muz pride z prace..ja som rada ze vypnem dam mu drobca na strazenie, pekne ho okupe a tak..potom snim ide na fitloptu..ako snazi sa,zapne si televizor a popritom ho uspava,,,ja mam nato strasne nervy, kvoli telke sme sa hadali uz davnejsie..on je proste typicky chlap co dojde unaveny z prace, zapne telku a pasivne relaxuje,,ja by som ju najradsej vyhodila von oknom...aj sme sa o tom bavili..ale on proste povedal ze nevie dve hodiny byt v tichu a kukat na maleho..tak si popritom pusti telku.mne to vadi kvoli dietatku, vsetci vieme ako skodlivy vplyv ma telka,,jeho kamosi sa mi smeju, ci som daka ezotericka...hlavne nexem aby v buducnosti to dopadlo tak ze budu nanu cucat obaja
mate aj vy doma muza telkomaniaka, co snim<?..inak tatino sa snazi, kupe, prebaluje, cez weekendy mi navari..len ta telka 🙄
@swojska prepac, ale zda sa mi, ze hladas problem tam, kde nie je 😉 sama pises, ze sa snazi, kupe, prebaluje a navari. to, ze pozera tv je predsa jeho hobby - ty mas asi ine. bola by si radsej, keby vypadol za kamosmi do krcmy alebo na futbal (dopln si tam co chces)?
ja som tiez ked boli deti mensie uspavala aj pri tv - lezala som pri tom na gauci, maly na mne a pozerala som. aj moj muz. neskor, ked uz boli deti vacsie a zacali tv vnimat, tak uz sme to nerobili.
@swojska ja na tom nevidim nic zle, tiez sme mali telku pustenu bezne, ked bol drobec malinky...vobec si ju ani nevsimal...ked mal rok a pol, zacal uz chapat, ze telka je na to, aby sa pozerala 🙂 tak som ju jednoducho prestala pustat, len rano alebo vecer na hodku rozpravky a vobec mu ta telka cez den nechyba...takze podla mna, kludne nechaj muza, nech uspava pri telke, pokial mu to nejako silno nehuci, babatko ju vobec nevnima a ked, aspon si zvykne nezit v absolutnom tichu 😉
dakujem damy , tak som sa potrebovala utvrdit ze ja som ta divna 🙂 ...muz bude mat radost ked si to precita
inac sranda, ako zeny nikdy nie su spokojne...chlap aj okupe, aj prebali, aj uspi, aj zene cez vikend navari, ale furt sa najde nejaka chyba 😀 vela zien ti ticho zavidi, tak bud rada, aky mas doma poklad a odpusti mu jeden zlozvyk 😉
@swojska moja a co chces? dojde unaveny z prace - ohucany z povinnosti, dieta ti obriadi a aj on si chce oddychnut a kazdy relaxuje inak. a 2 hodky pri telke nevydrzis??? sak len film trva 2 hodky aj viac. ak mu vadi ticho a ty nechces telku skuste sa dohodnut na cd-ckach napr. od canakyho a podhradskej alebo nieco detske a pri nich moze maleho uspavat. ale aj ty doobeda, nech sa nenauci na absolutne ticho, lebo ak dostane surodenca budes na prasky ak sa ti budu budit navzajom 😉 a neboj casom sa tomu nevyhnes, skolka - ficia na telke a pc, skola - bude potrebovat pc k studovaniu a robeniu projektov. takze tak ci tak sa jej nezbavite. my sme to vyriesili tak ze sa vacsinou pusta dokumentarny kanal kde aj nieco pochytime vedomostne 😅 😅 😵
@swojska klud, bud rada, ze ti pomoze. Ja som malu dojcila pred telkou, mase dojcenie trvalo vyse hodinu tak si neviem predstavit co by som v tichu robila. Ked telka nehuci a maleho nerusi tak zatial do pohody. Casom ked bude drobec vasi a zacne vnimat tak vtedy by som stanovila pravidla, kedy a co sa bude pozerat. Tak aby kazdy si pozrel to co chce. Napr. u nas sa pozeraju pri chystani do skolky rozpravky a po navrate zo skolky sa nepozera, lebo sa venujeme navzajom sebe. Tak nam je luto premarnit ten cas pozeranim telky a aj muz sa prirodzene prisposobil.
@swojska juuj moja tak uz tolko nerýp do toho tvojho muža a bud rada že je taký aký je, krásne sa mu za to podakuj, povedz mu že si štastná že ti s malým tak krásne pomáha a miesto hádok sa k nemu pritúl a pozri si tú telku s ním 😉 Možeš byt rada že ti pomáha iné ženy by dali neviem čo za to aby ich muž nachvílu odbremenil.
Tvoj maly telku este nevnima, takze oci si urcite zatial nekazi 🙂 A za tu chvilu co travi s tatom mu ani zdravie nenarusi, takze bud bez obav a uzivaj si klud 😉
muz si to akurat vsetko precital 🙂 tak sa tesi z vasich nazorov 🙂 a mne sa smeje... 😀
@swojska ja si taky myslim ze to nevadi aj ho chapu po celem dni v praci ma trosku relax a bud rada ze ti pri tom uspi maleho.. Ja sem malou taky uspavala v obyvacke pri telke byla zvykla na hluk a ja sem aspon kukla serial.. 🙂 myslim ze nemas maniaka..maniak by byl kdyby ti s nicim nepomohl a jen koukal na telku..nechej mu aspon jednu neskodnou nerest 😉
u nás tv išla tiež od malička ja som pri nej resetovala hlavu, neviem ja ju nemusim pozerať stači ked počuvať a pri nej dokažem urobiť kopu veci a čo je super mala sa naučila spinkať tak že jej tv nevadi ani ine zvuky a hluky takže nemusi byť pri nej total ticho už mame odksušanu aj väčšiu skupinu hovoriacich ludi a ona spi v pohode lebo je tak zviknuta od malička, a malej som od malinka pušťala spievankovo a do dnes na nom fiči, teraz najnovišie barney a jeho priatelia 🙂 tomu nezabraniš žijeme v modernej dobe kde technika je všade a u každeho a dieťa vie s mobilom, ovladačom na tv a inymi vecami lepšie narabať ako dospeli 🙂 čo je fakt, ja by som sa skor ako tv bala tej fit lopty lebo ked si maly zvikne na to že snim každy večer niekto takto skače pri zaspavani a muž nebude doma tak budeš musieť poctivo na fit loptu - ináč aj to ma svoje vyhody 😀 možeš pri malom cvičiť 🙂
bud rada že ti muž pomaha s malym ako je kupanie a pod. ... to maloktorý pri takom malinkom babätku dokaže 🙂
My s partnerom TV nemáme, ani mať nebudeme.
Mne by strašne vadil muž, ktorý príde z práce a čumí na TV, príde mi to také....tupé.
A popri dieťati ani nehovorím.
Osobne nechápem ľudí, ktorí majú v dnešnej dobre doma ešte stále TV a dobrovoľne ten odpad pozerajú.
@swojska Ja by som v tom tiez problem nevidela...ale do buducna, aby iba tvoj manzel nevysiel z tejto temy ako Vitaz 😉
by som ho chcela upozornit na par veci....uz som to tu raz pisala v inej teme, kde mamicka nechavala 3 mesacne babetko cumiet na telku.
Ide o to, ze uspavat dieta, ak pozeras na telku TY je jedna vec a ak sa pozera na telku take male babatko je druha vec...
Preto chcem iba pripomenut, ze tvoj manzel sice nerobi ziadny problem, ale vas synator by na to pozerat este nemal a tiez by sa TV nemala brat ako "docasna opatrovatelka" (posadit babatko pred televizor)
A tu je dovod:
Intenzita, s ktorou deti pozeraju na obrazovku sa zda, ze chapu o co sa deje ale na rozdiel od dospelych, oni vidia TV iba ako machulu farieb, svetla a tmy. Nedokazu ani dokodovat tieto obrazy...
PReco teda moze pri TV presediet aj 2 hodiny? Lebo sa tieto obrazy stale menia a tym to dieta pouziva reflex ako kazdy clovek, ktory sa obzrie v prostredi za nejakou zmenou, hlukom, beziacim clovekom a pod.
Problem vas nastava, ze toto je mimoriadne dolezite obdobie dietata pre vyvoj mozgu. Detsky mozog sa strojnasobi v prvych dvoch rokoch zivota dietata. Aby sa mozog vyvijal spravne a najlepsim moznym sposobm, tak TV je posledna vec, ktoru ti niekto odporuci...v prvom rade musi mat interakciu s ludmi, komunikacia, manipulacia s objektmi v jeho prostredi, treba mu dat do ruky kocku, hrkalku, neskor hru aby kreativne skumal a riesil problemy... TV ti nic z toho neda.
Tym padom tvoje dieta straca drahocenny cas na vyvoj mozgu...
A co sa dieta vlastne uci z pozerania TV? JEdinu vec a to je: Pozeranie TV a v neskorskom veku castejsie sledovanie TV.
nevidim v tom problem.otec sa stara a nasiel si metodu ktora vyhovuje im obom.mohol si najst aj iny sposob,budis,ale nevidim ani na tomto v zasade nic zle.tot moj nazor.mamicky,ktore opustili partneri,zeny,ktore maju deti a muzi neplatia alimenty,nestaraju sa,nezuajimaju sa o deti teraz musia krutit hlavami lebo ty mas zrejme tie hranice posunute dost vysoko
@swojska ne si len ty divna aj ja som potom divna 🙂)) otazka by male zniet ci to vadi synovi? 🙂 ja by som s tym tiez nesuhlasila, ale mi doma telku vobec nemame (z presvedcenia) ale napriklad ked sme boli pri svokre tak mala spala a my sme pozerali telku v tej izbe. otazka by male zniet ci to vadi synovi? 🙂
@swojska - jedine, co tak dosiahne, ze dieta bude nabudene vzruchmi - blikotajuce svetlo uz vnima a bude zaspavat velmi dlho, mozno az neskoro v noci. Nebude vnimat tmu=noc=spanok. Pri zaspavani treba stlmit svetla, tmu a klud, proste to tak je, zavedie sa tak spravny zaspavaci rezim.. my sme pri dcerke spravili rovnaku chybu, drahy dosiel vzdy neskoro z prace, chcela som, aby ju aspon videl, uspaval ju podobne a dieta zaspavalo az o jedenastej. Musela som si dupnut, par dni ju uspavat sama u nas v izbe a po tyzdni sme presunuli cas vecerneho zaspavania na osmu vecer, takze asi tak..
neviem,ked ti to vadi,ze uspava pri telke,uspavaj si sama inde. 😀 to nemyslim hnusne teraz. len, ze by som bola rada,ze sa chlap vobec snazi, ale ked my zeny este aj tak zacneme pistat ako to chceme a ako to nechceme, jednym z vysledkov bude,ze si vsetko budeme robit same.
@swojska Tak ja si nemyslím, že by to bolo nejaké škodlivé, alebo že by teraz z neho mal vyrást TV maniak po tatovi. Ako ano, muž sa snaží je to super. Chválim a chvál aj ty 🙂
Ale toto by mi vadilo, z iného dovodu, že teraz má mesiac, ale rastie rýchlo. ked malý nechytí zaspávacie návyku od narodenia, kedy sa to zmení? kedy to už nebude podla muža OK? kedy mu to už nepríde na zasmiatie? ked bude mat polroka, či rok? či..? či ked bude mat dva a od nebude moct posediet veče rpir telke lebo malé nebude chciet samo spat a odkvacne o polnoci. Dieta má zaspávat v postielke a basta. Ja som to takto riešila od začiatku a nemusela som potom riešit v neskoršom veku. Ja chápem,že ho to dieta nudí, a že s ním nemá čo robit, že je ešte maličké a že takto si skáti čas...ale podla mna je to od veci. Tak nech si s ním ide zrdiemut do spálne. Odýchne si on aj bábo. Ale ho proste uspávaj sama a nechaj muža oddýchnut. pretrp pár týždnov a ked bude dietatko nauče spat, zaspávat sama, odýchnete si obaja.
Moja kamaratka uspavala malu pri telke,mala ma 4roky a ma telku v deckej zbe 😒