Muž nemá snahu riešiť problémy

23. sep 2021

Ahojte,

chcem sa len vyrozprávať a zistiť či náhodou len ja nepreháňam.

Manžel chodí na týždňovky, celá domácnosť a všetko okolo je na mne. Keď sa vyskytne nejaký problém, či už s deťmi alebo niečo medzi nami , odmieta komunikovať, vôbec nijaká snaha riešiť problém. Chybu si málokedy prizná , za všetko som vinná ja. Keď niečo treba riešiť a musíme spolu telefonovať pri prvom znaku nesúhlasu s ním zloží a nezdvihne aj 2 dni potom.
Väčšinou dáva len na názor svojej mamy a slobodných sestier.

Je nejaká šanca , že sa to zmení? Ako s ním komunikovať alebo máte nejaké typy ako na "takéhoto zaťatého chlapa " ?

Ďakujem

anjelicek26
23. sep 2021

Ak manzel chodi na tyzdnovky, tak bohuzial - vela veci mu proste unikne... Ked neni doma, v domacnosti ti nema moc ako pomoct, ze je vsetko na tebe je tiez jasne. Ze je ta situacia blba - vies aj sama - nie ste rodina, ale v podstate chodi domov na vikend na navstevu...takto to nema byt. Viem, ze takto zije vela rodin a ze tu vela funguje, ale u vas nie... skuste vymysliet sposob, aby bol doma stale, bud vy sa prestahujete dalej za jeho pracou, alebo si on najde nieco doma...Toto je efektivne riesenie problemu, lebo momentalne sa ti kazdemu problemu "vyhyba" zlozenim telefonu alebo nekomunikovanim... ono je to tazke aj pre neho takto pendlovat... tazko sa tak buduje autorita u deti, tazko je tam normalny vztah s manzelkou... skus nieco vymysliet...

0kristina0
23. sep 2021

Smer manzelska poradna

hipuska
23. sep 2021

Nijako ho neprerobis. On sa nezmení. Ostáva ti buď sa zmieriť so situáciou a prestať sa trápiť a všetko riešiť sama alebo odísť. Možno si rozumom povedat, aké máš výhody z toho vzťahu a potom z nich čerpať

lucka_ke
23. sep 2021

a predtým ako začal pracovať na týždňovky to bolo inak? alebo bolo aj predtým, len si si to neuvedomovala?

maryon1
23. sep 2021

Mám kamarátku, ktorá mala presne tento problém čo ty, niečo podobné, niečo menej.

muž na týždňovkách, tam si žil svoj život, po práci šport, kamaráti, ona sama na domácnosť, dieťa, dosť chorľavé, všetko na nej.
absolútna neochota z jeho strany s niečím pomôcť, niečo riešiť,
chodil domov na víkendy dať oprať si veci, posexovať.
ešte sa mu nepáčilo, keď jej jej mama či otec s niečím pomohli, robil kvôli tomu kriky, že aká je neschopná, kontroloval ju, vyvolával, čo cez týždeň robí, s kým sa stretáva, pritom on na pivečku kedykoľvek.
jo a jeho rodina bezchybná. pritom nikdy im s ničím nepomohli, o vnuka sa nezaujímali, alkoholici, o rodičovský majetok ho obrali, no on klapky na očiach.

udržala tento vzťah/nevzťah kvôli synovi, a ten jej už teraz ako dospelý sám povedal, že načo to bolo dobré, že takto trpela, veď trpel aj on, keď videl, ako hnusne sa k nej správa, a ona ako sa stále snažila, aby bolo dobre, aby syn mal oboch rodičov.

jednoducho ho nezmenila.

ale to nemusí byť tvoj prípad samozrejme. možno by nebolo od veci, ako tu niekto radil, zmeniť prácu, alebo vyriešiť sťahovanie za ním, ak je tá práca taký top....

konikkon
23. sep 2021

Dúfam, že ti aspoň posiela peniaze. Toto sa ťažko zmení. Nežijete ako rodina. Uz teraz žiješ ako slobodná mamička. Zariad sa podľa toho. Mohol by byť aj sam pápež, ak by mi zložil telefón a nezdvihol 2 dni, uz by sa telefonátu odo mna nedočkal. Len nechápem, čo s ním potrebuješ riešiť, keď je stále mimo okrem toho, aby poslal peniaze. Uveď nejaký príklad, čo napr. potrebuješ s jeho velicenstvom konzultovať.

vandicka7
23. sep 2021

Pre toto by som asi nechcela aby muz isiel niekam von, lebo potom to je citit aj na tom vzathu, na tej rodine sa to podpise istym sposobom 🤐 Komunikacia by mala byt zaklad vztahu zatial zakazdym len zlozil a tam to pre neho skoncilo, lebo je prec iny dosah na neho nemas.

marina447
23. sep 2021

Pokiaľ nie je z jeho strany nejaký záujem alebo snaha, a nepomáha nejaká komunikácia tak asi poradňa ako vyššie napísali. Ono je fajn pokiaľ sú také silné a stabilné páry, ktoré vydržia vzťah na diaľku, ale je to zaberačka.

autor
23. sep 2021

@marina447 máš pravdu, doteraz som sa snažila ťahať všetko ja, ale človek sa vyčerpá, keď necíti žiadne pochopenie z druhej strany

elizabet173
23. sep 2021

ak máte deti, trvala by som na párovej terapii a na tom, aby si našiel prácu bližšie, žiadne týždňovky, potom sa cíti, ako na návšteve. Nie každému mužovi a každému páru týždňovky vyhovujú. Keby mi dva dni nebral mobil, dala by som mu to poriadne vyžrať, išla by som na víkend preč. Čo keby si potrebovala pomoc? Nie že je len celý týždeň v kely a všetko je na tebe, ešte si dovolí nedvihnúť mobil? Ak deti nemáte, utekala by som od takého muža.

madeline1
1. okt 2021

Je to tvoj chlap a len tak ti zlozi, ked mas iny nazor a nedvihne ti aj dva dni? To co je?