Muž sa nepekne zachoval

5. apr 2024

Muz sa ku mne zachoval hnusne, ako keby som bola nikto. Zranil ma (vedel to, dala som to najavo), mal moznost a mohol to este napravit, ale ani to s nim nehlo a napriek tomu, ze vedel ako sa ma to dotklo, pokracoval v tom. Islo o uplne vykaslanie sa na mna v specifickej situacii a uprednostnovanie inej zeny. Je to pre mna strasna zrada, a vedomie, ze sa mi otoci chrbtom, aj ked vie ze ma to zrani, neviem stravit. Keby to bolo opacne tak je schopny sa so mnou aj rozviest. Teraz sa sprava akoby nic, ze ja trucujem a on nic zle neurobil. Zosmiesnuje to a neberie ma vobec vazne. Ani neviem ako mam na to reagovat. Akokeby som neznamenala vobec nic a absolutne nezalezalo na tom ako sa citim.

bluka2
5. apr 2024

Tazko si predstavit, co sa vlastne stalo. Asi neuprednostnil zaviest matku do nemocnice pred kinom s tebou, ci?

autor
5. apr 2024

@bluka2 nie. praveze to bolo prenho take minimum co som od neho chcela (ale bolo to pre mna velmi velmi dolezite), ze som az zarazena a ponizena a nic by jo to nestalo a napriek tomu sa mi akoby vysmial do tvare.

lili1313
5. apr 2024

Tak ale čo to bolo je dosť podstatné

sense
5. apr 2024

A čo to konkrétne bolo

autor
5. apr 2024

nechcem pisat konkretne. ale da sa to prirovnak k tomu, keby vase dieta spadlo, udrie sa, alebo sa mu stane nejaka krivda a potrebuje vas pomojkat, objat. a vy ho odfajcite, ze nemate cas a ani sa nanho poriadne nepozriete. tak to v ten den dieta skusi neskor este raz, ale scenar rovnaky. a toto sa deje dva tri dni, kedy si na to dieta nenajdete tych 5 minut. a vsetko preto, ze vas zamestnava prave niekto iny. ale dieta vie ze to nie je tak uplne pravda, mate casu aj na poobedny spanok, aj na surfovanie po nete, ale z nejakeho dovodu sa vam s tym dietatom nechce zapodievat. tak ho proste ignorujete

gribka1
5. apr 2024

Ak tu nejde o dieťa, ale teba ako dospelú, to nie je vhodný príklad.

autor
5. apr 2024

preco? povedala som, ze sa to k tomu da prirovnat. nechcem konkretne pisat co sa stalo. ak to nie je dostatocny priklad, kaslite na to. nemusite mi poradit.

zuzanka.zuzu
5. apr 2024

a v čom chceš poradiť? len si sa tu posťažovala, otázky som nevidela

gribka1
5. apr 2024

No lebo to dieťatko by to potrebovalo, ale dospelý, to už môže byť trošku iné. napriek tomu ti poviem, ak zavriem oči, a fakt beriem len to čo si napísala, tak to ťa asi veľmi neľúbi a bude tam iný problém.

lalu_sk111
5. apr 2024

ja ta chapem.. viem aky typ zrady mas namysli. Ale co s tym? Odpustit sa da vela ale ked on nechce a nezalezi mu na tom je to tazke.. :/

kulumulu123
5. apr 2024

Ak chces radu pivedz konkretne o co ide ak to mame uhadnut my a este ti aj poradit tak vestecka gula sa mi zial rozbila a poradit si musis tym padom sama 🤷‍♀️

luccija
5. apr 2024

Píšeš v inotajoch, takže si potrebovala pomojkat, polutovať a on si ťa nevšímal a robil si svoje?

bluka2
5. apr 2024

Stále ťažko poradiť, potrebuješ takú psychickú oporu často? Možno už nevládze počúvať nekonečne fnukania od dospelej ženy, možno je to neempatický buran, stále 50/50

lalala2020
5. apr 2024

No čo ja viem… uvedomujem si to, že moj postoj voči partnerskému životu sa dosť odchyľuje od toho, ako si to predstavuje väčšina… myslím si, že partneri sú tu vzájomne pre seba, aby sa podporovali, nie si spôsobovali bolesť, žijú spolu dobrovoľne, z vlastnej vôle… ale väčšina vzťahov vo mne vyvoláva dojem, že je tam viac utrpenia ako radosti zo spoločného života.. prečo udržiavajú ten vzťah? …spoločnosť je divne nastavená.. život bez partnera je menejcenný? Rozhodne cennejší, ako keď chce niečo nútiť a hrať sa na niečo, čo tam nie je

naturalka
5. apr 2024

Nemusis to pisat, ak nechces…Ja ti rozumiem, tiez by som citila velke sklamanie, hnev, aj by som sa polutovala, poplakala si…neviem, ako ti poradit, snad len, ze by bolo dobre sa o tom porozpravat, narovinu povedat, ako to citis a preco to tak vnimas…Mozno si neuvedomil, ako velmi ta jeho spravanie zranilo. Posielam objatie 🙂

sidicek
5. apr 2024

Véd ani ty ho nabudúce nemusíš vypočuť/pochopiť, len mavni rukou nech nedramatizuje a hraj sa na mobile napr. Takto najlepšie pochopí

autor
5. apr 2024

@lalu_sk111 dakujem. ano, o to ide. neviem ako mam na to reagovat. ja sa citim strasne zranena a zradena a ako som pisala, to vedomie, ze mu za to nestojim, ze na mne nezalezi (a pritom taka blbost), neviem to prekusnut. a on na to kasle. a ja mu neviem odpustit bez toho ze aspon nejako da najavo ze chape co ma zranilo a ze to nevolo uplne ok...

autor
5. apr 2024

@bluka2 ale kdeze, raz za rok, aj vela hovorim. som dost psychicky silna, zazila som si toho uz velmi vela a som racionalna, viem byt sebakriticka, poznam svoje kvality aj nedostatky. nie som ufnukany typ to vobec. o toto nejde... ale raz za cas naozaj kazdy potrebuje oporu. raz za cas... stalo by ho to par minut, nic viac.

sense
5. apr 2024

Tak pre takého človeka nie si podstatná, ma iné priority.... Vieš to a vieš aj to ze to nie je prvý krát. Ale pre tohto človeka si v podstate nepodstatná nejakú dobu alebo si pre neho podstatna len keď on nie co potrebuje. Je len na tebe ako s týmto zistením nalozis

autor
5. apr 2024

@naturalka dakujem

bluka2
5. apr 2024

Tak to je sklamanie, chápem. Ako silná žena si dáš kľudne trochu času, ale naložíš s touto informáciou racionálne. Ukázal svoj vzťah k tebe, zľahčuje tvoje pocity, ochota pre teba niečo urobiť je asi mizivá. Je to sklamanie, ale stále lepšie ako žiť v predstave, že máte super vzťah a nemáte. Drž sa

autor
5. apr 2024

@sense zda sa ze mas pravdu. on ma prisne pravidla pre ostatnych, ako sa treba spravat k nemu, pochopenie, empatia, tolerancia, nehynuca podpora a lojalita... ale ked to potrebujem ja od neho, tie slova mu nic nehovoria.

domkakvet
5. apr 2024

Asi vam to nefunguje ani v inych veciach.

tanyag
5. apr 2024

Neviem, či som jediná, ale ja nechápem o čo ide 🫣 Píšeš, že to je nejaká blbosť...tak možno tých blbosti bolo viac a lezie mu to na nervy, že zase vyvádzaš a ignoruje ťa...keď sa prirovnávaš k dieťaťu, tak ja tiež ignorujem svoje dieťa ak vyvádza pre blbosti 🤷‍♀️

autor
5. apr 2024

@bluka2 dakujem. ano, davam si cas. par dni teraz spolu nebudeme, mozno to bude aj lepsie.

ano potrebovala som sa len polutovat a postazovat. vacsinou som ja ta, co "kasle na to", ved sme len ludia, kazdy obcas urobi blbost. ale prvykrat citim takuto zradu a neviem na to reagovat, ked on na to kasle a je mu jedno. prvykrat nedokazem odpustit.

bluka2
5. apr 2024

Daj na svoje pocity a inštinkt. Nepresviedčaj sa zbytočne, ver si

ankare
5. apr 2024

Bože, píšeš anonymne, normálne nápis, o čo ide

luccija
5. apr 2024

@ankare
@tanyag veď to píše potrebovala pochopenie, oporu on ju ignoroval, ale ak on potrebuje očakáva empatiu,lojalitu.Inak autorka ešte mi napadlo, že veľa mužov si rýchlo zvykne, že žena je silná a všetko si nejako zariadi ja tiež nezvyknem fnukat a otravovať s hlupostami a je to niekedy chyba

autor
5. apr 2024

@luccija dakujem.
ano, len niekedy mam pocit, ze vzdy je nieco zle. ked je zena silna, zle, lebo "chlap nie je chlapom" a zvykne si. ked potrebuje viac pozornosti, je zle, lebo je ufnukana. Niekedy mam pocit, ze tam ani neexistuje zlata stredna cesta.

ckocka
5. apr 2024

To určite nie je prvý a jediný prípad kedy sa tak zachoval.
Keď chceš chlapa čo ti bude utierať slzy ( prečo nie) a podporovať ťa, musíš si takého nájsť. A nie čakať také správanie od človeka čo na to nemá povahu a dostatok empatie.