Muž pije denne pivo

miska1492
13. feb 2021

Dobrý deň,

mam muža ktorý si denno-denne da pivo niekedy jedno niekedy 3/4.
Môj muž keď je unavení nevie stať má nohach a to do slova. Dacka sa a ja som s toho nervózna. Lebo stále mam pocit ako keby bol opitý. Vyzerá hrozne. Niekedy my je s neho na grc. Od 17:00 nieje schopný ničoho. Mame spolu dieta o ktoré sa starám ja. Npr: spi už teraz a mame krásnu sobotu za sebou.
Ja som koľko krát unavená pri malej ale nikdy sa mi nestalo aby som nevedela stať na nohach alebo sa tackala s jednej strán do druhej. Vždy musím byt v strehu a byt zodpovedný rodic!
Je to pre mna nepochopiteľne čo sa s ním deje !!!! Som s toho už unavená. Nemám chuť ho ani vidieť a nie to sa s ním rozprávať.
Pracuje ako sbs robí 12 tky denne aj nočné. Každý chodí do prace a teraz všetci sa tu budeme tackat.
Vie my niekto poradiť? Som s toho unavená !!!

conquestor
13. feb 2021

neviem mne nepride uplne normalne tackat sa od unavy😕 a neni uz nahodou pod parou?ved to musi byt citit/vidiet...alebo potom nejaky zdravotny problem ale normalne urcite nie...

evaemah
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmoonna
13. feb 2021

Tak v prvom rade zisti, prečo sa tacká. Či má vypité, alebo má nejaký zdravotný problém. Pokiaľ má nejaký zdravotný problém, tak mi tvoj postoj nepríde normálny, lebo však za to nemôže. Pokiaľ však má vypité, tak to treba riešiť.

diewcatqoo
13. feb 2021

Ja mavam problemy s krvnym tlakom a anemiou a tiez ma obcas tacka, akoby som bola opita a nevladzem stat na nohach.
Snad dokazes rozoznat, ci tvoj muz ma takyto stav z alkoholu alebo je to zdravotny problem. Ak zdravotny, tak to treba riesit u lekara. Ak z alkoholu, treba to riesit tiez

deti95060810
13. feb 2021

ale keď vyžere 3 - 4 pivá tak sa ani nečudujem že sa tacká...nie každý znesie 10 ....
však ho pošli k lekárovi nech mu zoberú krv či je všetko Ok.... možno tu bude niekde problém...

malinoismum
13. feb 2021

Mna skôr zaráža ako ma tvoj muž u prdele že či nechceš pomôcť, podebatovať s ním atd...
Moj tiež pracuje - a tiež 12 tky -
a pri všetkej ucte , ale sbs zas nieje praca ako orať pole.... a moj sa ani po 24 ke takto nikdy nechová...
... btw to pivo MUSÍ byt?

mamusa34
13. feb 2021

@malinoismum presne tak .keby mal ťažšiu manuálnu prácu pochopím

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wetsel
13. feb 2021

Tackať sa len tak? Nemá nejaké problémy? Toto nie je OK!

miska1492
autor
13. feb 2021

@conquestor práveže nie necítim nič veď ho sledujem niekedy my to príde až choré. Ja som tiež unavená po celom dni a chodím normálne. Tie piva neprídu ani mne normálne musím to riešiť dnes už asi nie ale zajtra ! Ďakujem za názor

miska1492
autor
13. feb 2021

@evaemah sledujem to až taká blbá nie som. Ja mám prehľad o peniazoch. Nech si dá pivo ale nech je normálny !

miska1492
autor
13. feb 2021

@mmoonna on my povie že je unavení s prace. Tak mu hovorím že mu vybavím lepšie prácu pri prezidentke 😂 práca je dočasná. Riešim niečo nové! Zdravotný problém aký ? S čím to môže byt spoločne ? Mám zavolať lekárke a vysvetlit jej situáciu ?

miska1492
autor
13. feb 2021

@diewcatqoo veď keby že cítim alkohol tak by som to tu neriešila! Lebo vedela by som kde je problém.

miska1492
autor
13. feb 2021

@deti95060810 Dakujem, určite to budem riešiť !

miska1492
autor
13. feb 2021

@wetsel no cely deň funguje je vonku, on je k tomu ešte športovec, turista. Teraz to troska zanedbal lebo sme stavali dom a trebalo sa tomu venovať.
Sme-tam si zdriemne poobede, potom tiež niečo robí a príde 17:00 a je hotový spi. To tackanie nie je pravidelne ale ta únava je.

miska1492
autor
13. feb 2021

@mamusa34 každá praca má svoje, robí denná/ nočná je to zmena nikdy predtým to nerobil, no nastala situácia kde musel ísť tam kde trebalo

miska1492
autor
13. feb 2021

@elizabet173 ja som si brala chlapa ktorý je športovec, vybudoval dom, určite nebol alkoholik. Je vojak z povolanie. Určite to nie je nejaký šupak. Venuje sa vysokohorskej turistike, cyklistike. Tie piva by nemali byt to je pravda mne alkohol nenormálne vadí. A to či si dá pohárik alebo nie. Každý normálny chlap si dá pohárik príležitostne. Určite si nekupuje 0,5l domov to mám odsledovanie. To by u mna neprešlo.
To že robí sbs robí preto lebo chce sa niečomu venovať, určite to nie ke jeho Vysnívaná práca. Prácu riešime inú!
Zas je pravda ten kto chce spôsob si nájde.
Možno ide o zdravotný problém. Neviem preto som sa zdoverila.

miska1492
autor
13. feb 2021

@malinoismum môj muž keď je v pohode umyje riad, upraceo, vyvesa pracku, venuje sa práci okolo domu. Je pedant na poriadok.
Je pravda že čakám viac pochopenia, pomocí čo sa týka malej.
Tie piva nie sú normálne! Budem to riešiť!
Ďakujem za názor!

mmoonna
13. feb 2021

@miska1492 pozri, najprv sa s ním porozprávaj a zisti, prečo sa tacká. Pokiaľ to naozaj nie je z piva, tak by mal ísť k lekárke. Zdravý chlap sa nemá čo tackať od únavy a zaspať o 17,00 hod. Môže to byť anémia, skleróza multiplex, nádor na mozgu a mnoho iných chorôb. Nechcem ťa strašiť, ale pokiaľ to nie je z piva, tak to určite normálne nie je.

malinoismum
13. feb 2021

@miska1492 Drzkaj Sa ♥️

zuzanaam
13. feb 2021

Človek sa môže tackať aj pri cukrovke pri nízkej hladine cukru v krvi.

andreatytler
13. feb 2021

@miska1492 A jemu to nevadi ze sa tacka? Nechce to nejako riesit? Viem ze vacsina chlapov povie ze nejdu k lekarovi s takou somarinou ale ved to je strasne neprijemne ked clovek nevie udrzat rovnovaju... Ja som mala take stavy v druhom trimestri a neznasala som to.

amelie2017
13. feb 2021

Ak sa netacka z chlastu, tak to treba riesit. Ja mam cely zivot vertigo, ale po porode sa to vystupnovalo. Po 4 mesiacoch som sa musela vratit do prace, niekedy som spala len 3-4 hod, alebo aj menej a veru tiez ma tackalo. Raz ma na prechadzke s kocikom zastavili policajti, mysleli si, ze som ozrata. Vysvetlila som problem a zobrali ma domov, pockali, kym pride manzel. Bohuzial mam problemy so strednym uchom, rovnovahou a unavou sa to zhorsuje. Beriem aj lieky, ale pocas tehotenstva a dojcenia sa nesmu. Teraz spavam aj na obed, kym je mala v skolke, ale desim sa, co to bude, ked sa narodi 2.

lija22
13. feb 2021

moj oco sa tackal po porazke. nikomu nic nepovedal, ze sa cosi deje. tiez sa priklanam k nejakemu zdravitnemu deficitu a tiez mi napadla anemia, ktoru som mala silnu a tiez som sa tackala

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miska1492
autor
14. feb 2021

@elizabet173 nemám chuť ho ani vidieť. Myslela som to tak že sa na nho nemôžem pozerať ako sa tacka a chodí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
14. feb 2021

@miska1492 môže mať napr. nízky krvný tlak, alebo nádor na mozgu, cukrovku alebo možno pije viac ako si myslíš, aj muž má v práci kolegu, čo si tam vypije tvrdé a doma príde a dá si "len" zo 2-3 pivá, aby manželka nebrblala, že chlasta

saxana000
14. feb 2021

Po 12 hodinach neustaleho chodenia ako SBS ma snad pravo byt aj unaveny..zober si kocar a spaciruj sa od rana od 8 do vecera do 8 v tejto kose pripadne v letnom horlu sem tam si odbehni na zachod alebo si na 5 minut sadni ale praktizuj to aspon mesiac a potom si tu zamachruj ci si este schopna niecoho ineho a aky z teba ma tvoj muz osoh a krasnu sobotu.
jedno pivo po robote vypije aj moj muz tak isto si dam ja vecer pohar vina ked uspim malu..
Moj muz chodieval jednu dobu tak unaveny ze nedokazal zobrat pol rocnu dceru na ruky.lebo by.mu spadla ked je unaveny sadne si alebo lahne k televizoru a je to uplne normalne prinesiem mu aj to pivo aj kavu mu spravim aj pusu mu dam.
Kriste zeny trochu empatie to mate tych chlapov ozaj len za oslikov na peniaze?sory ale mne je na grc prave teraz...

basska_b
14. feb 2021

Ja keď som unavená po celom dni s dvoma malými deťmi a dám si nealko pivo, veru sa tiež tackám od únavy 😁 ešte k tomu keď je celý deň na nohách. Ak sa s ním dá komunikovať, komunikuj s ním. Moja mama pracuje v práci s profesionálnymi vojakmi a hovorila, že sú takí svojski. Malo hovoria, trochu inak rozmýšľajú. Ale veľa otcov malých deti robí fyzicky náročnú prácu, 12tky a napriek tomu keď im vyjde krátky týždeň, tak sa naplno venujú deťom, aj doobeda ich zoberú von... musíte si nastaviť pravidlá, komunikovať očakávania. Viem, že je to ťažké...