Muž sa nám vôbec nevenuje

18. jún 2021

Som si dnes poplakala. Muž nám vôbec nevenuje čas. Zabezpečuje všetko materiálne, finančné. Ale nedáva nam to najvzácnejšie. Svoj čas.

lenkakravcova
18. jún 2021

Po práci sa nerozpravate?

kitycat
18. jún 2021

Cize by si bola radsej "chudobna" nezabezpecena , v garzonke, premyslala kde usetris a zila z lasky.
Je workoholik?

luccija
18. jún 2021

Ved to rozpis....co robi po praci?aku mas ty predstavu?

bagre
18. jún 2021

nestíha alebo nechce? tebe či deťom? ako dlho to trvá?

annamalaga
18. jún 2021

Rozpis , že prečo ? Ak má dôležitú prácu , asi času veľa nemá.

autor
18. jún 2021

@kitycat haha, to ako by on hovoril

leuchtturm
18. jún 2021

nuz, v dnesnej dobe ide to materialne zabezpecenie na ukor casu. Keby si mala chudobneho, zas by si sa stazovala, ze mate malo.

autor
18. jún 2021

Máme už všetko, dom, úvery splatené. Máme vlastnú firmu, takže je sám sebe pánom. Nechce sa mu. Jeho ideálny čas strávený s rodinnou je pred TV. Nepotrebujem vela-za veľa peňazí...ale napr.ist sa prejsť, opekať, nič sa mu nechce. Pracuje cez týždeň, víkend volny. V nedeľu máme povinnosti.
Uvediem príklad: treba ísť pre materiál. Mohol ísť cez týždeň, mal čas. Ale tvrdí, že nemal. Bol si kúpiť motorku,aby sa mu vraj ľahšie cestovalo a nestal v kolone. Ale skôr to spadá do kategórie - koníček. No a vďaka tomu, nebol pre ten tovar tak ide zajtra. Jediný voľný den-nas.

leuchtturm
18. jún 2021

zaloz si tiez svoju vlastnu firmu a potom uvidis, co znamena byt sam sebe panom 😉

autor
18. jún 2021

@leuchtturm jejda no. Tá firma nie je jeho ale NASA. A viem, čo práca v nej obnáša. Firma je už zabehnutá.

autor
18. jún 2021

A chcem len jeden deň v týždni. Aby strávil so svojími synmi a mnou. Nič viac.

marca12
18. jún 2021

Ked dovezie material nenajde si hodinku cas na prechadzku alebo nejaku inu aktivitu? Viest svoju firmu nie je lahke a ked ste zabezpeceni,tak nebude lajdak. Potom mu naozaj neostava chut travit cas s rodinou. Ale je ten typ,co zabezpeci vsetko materialne a tam to konci. Chce to kompromis. Dohodnut sa.

autor
18. jún 2021

@marca12 nie, nenájde. Zvalí sa pred tv a dovi.

leuchtturm
18. jún 2021

no ale dre v nej viac tvoj manzel ako ty, ze?

leuchtturm
18. jún 2021

a preco sa zvali pred TV? Asi preto, lebo je unaveny?

autor
18. jún 2021

@leuchtturm a to podľa čoho mám odmerať? Pravitkom? Či ako si to predstavuješ? Ja objednávam tovar, robím všetky papierovačky. Plus mám celú domácnosť a 4 deti. Máme ľudí, ktorí pracujú samostatne. Takže manažment je dobre zvládnutý. Ak by som to merala časom, tak určite cez deň pracujem viac ja.

leuchtturm
18. jún 2021

a co robi konkretne tvoj manzel vo firme?

autor
18. jún 2021

@leuchtturm Keď si nevedia poradiť s niečím, hľadá riešenia na opravu plus zháňa materiál, čo je ťažko zohnatelny - to je asi gro. Často treba konkrétnu vec nájsť, a ísť pre ňu hneď. Bo inak stoja. No a kvôli tomu veľa cestuje po celom SR a aj za hranice.

leuchtturm
18. jún 2021

tak si vymente cinnosti a uvidis, ako na tom budes. On bude robit jednoduchsie cinnosti ako papierovacky, objednavat tovar a ty budes pre zmenu jazdit po celej SR a do zahranicia a hladat riesenia.

autor
18. jún 2021

@leuchtturm to predsa nejde a to dobre vieš. On nevie nič o účtovníctve a ja zase nie som odborník v obore. Čas má aj priestor. Je proste lenivý.

autor
18. jún 2021

@leuchtturm a jednoduchšie činnosti 😆. Nedal by to. Piclo by ho po týždni. Mňa baví moja práca, jeho baví jeho. V tomto problém nie je.

leuchtturm
18. jún 2021

ale jednoduchsimi cinnostami sa vo firme peniaze nezarabaju. Cim viac musis premyslat, tym si po praci unavenejsia.

kleopatra114
18. jún 2021

Aj moj má firmu a trávi v nej veľa času a relax pred TV. Ale po mnohých , mnohých rozhovorov neskôr pochopil , že tie deti sú malé len raz , že ho potrebuju , že je mu luto , že deti placu v okne , keď odchádza , že mu večer volajú kedy príde , že sa s nimi už strasne dlho nehral . Tak rozdelil úlohy viac ludom a zostal čas nielen na jeho konicky, ale hlavne na nás . Len moj jednoducho chcel.

autor
18. jún 2021

@leuchtturm neviem, čo furt píšeš. Jedno bez druhého nejde. A to nerieši stále. Nie pri každej zákazke. Prácu máme podelenu. Tam problém nie je.
@kleopatra114 my sme mali xy rozhovorov. Je v tom ľahostajný. Ide o jeho načasovanie času. On proste nechce. Napr.aj to zajtra. Kľudne mohol ísť iný deň. A zajtra byt s nami.

amyamyamy
18. jún 2021

Aj ludia, ktori riadia firmu, si rozhodne mozu najst raz do tyzdna (i castejsie) čas na rodinu a ak ta niekto presviedca, ze pretoze on "premysla hlavou" (co neviem v akom vesmire je viac ako papierovacky okolo firmy + komplet staristlivost o deti a domacnost), ma narok zvysny cas presediet pred tv, ma rovnako pomylene hodnoty ako tvoj manzel. Jedine riesenie je podla mna sa o tom rozpravat. Bez obvinovania, cize nie utok: ty nam nikdy nevenujes svoj cas. Ale pokojne konstatovanie: bola by som rada, keby sme travili viac casu ako rodina, chlapci rastu a tento cas sa nebude dat zopakovat, coskoro budu samostatnejsi, budu chciet travit viac casu s kamaratmi. Teraz treba budovat puto s detmi. Plus navrhovat dostatocne vcas (aby si to naplanoval) aktivity, ktore vas budu utuzovat. Mozes argumentovat aj tym, ze synovia si praju ist s nim napriklad na vylet, na kupalisko, bicyklovat a pod. Drzim palce, aby sa vam to podarilo. Je to dolezite aj pre spravny psychicky vyvoj deti. Potrebuju citit, ze otec je sucastou.

katkabg
18. jún 2021

Podla mna kto chce najde si cas na rodinu 😉

leuchtturm
18. jún 2021

no vies, je rozdiel v unave medzi chlapom, co si odrobi svojich osem hodin sichty a nejakym vyssim manazerom. Ty nerobis ziadnu intelektualne narocnu pracu, on ma toho viac. Keby bol lenivy, tak nemas ziadnu firmu.

angel993
18. jún 2021

@leuchtturm účtovníctvo je jednoduchšia činnosť?

leuchtturm
18. jún 2021

@angel993 ano.

autor
18. jún 2021

@leuchtturm nebudem už nič ti písať, bo už som napísala všetko. Už neviem ako ti to mám vysvetliť.