padne mi vhod občas pokecať...
Pride mi ze to je choré, bývalá zena ho podviedla vraj, takže chápem ho z jednéj časti,ale odtiaľ potiaľ. Možno pomôže ked ho budem povzbudzovať a budovať sebavedomie, i keď neviem nakoľko to bude reálne..
Autorka a je to manžel? Prečo si si s ním robila dieťa keď bol žiarlivý aj pred tým? Je o tom dobrý článok na denníku N, kde nejaká psycho presne vysvetľuje, že taký človek je chorý a ak nemá on snahu to zmeniť tak sa nič nezmení. A ešte počkaj keď budeš len na rodicaku ako ta bude držať v hrsti. Takého človeka žiaľ neopravis. A bude sa to len stupňovať - poznám taký prípad a ta hrdinka to vydržala asi 15 rokov až potom nazbierala silu odísť.
@panelacikova presne, súhlasím a ďakujem
Nooo a s tým že ho podviedla bývala žena a preto je taký aky je mu určite never 🙈
@ninka99865 je to manžel a som na materskej aktuálne. Predtým nerobil scény..mala som prácu a nikdy nič nevyčítal, iba take pripomienky keď náhodou som spomenula kolegu ale to bolo v rámci srandy a teraz uz mi urobil scénu kvôli kamarátovi ze mi napísal
autorka: možno preto, že šlo o bývalého, nie?
je na koni, si momentálne na ňom asi finančne závislá, keď si na MD, tak nadobudol pocit, že môže. Zabudol, že sobášny list nie je listom vlastníctva.
@panelacikova ano,ale od rozchodu sme sa nevideli,iba mi poslal nejake meme zo srandy, tiež má vzťah.
Mužovi som.to skúšala vysvetliť,no marne
@elizabet173
Nechce sa mi veriť,zeby to takto bolo...☹️
ale on ked vyváža kolegyne autom alebo v obchode vtipkuje s predavačkou je to v poriadku,keby to urobím ja,tak sa do mnou týždeň nebaví.
Ja by som zašla za jeho ex ženou.. že aky bol teda dôvod ich rozvodu, lebo to že “bývala ma podvádzala preto som opatrný a som taký aky som” sa opakuje b každom jednom príbehu žiarlivého chlapa
Zhodou náhod kamoska ma takého priateľa a tiež jej narozprával ako ho všetky ex podvádzali 🙄
čo sa ti nechce veriť? Náznaky žiarlivosti boli vždy, len si ich prehliadala, to, čo predvádza teraz tvoj muž je choré, to nie sú náznaky žiarlivosti
@panelacikova 🙂 samozrejme...poznam vselijake pripady...vsetci sme nejaki..ale ked citam o takych tupcoch ziarlivcoch, rozum sa mi zastavuje..tak ako hore pisu...uz tu zenu berie ako majetok ☹to s laskou nema nic spolocné
Komunikuj s nim o tom, viac sa zdielajte.
To nevysvetlis, ani hranice neurčí. Je aký je, žiaľ je tvoja smola, že si to pred tým nevidela. Bud si zvykneš alebo sa zariadis ináč. On žiarliť neprestane. A ziaivci sú aj brilantní manipulatormi, tak sa priprav, že bude len horsie
Podľa seba súdim Teba …nečudujem sa keby ťa podvádzal …on môže kde kade koketovať ,písať si ,vyvážať kolegyne .Je to zakomplexovaný sebec a manipulátor ,žiarlivec to sa bude len stupňovať .Nepristup na jeho hru .Je úplne normálne pokecať aj s iným pohlavím ,no on asi za tým vidí viac lebo on je asi z tých čo majú záujem o tú druhu stranu a preto ti robi scény …
veď mu povedz, že sa s tebou nemusí baviť aj mesiac, ale budeš sa s opačným pohlavím baviť tak, ako sa aj on s ním baví, lebo je to normálne. Ak má problém s tým, že nedokáže zvládať svoju žiarlivosť, alebo má majetnícke a manipulátorské sklony, je čas navštíviť odborníka. Aj číslo na psychológa by som mu vyhľadala. Prečo sa s nikým nestretávaš? Prečo si pristúpila na jeho hru? Úplne normálne by som zašla s kamarátkou na kávu, nedovolila by som mu, aby ma izoloval od kamarátov, od rodiny a do práce by som sa ponáhľala čo najskôr. Ani náhodou by som nebola doma tri roky a ani vo sne by ma nenapadla myšlienka na druhé dieťa s ním. Lebo on sa nezmení a vekom sa to bude len a len zhoršovať.
No smola, proste si si našla debila a buď to budeš tolerovať alebo časom odídeš