cakam, druhe babatko a kedze je leto tak k nam prisli svokrovci aj so svagrinou na 2 tyzdne, kedze sme o jedno dieta prisli tak manzel sa o mna viac stara, ne je to "opicia" laska samozrejme mi da dychat 😁 ale stale mi vravieva ci nieco nepotrebujem a obskakuje ma 😁 ano niekedy mi to ide na nervy, aj som mu to ked sme boli sami povedala ;) ide o svagrinu ona berie mojho muza ako decko, ona sama má jedno dieta 6 rocne a ked vidi ako mi muz chce pomoct tak ma narazky ze "tehotenstvo nie je choroba, ze aj ona bola tehotna a jej muz ju neobskakoval. Tak to je pol roka co som tehotna, nastastie byva dost daleko, takze som jej povedala ze nemoze byt kazdy taky uzasny ako ona a vsetko zvladat. Co ma vsak "dorazilo" dnes ked mi povedala ked sme boli same v kuchyni, ze co uz na neho nezabudneme, ze je mrtve". Som myslela ze si robi srandu alebo ze to nemysli vazne ale nerobila. Ja viem, ze cas nevratim ale vzdy to bude vo mne ze co keby to bolo inak a o babatko by sme neprisli. Mozno aj preto ze sme o babatko prisli tiez ked som bola v siestom mesiaci. Ja som to nedala a vecer som plqkala, kde ma nasiel muz nema rad ked placem tak som nu povedala ze co sa stalo, objal ma a povedal mi ze rano sa s nou porozprava nakolko sa toto stalo okolo pol deviatej. Viem, mala som mu to povedat hned ale nemala som silu, trz tu tiez revem ako mala. To naozaj je problem ak sa muz stara o zenu, ona stale rozprava o tom ako to zvladla v tehotenstve a nikto jej nepomohol az na to ze malu nechavala vyplakat, a riesila uz aj nasu vychovu ale to sme stopli ze nech sa stara o svoje dieta a vychovu, tak problem s tym uz nie jenie je.
Máš skvelého manžela. Švagrinú zas tvrdú drsňáčku. Tak ju poteš, že keď ona umrie, nebudete za ňou žialiť tak dlho.
Neviem, či som to mohla takto napísať. Ale mali by ste s ňou obmedziť kontakt. Spolu budete na nože takýmto štýlom jej komunikácie.
Na MA sa nedá zabudnúť a ešte keď to bolo v 6. mes. Rozmýšľam, či je fakt taká bezcitná, alebo chce úmyselne ublížiť. To jej treba vážne prehovoriť do duše, že jej netaktnosť je nemiestna.
Po prvé, gratulujem k tehu a výberu manžela, je skvelé, že pri tebe stojí, podporuje ťa a a stará sa ❤️ je mi ľúto bábätka predtým, ale verím, že teraz to dáte do finále v zdraví.
A ku švagrinej, ja neviem, či len ja som taká rázna, ale pri tak toxickom človeku ukázala by som dvere a letela by z domu, nie to na 2 týždne u vás bývať, lebo je leto.
A vynadala by som jej za blbé reči, za správanie sa k môjmu dieťaťu a povedala, nech sa neunúva už u nás ukazovať. Áno, veľa žien má bezproblémové tehotenstvo, ale ešte viac ho má komplikované a často s nie šťastným koncom.
Btw, nie som si istá, ale tuším som počula, že pri tvorbe životných poistení tehotenstvo spadá pod ochorenia.
"svokrovci aj so svagrinou na 2 tyzdne" - jeminenko, to bol čí nápad?
Prosím Ťa takúto chybu už nikdy neurob. A v žiadnom prípade nevolaj švagrinú za krstnú. Kľudne sa jej vyčítavo spýtaj: Čo je to za matku, keď má taký vzťah k dcére? Aj ju tak vychovávali?
Švagriná je rozvedená?je neempaticka, chladna osoba to su veci do ktorých sa vôbec nemá starať.
Pravdepodobne Ti závidí starostlivého muza
"Keďže je leto tak k nám prišli svokrovci a švagriná na 2 týždne "
No toto neviem ako mám chápať . Ku mne chodí návšteva iba keď sa vzájomne dohodneme a určite nie na 2 týždne skôr predĺžený víkend úplne stačí a je jedno či leto či zima...ako pustiť si do domu niekoho koho nechcem a je drzá jak opica jasne jej dám najavo že môže ísť a že nabudúce už nepríde. Nechcela by som u seba takúto návštevu a určite nie na tak dlho.
Keď sa chce švagriná rekreovať nech si kúpi zájazd .
@apolka77 samozrejme ze sme sa dohodli. 🙂 len tak by neprisli, so svokrovcami sa vzdy naozaj vzdy da dohodnut hoc, samozrejme co sa tyka sladkosti tak je to ako so starymi rodicmi ale nic vazne 🙂
@loliki nie, praveze nevychovavali. Oboch vychovavali rovnako, a co sa tyka svokrovcov to som pisala uz vyssie ;) teda ak som dobre pochopila otazku 🙂
Aj tak 2 týždne sa mi zdá veľmi dlho ...keby len svokrovci ale aj švagriná to je už veľa.
@loliki a vies ja som sa neraz pohadala s nou, kedze je nasa mala mladsia si mysli ze zjedla vsetku mudrost sveta 🙄🙄🙄 jej mala zacina byt ako ona, furt len ja, ja a ja ... sprava sa tak, hlavne vtedy ked je jej mama v blizkosti a ked nie tak je ako "anjel". Prehovarat do duse, sme jej skusali vsetci ale to je ako hadzat hrach o stenu.
@apolka77 nie su tu nonstop, malu beru na vylety aby som si trochu oddychla, to sa naozaj nemozem stazovat
@luccija ona zavidi, je vydata ale muz s nou nezije.
Podla mna ti zavidi, ze mas muza co sa o teba stara a ze sa spolu pekne starate o dieta. Tak vyrypuje a chce ti nejako ublizit. Sama pises, ze sa o dieta nic moc nestara a muz sa na nu vykaslal. Ona ma urcite velke sramy na dusi kvoli svojim veciam takze si to teraz kompenzuje na tebe.
Bud ju pobalte a poslite domov alebo jednym uchom dnu a druhym von. Ja by som sa s takym clovekom nestykala a uz vobec nie nechat byvat 2 tyzdne u mna doma 🤦🏼♀️
No nemala si si ich pozvat a nemaju ti co dieta brat na vylety aby si si ty odychovala,ked ti tak vadi.Ja tomu nwrozumiem naco vlastne si ich pozyvala obe,ine je svokru a ine svagrinu,pritom vies aka je povaha.Proste sa nestazuj a vydrz uz ked ta aj svagrina obskakuje a berie dieta na vylety.Da sa to alebo jej na rovinu povedz nech ide domov a nie poza chrbat na mk .
Podla mna si velmi precitlivela. Nemozes riesit kazdu svagrininu reakciu. Je taka, aka je a tak ju ber. Nemoze sa nik spravat, ako my chceme. Preto sme kazdy iny. Aj ty jej povedz, co si myslis a neplac do vankusa neprospieva to tvojej psychike. Je jasne, ze tvoju stratu dietata vyriesi az cas, nijak sa to urychlit neda. Tes sa na nove babatko a neries, kto co povie.
Skvely manzel. Ziarliva a nestastna svagrina. Stopla by som ich navstevy a bolo by mi jedno, co si o tom pomysli. Aj tak o tebe bude roznasat spinu, pretoze ma komplexy zo svojho zivota. Lutujem jej deti.
@oli18 nie je precitlivena. Svagrina sa sprava cez ciaru.
Prosim ta. Vykasli sa na svagrinu, ber jej poznamky jednym uchom dnu, druhym von. Mne sa tak zda, ze Ti len zavidi, ze ona takeho manzela nema 😄 a vsetko komentuje, a vie cim ti ublizit. Kasli na nu, uzivaj si tehotenstvo, starostlivost manzela.. a vobec si jej ppznamky neber k srdcu
@loliki a teraz mi povedz ako toto vyhovoris ludom, ak nahodou byvaju od Teba daleko a chcu prist???
K namtakto chodi svokra na tyzden vzdy pride a co mam akoze povedat??? Byva od nas vyse 200km, je to muzova matka a co jej mam zakazat k nam chodit??? Na den dva zbytocne by isla z takej dialky.. tak vzdy zostane na viac dni… ako by sa Tebe pacilo, keby sa jedna o tvojich rodicov, byvali by daleko, tak logicky pridu k tebe na viac dni a napr aj s tvojim surodencom atd.. proste nezazijes, nevies.
Povedz jej, že ty nevieš byť chladný a neempatický človek a že kto by mal zbiť ju, keď náhodou niečo rozbije. Jej deti ľutujem, k nej by som bola asertívnejšia a obhajovala svoje názory, pretože ty na rozdiel od nej nikomu neublížuješ.
tiez mi bola svagrina ´pomahat´ ked som mala rizikove tehotenstvo. Musela som lezat a tak k nam prisla, aby mi pomohla. Sama sa ponukla a bola neoblomna, ze ona pride a pride. Potom u nas predo mnou pustala hlasky, ako ona tehotna okna umyvala, ako ona vsetko robila, nikto jej nemusel pomahat…v skutocnosti mi nijako nepomohla a skor si k nam prisla sama oddychnut a pritom ma psychicky deptala. Nema ma prilis v laske a tiez v tom je podla mna zavist.
Aj tvoja svagrina ti zrejme zavidi, je nespokojna so svojim zivotom a tak depta teba. Netreba ju nabuduce k vam volat a jej ponuknutu pomoc odmietnut.
Švagriná je predpokladám muzova sestra, a ten by jej mal dôrazne povedať, že jej správanie je maximálne nevhodné a ak v ňom mieni pokračovať tak nech sa páči tam sú dvere. Nech sa uráža koľko chce, v tvojom stave naozaj nepotrebuješ zbytočný stres z jej hlúpych reči. Tiež sme prišli o bábätká a tiež nedokážem zabudnúť a vždy si spomeniem teraz by si už malo toľko a toľko rôčkov to nepochopí ten čo to neprežije. Držím ti palce
@elmivelmi švagriná ma neobskakuje. Švagriná má názor že keď ona to zvláda zvládne to každý. Na výlety berú malú svokrovci.
@oli18 ja som jej povedala nie raz. Každú reakciu? Keď niekto povie že je to karma že ti dieťa zomrelo, za to že som jej vzala brata tak už neviem.
@zenulkaaa vieš čo že nad tým tiež som rozmýšľala, či nie je preto taká, ale aj keď bola s mužom tak mu rozkazovala a podľa nej všetko museli byť.
K tej pomoci, svokrovci sem chodia každý rok keďže bývajú ďaleko. Švagriná sa pridala že veď je leto tak príde aj ona s malou že sa deti zahrajú, býva u svokrovcov, jej muž dobre zarábal do roboty nechodila 🫣 že muž sa má starať o peniaze.
Verte mi, ja už som 1000x oľutovala že je tu 🫣
No ved ok ale naco ste ju pzyvali teda ked viete te ma ine reakcie ako ty a je aj ina povaha.
A inak hodnotis reakciu svagrinej na rozbity pohar ale sama hodnotus povahu jej dcery.To myslis ze si ina ako tvoja svagrina?Mate len odlisny nazor na vychovu ale toez riesis ,co nemusis.
Prečo si do domu púšťaš ľudí, ktorých nemáš rada? A prečo preboha si s ňou po tej debilnej poznámke nevyhodila aj dvere? Ešte je u vás?
Otočila by som to - chápem, že ti je ľúto, keď vidíš, ako sa o mňa manžel stará a pomáha mi, zvlášť, keď ty si na všetko sama a vaše manželstvo nie je až také ideálne. Ak budeš potrebovať, radi ti pomôžeme, ale ak ma chceš neustále urážať a ubližovať mi, radšej k nám ani nechoď. Nám je za bábätkom smutno a vždy bude. To, že ty to máš inak, je tvoja vec. Chcela by som ťa poprosiť, aby si sa k tejto téme viac nevracala. Navyše každý si svoje dieťatko vychováva najlepšie ako vie. Naše názory sa rozchádzajú, čo je prirodzené, neznamená to však, že moja výchova je horšia ako tvoja.
@elmivelmi ked niekto povie že by strieskal dieťa za pohár, ktorý rozbilo nechtiac tak som mala to nechať tak?
nie,to nik netvrdi oen sama hodnotis a ohovaras jej dceru.Proste ste dve rozdielne zeny ale to neznamena ze ty si lepsia.Idete si na nervy no len otazka znie naco ju tak mas?Ja by som si taku svagrinu nikdy nepozvala na 2tyz,max na navstevu.
@zenulkaaa Ako to vyhovoriť? Ja mám dom pre svoju rodinu. Naozaj neviem, kam by som umiestnila 3 osoby na 2 týždne. Či by im bolo komfortne v obývačke na gauči? Takže na víkend si návštevu viem predstaviť, ale na dlhšie... mňa samú by to obmedzovalo. Už len keď si predstavím kúpeľnu, WC. Lepšie je nájsť pre nich ubytovanie niekde nablízko a stretávať sa cez deň. Taktiež by som nešla k nikomu na 2 týždne a ešte mudrovala do výchovy. To len kazí vzťahy.
Hoc vcera mala pripomienku na to, ze mala omylom rozbila pohar (nastastie sa nic nestalo), pribehla ze co to spravila ze ona by ju strieskala az by si tyzden na zadok nesadla. Na co som dorazne povedala, ze na moje dieta ona ruku nestiahne tak odpovedala ze vychovame maleho rozmaznanca 😵💫 niekedy si myslim ja ze som mimo ked ma vsetko tak rozciti a vlastne neviem to sem preco pisem asi aby som sa vyrozpravala, neviem😔 manzel nastastie stoji pri mne