Prosím o radu,muž ma nastúpiť do novej práce,ešte pracuje v starej,ja som tehotná a máme spolu 2ročného syna,žijeme 20km od KE u rodičov,problém je v tom,že každý z nich pracuje,a ja som teraz v strese a zúfala ako budem chodiť na poradne,vyšetrenia so synom,a keď sa narodí druhé,bojím sa že nezvládnem po pôrode ísť vybaviť všetky papiere,vyšetrenia.....
A ak bude jeden z nich chorý?ako to riešite vy?dakujem
vsak po pôrode zoberie muž volno v praci a papiere vybavi on, ty budes sediet doma s detmi. Na poradne možes isť aj s dieťaťom, ked sa inak nedá, alebo ti dieta postrazi kamoska, suseda.
Inak su tu aj slobodne mamičky žijuce same a zvladli to, zvladnete aj vy.
Veď to,že ani vodičák nemám,ďakujem,zaujimalo ma aj to či chodíte všade s deťmi samé a ako vám posedia napr na gynde😉a toje najhoršie že syn moc nechce ostať so susedmi,je dosť naviazaný na mňa,ale,snáď to zvládneme,ďakujem za rady😉
@zuzana080 ahoj, viem,ze uplne mimo temu,ale teraz,ked ti manzel meni pracu,tak mate skvelu prilezitost,aby manzel isuel papierovo na matersku.
To znamena,ze z tej zmluvy,kde pracuje teraz,bude dostavat matersku a kludne moze nastupit do novej prace a pracovat. Ty musis zrusit rodicak a potom,ked mu skonci materska,pojdes on poziadat znova. Ja sa do toho velmi nerozumiem,je tu o tom plno tem,tak si to pozri.
Ja len,ze skoda nevyuzit prilezitost.
A neboj,zvladnes to,ja som sama so styrmi detmi,manzel je bud v praci alebo na fuske. Da sa to,len sa neboj.
@zuzana080 tak bez vodičáku si to teda absolútne neviem predstaviť. Moja dcéra je hyperaktivna všade behá neobsedi, keď mi berú krv dobre že mi ihlu nevydrapne von 😀 proste je to ťažké ale dá sa to, no bez vodičáku ako som už písala je to pre mňa nepredstaviteľné
@zuzana080 alebo na najeky sviatok (narodky, výročie) si želaj vodičák 😀
Tak to som nevedela,skusim si pozisťovať,vďaka😉to žedoteraz pracoval na smeny,tak sa dalo meniť,ale teraz každý deň bude robiť,okrem víkendu,tak preto som troška z toho mimo,aj keď som so synom doma sama,ale väčšinou sme na dedine netreba nám chodiť do mesta,preto sa toho troska bojím ako to zvládnem,ale máte pravdu musím to zvládnuť inak to nejde🤔😉
Ono to že teraz ako tehotná ani nemôžem robiť vodičak asi,ale keď porodím asvoje bude sa daťtak určite pojdem,vtedy som si myslela že načo,ale teraz by som sa prefliaskala že som nešla skôr😂
my mame oboch rodicov/svokrovcom 150km....a co nam ostava? Vsade maleho brat so sebou, a zabezpecit si pani na strazenie. Kazdej matke na materskej odporucam minimalne pre psychohygienu -raz do tyzdna na par hodin pestunku a na par hodin raz do mesiaca upratovacku. Verte ze za tie prachy to isto stoji a dobra chuva a upratovacka zachranila nejedno manzelstvo :D
Ked si dohodnete dochodkynu co beztak nevie co s volnym casom, za 10 e mate postarane na tristvrte dna a mozte si ist vybavit co potrebujete. ALebo sa dajte dokopy na dedine dve tri matky a postrazte si navzajom raz ty mne raz ja tebe...
@zuzana080 ja mam tri deti, muz pracuje 230km mimo Ke a nema mi kto pomoct. Doma to po porode zvladnes, lebo budes musiet a system si najdes raz dva. Co sa tyka tych vysetreni, ano stalo sa mi, ze som musela zobrat syna na poradnu, alebo vysetrenie ked nebol v skolke. Nic sa nestalo, bolo to v pohode, ties vsade chodime peso, mame len jedno auto a stym chodi muz. Nemas nejaku kamaratku tam kde byvate , ktora je tiez na materskej? Mohla by ti maleho na chvilu postrazit. Alebo sukromne skolky dnes ponukaju aj hodinove strazenie, resp materske centra. Zacala by som tam s nim chodit aby si trocha zvykol a v pripade nudze vyuzila aj tuto moznost. Len netreba dopredu panikarit.
To že táto dedina je strašne maličká a je tu jedna matka na materskej,moc sa nestretávame,lebo niesme v svojej vekovej kategórii a ona skôr chodí so staršími susedmi po 40tke,ja mám 23,ale to mne nevadí,možno si s ňou skúsim nájsť reč a nejako sa dohodneme,a aj to ma napadlo,žena pár hodín dať do škôlky,len som sa ešte ani nestretla s takou možnosťou,skúsim sa popozerať na internete možno nájdem niečo😉
Vsade chodim sama s detmi, muz robi, auto sme kupovali az teraz, ja jazdit odmietam. Papiere vybavoval on, na velky nakup chodime spolu. Rodicia daleko. Rychlo som sa naucila spoliehat sa sama na seba a nemusim stresovat pri kazdej zmene
Ja mám 3ročného a v septembry rodím. Muž robí v zahraničí, rodičov nemám, vodičák nemám a som tiež 30km od KE. Našla som si gynekologa bližšie, aby som sa do KE nemusela trepať, detto detskeho lekara. Na gynde som vysvetlila, že manžel je doma len vtedy a vtedy a vyšli mi v ústrety. Poradne mám v iné dni, než sú bežne - práve vtedy, keď má aj muž voľno. Takto to bude aj s vybavovačkami po pôrode, obvolám, objednám sa, vtedy, keď viem, že je muž doma. Všetko sa dá.
@zuzana080 Inak vodičák si kludne môžeš urobiť aj ako tehotná, v tom nie je vôbec problém. Ved koľko žien jazdí aj v tehu do práce a pod. Teraz budeš mať viac času nato, ako potom po porode s 2 deťmi na krku. Inak ja tiež všade chodím s deťmi, ked sa inak nedá, muž robil v zahraničí, ked sa druhý syn narodil, auto som nemala, takže všade peši alebo busom.
Ano už natom vodičáku začínam uvažovať,porozprávam sa s mužom asi by bolo dobre si ho spraviť radšej teraz,toto neznášam keď musím niekam s busom cestovať a ešte s kočíkom,ďakujem za info ten vodičák je najrozumnejšie riešenie👍
@zuzana080 ja som teda nemala 2 malé deti naraz, mám 5-ročný rozdiel, ale obe som si "odchovala" viac-menej sama.
Pri prvom manžel robil 12-ky, teda od rána do večera v robote. Pomáhal mi večer, alebo aj v noci vstal, ak bolo treba. Ja som vtedy aj pracovala, v tom čase mi dieťa bavila mama, ale tým pádom som ju už nemohla žiadať o pomoc mimo môjho pracovného času.
Pri druhom bol manžel na týždňovkách, moji rodičia pracovali (medzičasom aj mam začala zasa pracovať), svokrovci sa nejako neangažovali.
Nehovorím, že to bolo ľahké, jedno v škôlke, druhé malinké, ale zvládli sme to, peniaze treba pri deťoch.
Vodičák určite mamine treba, oceníš ho neskôr, ked bude treba s deťmi chodiť do školy, na krúžky, mne sa zdá, že stále taxikárčim 😃 Vodičák mi dáva slobodu, medzičasom máme 2 autá, takže cez prázdniny nie sme viazaní na manžela, alebo verejnú dopravu a chodím sama s deťmi kade-tade.
Čo sa týka lekára, porozprávaj sa s rodičmi, či by si napr. vzala mama dovolenku 1 deň, ked bude treba na poradňu. Ja som chodila s dcerkou na poradnu a v pohode, sedela pri sestričke, mala 4,5 roka.
Staršieho by som do školky dala kludne od 3 rokov na pol dňa, dá sa to.
Však manžel každý den práde domov a po porode ma tuším aj muž nárok na nejaké volno, presne tie aktuálne zákony neviem, ale dievčatá možno poradia. V prípade nutnosti sa po skúšobnej dobe určite nejako dohodne v práci, keby niečo...
Ďakujem,muž ide na pozíciu dispečer a bude tam sám,nwm možno,uvidíme ako bude v novej práci,ešte skúsim aj kamošku aby sa poprechádzala po meste so synom keď bude môcť,aby som si vybavila poradňu,a tie autobusy nás zatiaľ neminú,ale verím že to zvládneme,aj syn je sdosť aktívny,neposedí,teraz odkedy som tehu je nejakyto nervoznejší,bojím sa aby mi nerobil scény v buse😁alle dúfam že nie
No zas tolko penazi nemam na taxi,taky bohati niesme😉😁24km platit taxi uffff
Neviem ohľadom čoho chceš radu. Máš vodičák? J som v 5.mesiaci a mám doma 2,5 ročnú dcéru. Všade chodím s ňou. Aj na poradni bola so mnou pár krát. Ak náhodou trebalo ísť bez nej, jediný môj otec robí na smeny takže tam je šanca občas trafiť keď má poobednu alebo nočnú a doobeda mi ju postrazi. Ale to ozaj len občas. Bývame u svokry ale tá robí len ráno. Manžel tiež len ranné robí aj moja mama len ranné takže len ten otec môj keď ozaj niečo súrne treba. Otec býva cca 20km od nás takže ju tam musím voziť dosť zavčasu keď treba ale zatiaľ tam bola možno 5x. Inak chodí so mnou.