Muž sa nám nevenuje

bubulacikkk
25. júl 2016

Ahojte dnes som sa uz stihla vyplakat . No po poriadku mam dvoch synov5r.a teraz 4mesacneho ide oto ze poslednej dobe sa citim jak otrok a sl.mamicka.moj muz pracuje len nocne ako vodic a to od18-6rana soi cely bohovy den cstava o17 a to sa osprchuje naje povie ze nech ho stupel zajtra o11zobudi ze sa budu hrat sak predsa aj on sa chce"venovat"detom.no a ked aj maky ho zobudi nikam ho nevezme pusti si tv a vyzyvuje kym zas nezaspi pripdadne ho vytiahneme von co aj banujem po hodine slubov ze sa nam bude venovat viac si ude dalej pospat.chapem ale aj ja som pracovala a uz ma to nebavi.nebolo to vzdy tak posledny mesiac vraj preto ze nepije energetaky v praci..ale podla mna mu len vyhovuje pohodlnost a preto som sa rozhodla ze to ukoncim ked sa nic nemeni.Vsak nerobim chybu.ved toto nieje normalne podla mna...diskusie otom istom snim...hrozne ☹

svetluska82
25. júl 2016

@bubulacikkk moj muz tiez robi nocne a to viem ze po nocnej je nemozny. Vstane okolo jedenastek a je doslovne ako mechom udrety. Cize vylety vtedy neplanujeme. Zas po nocnej ma 2 dni volna, tak vtedy dame kupalisko alebo turu prip. iny vylet.Neda sa ti to tiez takto riesit? nech sa venuje ked nie je po nocnej

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@svetluska82 moja ona ma volno raz tyzdenne a aj to je cele nanic vstane sice skor ale je fakt nemozny a kolkokrat poobede musi proste spat o 21je tuhy☹

svetluska82
25. júl 2016

@bubulacikkk hmm to co ma za pracu? Mne nepride akoze pohodlny, len fakt po tej nocnej moj zaspi okolo siedmej, spanok plytky kedze v byte je ruch....Takze mne pride len ze fakt je unaveny

karamelka007
25. júl 2016

ukoncit?dost plytke na to, ze muz je unaveny. Jeho biorytmus je rozhadzany a clovek, co robi nocne je viac unaveny ako keby robil denne 12ky....

sandokanka36
25. júl 2016

@bubulacikkk nehadz hned flintu do zita a neukoncuj to hned. Nechaj tomu este chvilku casu a uvidis ci sa to zlepsi alebo nie. Ak nie tak potom to zacni riesit, pekne sa s nim porozpravaj co ti vadi, mozno mu trosku pohroz a uvidis jeho chovanie

hettinka
25. júl 2016

@bubulacikkk pozri sa, on vás predsa živí a chceš, aby sa niekde v noci vybúral? Proste si teraz na MD a venuješ sa rodine a on sa stará o finančné veci a musíš pochopiť, že sa musí vyspať.
Moj manžel v čase, ked sa narodilo 2. dieťa, aby zarobil, išiel na týždnovky na druhý koniec Slovenska a nechodil domov niekedy ani na víkend ... a tu sme. A aj ked bol akože v okolí, nič som z neho nemala poriadne, lebo odchádzal o 6:00 a prišiel večer a ja cele dni sama s deťmi. Ešte si do toho robil školu, takže bud v robote, v škole, alebo sa učil, alebo spal... Po MD som nastúpila do práce aj ja a našiel si inú prácu, teraz to je už lepšie, príde domov skor a víkendy je väčšinou doma, ale najskor musel nabrať prax a kontakty, aby sa to dalo vylepšiť.

Ja som si miesto lutovania sa, ako sa nam nevenuje našla kamošky, chodila do materského centra, bola u starých rodičov, venovala sa naplno deťom a ked bol čas, nejaká dovolenka alebo prišiel na víkend, tak sme dobiehali zameškané.
On nemá také, že raz za čas volný víkend alebo dovolenku?

moni244
25. júl 2016

@bubulacikkk a rozpravala si sa o tom s nim? Skusali ste najst kompromis, inu pracu? Tahat cely tyzden nocne, mat den volna a takto dokoliecka je aj pre slobodneho vela.
Ale tebe bude asi lepsie zahodit manzelstvo, rozbit rodinu, namiesto hladania riesenia, vsakze?

zankapetro
25. júl 2016

Vies poviem ti pravdu, keby si si vyskusala aka je praca v noci tak by si to asi pochopila. Ja som robila len vikend cez noc a este cely tyzden som z toho bola nervozna. Proste nocne sa dospat nedaju a preto je clovek potom nervozny. Skus sa s nim o tom porozpravat, popripade nech si skusi najst nejaku inu pracu. Ale hned ho opustit, tak by som to neriesila

anjeli_k
25. júl 2016

Ahoj, ja ta uplne chapem, ze sa citis ako slobodna matka, ono to podla mna takto dolahne takmer na kazdu zenu na MD.moj manzel zas velmi casto taha v praci 16-tky, o 5rano ide do prace a o pol11vecer dojde domov uplne hotovy.ale zas vzdy si povieme obaja, ze ak by to tak nerobil, tak by sme si nemohli nic dovolit(kedze mame hypoteku).takze treba to brat aj z takeho pohladu.na druhej strane by som mu urcite dohovorila, nech si hlada novu pracu, pretoze mat kazdy den nocne je hrozne.uz iba kvoli tej rodine a taktiez aj kvoli nemu, urcite to nici organizmus.neriesila by som urcite rozvod, ale tlacila by som na nho, aby si nasiel inu pracu.drzim palce

blevka
25. júl 2016

Podla mňa len nieje stavaný na prácu v noci...predsa len ma rozhádzané biorytmus a aj keď je cez deň hore, nedokáže normalne fungovať. Ja sa mu vôbec nedivim, ja osobne keby som robila nočné tak som tak istá. Ak chceš naňho pritlačiť, tak smerom nech hlada prácu s lepšou pracovnou dobou.

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

Kocky vsetko chapem stara sa onas ok ja som na md viem nocne:--(ale ked vidina volna nikde1 plany ziadne a zarobok?ako taxikar nic moc☹hlada si nieco ine ale ja potrebujem sprchu tiez oddych a sprchujem sa o2rano kedy mam ako taky klud zaspavam o1rano o 5je maly pan vybuvany to 3krat zanoc kojim chodim jak mrtvola.baby dakujem za radu.snad sa to pohne k lepsiemu

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

Musime to riesit...mate pravdu hlavne koly detom....skusim to este tak pritlacit viac nevh hlada inu robotu dakujem

oslo1
25. júl 2016

Tiez tobim nocne. Za mladych cias som rano o 9 prisla, zalahla, o 15 vstala a bola vyspata. Teraz zalahnem o 10 a spala by som aj tri dni.
Chapem, ze si nespokojna, ale tahat nocne je velmi unavne. A koli tomu sa rozchadzat, hmmm. .. nech zmeni robotu a uvidite

kacena4
25. júl 2016

myslim ze mas klasicku rodinnu krizu zo svojej strany, si doma s detmi, muz v praci a ked je doma tak sa vam nevenuje ☹ myslim, ze vacsina z nas starsich manzelstiev sme si tym presli vyburili sme sa dohodli s partnerom a isli dalej, ale nie od seba. traba hladat kompromis. mne osobne pomohlo najst si brigadu, muz prevzal starostlivost nad detmi a ja som si vyvetrala hlavu od deti a bol pokoj na oboch stranach. bol to super relax pre mna pocas rodicaku aj pre muza na travenie casu s detmi a spoznanie sa s nimi. mozes robir 1x do tyzdna, ale aj 3x po hodke niekde v pokladi ci upratovat, ale v kancelarii, ci prekladat proste co vies... je to len o tebe co dokazes. drzim ti palceky nech najdete spravnu cestu pre deti aj pre seba

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

On sa divi ze som podrazdena a vecer mi napise z prace ze ma chape...neviem takto to dlho nevydrzi.ledva bjime deti.jednoznacne musi najst nieco ine

moni244
25. júl 2016

@bubulacikkk to ty máš problém a to ten, že si doma, osprchovať sa vieš aj počas dňa, veď 5 ročný zvládne dozrieť na drobca napr. v postieľke, treba si to uľahčiť a nie nadávať na chlapa, výlety si vieš urobiť tiež sama, keď muž dospáva

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@moni244 ano mam.problem lebo sa citim ako sl.matka stale som sama vylety ako rodina nepoznam a velmi mi to chyba ked sa maly pyta tato len spi a ja sa snim chcem hrat...mne ide oto ze som sl.matka uz bola a viem ze toto je otom istom len viem proste ze rano niekto liha kumne do postele.a zas moj5r.syn vie dat pozor na maleho to ano ale tiez ma len 5 a spoliehat sa nato moc nechcem

moni244
25. júl 2016

@bubulacikkk začni od seba, lebo keď ťa čítam, tak ani ja by som s tebou čas netrávila, si strašne negatívne naladená

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@moni244 dakujem presne toto som chcela pocut

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk snažím sa počítať od 18 do 6...... 12h......6 dní v týždni -sama si písala, že má volno 1den/týždeň
sorry, to kde pracuje človek ako vodič, iba nočné, 72 h týždenne?
to je krátkodobé, ťahá nejakú prac. pohotovosť, vykrýva dočasne chýbajúceho kolegu?
alebo sa po nociach tára a ty ani netušíš kde?
alebo je jeho reálny prac. čas úplne iný?

možno si pracovala, ale ak je manžel v práci takmer 2-násobok normálneho 8h. prac. času, tak sa fakt nemôžeš čudovať, že je unavený.
ak je to s tým prac. časom inak, tak mi to prosím vysvetli, lebo takto sa velmi moc zastávam práve tvojho manžela - chudáka......ak je teda fakt tých 72h týždenne v práci 🙂

svetluska82
25. júl 2016

@katarinamarkova tiez mi to pride divne, moj muz robi na pumpe len nocne ale to ma rozpis a medzitym par dni volna...Vo fabrike zrejme robia na smeny, kamionisti su mimo aj par tyzdnov

moni244
25. júl 2016
svetluska82
25. júl 2016

@moni244 tak aj o tych mam prehlad. robia na smeny kratky a dlhy tyzden, kratky tyzden od svrtej rana do polnoci 🙂 a 4 dni volna v tom tyzdni a dlhy tyzden maju volno len jeden den v tyzdni

hettinka
25. júl 2016

Možno je SZCO.

katarinamarkova
25. júl 2016

@moni244 áno, už som sa k tomu pomaly dočítala.......taxikára som nikdy nerobila, ale neverím, že ( ok, možno krátkodobo na nejaké to vykrytie, resp. keď je nával atd) 72h/týždeň dlhodobo niekto z nich robí s dodatkom - a zarobok? ako taxikar, nič moc, za tých 72h musí byť moc 🙂

ak tu niekto poznáte prácu taxikárov, budem rada, ak mi objasníte aspoň cca ich prac. čas a zárobok.

asi sa mám moc rada, ale 72h za zárobok - nič moc, iba nočné......fakt neexisutje, nerobím!

svetluska82
25. júl 2016

@hettinka mozno ale moze si na dva dni v tyzdni najat brigadnika nech je trosku odbremeneny, zas je rozdiel ci robi taxikara v BA alebo v Hornej Dolnej

moni244
25. júl 2016

@katarinamarkova uprimne by som nechcela natrafit na taxikara, co robieva 72 hodin tyzdenne nocne, ved on hazarduje nielen zo svojim zivotom, ale aj zo zivotom pasazierov. Je to vobec podla zakona? Tolko robit? Aj keby bol SZCO

svetluska82
25. júl 2016

@moni244 este ma napadlo ze taxikar co vozi zeny opatrovatelky do Rakuska, ale aj tam sa striedaju. Ak ked niektori vyzeraju extra unavene

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

Takto on pracuje denne od18-6rana a ano volno ma len v nedelu preco by som si vymyslala...ze ma zmluvu aku ma ma...ma na den23eur cize ja chapem ze sa musi vyspat nevravim ze nie ved ma zodpovednost za ludi a skutocne ma na zmluve to co ma pravda je z eon si plati aj sam ale zdravotku

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@svetluska82 moj na smeny netaha on je nocny iba maju dennych a nocnych