Moj muz vypije kazdy vecer sam bud tri velke piva,alebo liter vina..je alkoholik?
@ninka99865 ano kazdy vecer. Predtym popijal menej,donedavna mu stacila tak polka flase na vecer ale poslednych par mesiacov scucne uz celu.
tak kazdy vecer to neprospieva podla mna nikomu. jedno-dve pivka su podla mna este ok, ale liter vina uplne kazdy vecer? to mi pride trochu moc.
Keď je to pravidelne každý večer tak áno. Ja napríklad ľúbim víno,jeden týždeň si dám každý večer s mužom pohárik,potom aj mesiac nič a keď je väčšia oslava či akcia,tak aj tri poháre. To je môj limit,po štvrtom to už není dobre. Pre mňa sú tri kategórie alkoholikov,taký čo musia mať každý deň,aj keď len dva poháriky a taký čo keď začnú raz za čas a idú zakaždým do kolien
Alkoholik. Prajem skoru rekonvalescenciu.
chápem ked si chlap dá v lete jedno čapované....aj ked ja ten smrad z piva z duše neznášam...ale alkoholu viac v bežné pracovné dni značí jednoznačný problém.
Zalezi, ci si vie nedat
@aduska11 áno, sama píšeš, že postupne zvyšuje dávky. Postupne si dá aj ráno napríklad niečo možno aj tvrdé a tak. Iné keby tie 2 pivá napríklad pije každý deň od 18tky. Ale zvyšovanie množstva-jasný nábeh na problém.
Kedy to stíha? Pekne mu zadel domáce práce, zrataj koľko peňazí prepije a treskni mu to o hlavu.
@januska12323 ináč fakt, keby si hned kupoval tu najlacnejšiu žbrndu aj tak to vychádza že prepije cca 6 eur denne, týždenne 45 a mesačne 180 eur...akože myslím, že aj lepšie využitie by malo tých 180 eur v dnešnej dobe...a to stále len rátame alkohol o ktorom dotyčná vie...
Ako vyšitý.
@domca1408 presne, o čom vie... Nedala by som ruku do ohňa, že nepopíja alebo nezačne popíjať cez deň. Ale večer sa to toleruje, je na to zvyknutá, ale je možné, že nevydrží ani cez deň-ale piť cez deň od rána sa berie inak a môže to robiť tajne.
No je, aspoň podľa mňa, lebo ono sa to nezdá, ale toto je začiatok niečoho ozaj vážneho a zakaždým to začína troškou a toto je už dosť. Keby si dal že cez víkend víno, že si dáte spolu alebo niečo, tak budiš, ale toto normálne nie je.
Ak to musí mať každý večer, áno je to alkoholizmus
No vyzera to, ze ma vypracovany taky navyk, ze proste to pivo alebo vino musi byt. Este nemusi byt hned alkoholik....ved nech skusi aspon týždeň nepiť. Myskim, ze alkoholici su bez alkoholu nervózni, trasu sa im ruky...
Áno je. Moj tatino tiez pil kazdy vecer "len" pivo, alebo víno a skoncil kvoli tomu v hrobe.
Ano,tvoj manzel je alkoholik
za mňa áno...
@aduska11 a ako dlho to trvá? Každý večer?