Muž zabudol na moje meniny

29. sep 2024

Dobrý večer, ani neviem prečo to sem píšem, ale som tak sklamaná veľmi zo svojho muža, a asi aj z okolia.
V piatok sa ho pýtam či vie, čo je v nedeľu, otvorí kalendár v mobile a odpovedá, máš meniny.
Príde nedeľa a on nič, vôbec nič. Pol dňa čakám, potom sa už urazím, ešte on sa cíti byť urazený že som vraj zas zdutá....
Zobrala som sa a išla preč autom, so slovami "idem si osláviť svoje meniny sama" (trklo mu), zobral sa a šiel 5km pešo kúpiť kvety a bonboniéru.
Vždy kúpi čo by som si priala, kvety nosí, len tak.
Ale toto ma tak veľmi sklamalo, že keby postaví predomňa nejaký luxusný drahý dar, nehne to somnou.
Aby ste si nemysleli , že mi ide o dary, tak to vôbec, zarábam kúpim si aj sama. Ako chlap je úžasný, ale popravde nieje to prvý krát...
Väčšinou si dáva poznámky do mobilu, aby nezabudol.
Hnevám sa na každého, rodičia a rodinný príslušníci ani nenapíšu. (Matka koľko krát zabudla, takmer vždy, aspoň sa robila, nevie ani zagratulovať)
Ja sa snažím vždy každému gratulovať hneď, zaobstarať darčeky, nech sú šťastní.. No len na mňa sa každý rok nejako zabúda. (Každý sviatok)
Pokiaľ chcú a potrebujú niečo (urob, zavez,požičaj) vedia aj volať.. A mňa to tak strašne mooc mrzí 😪
Píšem to cez slzy, ani neviem, čo čakám za odpoveď, ale opustila som sa 😄

tundra
29. sep 2024

Prajem ti, vsetko najlepsie k meninam😉.Posli spravu,kedy mas narodeniny😂,mozno nezabudnem.

autor
29. sep 2024

@tundra Si milá, pobavilo 😄 a ďakujem

vanilkovazmrzka
29. sep 2024

No strasne nieco, zajtra by si ani nemala pracovat a dat si volno na zotavenie sa z tejto traumatickej udalosti 😄 robit dramu pre meno v kalendari…

tundra
29. sep 2024

Som chlap🙈

ankare
29. sep 2024

Pekne meninky prajeme, Miška! 💐

vkatush
29. sep 2024

Tak, všetko najlepšie oneskorene 😊

Nie každý rieši/oslavuje meniny. Ja niekedy zablahoželám, niekedy nie. A na svoje nevnímam, kto áno a kto nie, nerobím im čiarky. A mám skôr nervy, keď mi muž niečo kúpi. U nás som ja tá, čo nedáva darčeky 😁
Muži si nepamätajú ako my a aj keď, neriešia to tak.
Ak je toto jediný váš problém, nerieš.
Ak ich máte viac, toto je nič.

Ak sú pre teba meniny tak dôležité, urob si stále na meniny svoj deň, tzv treat yourself. Choď na mani, pedi, wellness, masáž, dobrú večeru, kúp si knihu alebo drahšiu kabelku, proste niečo, čo poteší teba. Alebo si rovno mohla povedať mužovi, že na meniny chceš ísť na rande, má to na starosti vymyslieť.

Niekedy sa trápime len kvôli vlastným očakávaniam. A ak nechceme byť sklamaní, netreba ich mať alebo im treba dopomôcť 😄

h2
29. sep 2024

Tvoj muž ti vždy kúpi, čo by si chcela, nosí ti kvety len tak, ako chlap je úžasný, po tvojom urazenom výstupe išiel 5 km peši kúpiť kvety a bonboniéru... Ak vieš, že je taký, že zabúda, tak z toho nerob vedu. Mohla si upiecť nejaký koláč, s tým, že by si oznámila dopredu, že ideš piecť, nech teda oslávite tvoje meniny. Kým by si ho dopiekla, bol by späť aj s darčekom. Alebo, ako to robím napríklad ja: urobím oslavu, pozvem ľudí... Potom sa nestane, že zabudnú. No ale ty sa namiesto toho urazíš a deň, ktorý ste mohli stráviť príjemne, je zrazu úplne pokazený. A ešte to "hnevám sa na každého...", tým robíš zle akurát tak sama sebe.

vler
29. sep 2024

Ak je tvoj muz inak skvely chlap a toto je jeho jediny"nedostatok", urcite mu odpust.
A mozno by si mala aj znizit mnozstvo energie ktoru pouzivas na gratulovanie a nakup darcekov inym, alebo zuzit ten okruh ludi

barka1
30. sep 2024

Chudák chlap...
Ano, zamrzelo by na to. Ale neberiem sa až tak prilis vazne a rozlisujem, co je v živote podstatné a co nie (áno, vek 40+ má svoje výhody 😁).
A ty si dávaj pozor, aby si tymto pristupom neprichadzala o ludi okolo seba, vratane tvojho muža. Lebo nie to sa počíta, ze zabudol, ale ze siel a svoju "velku chybu" hned napravil.

raztovsetkozmizne
30. sep 2024

presne kvôli tomuto čo si opísala veľmi nerada oslavujem narodky a meniny, lebo zbytočne vznikajú situácie akú si popísala, pre mňa sú meniny a narodeniny každý deň.. na čo si to pripomínať raz/dva krát ročne? Ale chápem ťa tak či tak. :D .....

ina2405
30. sep 2024

To sa občas stane. Všetko najlepšie k meninám 😘Ja som zabudla minule na synove 😬

earlgrey
30. sep 2024

@ina2405 To mi pripomenulo udalosť, keď som sa vrátila zo zahraničia, kde z mením nerobia vedu a neoslavujú...a bum, zrazu správa...Všetko najlepšie prajeme "meno dcéry" k meninám...a ja kukám jak blbá, že to dnes ma moje dieťa meniny? 🤣 No bohužiaľ...človek občas zabudne.

ina2405
30. sep 2024

@earlgrey hej,cítila som sa ako matka roka😁 ale tiež z toho doma nerobíme vedu. Syn si vypýtal nedávno na meniny škvarkové pagáče namiesto koláčika a bolo.

mimikarol
30. sep 2024

Drama Queen

earlgrey
30. sep 2024

@ina2405 😄 moja praclík z Lidla 🫣

btus
30. sep 2024

môj bežne zabudne na meniny, narodeniny, výročie svadby. Meniny a narodeniny jeho rodičov a sestry mu pripomínam ja, aby nezabudol gratulovať. Takže, ja si z takýchto vecí hlavu nerobím. Vždy mu to trkne až vtedy, keď vyložím koláče na stôl, že ideme si dať, keďže už mám ten sviatok. 🙂

tomiholjubavi
30. sep 2024

Môj bývalý muž mi raz zabudol kúpiť darček na Vianoce. Vraj zabudol, že sú Vianoce! ...keď celé mesto je vyzdobené miliónmi svetielok, v telke vianočné reklamy jedna za druhou, v každom obchode už od októbra húka Mariah Carey, jeho takto týždeň vypráva aké spodky si dá na polnočku, aby ho neprefúklo a v izbe nám stojí vyzdobený dvojmetrový stromček. 😅 On zabudol... 😅

Už je to hádam aj 6 rokov a furt sa dopálim, keď si na to spomeniem. 😅
Čiže chápem, že to zamrzí. Ale zase... sú to len meniny. Kedysi sa oslavovali ako náhrada za narodeniny, lebo pre veľa ľudí bolo jednoduchšie sláviť so svojim patrónom svätým, než individuálne oslavovať narodeniny svojich 10+ detí.

Nabudúci rok, ak zabudne, proste mu fakticky pripomeň, že máš sviatok a nech ťa napr. zoberie na večeru. Alebo nech objedná voucher cez nejaký zlavomat na víkendový pobyt. To sa dá zohnať z domu za 5 minút. Aj vlk sýty aj koza celá.

tomiholjubavi
30. sep 2024

Inak, všetko najlepšie, Miška 😍

fido69
30. sep 2024

Keby meniny, ale moja žena zabudla na moje narodeniny. Až večer keď jej svokra volala ako sme to oslávili, tak jej to došlo...
Ale ak by som zabudol ja na jej meniny, narodeniny, vyročie svatby alebo vyročie zoznámenia, tak odutá huba a plač... 😂

h2
30. sep 2024

Keď tu tak teraz spomínate, kedy kto zabudol na koho sviatok, tak na moje narodeniny zabudli moji rodičia, keď som bola dieťa! Boli sme dokonca práve na jarných prázdninách u starých rodičov, zabudli všetci!

bublinka1426
30. sep 2024

neries. stava sa. su to len meniny, nie koniec sveta.

kikusahoj
30. sep 2024

Moj chlap.pravidelne zabuda na moje narodky...minuly rok 40tka a nic...keby nepridem domov s vinom a cokoladou od znamej,tak ani ruku by mi nepodal. Tento rok to iste,plus na mna zabudla mama so sestrou.

vilma7
30. sep 2024

To fakt niekto takto lipne na nejakých meninách??
Môj chlap ani len nevie, kedy ma jeho matka, otec narodeniny, ja mu to pripomínam, nech nezabudne napísať, zavolať.
My žiadne meniny neoslavujeme, jedine deti dostanú darček a vybavené.

Píšeš.ze ti hocikedy donesie kvety, tak sa teš a bud rada, že to nerobí len vtedy, keď musí. A nezduvaj sa ako malé dieťa, dospej!!!

michaela412
30. sep 2024

Môjmu mužovi vyhodilo spomienku, že sme mali sobáš. Aj mi to ukázal a ja, že veď a kedy inokedy by ti to malo zobraziť keď nie dnes 🙂 aj som mu kúpila sviečku v ten deň (on má rád voňavé sviečky), aj taký posuvný skladací meter a vôbec mu nedošlo celý večer 😅 na druhý deň ráno pri raňajkách mi vraví, že dnes máme výročie a ja, že no to bolo včera 😀 máme dátum aj na obrúčkach, len on obrúčku nenosí aby ju nezničil, tak jeden deň mu nejak ušiel 🙈

qrstxyz
30. sep 2024

Všetko najlepšie k včerajším meninám a možno Ťa poteší, keď Ti poviem, že ja to mám rovnako. Ja si dátumy dobre pamätám a kedysi som si myslela, že ostatní to majú rovnako. A samozrejme, keď mi niekto neblahoželal k sviatku, tak sa ma to dotklo. Dnes sa už nehnevám, niektorí ľudia proste nevedia držať v hlave dátumy. A muž sa snažil, nezazlievala by som mu to. Napríklad môj otec bežne zabúda na sviatky mojej mamy a keď mu pripomenie, že niečo oslavuje, ani ho netrkne ísť jej niečo kúpiť. Takže môže byť aj horšie.

tomecekova
30. sep 2024

JA sa snažím, JA nakupujem nech sú šťastní.JA, JA, JA.
Takze ak dávate dary a očakávate že sa vám to vráti, tak nedávate z úprimného srdca a radšej sa na to vykašlite a ušetríte kopec € a nebude vám "krvácať" ego, keď nedostávate to, čo očakávate.😉

brendaa
30. sep 2024

všetko najlepšie Miškám @tomiholjubavi🌷 😘 hmm ani neviem, čo na to napísať, asi že všetko je tak ako má byť....

jankalukasova
30. sep 2024

V tomto má môj chlap veľkú výhodu. Popravde ja sama zabudnem, že mám meniny, takže sa ani neviem, že sa mám hnevať, keby zabudol 😂😂😂 ale zas je pravda, že mi to pripomenie niekto iný, ktoré mi pošle sms alebo zavolá 🤣

irusa
30. sep 2024

Veď sú to len meniny........ nerob paniku....

jazula
30. sep 2024

Ja som zasa úplne zabudla na priateľove meniny tento rok 🙈. A ani som 5 km nešľapala po čokoládu a prežili sme to obaja bez scén 😅.