baby, máte niektorá reálnu skúsenosť?
Muž popíja cca 4 roky, v poslednom roku som našla desiatky schpvaných fliaš od alkoholu dokonca aj v kúpeľni pod obloženou vaňou. vybavila som mu termíny u psychiatričky závislostí, psychologičky, mala som aj ja sedenia... dokola sľubuje, že piť prestane, týždeň vie byť ok, bez chlastu, ale opäť do toho spadne. Som veriaca, rozprávala som sa aj s kňazom, ďalej fakt nevládzem. Zvažujem rozvod, aj keď ma to môže stáť prácu, učím na cirk. ZŠ. ďalej kvôli deťom takto žiť nechcem... s mužom, ktorý nám sľubuje zmenu, potom do očí bez hanby klame. Nechcem počúvať o tom, že som mala odísť dávno, ale či niektorá z Vás bola v takejto situácií a či sa muž aj reálne zmenil. ďakujem za odpovede
skús ho presvedčiť o liečení...
S ozranom by som nikdy nebola. Ked sam nebude chciet tak sa z toho nedostane. Co s tym ma kostol? A odkedy je rozvod dovod vypovede? V zakonniku prace su jasne uvedene dovody ktore mozu viest k ukonceniu pracovneho pomeru a rozvod k nim rozhodne nepatri! A zakon plati aj pre cirkevne skoly, podotykam! Nie sme vo Vatikane!
Bola. 11 rokov. Odišla som aj s deťmi. Dodnes sa unho nič nezmenilo.
Ísť na liečenie.On je tiež veriaci?
11r som žila s alkoholikom, povedala som dosť, vyhodila som ho z bytu potom čo chcel šoférovať opitý, som si vtedy povedala, keď nie teraz tak nikdy, doteraz si to pamätám ako na mňa navrieskal a buchol dverami. Neprejde však deň, aby som Bohu neďakovala, že mi dal silu to urobiť.
1. muž sa nikdy nezmení,
2. ak mu neveríš a dôvera na bode nula pre alkohol nie je o čom,
3. mala som presne toto, že len sľuboval a vždy som bola ja zlá, keď som prišla na to, že stále pije.
4 cez týždeň som nerobila nič iné len to, že som ho po krčmách hľadala, keď som nedaj boh povedala niečo jeho mame som bola najhoršia, lebo však čo riešim.
5 rada od jeho mami bola, že urobme si dieťa, že sa zmení...
6 pre alkohol ma viac krát fyzický napadol...
7 neraz zaspal v druhom vchode, netrafil ani domov
8 v krčme som ho neraz našla pri cudzej žene...
Alkohol je pliaga ľudstva.
Sme od seba 4 roky, pije ešte viac, nič sa nezmenilo...
U neho sa nič nezmení. Teba ak vyhodia z cirkev. gympla, učiteľov je málo, prácu si nájdeš.
@mirro môžem len súhlasiť, je to tak s každou drogou, ak to on v hlave nebude chcieť nepomôže mu nikto a nič. Musí sa on sám uvedomiť. :(
verici neverici,dej si pozor,at po rozhovoru s fararem nejsi na tom jeste hur nez si ted. pokud je to farar,co ti bude jakekoliv reseni rozmlouvat a jedine co ti poradi je modlit se a modlit a de facto trpet ve vztahu s alkoholikem,tak zdrhej nejen ze vztahu ale i z kostela. ja si presne takhle zadelala na poradne zdravotni problemy,ze kterych jsem se dlouho dostavala. vim,ze vira je silna zbran a zavazek atd, ale jediny,kdo si zacne delat vycitky, ze nici vztah, budes ve finale ty.a z tveho manzela se stane chudinka, co ho zena opustila. otoci se to proti tobe. jen to pisu a vraci se mi vse ve vzpominkach jako bumerang.rok jsem pak nemohla jt do kostela,protoze jsem si pripadala jak ta nejvetsi špina. me hryzalo svedomi,a muj ex byl vysmaty...a to jen proto,ze farar na moji adresu rekl to a to. ....proto nez s fararem,doporucuji ti rozhovor s psychologem,popripade s fararem,ktery stoji nohami na zemi a bere lidi jako chybujici a ne jako potencionalno smazky v pekle. i slovem se da hodne ublizit.....s alkoholikem je to cesta do nikam
@mirro Preco by ju vyhadzovali? Kvoli rozvodu? Nemozu lebo Inspektorat prace si ich poda. Ona nie je povinna trpiet alkoholika..a zamestnavatel sa nema co montovat do jej sukromia.
Aj ta pani z Oravy so siedmimi detmi bola veriaca… no a uz je v nebi. To, ze si veriaca nie je dovod skazit si zivot. To co povie nejaky clovek v v nedelu v kostole nema s vierou nic spolocne, je to len clovek , ktory je zamestnancom najnadnarodnejsej firmy s najvacsiMi ziskami, snad mas rozum. Psychologicka mu moze pomoct potom ako absolvuje stacionarny detox + antabus. Vsetko ostatne je strata casu a penazi. Ak Ti vadi rozvod, tak neries, nakup vela alkoholu a bud delirium alebo cirhoza. … a mas klud. Ako vdova nemas Problem ani s cirkvou. Ked ta vyhodia, vysudis € a ucitelky sú vitane vsade.
Bohužiaľ, alkohol je choroba. Závislý vám nasľubuje hory doly, ale vždy to zostane len pri sľuboch. Odíďte. Doprajte aj sebe aj deťom krajší život. Nikdy neviete, kedy sa to môže vymknúť z pod kontroly. Už len to, že schováva fľaše je veľká červená vlajka.
@olimuc keď si spomeniem na môjho ex ako bral antabus, potom zabúdal, výhovorky, že mu je po ňom zle a potom už som videla že má vypití, no stále klamal a potom si hovorím, či mi to treba sa tu o niekoho dospelého starať a prosiť sa niekomu, každý je strojcom svojho šťastia.
Nezmení sa to.. moja mamka takto odišla od otca až po 17tich rokoch manželstva, z toho cca 10 rokov bola situácia ako u vás. Tiež takto sľuboval zmenu, dávala tomu ďalšie a ďalšie šance, kvôli deťom, kvôli viere, kvôli kvôli… bol to zbytočne premárnený čas.
@s_o_n_i_k_e nuž alkohol je veľmi ťažká
a najviac tolerovana Droga... Vid dedecek ⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️
@54tinka54 môžem len súhlasiť, moja mama doteraz mrnčí, že som prišla o 11rokov, no ja to beriem pozitívne, že všetko sa deje pre niečo a o dva roky neskôr som spoznala svojho terajšieho manžela 🙂 čiže ja som šťastná, že mám teraz toho najlepšieho muža, ktorý si na mňa počkal, kedže som ho stretla v 34rokoch 🙂 jedine čo mi je ľúto, že ten teror a čo som žila aj po 4r niekedy sa mi o tom sníva, nočná mora s ním a vo sne len utekám .... obdiv ženám čo toto žijú desiatky rokov a kde je ich duša, psychika...osobnosť...
Kvôli rozvodu s alkoholikom ťa z cirkevnej školy nevyhodia. Ak si to po cirk. línii budeš riešiť ako rozluku, ochranu pred alkoholikom. Nie anulaciu manželstva. Samozrejme, po svetskej stránke je to rozvod, aby si bola chránená zákonmi.
A áno, poznám viac prípadov alkoholikov. Zväčša sa z toho nedostali. Ale aj 2 pozitívne prípady: môj otec po možno 20 r. s občasnými prestávkami a lepšími aj horšími obdobiami, a zrazu sek (mamina sa modlila za orodovanie k sv. Charbelovi), a tetin muž. Oni boli aj rozvedení-odluceni (inak šéfka známej cirk.organizacie, takže vyhadzovu sa naozaj neboj), pil dlhé roky, skončil v nemocnici s cirhozou, ona ho prijala, starala sa oňho, on prestal, opätovná svadba. Nepije 20-30 rokov.
@ahhola to sa nevie presne…. Ale ten zmrd co ju odpravil na druhy svet mimoriadne katolickym sposobom, bol nasilnik… jednoducho taka tradicna lovenska krestanska rodina… vsetko riesi za zatvorenymi dverami, kopa pokeytectva a usmev na verejnosti, ziadne trestne oznamenie ani staznost a potom, ked sa nieco stane, vsetci nadavaju na policajtov… takze asi tak…
@ahhola neviem ale tipovala by som ze aj ano, ale skôr vidím tu paralelu vo viere. Z normalneho človeka sa nestane agresor po 7 siedmych deťoch … tam niečo zle muselo byt davno. Ale pre mna bol red flag “veriaca” … nie kvôli viere, ale skôr kvôli tomu, že jej tiež asi niekto radil “v dobrom aj zlom” Miesto pittbulla a zbrojneho pasu. Také niečo dorazí psychiku, že sa potom ta žena a celá rodina nevie/ nechce reálne branit. (Nie volať policajtov .. ti sú platní ako hadovovi boty)
Na tému muž - alkohol -prestane- zmení sa ? Je tu mnoho diskusii a tisíce odpovedí.
Už sa nám nechce písať 157. x, skús si prečítať naše príspevky.
Ale stručne
1) ak by chcel prestať zmeniť sa, mal na to xy možnosti a príležitostí a tvojej snahy. Nezmení
2) farár cirkev modlenie ho z alkoholizmu nevylieči
3) čo má spoločné tvoj zamestnávateľ spoločne s tvojim súkromím, resp.so súkromím tvojho muža ?
Prácu si vykonávaj svedomito, a či máš sobášny list alebo rozsudok zo súdu, ich do toho prd.
@olimuc napr. ja by som bachla dobrou liatinovou panvicou každého kňaza po gebuli, ktorý bude žene radiť v štýle "modlí sa a trp", keď má doma alkoholika a agresora. Nech pocíti medicínku, také hladkanie, na vlastnej gebuli,na rebrach , a všade na tele, čo musí zažívať a trpieť týraná žena.
@s_o_n_i_k_e osobne poznám prípad, kt sa liečil ambulantne antabusom a dokázal to a bol do konca života abstinent. Prestal aj fajčiť v jednom momente, prišiel z balkóna smaril krabičku do smetiaka a prestal. Ďalší bol už xkrat na pobyte a do roka a pól sa znova padne 🤦♀️
@morgane1975 ale no, zase take vyvyšovanie, som ateista, kto je viac,od pokryteckych rkc.....policajt sa tiež angažuje len do výšky svojho platu a to submisivne žieňa ktovie ci sa sťažovali vôbec niekomu, nie ešte policajtom
Ešte doložim, že rozluka s alkoholikom je v morálnej teologii odporúčaná. Žiadne "Trp ty aj deti agresora alkoholika".
Je nadej, ze s tym prestane, ale musi mat poriadnu motivaciu. Ked ho budes len ziadat, dohovarat, hadat sa s nim, tak vtedy sa nezmeni. Vacsinou alkoholik prestane (ak vobec), az ked mu realne hrozi, ze strati nieco, na com mu velmi zalezi. U niekoho je to rodina, ale zena musi realne odist, nie sa len vyhrazat. Niekto sa spamata kvoli zdraviu, niekto kvoli praci...kazdopadne ten pocit ohrozenia musi byt naozaj vysoky, vacsi ako tuzba po alkohole.
moj ex bol alkoholik. Nasluboval mi, ze sa zmeni a nakoniec ma obvinil, ze to kvoli mne zacal pit. Co je blbost, lebo pil aj pred tym ako sme sa spoznali. Nezostala by som v takom vztahu. Bude to len a len horsie.