Muž ohrozuje dcéru

8. júl 2024

Dobry den, strucne - dcera 3 mesiace, bývam s nou od narodenia v mojom byte, odišli sme od manžela (jej otca).
Manžel si ju ZIADA NA NOC A VIKENDY.

Bola som uňho párkrát tetar(mam tam trvaly pobyt, teda aj ona) kedze mu ju samozrejme nedám - je kojena ale aj dokrmovana. Nezabezpecil pre nu ani mlieko na viacnásobne moje ziadanie. Vraj mam doniesť z mojho bytu. Mam o tom písomný záznam s dátumami.

Po 2 týždňoch kúpil aspon podložky prebalovacie. Na detsky prášok stale cakam, aby som uňho mohla oprať jej.

Otázka - vyhráža sa ,ze pride večer si ju zobrať a ráno vráti... Aby spala uňho, ze sa postarať vie. No nevie - ohrozuje ju na zivote nesprávnou manipuláciou. V aute ma ročné plesnive "vajíčko"po rodine bez bezpečnostných pasov a vložiek.. Vraj po meste staci a moze si ju zobrať kde chce. Foto samozrejme mam, aj písomnú konverzáciu kde mu pisem, ze to nieje bezpečne.

KAM MAM IST na uspvar konkretne? Bojím sa, ze mi ju zoberie. Kľúče od mojho bytu ma.

autor
8. júl 2024

Este doplním, ze vsetko ohladom tehotenstva, novorodeneckej vybavy a dalsieho chodu financujem sama z materskej. Bohužiaľ aj stravu preňho a seba a teda aj dcéru kedze mlieko odmieta kúpiť. Z tychto stresov musim dokrmovat 50%.

POTREBUJEM RADU AKO DALEJ, kam sa obrátiť, aby mi ju zverili lebo on je psychopat a bojím sa ho.
Fyzicky ma nenapadol zatial.

stefi_k
8. júl 2024

No v prvom rade sa treba obratit na sud, zverenie dietata do starostlivosti, vyzivne a stretavanie dietata s otcom aby bolo urcene sudom.

bubuzu
8. júl 2024

Ako prvé si vymeň zámok na dverách, hneď dnes, bude sa ti lepšie spať. A teda požiadaj o zverenie dieťaťa a opíš tam všetky dôvody ak sa dá, prilož aj tie fotky.Nechvje niekde o tom záznam. Ak máš možnosť, nasťahuj si k sebe na chvíľu niekoho,komu veríš, nech tam nie si sama.

lucia245
8. júl 2024

Na Upsvar je sociálna kuratela. Treba dať na súd, ale kuratela by vo výnimočných prípadoch mohla dať predbežný zakaz styku

mogaa
8. júl 2024

zákaz styku mu určite nikto nedá....môžu len určiť že sa s ňou môže stretávať v tvojej prítomnosti......v tom prípade to budeš musieť akceptovať a v tvojej prítomnosti bude môcť byť s dieťaťom....mňa skôr zaujíma ako to, že to že je psychopat si zistila až teraz....

hipuska
8. júl 2024

No bohuzial, jeden rodic, ktoremu na dietati zalezi, bude vzdy tahat za kratsi koniec (co sa tyka jedla, oblecnenia atd.). Je otec, takze podla zakona ma rovnake pravo na dieta ako ty, tj. aj na nocne prespavanie. Jedine, co mozes urobit, podat na sud navrh na upravu styku. Nic ine. Kolizny opatrovnik ti nepomoze. Nie je v jeho kompetencii obmadzit styk dietata s otcom.
Ja by som urobila nasledovne. Poslala by som muzovi mail: vzhladom na to, ze je mala kojena, neprichadza do uvahy aby u teba zatial prespavala. Nebranim sa ale, ked bude uz plne na umelej strave, aby u teba aj v noci spala. Zatial navrhujem stretnutie cez den, vtedy a vtedy (daj mu viac casov, nech si vyberie). Ked mu to nebude vyhovovat, jeho problem...tiez nie si povinna cakat. Musis proste dokazat pred sudom, ze si otcovi nebranila sa s dcerou stretnut.

sense
8. júl 2024

Výmen zámok na dverach, požiadať o zverenie, žiadať výživné aj spatne. To môžeš aj v prípade ak ste stále manželia. A poriesit manželstvo pretože takto ma na dieťa rovnaký nárok ako tx

cacianka
8. júl 2024

T.pobyty zmeň do tvojho bytu.
Vymeň zámky.
Podaj návrh na zverenie do tvojej starostlivosti, v tom 2 návrhu uvedv aj výšku výživného ( nechápem prečo platíš z peňazí na dieťa stravu pre dospelého chlapa 🤦).
Nechápem prečo čakáš aby on kúpil um a podložky. Ty si matka, ty dostávas príspevok na dieťa - tak mu to kúp z tých €, nie chlapovi jedlo
Mmch vieš že sa dieťa dá prebaliť aj bez kupovaných podložiek ?
Tu však šípim iné problémy z tvojej strany, ako to že chlap niečo nekúpi, robíš úplne trápne kroky, chyby

autor
8. júl 2024

@cacianka dcera ma vsetko zabezpečené tam, kde s nou byvam. Našťastie som finančne nezávislá od chlapa.

autor
8. júl 2024

@cacianka okrem ineho berie nanu aj daňový bonus 140 eur. Tak za to by snad to UM kúpiť mohol.

777januska777
8. júl 2024

Mohol, ale nekúpi. Snažíš sa zmeniť niečo co nezmeníš. Nie on mlieko nekúpi, keď bude chcieť dieta si príde vziať, daňový bonus ti nedá. Nič z toho co chceš nespraví, ty ho musíš prinútiť to spraviť. Nedoprosuj sa a nepresviedčaj, si matka so zodpovednosťou, musíš sa tak začať správať. Ved ta predsa nebude tlacit do kuta nejaký blbec. Rday si dostala, tak ich spln (vymena zamkov, sud). Držím palce.

autor
8. júl 2024

@777januska777 o daňový bonus nestojím. Len mam strach o dcéru lebo on skutočne nie je normálny. Ano, velmi zly vyber otca viem. Do konca života si to neodpustím. 1 rukou ju drží za chrbát, hlava padnuta a druhou obeduje, napríklad. Pričom mohol ju dat mne na ruky alebo do postieľky. O tom, ze ju daval do prievanu ked bolo vonku 10st, radsej pisat nebudem. Vraj dieťa potrebuje vzduch.
Dakujem za rady všetkým.

petrao2
8. júl 2024

Nahlasila by som ze pobera DB a dieťa s nim nežije
To je protizákonné

melanta
8. júl 2024

Dala si už na súd žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a žiaadosť o výživné? A zároveň predbežné opatrenie, aby si mala dieťa zverené do starostlivosti pokým prebehne súd? Pretože ak nie, ste z pohľadu starostlivosti o dieťa absolútne rovnocenní rodičia, t.j. kľudne môže prísť a zobrať si dieťa k sebe, tak ako ho máš teraz ty u seba. Takže najlepšia rada aká existuje je to, aby si žiadosť na súd a predbežné opatrenie vyriešila ešte dnes.

dorottka
8. júl 2024

Kde chodite na tie socky chlapov, hlava mi to neberie. Realne nezmozes nic okrem toho, co ti pisu baby, cely zivot ti bude robit problemy, lebo moze a pre vlastnu primitivitu nevidi, ze take spravanie ublizuje najma tej najslabsej. Zial nema a nebude mat kapacitu to pochopit, hlavne ze s tebou urobi poriadky. Chudak malicka.

januska12323
8. júl 2024

Načo tam chodíš s dieťaťom? Zober si všetky veci od neho, vráť mu kľúč, vypýtaj si svoj (prečo ho vôbec má?), daj si na súd zverenie do starostlivosti, súd určí stretávanie, dovtedy sa s ním stretni maximálne vonku, výživné na dieťa, na matku, trvalý pobyt daj ku sebe, a samozrejme rozvod. A tiež nerozumiem prečo mu kupuješ stravu, na daňový bonus nárok nemá keď nežije s dieťaťom na to tiež pozor.

maris5
8. júl 2024

Je zapisany v RL ako otec dietata?
Ak nie, nema ziadne pravo na dieta. Najprv musi poziadat sud o urcenie otcovstva. Pozeram, ze pises, ze manzel. Tak toto neplati, automaticky je zapisany v RL. Ostatne plati.
AK ano, postupujes ako pisu vyssie dievcata = zverenie dietata do tvojej starostlivosti.

Zmen sebe aj dietatu trvaly pobyt do bytu kde zijes. Otec dietata nema narok na danovy bonus pokial nezije s dietatom v jednej domacnosti.

Vymen zamok na svojom byte, aby tam nemal pristup a k nemu uz nechod,

cookie29
8. júl 2024

Normalne pretacam panenky, on je psychopat, nie je normalny atd a Ty si si s nim urobila dieta? A samozrejme mu ho nedas? Ak je v RL, je rovnaky rodic ako Ty a ma rovnake pravo na dieta... Najdi si advokata a podaj ziadost o zverenie dietata do Tvojej starostlivosti. Mimochodom to ze on nekupi mlieko alebo ma stare vajicko zase nezavazi, pretoze vajicko ma bodka. Mas pisomne zaznamy, ze nekupil mlieko? To vazne? Akoze Ti podpisal cestne vyhlasenie, ze mlieko nekupil? Pretoze ak si si len Ty nieco napisala, tak to nie je prijatelny dokaz. Chuda dieta.

hope87
8. júl 2024

@autorka neviem ale akesi je to chaoticke. Z toho, co si napisala som z jednej strany vyrozumela, ze si s dietatom aj u neho? Ved si pisala, ze si u seba v byte od jej narodenia. Nechapem potom tomu financovaniu stravy. Ved do prdele, raz si od neho odisla k sebe do bytu, tak tam pekne krasne aj ostan a vybav si vsetko potrebne a teda:
1. V prvom rade vymen zamky, ked uz pises, ze kluce od teba ma a bojis sa ho
2. Poziadaj sud o zverenie dietata a vyzivne
3. Zmen si trvaly pobyt na svoj byt
4. Vybav si ten danovy bonus nech chodi tebe. Urcite sa na to nevykasli. Ked je taky neschopny a nic nezabezpeci, tak načo ma mat peniaze, ktore ani nepouzije pre dieta.

zuzanapjat
8. júl 2024

Čiže ak to správne chápem, stále ste manželia a ty tam máš trvalý pobyt s dieťaťom. Poriešené nemáš nič. Ani rozvod, ani výživné, ani výhradnú starostlivosť, ani daňový bonus.... takže právne keby si vzal dieťa na noc, tak nemôžeš nič namietať. Peniaze ti dáva nejaké? Lebo ak áno, tak načo má kupovať všetko dvojmo? A ročná autosedačka je plesnivá a bez bezpečnostných prvkov? Také sa snáď ani nepredávajú, dokonca aj pred 20timi rokmi mali autosedačky aké také bezpečnostné prvky.

ahhola
8. júl 2024

V prvom rade... O CO MU IDE???
Skutocne o nu stoji, ci len nejake cachre do buducna, aby nemusel platit vyzivne...?
Nieco zmachli proti tebe a supne ju svojej matke na vychovu... (neviem, co to znamanat, ze chlap vyrve zene decko a da ho materi, ale dost casto to citam, to je take zabitie zeny do zeme... Pozri, co ja dokazem, vydupem si na sude)... Skus mu medzi recou povedat, ze nechces pi nom ziadne €€€, mozno ten zaujem ustane. 🍀🌸

ahhola
8. júl 2024

Vymenit zamok, moze si kluce od tvojho bytu strcit do svojej.... i.

luccija
8. júl 2024

Spýtaj sa na FB v skupine spýtaj sa právnika môžeš aj anonymne

purple_wolf
8. júl 2024

nazvat ho psychopatom je prilis silny vyraz ... skor mi to pride ze ste sa z nejakeho dovodu rozisli a je na teba nahnevany na druhej strane ani ty mi neprides svata v tejto situacii ... ak chces aby ti mala bola zverena musi ti ju zverit sud a zaroven stanovit navstevy otca ... naozaj neviem preco mas potrebu liezt na internet ked v kazdom druhom filme su tieto sceny riesene a nic sa na tom nemeni ani na slovensku

zuzanapjat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz