Zdravim. Zistila som, ze muz stavkuje, posiela nejake smsky do loterii. Pozrela som len posledne 2 tyzdne, pocas ktorých minul cca 80 eur, takze suma moze byt este vyssia. Zaroven mam pocit, ze je z neho zacinajuci alkoholik. Domov si kupuje bedne piva, denne po robote vypije 4-5 piv. Ziadne vyhrazky, prosenie nepomaha. Ked som zistila o stavkach, tak mi vynadal a dal si heslo na mobil. Ak to niekto zazil, prosim o radu co mam robit.
musí podpísať a poslať Žiadosť o zápis do registra vylúčených osôb
https://www.urhh.sk/reg_vylucenych_osob
ale najprv si musí priznať, že má s tým problém a potrebuje pomoc
Autorka,
ziadne prosikanie, vyhrazky, plakanie nie su spravne na riesenie tejto situacie.
Sadni si s manzelom za jeden stol a normalne ako dvaja ludia to predebatujte a rozoberte vsetko do piky.
@zmrzlinka2021 tak to musia chciet obaja. A on vsetko poprie kedze nama problem ani s alkoholom ani so stavkovanim- ved nelezi na ucili ci pokanaloch ani neprestavkoval dom ci byt. Lebo takto vidia takyto ludia alkoholikov a gemblerov. On to ma ako relax- takze ziadna rozumna rec nebude. - na to dam svoj krk. Vsetko obrati voci autorke........hrabe sa mu v telefone v uctoch, neveri mu takze to ona je ta zla. To budu argumenty jej manzela.
@zmrzlinka2021 skusala som pekne, aj s krikom. Ako napisala
@zuzinka888 , ja som ta zla, co sa spara v jeho telefone, a pritom som prisla na to uplnou nahodou, ked mladsi fotil jeho mobilom a postlacal ine veci a stukol na ikonku sprav.
Budem musiet asi zajtra zajst do banky.
Čo chceš riešiť v banke? Účet je na koho písaný?
@koniarova na muza, ale aj ja som ako disponent
no hlavne si sprav svoj ucet
Ale čo chceš riešiť v banke?
@koniarova ak to bude mozne, poslala by som peniaze na svoj ucet. Vsetko co bude chciet, pojde cezomna a ja to budem platit. Budem mat prehlad, lebo takto si dobija kredit na mobil ako sa mu zachce.
A k internetbankingu prístup nemáš? To je omnoho jednoduchšie.
Ty sa pýtaš, čo máš robiť?! Neverím, že nevieš? Keď minie všetky spoločné peniaze, ozve sa exekútor, vyhodia ho z roboty kvôli alkoholu, alebo nedajbože sadne sa volant opitý, ešte stále sa budeš pýtať, čo máš robiť?!
Preved si tie peniaze, ale to nestaci. Musis riesit BSM, lebo ak si pozicia peniaze bez tvojho vedomia, aj tak si dlznik
@koniarova k jeho IB nemam udaje. Nemame spolocne nic, ziadnu nehnutelnost. Akurat auto je na neho. O tom BSM si musim pozriet...
Možno ale nebudeš ako disponent previesť peniaze na iný účet bez jeho súhlasu .Záleží, ako máte spísané podmienky.
@maranco pomôže to aj pri online hrách? A keď pojde s niekym do herne a ten bude za neho hrať? ...ci vtedy ho nepustia dnu?
@koniarova vybrať môže, je manželka, má právo , € patria do BSM a je disponent. účet založí v inej banke a vloží, alebo schová hotovosť.
ale to už bude veľmi vyostrená akcia, že muž môže zmeniť účet, výplatu posielať na nejaký tajný a čo potom...
cesta je podať návrh na zrušenie BSM , dať si určiť výživné na deti, príspevok na domácnosť
alebo neviem
@valikasikulova do herne ho nepustia tam kontrolujú OP voči tejto databáze a pri online hrách sa musí tiež zaregistrovať zo svojimi údajmi
možno aj preto niektorý zháňajú fotky OP na falošné inzeráty na prácu, aby si založili hráčske kontá v stávkových spoločnostiach
@maranco dakujem za info 🙂
Zapoj sirsiu rodinu, ak nejaku ma. Toto ty nezvladnes, mozno bracho ked mu vycisti zaludok. Tam uz je dopaminove peklicko, v hlavicke makovicke... 😡
U nás v rodine svokra pre svokrove hranie stavkovanie to psychický nezvladla za roky a zomrela dostala ťažku mozgovu príhodu.Psychický veľmi ťažke muž hovoril že mama popri robote musela mať dalšie 2 aby mali na všetko čo potrebuju.Svokor čo zarobil takmer všetko prehral nič im nedal začalo to stavkami male čisatky potom začal športku keno a rôzne žreby a skončil pri automatoch ktore hra s malými prestavkami od roku 1989. Prehral miliony a hraje dalej.Vladze ísť ešte robiť ak minie dôchodok zarobi aby mal na automaty a žreby a stavkove káncelárie tikety. A myslíš si že prestal teraz ma 81 rokov a prehra takmer celý starobný dôchodok prestavkuje.Toto je choroba a k tomu popijanie alkoholu čista cesta do pekla.Ak by bol rozumní a prehral 80 eur tak dobre že sa príznal ale TY si na to prišla nahodne a ešte si zahesloval telefon.Prosím ťa rieš majetok a v manželstve aby nenarobi dlhý. Lebo sa nedoplatiš.Sused hral tiež tak začal a nakoniec narobil take dlhý že nezvladol to a obesil sa majú dve už dospele dcéry.Narobil toľko dlhov že donedavna žena splácala a tomu je už 16 rokov.Zo ženy ktora bola na psychiatri je kosť a koža.Uplne vyčerpana mala rodičov pomohli jej hlavne aby neprišla o dom a potom rôzní ľudia inštitucie sa ozyvali.Treba TI to.Never nikdy neprestane môj názor.Raz ak začne nikdy neprestane never. Viem podľa svokra ten už nikdy neprestane to povedal aj sám.Dokaiľ posledný krát nevydýchnem hovori dovtedy budem stavkova a hrať automaty.
@maranco aha no tak to nič ak to nie je chránené aspon ročným záväzkom
never ked chce stavkovať a hrať tak aj keby s podzeme vyhrabal tak stavkovať bude.Taký sú prešpekulovaní že na to bude mať vždy ver mi.Aj keby účet bol an teba vždy si cestíčku najde aby mal na to čo je jeho veľkou zaľubou.
@valikasikulova teraz pozerám ten zákon, predsa je tam lehota aspoň 6 mesiacov
Pri zápise fyzickej osoby do registra vylúčených osôb na vlastnú žiadosť môže osoba zapísaná v registri vylúčených osôb požiadať o výmaz z registra vylúčených osôb najskôr po uplynutí šiestich mesiacov odo dňa uskutočnenia zápisu; o tejto skutočnosti musí správca registra poučiť fyzickú osobu pri tomto zápise.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
Treba hned riesit BSM ak uz zacina holdovat chlastu, mozu v tom byt aj dlhy, s ktorymi sa neda vysporiadat .. vlastna skusenost a drzim palce
len pre info aj keď je v banke nastavené na účte nulový limit pre platby na internete - vloženie peňazí na herný účet stále to ide a platba prejde.! (v slsp určite)
Okamžite rieš BSM. Hneď zajtra. Lebo potom môže byť neskoro.
To ti píšem ako dcéra niekoho, kto stávkoval a vďaka tomu prišiel o trojizbový byt.
Čiže najprv BSM, a potom ultimátum.
Všetky peniaze bude dávať tebe a ak nie, tak jednoznačne rozvod.
Začína sa to takto nevinne a ak to nestopneš, tak skončíš na ulici.