Muž si zvykne dosť vypiť a býva dlho na telefóne

9. apr 2023

Caute, chcem sa spytat na vas nazor. Mam muza, sme spolu dlhsiu dobu a mame deti, vztah ako taky bol vzdy fajn, kym sa unho nerozvinuli dve neresti - zvykne si vypit viac nez by sa patrilo a je na telefone tiez viac nez by sa patrilo (tieto problemy sa tu velakrat opakuju v diskusiach, u nas su zial obidva sucasne)
Vypije si dvakrat do tyzdna, nejde to do rozpoctu, ked si vypije nie su tam nejake problemy na styl ze by bol agresivny, je uplne v poho, len "veselsi". Problem je ze ked ma na druhy den opicu, absolutne vsetkych a vsetko ignoruje a je len na telefone cely den. Vobec ma to nebavi, na Velku noc je to rovnake a mne je to luto, lebo ten cas co vyzera ako zombik mohol byt radsej s nami. Uz sa mi ani s nim nechce travit cas, je to nuda, s detmi sa obcas zahra ale dost malo. Dohovarala som mu, na cas sa to vzdy zlepsi a potom zase zacne. Skusala som ho aj ignorovat, ako radili velakrat tu v poradni, tiez to nemalo efekt. Tvari sa ze ved ma "zasluzeny oddych" kedze na rozdiel odo mna pracuje (materska). Viem ze dvakrat do tyzdna nie je az take sialene cislo oproti ostatnym diskusiam, ale vacsinou ten jedenkrat vyjde na piatok - tym padom piatok v.... a aj cela sobota v...., kvoli tej opici.

A ano aj predtym tam boli veci co ma iritovali alebo co sme sa nezhodli, ale teda zavisly na nicom nebol ked sme sa brali a bola s nim aspon zabava. Teraz mozem stravit zvysok mladosti pozeranim sa na to ako je na telefone. No na druhej strane si uvedomujem ze nas zabezpecuje financne, ide so mnou vybavit veci co treba aj obcas s niecim pomoze, len tieto jeho "konicky" su problem, bojim sa aby to deti neokukali od neho. Kludne sa do mna pustite ak myslite ze prehanam, on sa tvari ze je to normalne si po praci oddychnut, ale za mna teda jeden den z vikendu co sa nam aj tak len pol dna realne povenuje (kvoli telefonu zas) mi nestaci.

jajanka31
9. apr 2023

Neda mi nereagovat.. ja na tvom mieste by som sa tiez opila.. nie v ten den ako on ale iny samozrejme a na druhy den by som sa na vsetko vykaslala a zopakovala to aj 2x do tyzdna a potom zas.. ved realne pit nemusis.. daj si pohar vina a uz dqlsie 2 niekde vylej.. a tvar sa opita a na druhy den sa tvar ze ti je strasne zle a musis oddychovat... 🙂

autor
9. apr 2023

@jajanka31 to som skusila, vyrazila som si na cely vecer a teda ked sa vratim hroza, deti neopatrene, hladne, ani pokakanu plienku nevymenil a starsi sa bezprizorne potuloval po pracovni kde ma zakazane ist (vzdy zamykam, jedina miestnost bez babyproofingu), takze v konecnom dosledku na to doplatili len deti, jemu bolo vsetko jedno hlavne ze si oddychol a bol na mobile

kaitlin3
9. apr 2023

Nepreháňam, by som ho zabila keby kvôli svojej lenivosti neprebalil ani posratu plienku

autor
9. apr 2023

@kaitlin3 tiez som penila, smrad na cely byt a on ze "asi som si nevsimol", dakujem pekne od toho tam bol aby si tie deti vsimal 🙃

januska12323
9. apr 2023

Keď už nedá pozor ani na deti tak neviem aký dôkaz ľahostajnosti ešte potrebuješ.

jan510
9. apr 2023

Ved ho vytiahni na druhy den v sobotu na vychadzku. Nenechaj ho cumiet do mobilu, proste jeden den vypol ale dalsi musi fungovat ziadne celodenne liecenie

autor
9. apr 2023

@januska12323 myslis ze uz je to bez sance? Lebo tiez ma to sklamalo, ani si nechcem predstavit kebyze sa rozvedieme a ma deti kazdy druhy vikend, by som trpla ci su zive (a ci nemajú este plienky spred vikendu 😀)

jajanka31
9. apr 2023

@januska12323 presne tak , uplna lahostajnost arogancia. Takeho chlapa poslat do certa . To ze maju oni problem ok ale nestarat sa o vlastne deti a vystavit ich nebezpecenstvu moze len pako.

kubkovamama
9. apr 2023

Čo najskôr si vyraz znova,ale vezmi aj deti.A doma mu to pekne priprav-ziadne fľaše,žiadne jedlo,odpoj plyn a teplú vodu,žiadne čisté a oprate prádlo,všetky nabíjačky vezmi so sebou.Uplne by som sa naňho vy... A nie na víkend,zabookoj si týždeň.

autor
9. apr 2023

@jan510 potom ide na styl v jednej ruke tlaci kocik a v druhej scrolluje 🤦‍♀️ nedavala som to a to som dost trpezlivy clovek

autor
9. apr 2023

@jajanka31 toto som mu hovorila milionkrat, ze aspon o tie deti nech sa zaujima alebo ze niektore veci su vyslovene nebezpecne a deti to nevedia este posudit tak musi na nich davat vacsi pozor, a on vzdy odvrkne nieco na styl ze som prilis opatrna a ked sa niekde otrepu alebo si nieco spravia tak sa naucia rychlejsie.....zas jasne deti nemozu byt vo vakuu, ale ani na pohotovosti by nemuseli skoncit len za to ze mu ich na par hodin zverim (davam si pozor vyslovene na ostre/horuce/jedovate predmety, mamca ma jedovate kvety vsade tak tie navstevy u nej su vzdy o zivot doslova a treba za detmi nonstop chodit nech nic nechytaju 😀 no on aj take veci zlahcuje..)

autor
9. apr 2023

@kubkovamama toto je ake skvele 😂😂 pozrela by som si jeho vyraz...😂 len ci by to prezil vobec...

inak asi dvakrat som mu schovala nabijacku, naposledy na vianoce a ked videl ze mu dochadza baterka normalne sa zdvihol ze ide kupit potraviny a vratil sa s novou nabijackou 🤦‍♀️

autor
9. apr 2023

Dnes sme mali vymenu nazorov presne na tuto temu - zas mal "oddychovy den" potom ako si dal par poharikov len tak sam doma vcera, ziadna socialna nutnost, a nevenoval sa detom ani ked som potrebovala ich na 15 min postrazit....som mu povedala co by akoze robil keby nie som doma cely vikend/tyzden?? Ze by som zmizla alebo bola v nemocnici alebo daco a on ze to sa nestane tak nad tym nemusi premyslat...a keby aj tak zaplati niekomu nech dohliada na deti namiesto neho a to chapem ze asi povedal v zlosti ale dostalo ma to, neviem na tu poznamku zabudnut...ako keby nase deti ho otravovali, asi som precitlivela ale neviem sa nad to povzniest

doriiis
9. apr 2023

Prepáč autorka ale musím ti to takto povedať.Ked pre teba dva krát do týždňa opitý manžel nie je problém,tak si spoluzavisla s ním.
Ospravedlňovať to tým,že oproti iným ozranom je to ešte ok a že to nejde do rozpočtu je len alibistické bla bla.Tvoj manžel je alkoholik a ty to ospravedlňujes

autor
9. apr 2023

@doriiis ak to tak vyznelo tak sa ospravedlnujem, ja som hned na zaciatku pisala ze vsetko bolo ok kym sa mu tie zavislosti nerozvinuli a ked som si ho brala nebol idealny ale aspon nebol zavisly....skor som to napisala aby ste mali predstavu aky "typ" alkoholika je, a jasne ze je to problem sam o sebe, o tom potom, ale chcela som napisat co konkretne ma najviac trapi resp najviac ovplyvnuje mna a deti....jeho zdravie je uz jeho problem ja som sa mu snazila vysvetlovat kolko som len vladala 🤷‍♀️

alexnina777
9. apr 2023

a čo koktétne by si chcela počuť? no je to katastrofa ako sa správa.takýto ľudia by nemali mať deti..rada by som Ťa povzbudila, ale asi jediná rada je zariaď sa sama bude to pre teba najlepšie..kolko majú deti rokov? odstrihnút sa od takéhoto chlapa, pokial
mu nechceš tolerovať tento životný štýl..radikálne mu to vopred oznámiť treba že v takejto atmosfére nebudeš vychovávať deti, ktoré to všetko vnímajú..oznámiť mu že deti potrebujú dvoch príčetných rodičov..je tu jedna diskusia s názvom Rozchod - myslím , tam možešˇnačerpať inšpiráciu od jednej mamičky, ktorá odišla pred týždňom od podobného pána otca ktorého zaujímal iba alkohol..

autor
9. apr 2023

@alexnina777 popravde skor na mna ludia pozeraju ze prehanam, preto som aj sem napisala a povodny nazov temy bol "prehanam ja alebo on?" Netusim preco a ako sa ten nazov zmenil...

Hlavne jeho kolegovia (dokonca aj niektore ich manzelky) sa este tvaria aka som prisna ze si moze vyrazit len 2x do tyzdna....tak uz som fakt zneistela, za mna je to vnimane ako zavislost ako som uz spominala vyssie, aj s tym mobilom, ze proste si nevie dat pokoj...len ma zaujimalo co na to ostatni ludia objektivne, pretoze sa mi nechce verit ze by toto niekto bral ako "normu", ze ved je unaveny nech si oddychne a zrelaxuje, pricom zena a deti maju vyhradenych par hodin kedy je fit a pripraveny sa nam venovat....

Dakujem za tip, urcite pohladam tu diskusiu

luccija
9. apr 2023

On má zaslúžený oddych po práci, tak sa môže 2x týždenne opiť a dva dni potom presedieť na mobile
Všetko si vždy ospravedlní raz bude zle v práci, potom hádka, oslava....vlastne okrem asi platenia vám je nanič.A tak mu to aj povedz a raz sa zariadis...asi nebol pripravený na rodinu

alexnina777
9. apr 2023

pardón, tá diskusia sa volá Odchod od manžela
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/odchod-od-manzela-10/
možno to úplne neni tvoj prípad , tam išlo aj o fyzické násilie, nechcem to porovnávať s Tvojim problémom, ale len pre inšpiráciu som to myslela..
ono možu aj kolegovia aj ich manželky mať iný názor..ty. si v podstate sama s detmi , oni s Vami nežijú, to ako si opísala čo robí tvoj muž keď ostal sám s detmi to je velmi cez čiaru a alkohol a opica a mobil na dennom poriadku je bonus..nie nepreháňaš, len sa asi zariaď tak že mu povedz čo Ťa trápi, a uvidíš ako bude reagovať…

stevvvka
9. apr 2023

Asi by som mu "nechtiac" utopila telefón.
A ak by si kúpil novy, tak aj ten. Ideálne do WC.

autor
10. apr 2023

@luccija presne aj to ma vytaca...vzdy sa nieco najde a ked sa spytam ze kedy pridem na rad ja aby som si oddychla? Tak mi povie ze len na seba myslim furt, ach jaj....no zavislost je svina clovek niekedy ani nevie ako do toho spadne, s tym mobilom je horsi ako dnesne deti a pritom je odo mna o dost starsi

autor
10. apr 2023

@alexnina777

Uz som mu zial velakrat povedala aj po dobrom aj po zlom, aj sa to obcas zlepsi ale len na par dni, max tyzden dva a zas sme tam kde sme boli..aj som mu vravela ze ak to pojde takto dalej tak s nami nemoze ratat do buducnosti, no popravde ma to desi, ci by som to zvladala sama s detmi utiahnut financne, ci im nebude chybat mat doma muzsky vzor aj celkovo ze zostanem uz navzdy sama 😅 ale tiez viem ze to takto dalej ist nemoze, ved sa nanho neda spolahnut ani v drobnostiach ako dohliadnut na deti ked pojdem nakupit

maximiliana
10. apr 2023

Nechcem byt hnusna, ale ak toto povazujes za dobry muzsky vzor, tak radsej nech do konca zivota maju okolo seba same zeny.

0kristina0
10. apr 2023

Radsej nech su deti bez otca ako mat "toto" za vzor.

januska12323
10. apr 2023

Neviem aké máš majetkové, finančné možnosti. Ale aj bývať v garzonke je pre deti lepšie ako sa pozerať na opitého, mysľou nepritomného otca. Keď budú starší prídu za tebou prečo si ich ocko nevšíma a Jankov ocko s nimi chodí na výlety? Nemá ma rád?

autor
10. apr 2023

@januska12323 praveze vcelku zle, musela by som sa ked tak asi vratit domov a tam to prostredie je zial horsie...preto vaham a snazim sa si vsetko v pokoji premysliet, idealne by bolo keby si muz uvedomil, ze je zavisly ale to sa asi tak lahko nestane....ale mas pravdu uz ja som zdeptana ked ho vidim takeho nepritomneho, pre deti to musi byt horsie 😔

laila22
10. apr 2023

On Ti povie, že furt len na seba myslíš? No pekne.. podľa mňa on je dobre prespekulovany.. o deti sa naschvál nepostara, aby si si nezvykla na večerné výjazdy.. určite si nevšimol pokakanú plienku. By som mu do nej strčila hlavu tlĺkovi..Jemu vyhovuje, že ty sa o neho staráš, staráš sa o deti a on si sebecký žije to Svoje, lebo vie, že môže....

autor
10. apr 2023

@laila22 praveze onho som sa prestala starat ze uuuuuplne, potom ako som videla ze on kasle na deti aj ked idem von raz za polrok doslova, rupli mi nervy 😅 neperiem mu, nevarim, nenakupim, cakala som ze si to vsimne a aspon rec hodime, ale nic nepovedal len zije na polotovaroch a perie sam obcas, ale vzdy len svoje 🥲

apolka77
10. apr 2023

Lenže on nie je iba 2 x týždenne mimo ale dokopy 4 dni keďže ďalšie 2 dní oddychuje pri mobile.
O chvíľu to môžu byť už 3 dní +3 na mobile o rok 4 dni v liehu a teda nonstop neprítomný...to sa bude stupňovať takže zľahčovať to nemá zmysel
Že Iba 2dni pije...nemá čo piť keď ma malé deti..

alexnina777
10. apr 2023

Či im nebude chýbať mať doma mužský vzor? to ktorý mužský vzor máš namysli? ten čo buď pije, alebo spí, áebo má opicu alebo čumí do mobilu? ten im
chýbať isto nebude..ty si mala doma aký mužský vzor? keď domov isť nemožeš, lebo je to tam ešte horšie..podla tomu usudzujem že tvoja mama toleruje tiež niečo podobné celý život a ty si sa to tam naučila..koľko majú deti rokov? asi jediné čo ti ostáva je počkať v tomto stave kým budú deti mocť byť v školke, pripraviť sa na odchod, odkladat peniaze a ked keď budeš moct pracovať tak odísť..