Akékoľvek OČR, dovolenky, PN je ohromý problém. Som na RD s 2 deťmi, o rok chcem nastúpiť do práce. Si neviem predstaviť čo bude vystrájať potom?
Bola som presvedčená, ako deti veľmi chce a aký bude super otec. Toto je však len atrapa “otca” . V lete plánuje turistiku a tam chce celú dovolenku sám pre seba. Ja tiež potrebujem zbehnúť k lekárovi, deti detto. Akékoľvek úsilie si zobrať voľno sú vraj len moje “vymýšľance” a deti potom doma počúvajú ako on nie je povinný a pod.
Po nástupe do práce však už lekárov neporiešim.
Chodím ccca 4 x do roka. Ja už romyšľam, že ho budem riešiť súdom, prípadne cez kuratelu, lebo on si vôbec neuvedomuje rozsah povinnosti otca v rodine. Deti by najradšej šupol svojim rodičom, ktorí ale deti a mňa úplne ignorujú a tiež ich alergie. Si neviem predstaviť že on takto plánuje riešiť všetky voľná a PNky v škole/škôlke a oni nonstop pustený šport v TV a pod. Podkopávajú mi vzťah s deťmi i s mužom. Ja už rodičov nemám ktorí by sa vedeli postarať.
Píšeš dosť chaoticky, prepáč. Tiež nerozumiem tomu, ze prečo by on si mal brať už teraz OCR, ci PN, keď si ešte doma ty. Keď ideš k lekárovi, tak sama píšeš, ze tam chodíš 4x do roka, tak keď vtedy pôjdu deti k jeho rodičom, co sa stane? Nerozumiem tiež tomu, ze akú dovolenku chce len sám pre seba? To akože vy ostanete doma a on pôjde sam, ci ako? Alebo on ide na turistiku a ty, sedíš v chate? A aký šport v televízii?Kto ho pozerá?
Co chceš riešiť súdom? Aby muž si zobral PN? Skus sa ukludnit, lebo takto ako píšeš, to nemá hlavu ani pätu, proste piate cez deviate
@jaskolka on si zoberie dovolenku celú sám pre seba, a strávi ju bez nás a teda ak ja potrebujem ísť niekde niečo vybaviť mám smolu. Sú to predsa sj jeho deti!!!
“Starí rodičia” deti aj mňa dlhodobo ignorujú. Nerešpektujú diéty detí a fatálne narúšajú vzťahy v rodine svojím chovaním a postojmi zameranými proti mne. Celé dni u nich beží TV šport, ak sú tam deti tak im pustia rozprávku. Po pobyte u nich si neviem aj 2 mesiace dať so starším dieťaťom rady.
Strasne zlého partnera si si vybrala pre život. To už máš rovnako ako byt osamelá matka.
Ja sa len zamyslam nad tym, preco ti tak strasne vadi, ze svokrovci pozeraju sport... Ale k veci, stari rodicia nie su povinni pomahat s vnucatami. Ani jeho ani tovjich (tvojich nespominas). Za to aby boli deti zaopatrene v kazdej situacii su zodpovedni rodicia, nuz a ten jeden rodic, ktoreho si vybrala za otca svojich deti je nefunkcny, ale to uz vies aj ty sama. Takze zariad sa sama, na neho sa nespoliehaj.
na sociálke neporiešiš nič. Jeho jedinou povinnosťou, ktorú môžeš nejako vymáhať, sú financie. Ale neexistuje žiadny zákon, ktorý by niektorému rodičovi diktoval, koľko času musí stráviť s deťmi a ako ho má s nimi tráviť. Ani v manželstve, ani po rozvode. To je niečo, čo mu musíš umožniť, ale nemáš ako vymáhať. Aj po rozvode bude mať PRÁVO sa s deťmi stretávať, ale nie povinnosť. A v podstate rovnako je to v manželstve.
To fakt? Som zvedavá ako budú nadšení tvoji kolegovia z ocr a pn,ale to býva logické,ale vymeskavat z práce,lebo doma je pani manželka na rodicaku ,to mi príde úplne od veci. Neviem ako som prežila ja s tromi deťmi. A inak všetci sú proti tebe, zaujímavé . Ideál sa rozviesť a potom uvidíš,čo je to zvládať reálne sama všetko. A prosím ťa,podaj to na súd,nech sa zabavia,lebo to ešte podľa mňa nemali. Návrh na povinnosť starať sa o deti ,využívať pn a ocr počas rodičovskej dovolenky matky. Neviem,či ťa to neprekvapi,ale aj po rozvode otca nikto nedonúti sa starať. Urobila si si s ním ty dve deti,minimálne pri prvom si vedela aký je a aká je jeho rodina. Takže vieš čo ti poradím,zdvihni sa a choď robiť. Rodičovská tí nerobí dobre
@maciatkolulu to nie je o tom, čo píšeš. Je to skrátka truľo, keď vykrikuje pred deťmi, že on nie je povinný ísť s nimi k Dr.
aj ja rozmýšľam o akej OČR píšeš, keď si na RD a PN je na práceneschopnosť, čo on evidentne práceschopný je, tak neviem čo chceš. A to v ktorej práci dostane 25 dní dovolenky v lete naraz?
@koniarova ja som tam nebola,neviem,čo vykrikuje,ale viem si predstaviť chlapa,čo drží finančné rodinu,že pokiaľ sa nedeje nič vážne ,tak mu prasknú nervy. Ona je na to na rodicaku,aby sa venovala deťom a riešila ,píšem,ak sa jej niečo nezdá,nech nastúpi do práce a rozdelia si všetko teda.
@sasa1310 keďže z jeho platu vidíme 600 € tak mi môže byt srdečne jedno koľko dostane on menej. 300 na dve deti a 300 daňový bonus. Dievčatá, z toto žijeme celý mesiac. Ale máme deti dve, keď jedno ochorie tak nepôjdem kým nemusím počas chrípok s oboma k dr. Alebo počas hospitalizácie s jedným (aj také sa nám žisľ stáva) nezoberiem so sebou aj druhé. Ani jedno ešte nechodí do škôlky, máme dvojičky.
Môj muž je tiež v práci najviac co sa dá, buď tyzdnovky alebo od rana do večera .. ale zase nevidím problém v tom zájsť si k lekárovi aj s detmi, ak teda nejde o gynekológa alebo nejake take väčšie vyšetrenie.
Tiež nevidím dôvod prečo by si mal brat voľno len tak, v lete na dovolenku to už pochopím.
Tiež toho mám niekedy dosť ale nemá mi kto iný postrážiť musím si nejako poradiť sama ale dá sa to .. 😀 bola by to krasa keby si len tak hocikedy mohol ostať doma ale vždy si povieme jeden den doma (čo by sme určite nic prospesne neurobili 😂 ) znamená -150€ 😀 keď sa dá tak je v práci ..
komunikácia je základ. Nie výčitky, ale komunikácia. Obvolaj si jasle, zisti si, koľko stoja na 2 deti, a doma povedz doma mužovi - Od marca pôjdu do jaslí za tú a tú sumu, ja idem do práce a ty sa budeš 50 % starať o deti, inak to nejde. Trvám na tom a hotovo. Tvoj chlap ide na dovolenku sám, lebo mu to akceptuješ. Nevieš si spraviť poriadok.
čo myslíš, čo robia ženy, ktoré majú mužov na týždňovky v zahraničí? Tvoj ani nezarobí, ďalší dôvod ísť do práce, alebo nech ide on na materskú.
@doris11 ja nuw som ochotna chodit s detmi k svojmu lekarovi, kde budu sediet v cakarni plnej chorych ludi, napriklad, k tej situacii. Preco by malo byt vzdy na pleciach zeny zabezpecovat ocr spolocnych deti. Kazdy je nahraditelny, iba tolko k tomu
@stanislavicenka presne ako píšeš. Ak mám napr. 3 deti, tak to ich budem všetky trepať k dr.? Len preto, že muž si pár krát do roka nemôže zobrať pécko a ísť s jedným chorym?
@stanislavicenka keď sa inak nedá tak kľudne idem aj s deťmi 🙂
nuz co si si vybrala mas. Akoze ak si na RD tak dost dobre nerozumiem, preco by si mal brat OCR. Ale stravit dovolenku s rodinou mi pride normalne. A sud nic nevyriesi. Chapem, ze si napalena, ale takto nic nevyriesis.