Muž nechce druhé dieťa a má náražky na moju váhu

maminaa27
22. dec 2013

Sme zobraty 7dmy rok . Doma mame prvaka. Nechcela som druhe dieta ale predsa nemose byt sam vo svete. Aj ina vec ma trapy ..moja vaha 87kg . A muz ma na to naraxky. Akoby to potom bolo po druhom tehotenstve asi by si nasiel inu. A nakoniec otazka..ma ma rad vobec ked nechce dieta

soniatko
22. dec 2013

ja som zacinala tehu s vyssou vahou, teraz mam dokonca viac ako v tehu a muz ma preto nenechal...

evelynm
22. dec 2013

@maminaa27 , to, ci ta ma rad a to, ci chce druhe dieta, su dve rozdielne veci, nemusia spolu vôbec suvisiet. Pises, ze si druhe dieta nechcela, ale zmenila si asi nazor. Mozno to tvojho muza zaskocilo, daj mu cas, nech si to premysli, nech si zvazi vyhody aj nevyhody, mozno sam dojde k tomu, ze mat dve deticky je fajn 🙂 . My sme tiez dlho chceli len jedno dieta, aj to tak 4 roky bolo 🙂 , potom sme sa spontanne rozhodli, ze by sme radi aj druhe. Tak mame medzi detmi 5 rocny rozdiel.
Ak ta trapi tvoja hmotnost, skus s tym nieco urobit. kvôli sebe, kvôli tomu, aby si TY bola so sebou spokojna.
Ak budes so sebou spokojnesia ty, budes aj vyzarovat viac sebaistoty a tvojmu muzovi sa budes viac pacit.

adkap
22. dec 2013

Moj manzel by si nikdy nedovolil ma takto ponizovat nehnevaj sa ale mal by ta obdivovat ze chces seba a svoje telo znova vystavit i ked uzasnemu ale narocnemu tehotenstvu!!! A najmenej by mu malo zalezat na postave.... niekde by som ho poslala.... a este milujem ked zrovna muzi maju rozhodovat ci mat alebo nemat dieta ved je to obrovske rozhodnutie pre teba co budes dietatko 9 mesiacov nosit v brusku co ho budes obskakovat a piplat a najblizsie 3 roky sa od teba ani nepohne.... tatko sa s nim akurat ponunka a ked ho to nebude bavit tak ti ho da naspat 🙄 tak nech sa citi dolezito a laskavo ti dovoli nemat doma jedinacika 😠

maminaa27
autor
22. dec 2013

Dik zienky za odpoved. Mate pravdu. Musim s nim hodit rec

maminaa27
autor
22. dec 2013

Som blba verit..vestici..ale je pravda na silu dieta nechcem radsej..a vsetko by bolo krajsie keby ma niekto pochopil obcas v mojom okoli .citim sa niekedy na dne..skor som samotarka a oporu teda v muzovej strany a rodiny moc nemam

kdebolotambolo
22. dec 2013

dalo by sa nad tým polemizovať,muž ostane stále mužom,veľa mužov nechce ani len to 1 dieťa,lebo sa obáva zodpovednosti za niečo malé roztomilé,ale ked ťa má rád nemože ťa opustiť len koli tvojej nadváhe,a po dalšie,to že nechce dieťa nemusi hned znamenať že ťa dostatočne neľubi,muža žena nepochopi nikdy

evelynm
22. dec 2013

@adkap , mat ci nemat dieta ma byt rozhodnutie obidvoch rodicov. Mama dieta porodi, ale otec je sucastou rodiny rovnako ako ona.

adkap
22. dec 2013

@evelynm ja by som skor v takom pripade mala problem ci s clovekom pre ktoreho je dolezitejsie ako vyzeram nez ako sa citim to dieta chcem mat. Pre mna je niekto rovnocenny na rozhodovanie kto si ma vazi a ma ma rad a kto vie normalne argumentovat a diskutovat o tom... nie niekto kto mi povie ze budem tlsta a bude si hladat inu.... 🙄

evelynm
22. dec 2013

@adkap , ale @maminaa27 nepise, ze jej manzel nechce druhe dieta kvôli jej kilam. Mozno ma na to uplne iny dovod. Ja to vidim ako dve rozdielne veci - kila a dieta, ale @maminaa27 ich spojila. Ani nepise, ze jej manzel jej povedal, ze si pre jej kila najde inu. Ona to pise ako svoju obavu, aspon tak som to ja pochopila.
A teda nic v zlom, viem, ze vyzor nie je najdolezitejsia vec vo vztahu, ale ak niekto vyrazne zmeni vizual, nemusi sa to tomu druhému pacit. To sa netyka len zien, ale aj muzov.

hviezdicka111
22. dec 2013

@maminaa27 ani moj nechce druhe a rad ma ma 😀 nie je to len o tom...je to o zodpovednosti atd...kazdy to berie inak...ja by som tiez bola za dve...moj od zaciatku planoval len jedno...chce, aby sa dieta malo velmi dobre, nielen dobre...a ze ti nieco povie na kila? fuuu, by som mu dala... 😀 a on je isto po vsetkych strankach bez jedinej chybicky 😀

martinkatinka
22. dec 2013

@maminaa27 komunikácia... keď ti len povie, že nechce, spýtaj sa že prečo vlastne...určite si krásna žena aj s 87 kilami, toto nerieš, maj sa rada...

maminaa27
autor
22. dec 2013

ano su to moje obavy.aj zodpovednost.ale ten pocit si viem znovu predstavit ked znovu mamina.

evelynm
22. dec 2013

@maminaa27 , ten pocit je uzasny, to ta uplne chapem 🙂 , len ono to nie je len o pocite, to vieme 🙂

bambinkaa
22. dec 2013

@maminaa27 mozno by si nemusela nanho tlacit, mohla by si to zobrat aj z ineho konca. Trocha zapracovat na postave a ked sa Ti podari dat dole aj viac za 3-4 mesiace tak potom mu to naznacovat tak jemne. Koniec koncov fajne sa napapas ked budes tehotna ;) Ty poznas najlepsie svojho muza, co je vlastne za tym, ze nechce 2. Tvoja vaha je mozno len akasi vyhovorka, chlapi neradi rozoberaju veci, ale komunikacia pomoze urcite. Vyzisti co je vo veci, aby si ho pochopila a potom uvidis co s tym. Mozno to nebude take zlozite ako sa na 1. pohlad zdalo 🙂 drzim Ti moc palce 🙂

haslerka27
22. dec 2013

kazdy muz chce doma mat nevravim, ze vychrtllinu ale minimalne zenu k svetu.zenu ktora sa o seba stara a udrzuje sa.ja nechapem sedliacke mozgy ,ktore stoja o straskov do vinice.mas sa mat rada, ale tak ako ty neznesies urcite smradlaveho,zarasteneho muza pri sebe,aj on chce upravenu a usmiatu zenu

marika39
22. dec 2013

myslím že problém s váhou je skôr v tvojej hlave a zrejme ti asi chýba trošku sebavedomie. Skús na sebe začať pracovať, nie kvôli nemu ale kvôli sebe a uvidíš že hned sa budeš cítiť lepšie a aj jeho narážky budeš zrazu brať inak. Držím palce 🙂

sashabb
23. dec 2013

@maminaa27 už si odvykol. Takto "velke" dieťa je už samostatné a zrejme sa tvojmu nechce isť znovu do toho kolobehu plienok, dudlov a fliaš. Váha je zrejme iba taká výhovorka 😒

mima4
23. dec 2013

@maminaa27
pises, ze nemas oporu v manzelovi ani v rodine. myslis si, ze je čas na druhe dieta? 😉
Dieta by malo prist do fungujucej rodiny, kde sa jeden partner moze o toho druheho opriet, nachadza v nom lasku, podporu, prijatie, nehu... to nie je o tom ze "ja chcem...", ale "my chceme vytvorit lasku z nasej lasky" 🙂

maminaa27
autor
26. dec 2013

a este neviem ci by som mala uznanu matersku ,ked robim na dohody a sol na urade prace neviete ci sa mi to rata .

maminaa27
autor
26. dec 2013

@sashabb ved ja by som minim 3r sa s malym morduvala nie muz

horana
26. dec 2013

Pises ze doteraz si nechela druhe dieta ani ty. Cize este donedavna by si podobne chcenie brala tiez ako nevhodne, keby na teba tlacili, ci? Muzovi sa skratka este neobjavilo v hlave to co tebe...treba mu dat cas.
Zaroven pises ze vaha vadi aj tebe, cize nielen jemu. Popracuj na nej intenzivenjsie, budes mat jednak cinnost, doktorej sa mozes ponorit tak ze ta na cas odputa od myslienok na druhe dieta a mozno za rok aj figuru ziskas, aj muza presvedcis...Aj kondicku ziskas ze ti bude lahsie okolo buduceho babetka kmitat.
Ci uz budete mat vekovy rozdiel tych 7 ci 8 rokov je uz jedno...
A nakoniec: nie to ze nechce druhe dieta momentalne este vobec nemusi znamenat ze ta nema rad.
Netlac na pilu,pockaj na cas ked budete chciet obaja, v dobrom sa ti to vrati.

skolara
26. dec 2013

Neviem aka si vysoka ale 87 kg je vela hlavne po zdravotnej stranke. Zacni cvicit a zdravo jest a budeš sa citit lepsie. Otehotniet s 87 kg nie je velmi zodpovedne ani voči tebe ani dieťatku. Všetko sa dá zmeniť tak hlavu hore 😉

3kolka
26. dec 2013

Ahoj....Ja som som otehotnela s viac ako 87kg,dr.nepindal že je to vela a ani muž....Nikde neni napísané že musíš v tehu pribrať,ja som v prvom tehu pribrala 15kg a v druhom ani gram,stále som chudla a všetko je ok aj ja aj malý....A môj názor je ešte počkať nech si muž na tú myšlienku zvyká že by ste mali bábo,keďže do nedávna si aj ty bola proti...Nám trvalo pol roka pokial sme sa dohodli že ideme na to,nieže by sme nechceli ale nejak sme sa nevedeli dohodnúť či už začať či ešte počkať chvílku.Mala som jediné ale....nechcela som byť tehu v lete...

cawes
26. dec 2013

@skolara prosim ta a preco to neni zodpovedne? ved nema 200 kg ako keby 87 bola neviem aka nadvaha

evelynm
26. dec 2013

@cawes , aj mne sa zda 87kg dost vela. Je to zataz na organizmus, na srdce, klby... Mam 177 cm a pred par rokmi som sa dopracovala k hmotnosti 88,7 kg. Napriek mojej vyske, kde sa "par kil strati", som to povazovala za dooost otrasne, necitila som sa dobre, mala som problem kupit si nieco pekne na seba, necitila som sa dobre v plavkach, na kupku, bola som menej ohybna atd. Dnes mam 70 kg (teda mala som pred vianocami xixi) a je to obrovskyyy rozdiel, fakt. Zdravotne aj vizualne.

cawes
26. dec 2013

@evelynm ok ale ty nevies ako sa moze citit iny clovek. Nebavime sa o tom ci je to esteticke ale pani vyzsie napisala ze je to nezodpovedne. Ako sorry ale clovek ktory sa pozera na vahu a vyzor je podla mna dost obmedzeny.

evelynm
26. dec 2013

@cawes , nezodpovedne voci svojmu telu to je a nie je to o vyzore. A ako sa citi iny clovek ozaj neviem, rovnako ako ty ci hocikto iny 🙂 . Akurát si tu vymiename nazory a ja osobne sa snazim velmi slusne 🙂

cawes
26. dec 2013

@evelynm ja tiez ale nechapem, ze este v dnesnej dobe sa najdu taky ludia co taketo nieco ako ty pisu Nie kazdy ma dar byt ako vychrtlina nejde o prejedanie, proste kazdy mame inu stavbu tela.

evelynm
26. dec 2013

@cawes , napisala som nieco zle, ci urazajuce, ci nevhodne?
Ak si predstavis 70 kg, tak uznaj, ze nie som vychrtlina 🙂 . A mnohe je o nasej zivotosprave 🙂

cawes
26. dec 2013

@evelynm a 87 je uplne hrozne vsak?