Stretli ste sa stym, ze muz nevie jest priborom? Iba lyzicou velkou vsetko. Napr rezen so zemiakmi - rezen do ruky a priloha lyzicou. Ked sa pytam, ci ho doma neucili jest priborom, tak odpovieze jemu sa s tym nechce babrat, ze ma dobre zuby.
U inych rodinnych prislusnikov to nemam odsledovane, co to jev rodine alebo co😬😟
Nie
Okej no.. Ked by chcel jest všetko iba veľkou lyžicou, varila by som iba jedlá, ktoré sa jedavaju velkou lyžicou, a teda polievky 🤷🏼♀️
Sorry ale toto patrí za mna k základnej výchove? Kultúre človeka? Ja viem, ze doma sa mame cítiť 'ako doma' a uvolnene, ale mne by toto veľmi atraktívne neprišlo... 😀 Som asi povrchna, viem 🤷🏼♀️
Tak pokiaľ tak chce jest nech tak je prečo ti to vadí hádam mu nechceš ešte kázať ako ma jest keď jemu sa tak dobre a je dospelý neni dieťa pokiaľ to robí doma mne by to bolo jedno je iné keď ste v spoločnosti v tedy by mi to trochu prekážalo
Keby vidíš mňa ako musím niekedy niečo rýchlo nahádzať do úst lebo sa po mne celý deň vesia dieťa a furt niečo chcú tak to už je čo povedať 😂😂 mne osobne viac prekáža keď niekto mlaska ako také teliatko
A doteraz ti to nevadilo? Pre mňa je zvláštne, že to riešiš až teraz. Moja svokra je tiež taká, že všetko je lyžicou. Oni boli veľmi chudobní, boli tak naučení, pre ňu je to normálne. No jej deti už našťastie vedia jesť príborom.
Si stastna zena, ked ti na muzovi vadi len toto. Ved je doma, nech je ako chce. Keby to urobil v restauracii, tak by ma to mozno trapilo, ale doma… ja tiez niekedy jem len lyzicou :D
Pohoda, nech je doma aj rukami, na spolocenske akcie ho neberies.
Boze to co je za neandrtalca???baby fakt uprimne... kam chodite na takychto exotov?
A tak jedava aj v spoločnosti ?v restauracii, na oslavach atd...
vies co aj moj muz je iba vidlickou, nie priborom a neznasa lyzicu!! ma to z vojny, kde si vratj museli nosit... a on uz je taky zafixovany, ze to nezmeni. tolerujem to nejako, sice aj dieta nase po nom opakuje, ale ja jej poviem, ze nech si zoberie aj nozik, lebo v hotely budeme jedavat s priborom a tak. Je to take blbe ale da sa to prezit. zalezi ake ma ostatne vlastnosti ten partner, ci sa da tolerovat takato odchylka...🙂
Nestretla som sa s tým, ale trošku ho chápem :D ja to tak mam poslednú dobu, že napríklad keď ma ruky bolia, nechce sa mi používať príborovy nožík a krájať, je to normalne fyzicky náročné pre mňa. Aj keď pre chlapa by to asi až taká záťaž nemusela byť 🙂 a inak keď sa chcem pri deťoch co najrýchlejšie najesť, tiež mi občas lezie na nervy aj vidlička, keď mi z nej popada ryža, na vidlicku naberiem oveľa menej ako na lyžicu, takže viackrát musím dávať ruku k ústam. Možno ma tvoj chlap proste rad efektivitu 🙂 ja som občas na to taky šialený maniak všeobecne, myslím na to, ze robiť všetko efektívne, čo najjednoduchšie s najväčším výkonom. Ja som schopná mať všetko vypočítané a premyslené. To bude asi nejaká porucha 🙂
@denkatn a ako jedava polievky bez lyzice??
🙂 polievku je lyzicou, ale nemozem mu dat lyzicu napriklad k spenatu, alebo ked je vela omacky v druhom chode... proste take Monkovske navyky..
Ja tiež nepouzivam pribor, iba ked musim -v spolocnosti.. Vsak kazdy nech si jedava tak ako mu chuti
Ja doma tiež všetko jem lyžicou. A nepripadám si divná. Veď v spoločnosti určite vie jesť aj príborom.
A neni to jedno ako sa doma naje? Nepoviem v nejakej nóbl reštaurácii ale doma? Veď je doma tam sa má cítiť pohodlne a prirodzene nie jesť podľa nejakej etikety. 🙄
Baby, myslim ze základný rozdiel je v tom ze ano ,mamy (poniektore) sa musia rychlo najest ,tak ano nahadzem to hocijako do seba obcas.ale tento chlap to vyslovene nechce pouzivat. a to je rozdiel.a pochybujem ze sa nahana za detmi... takze preto ma udivuje ze co je to za exota.
Áno aj u nás jem ja otec a bratia lyzivou vela veci, aj ten rezeň s kašou napr,nepoužívam ani hlboký tanier ale misku 😄 chuti mi viac,môj muž zase je ako keby sedel vedľa kráľovnej 😄
Môj tiež jedáva väčšinu vecí len lyžicou, vidlička ho nebaví, dlho to trvá 😅 ale teda on patrí medzi tých, čo sa aj od jedla naháňajú za deťmi, aby som sa ja najedla v kľude. Každopádne, je mi jedno ako jedáva doma, aj keby polievku rukami. Medzi ľuďmi normálne používa príbor. Vadilo by mi, keby aj v spoločnosti jedol ako sedlák, rezeň rukami 🤷🏻♀️
Ano, videla. V niektorych kulturach tak jedia. "Vyssia spolocnost" je lyzicou a vidlickou, nozik nepouzivaju. Na slovensku som velmi nevidela, k slovenskej stolovacej kulture to velmi nepatri. Ale tak pokial je normalne, tak v tom nevidim problem (rozumej rukou si susta deli a dava na lyzicku). Ak si pcha jedlo aj z ruky, aj z lyzicky, tak to by mi vadilo. Otazka je, co sa da s tym pri dospelom jedincovi spravit....
Aj moj muz a syn su lyzicovy. Nevidim na tom nic zle, hlavne ked to je doma. Ked sa im s tym chce trapit, tak nech. Syn minule jedol syr+zemiaky s lyzicou a nozom 🤷🏻♀️ a najedol sa. Dcera ta je opak, dobre, ze maslovy chlieb neje s priborom.
@zdenkastanka vies co, chlapi maju tolko inych uchyliek, ze toto je podla mna zanedbatelna vec. keby ju inac na rukach nosil, kupim mu stirebornu lyzicku na vyrocie🙂
Ja som dnes grilované kura oberala rukami 😀 Hej no som neandertálec 😀
Nikdy som nechápala,ako vôbec môže chutiť niekomu jesť lyžicou tuhé jedlo 😳 on to volá šetrenie času, podľa mňa je to proste sedlacina, ale keď inú chybu nemá..
@zdenkastanka to je podľa teba exot ? Ak má len túto muchu tak pohode. Exoti majú iné vychytavky
A autorka, za.mna v pohode. Však coje na Tom zle, keď chce nech si to je ako chce. Ak v spoločnosti je normálne ,nevidím problém. Ja tiež napr jem polievku malou lyžičkou, jogurt len plastovou lebo.mi to napr tak viac akoby chuti. Ale iba doma jem polievku malou
Tak pokiaľ v reštaurácii a celkovo na verejnosti používa slušne príbor, tak v pohode. Doma veľa ľudí nedba na etiketu, je to v pohode. Buď rada napríklad, že nemľaska, to je horšie než lyžica 😊
Aj ja najradšej jedávam lyžicou, hlavne keď sa ponáhľam
nestretla, a je to nechutne.