Muž z práce ma oslovuje zdrobneninami. O čo mu ide?

20. apr 2022

Dobry vecer. V praci som sa spoznala s 50 rocnym muzom, ja mam 27 rokov. Je rozvedeny a ma dve dospele deti. Je ku mne mily, vola ma poklad, zlatko a zdrobneninami mojho mena. Vie, ze mam priatela a do postele s nimi nepojdem, viackrat som mu to povedala, no on s takymi osloveniami neprestal. Viem, ze to nie je normalne spravanie. O co mu ide?

bajka16
20. apr 2022

Ako on ti normálne navrhol či sním pôjdeš do postele alebo ako? Neviem akože podľa mňa stačí povedať že sú ti tie oslovenia nepríjemné. Pri chlapcoch treba byť konkrétna. Ak je zdravý na hlavu tak to pochopí ospravedlní sa a prestane. Ak neprestane ani po tom tak to bude zrejme toxický nevybureny muž 😆

autor
20. apr 2022

Zle som sa vyjadrila. Vie, ze mam vztah a svojho priatela nechcem podviest. Povedala som mu iba, ze mam vztah, no on neprestal.

bajka16
20. apr 2022

Tak možno nič nechce len je taký. Skús mu povedať a apelovať presne na tie oslovenia a vtierave správanie. To už pochopiť musí

pallacinka29
20. apr 2022

slizky starnuci seladon... o co by tak asi mu islo?

pribinak
20. apr 2022

Však lebo to že máš frajera neznamená že si smrtelne chorá a ani to nie je žiadna telesná vada

Stačí aby ste s priateľom mali zlý deň, menšiu hádku, tichý týždeň a prichádza jeho príležitosť

Ja neviem, čo máš 16 rokov že nevidíš o čo mu ide?

pribinak
20. apr 2022

Proste staré prasa, čo by chcelo mladú babu, to je celé

sigma510
20. apr 2022

Možno aj nič, tiež som mala takého kolegu, teraz je kamoš, zlatinko sem zlatinko tam, proste mal chalanisko také vyjadrovanie a bavil sa tak s babami v kolektive, bolo to milé a nič viac za tým nebolo ani nebude. Dokonca ma raz oslovil určitou formou môjho mena, ktorou má už dávno neoslovil nikto, neviem kde na to prišiel 😀. Dobre sme si rozumeli, rozumieme a tam to hasne. Nehľadaj za všetkým špás.

annamarin
20. apr 2022

Mozno je len taky typ osoby. Tiez mam kamoša kt. take oslovenia pouziva na každého. Fakt bol schopný aj chlapov osloviť zlatko, srdiečko, slniečko 😆 A to má dlhé roky priateľku.

melanta
21. apr 2022

Asi nechápem. Načo si mu hovorila, že máš priateľa? To sa nevieš brániť bez takéhoto argumentu? Povedala by som mu, že volám sa Hana a tak nech má oslovuje, že nie som pre neho zlatko, poklad ani nič iné. 27 rokov, no to by si už mohla byť celkom vyzretá a nie sa správať ako decko, čo si nevie urobiť poriadok so slizákom.

banalu
21. apr 2022

Ked ti to tak vadi, tak mu povedz so vsetkou slusnostou, ze si neprajes aby ta tak oslovoval. Ak neprestane tak predpokladam, ze mas nejakeho nadriadeneho, ktoremu vies adresovat staznost, ci personalne vo firme. Personalne si ho moze predvolat a vysvtlit mu, ze sa treba spravat profesionalne.

denda007
21. apr 2022

Daktori chlapi sú aj jednoducho takí, a nič ine za tým nieje.

mishka81
21. apr 2022

Ja by mu tiez povedala ze ma ma volat mojim menom, ze ine oslovenie si nezelas a nebudes nan reagovat.

jazula
21. apr 2022

A ako volal iné mladšie baby? Inak ja jedného kolegu tiež volám Miloško a teda fakt od neho nič nechcem 😂. Ak ti to vadí, treba sa s ním normálne porozprávať. Nehovoriť len “som zadaná”, lebo ak to neberie ako balenie, tak mu táto informácia nič nepovie…

prabinka
21. apr 2022

Fuha, tak hádam sa to nebude stupňovať do niečoho viac nepríjemnejšieho. Treba mu zrejme neustále opakovať že nič nechceš a máš priateľa a možno na tie zdrobneniny nereagovať pokiaľ ťa neosloví normálne?

anickaaa6aaa
21. apr 2022

Normálne vysvetlím, že také a také oslovenie Ti je nepríjemné a nech Ťa tak neoslovuje. Ak by sa to zopakovalo tak pripomeniem. Zas si nenamýšľaj, že Ťa chce hneď každý do postele...

selena_luna
21. apr 2022

Za mna, mne keby starsi kolega v praci povedal zlatko, bez pardonu bt som mu oznamila ze este raz a pojdem sa stazovat k nadriadenym ako sexisticke obtazovanie. A pravdepodobne to bude ono. Je uplne jedno ci to mysli milo alebo nie, pre kolegov nie si ziadne zlatko a mlade zeny normalni starsi kolegovia nevolaju zdrobnelinami. To len sovinisticke prasata. Mas predsa nejake meno a hodnotu, je prejavom ucty sa k tebe spravat normalne.

janulik2008
21. apr 2022

@sigma510 presne aj my tak bežne v robote že miláčku a pritom sú to ženatí muži alebo vydate ženy 😀 bežne mi kolegyňa povie decko moje alebo inak 🤣

tosomja
21. apr 2022

Ja som mala šéfa, ktorý nás všetky kolegyne oslovoval Zlatko, lásko má, mojenko 🙂 a určite nie s úmyslom nás mať v posteli. Bol to vzdelaný, inteligentný, milý, mal úctu. Oslovoval nás tak aj pred našimi partnermi, aj pred svojou manželkou.
Mali sme pekný vzťah, nepovyšoval sa a my sme to nezneužívali.
Ak to to však prekáža a myslíš, že mu ide o viac, ako ti spríjemniť deň oslovením, tak mu to povedz, jasné, stručne.

leskovael
21. apr 2022

Vôbec mu o nič nemusí ísť.... Sú ľudia ktorí tak bežne oslovuju druhých, podľa mňa sa to síce vôbec nehodí, ale je to tak.. Ked ti to oslovovanie vadí, tak mu to jasne povedz..A netreba duma nad tým čo tým myslí.

monka105
21. apr 2022

Zažila som. Hneď som kolegu s veľkým nadšením uzemnila, že je rovesník mojich rodičov a či si vie predstaviť, že by mohol mať dcéru v mojom veku. To predstierané prehnané nadšenie ho dorazilo. Z času na čas ešte má zbytočné narážky, nikdy mu nezabudnem pripomenúť, že je starý (nepokladám 50tnikov vo všeobecnosti za starých, ale tomuto nezaškodí uvedomenie, že nepatrí medzi najmladších).

martinkatinka
21. apr 2022

Jednoducho mu povedz, nech ta oslovuje tvojim menom, ze sa volas Zuzka a hotovo. Najlepsie aj pred inymi kolegami.

janinah
21. apr 2022

Raz by ma kolega oslovil zlatko a druhýkrát by si netrúfol,lebo sa viem ohradiť a veľmi rázne.Ja som zlatko len pre manžela.Dotyčný si k tebe dovoluje,lebo si ho nezastavila na začiatku,stále to však môžeš urobiť a trvať na tom.Ak tak oslovuje aj iné ženy,tak teba nebude.

daniela2202
21. apr 2022

Ide o to, že chce byť ešte mladý 😁

minutka
21. apr 2022

A oslovuje tak iba teba? Abo je to u neho bezne? Nasa sestricka u dr ma toto vo zvyku. Kazdemu zlatinko draha atd 🤣

autor
21. apr 2022

@minutka oslovuje tak iba mna, kedze som tam najmladsia.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minutka
21. apr 2022

Okrem oslovenia sa este niecim previnil? Myslim nejake ine skutky kt by napovedali, ze ta zvadza

0kristina0
21. apr 2022

Tak mu to skus povedat narovinu, ze si take oslovenia nezelas.