Ahojte,
(upozornenie pre moralistky, áno nemám sa do toho starať a nie je to moja rodina, píšem sem len pre zaujímavosť ako to vezmú iní ľudia).
Včera mala mužova babka narodeniny, nerobila žiadnu oslavu, ale mužovi volala svokra, aby išiel ku babke jej zagratulovať a po ceste jej niečo kúpil alebo aspoň dal 50€. Muž sa zaťal, že nepôjde, pretože mal pred 2 mesiacmi narodeniny a babka mu ani ruku nepodala ani smsku nenapísala (má aj facebook).
Napísal jej však aspoň na facebook, svokra sa na muža ale veľmi nahnevala, že si babku neváži a že je ako malé dieťa, ktoré vracia, že mu niekto nezagratuloval a babka tu už nemusí budúce narodeniny byť (muž je jej jediné vnúča a babka je vitálna, moderná a tesne po 60ke).
Najkrajšie bolo na tom, že sa muž teda svokry spýtal, že čo teda dala babke ona a ona že nemala čas jej ešte pogratulovať, ale syna riešiť čas mala.
Ja som sa do toho nemiešala, bola som tichý pozorovateľ, ale teraz rozmýšľam, že kto vlastne pochybil?
Ja rozmýšľam, ako by vyzerali vzťahy, keby sme to všetci riešili takto... Babka nezagratulovala mne, nezagratulujem naschvál ani ja jej. Tvoj pán manžel by mal trochu menej riešiť seba a svoje vlastné ego. Babka zabudla, no tak sa stalo, ale on by jej to len vrátil.
Vôbec nechápem prečo sa do toho mama tvojho muža stará.. Rovnako nevidím nič zlé na reakcii tvojho muža. Ak sa niekto vykašlal na moje narodeniny nevidím dôvod prečo by som sa ja mala niekomu vnucovať. Okej mohol prekusnúť ješitnosť a zavolať jej ale príde mi teda veľmi neštandardné že by mi niekto išiel ditkovať, že choď kúpiť babke darček a ešte že aspoň za určitý obnos peňazí. Ak chcem dať dar, dám sama v takej hodnote ako uznám za vhodné.
@a_alexandra_a
Ved to aj tak vyzera v tejto spolocosti, kazdy z kazdy dohadany, nafučaný... a namiesto realnych vztahov ludia pozeraju Bučkovcov a čitaju dezolatske weby.... A potom všetci horekuju, aka je spolocnost...
No je to tvoja rodina, kedze je to babka tvojho manzela. Ja by som jej niečo kupila a šla ju pozrieť, potešiť. Postačí kvietok, dobra milovaná bonboniera.
Nechcem tu robiť psychologickú analýzu tvojho muza, ale pravdepodobne je toho viac, čo sa vymyka z normalu u neho a nie je to jediny problem ktory s nim mas.
btw. este sa to da dotiahnut a ohlasit sa na vikend na navstevu a doniest nejake kolace a pripit si, darcek predsa nosit nemusi... ja som za dobre vztahy v rodine, aj keby to mam lepit len ja 😂
Hm, babka má 60, tvoja svokra 40 a tvoj muž 20?
Nech mladá, vitálna a moderná babka spraví oslavu, pozve rodinu a potom k nej môžete prísť a priniesť dary.
Nevieme, ake maju vztahy, mozno je za tym vela krivd, o ktorych ani ty nevies a toto bol len vrchol ladovca. Nechce sa mi verit, ze v rodine s normalnymi vztahmi sa riesia taketo zabomysie spory.
@zmrzlinka2021 Bučkovci si starkú vážili, keď už ich spomínaš. Dnešná mládež absolutne netuší, kto sú Bučkovci a správajú sa strašne, to sa s našou generáciou k prístupe k starším nedá ani porovnať. K téme, ak by babka urobila oslavu, tak vtedy by som jej zagratulovala osobne.
Každá máte v niečom pravdu, ja som sa v duchu smiala na tom, pretože sme s mužom spolu 5 rokov, z toho 3 manželia a svokra mi nikdy ani nepodala ruku ani nenapísala, ani na narodeniny, ani meniny, ani promócie, darčeky na Vianoce nevedie😀 a keby jej to mám vracať mužovou logikou, tak by bol oheň na streche. On nešiel ale hlavne preto, že končil 19:30 v práci a chcel si vyložiť už doma nohy a nie na poslednú chvíľu kupovať darček v supermarkete, lebo mu to niekto nadiktoval. A babka mala svokru v 16.
Áno, svokra ma pravdu. Tvoj muž sa správa infantilne.
Za mna - TVOJ MUZ mal sam od seba mysliet na to, ze ma babka narodeniny. Nie sa oduvat ako jedno male nevyzrete odute decko, ze jemu babka negratulovala. A ty? Smejes sa na tom, ze tebe svokra nic nedava. A co? Vezmem sa aj s urazenym muzom a idem zagratulovat starej mame. Obaja ste divni.
A este k tej tvojej trapnej poznamke, ze nie je stara, ma 60... - a co? Aj zajtra sa jej moze nieco stat.
@veronikaszabova ale on na to myslel aj sám od seba, veď jej napísal aj keď ona na neho zabudla. A podľa mňa je to naozaj paradox, že niekto kto nie je schopný ani podať ruku rozkazuje, za koľko € sa majú kupovať druhým darčeky. A ja som nenapísala, že nie je stará, napísala som len koľko má rokov, nikde som nepísala či je podľa mňa stará alebo nie. Podľa tvojej logiky aj muža mohlo zraziť auto na druhý deň keď mu nezagratulovala.
@veronikaszabova a asi si to vôbec nepochopila, lebo som písala, že ja jej to nevraciam ako môj muž, ale aj keď na mňa očividne s*rie, tak pre pokoj v rodine jej gratulujem.
Tak povedz tvojmu muzovi, nech kupi darcek a bezte jej zagratulovat. Ja neviem, co riesis
Ono je najlepsie sa odrezat od pocitov oko za oko zub za zub, a zacat pracovat na leveli kto do teba kamenom, ty do neho chlebom. Lebo taketo pinpongovanie si ohrdnutych egoistickych pocitov v rodinnych vztahoch nikam nevedie, mudrejsi ustupi.
Ja som to pochopila, ide rozkazovat žena kedy, koľko a za koľko, čo sama ani len sms neutrálnu neosobné neposle. Sama nič, ( a to nemyslím dary), ale iných buzerovat jej ide na 300%>
Ja by som pri najbližšej chvíli, keď spomenie gratulácie, povedala svoje, nech prestane určovať iným čo sama nerobí.
Babka je cinoroda, aktívna, tak sa mi veriť nechce že zabudla náhodou , to ju dcéra nemohla upozorniť že jej jediný vnuk má narodeniny ?! Jej nič ale syna bude buzerovať. Tvoj muž by babke napísal, zavolal aj večer, sám od seba, alebo by ste isli cez voľný čas na krátku navstevu na kávu, potriasť rukou, doniesť koláčiky, ale aby mi mama robila kázne - eee
No milý pán manžel nie je len jediný vnuk, ale hlavne aj jediný syn evidentne, do života ktorého sa má jeho mama stále potrebu starať sa. Za mňa ok, že pripomenula babkine narodky, čo už ok nie je, je diktovanie, chod do do obchodu, alebo daj 50 eur - už nie je malé decko aby ho takto usmerňovala či lepšie povedané komandovala.
zvlášť keď si sama nenašla čas, aby zagratulovala v prvom rade ona svojej vlastnej matke.
inak autorka: máte deti? vyzerá to na starostlivú babku v budúcnosti....
všetci ste ako v materskej škole... aj svokra, ktorá buzeruje druhých pričom sama nič neurobí, aj tvoj muž, ktorého ješitnosť je neprekonateľná a aj ty, že to riešiš.
Ale dedičstvu po babke sa poteší aj svokra aj muž, že?
Pozvite sa na vikend a zagratulujte riesite sprostosti.Ked je jediny vnuk urcite babka pomahala dcere s vnukom.Muz je jesitny a to, ze svokra este nemala cas...no tak nemala...inak moj muz ma 45 r a otec mu dodnes vola nech nezabudne na mamine meniny a narodeniny🤣nudi sa a vyvolava
toto aj moja svokra tak zvykne rypat do veci, do ktorych ju vlastne nic, a drahy tiez je taky, ze ked niekto jemu nie ani on nie a cez to tiez vlak nejde, neviem moj nazor je, ze obcas je fajn potlacit vlastne ego 😉
Nechápem, čo tu riešite. Babka nie je vetcha starenka nad hrobom, ktorá trpí alzheimerom a zabúda. Vnuk jej gratuloval, čo je viac, než spravila ona jemu. Ďalej by som neriešila. Dobre rodinné vzťahy majú základ v reciprocite. Nedajú sa tvoriť z jednej strany. Teda, dajú, ale nevidím zmysel. Už vidím, ako sa takéto osoby, ktorým je zatazko si všimnúť cudzí sviatok, budú trhať o akúkoľvek formu pomoci iným, lebo rodina.
Bud rada ze nevolala tebe aby si ho usmernila (kupila darcek a kyticu) a isla s nim k babke. Lebo aj to sa mohlo stat a mohla zjazdit teba a este by ste sa aj s muzom povadili 😁
Pochybila asi cela muzova rodina. Mne gratulava 60 tocna bytalna bezgacebookova skorosvokra aj ja jej. Este sme sa aj radi mali. Matka volala synovi, aby on urobil to, co mala urobit ona ako dcera prva. No a babka sabud zariadila tiez a seje na oboch 😂 alebo je taky typ ako ja. Momentalne som okrem inych piatich ludi ( blizkych) zabudla aj na vlastne narodenimy. V rodime aj kamosivsa pozname a nikto to nikomu nema za zle ak nahodou zabudne, zasmejeme sa, zaprsjeme dodatocne a zivot ide dalej.
Ale tu mi to pride, ze to ma na salame cela rodina a tvaria sa ze nie.
Tak svokra sa v tom zbytocne vrtala a tvoj muzicek si to svoje ego mal niekde zasunut hlboko a normalne babke aspon zavolat, ked uz tam ist nechcel, tie anonymne gratulacie cez FB su od veci... Ked je babkine jedine vnuca, tak tam proste ist mal...rodina je ine, ako povinnost velkej oslavy, to sa proste patri. To, ze babka na jeho narodeniny zabudla je riadne blbe - ale toto je o tom, ze JA to chcem robit spravne, aj ked to ini robia nespravne....