Muž po hádke chce, aby som odišla

2. jan 2025

Vie mi niekto poradit prosím ? Muz ma byt na svoje meno, mame spolu dceru ešte som na rd a po hádke sa mi vyhráža že si mám zbaliť veci a odísť, dceru nevyhadzuje bud odídem sama kam chcem alebo k rodičom a môžem zobrať dceru. Môže ma vyhodiť keď tam mame s dcerou trvalý pobyt??? Môže ma vyhodiť a dceru si nechať ? Rodicov mám na druhom konci neviem ani ako by sme sa s vecami dostali teraz na druhy konec Slovenska

melanta
2. jan 2025

Muž čiže manžel - nemôže ťa vyhodiť, kým ste manželia. Po rozvode môže, môže ti po rozvode aj zrušiť trvalý pobyt.

autor
2. jan 2025

Muz neni manžel nejsme zobratý …

zuzanockamt
2. jan 2025

Pokiaľ by si bola manželka, tak nemôže. Takto môže. Na dcéru máte obaja rovnaký nárok zatiaľ.

stellarstar
2. jan 2025

A bol by on schopný sa postarať o dieťa?

maranco
2. jan 2025

Trvalý pobyt nemožno zrušiť manželovi, nezaopatreným deťom alebo vlastníkovi, či spoluvlastníkovi budovy.
Takže dcére nemôže zrušiť, ale tebe môže.

zuzanka.zuzu
2. jan 2025

žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa spraví 😉 vychladnite obaja. a choďte od seba aby dcéra nežila v toxickom prostredí 🙈

elanor
2. jan 2025

Kedze jemu niesi nic, ani nemas najpmnu zmluvu, nemas v tom byte po pravnej stranke narok na nic, moze ta kopnut do … kedykolvek. Moze ti aj zrusit kedykolvek trvaly pobyt. Ten ma aj tak iba statisticky charakter, nic ine.
Nuz to je tak ked sa zeny bezhlavo stahuju na kopku do cuzieho, a este nadovazok rodia deti frajerom. A potom sa cuduju, ze maju holu rit, a nepatri im ani klucka od zachoda.

maranco
2. jan 2025

@elanor veď manželstvo je len papier, oni ho nepotrebujú majú sa radi aj bez papiera 🙈

kataina
2. jan 2025

Keby ste to aj ustáli, udobrili sa, život nie je len ružový. Teraz ti ukázal, čo ťa v buducnosti čaká. Hocikedy to môže zopakovať

kat_
2. jan 2025

moze ta vyhodit, kedze nemas ziadny pravny narok na ten byt ... zial

gribka1
2. jan 2025

No a prečo ťa vyhadzuje, kde máte problém. Čo vystrájaš?

kitycat
2. jan 2025

Nez ci ma moze vyhodit by som riesila ako sa ja zariadim bez neho.

Nevereim, ze chces v takejto domacnosti aj nadalej zotrvavat, kde ti chuj, pardon frajer, vyhadzuje na oci, ze si pren nic 🙄

elanor
2. jan 2025

@maranco ano, to je tiez castokrat taka pomylena mantra, az potom, ked sa nieco potentuje, zrazu zistia, ze to nieje len papier. Len to uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom...

sissy27
2. jan 2025

Ano, moze ta vyhodit, aj ti zrusit TP, kedze nie ste manzelia. Ja osobne by som odisla sama, predpokladam, ze toto sa nestalo 1x a tych 💩 mate v tomto vztahu ovela viac.

@elanor
@maranco potrebujem asi dovysvetlit - aky vyznam ma manzelstvo za tychto okolnosti? Ze ju nemoze vyhodit - to je aky benefit zit nasilu s niekym, kto sa k nej takto sprava? Kedze on ten byt mal zrejme skor ako ju vobec stretol, tak by jej tak ci tak nepatrila ani ta klucka od wc… a ak ma niekto prachy na to, aby si zaobstaral byvanie sam, tak by bol hlupak urobit to az po svadbe. Takto ma usetrene opletacky s rozvodom a vysporiadanim majetku, moze sa zbalit a s usmevom na perach od toho debila odkracat.

elanor
2. jan 2025

@sissy27 ked idem s niekym byvat, tak 1. nejdem do cudzieho, za 2. neporodim dieta frajerovi.
2ku viac rozvyjat netreba. k 1ke, ten kto ma byt nech si necha, a da do prenajmu, a spolu ideme do noveho pol na pol. Alebo ak nechce ist do hypo, tak trvam na tom, ze polku toho jeho odkupim, nech som na liste vlastnictva pol na pol. Pak moze byt svadba, a az potom dieta.
Ak sa bude stavat na zadne, ze nie, ani tak, ani tak, tak to nieje partner do zivota, ale hnup, a od takeho co najdalej.

maranco
2. jan 2025

@sissy27 s nájomníkmi máš aspoň nájomnú zmluvu, nemôžeš ich zo dňa na deň vyhodiť kedy sa ti niečo znepáči, musíš vypovedať nájomnú zmluvu, počkať na výpovednú lehotu a majú aspoň čas zháňať nové bývanie

s priateľkou nemá žiaden papier, zajtra môže ísť na úrad zrušiť trvalý pobyt a jej len oznámi aby tam už nebola kým sa vráti a kľúče nech hodí do schránky

dadka1997
2. jan 2025

To sa fakt pytas ? Zbal seba, zbal dceru a odíd k rodičom, nič dobre ťa s ním nečaká

autor
2. jan 2025

Nie nechcem s ním ostať ale rodicov mám 8 hodín vlakom a chce aby som odišla do víkendu. Dceru mu nenechám. Teraz som sa mala vrátiť do práce v Bratislave takze pridem aj o pracu ak sa odstahujěm k rodičom a do prenájmu nemám na rýchlo odložené tolko peňazí

gribka1
2. jan 2025

No a čo sa vlastne s vami deje? Prečo ťa vyhaňa?

kataina
2. jan 2025

aj u rodičov si robotu najdeš

zuzitko74
2. jan 2025

Skús obvolať krízové centrá v BA.

luccija
2. jan 2025

Nemáš kamarátku rodinu ku ktorej by si išla na noc, dve väčšinou je každý hrdina, pokým sa nezbalis.Hoc by som išla aj na internát na 2 noci

kataina
2. jan 2025

a čo jeho rodičia? prijali by ťa? aspon na čas

jaja20
2. jan 2025

Že je to cesta 8 hodín vlakom sa dá vyriešiť aj inak.
Nech pre teba príde niekto z rodiny autom, budeš si môcť rovno zobrať aj svoje veci.

nynia
2. jan 2025

Moze ta vyhodit, moze ako majitel ti tam zrusit trvale bydlisko, moze ak je to spolocne dieta poziadat sud o zverenie do osobnej starostlivosti...

ziarifka
2. jan 2025

Ak musíš ísť vlakom, veci by som si začala baliť a poslala packetou alebo poštou. Pár krabíc. A pre istotu mu napísať správu, niečo v štýle: "Platí to, že sa máme do víkendu vysťahovať?" Nech máš nejaký dôkaz pre prípadné riešenie s úradmi ohľadom dieťaťa.

klementinka58
2. jan 2025

mozno by vedel poradit @draik je pravnik

sasa1310
2. jan 2025

ja vás ženy nechápem. bývaš v byte partnera, ani nie manžela a nemáš peniaze ani na prvý mesiac na podnájom? To vážne takto nerozmýšľate dopredu?

pamela81
2. jan 2025

@sasa1310 už by sa mohli konečne ženy poučiť, ze sa nikdy nemajú sťahovať k partnerovi do bytu, hlavne ak samé nemaju nic

sissy27
2. jan 2025

@elanor ja som asi v opacnej situacii ako vacsina zien - byt mam svoj, ziadny chlap sa on nikdy nijako nepricinil a bola by som na hlavu padnuta keby som sa polovice vzdala (aj ked predajom) alebo si ho nechala znicit podnajomnikmi, len aby neutrpelo niekoho ego 😃 a hlavne - nedala by som sa nikdy vydierat nejakymi podmienkami vztahu. Ak by ma niekto staval do pozicie, ze si mam brat kvoli nemu hypo alebo mu odpredat polovicu mojho bytu, inak so mnou nebude, tak mu rovno zamavam - to pre mna nie je partner na zivot, ale kalkulacka.
@maranco este raz sa spytam - aky vyznam ma nasilu zostavat v domacnosti a vztahu, kde nie som vitana? Pre mna je uplne nepochopitelne, ked tu citam nieco v zmysle “vzdy ma vyhadzuje z bytu ked sa pohadame” - wtf?? Preco vobec ma moznost to urobit 2x?