Muž mi zakazuje niekam ísť

21. sep 2024

Moj muž chodí na diskoteky, panske jazdy, a hocikam si zmyslí a je to na dennom poriadku a ja keď chcem ísť s kamoškami von tak nemožem hneď ma posiela k vode a vyhraža sa mi že mi zoberie dieťa. Nebola som vonku minimalne 3 roky ani len na kave s kamoškou.

petamich
21. sep 2024

A poradit ti mame s cim? To ze to nie je v poriadku ti je zrejme jasne 🤷‍♀️

januska12323
21. sep 2024

A pred dieťaťom nikam nechodil a teba púšťal von bez reťaze?

enmery
21. sep 2024

Zoberie dieťa😁😁😁To je používaná veta každého magora. Ja sa čudujem, že tomu veríš a ako druhé sa čudujem, že je to ešte Tvoj muž. Normálne to nie je.

dadis
21. sep 2024

Asi by som prijala ponuku, ze ma posle k vode a isla. Je aj fyzicky nasilny, ze sa bojis? Lebo toto ci popisujes je forma psychickeho nasilia. Nemusis si to nechat pacit.

ahhola
21. sep 2024

Naco ste sa brali, ked nevyrastol s diskotek? Co na nich asi robi... 👥

autor
21. sep 2024

Popravde ani neviem aku radu chcem, len mám existenčnú krízu. Citim sa akoby som prežívala zo dňa na deň ako nejaký robot ktorý si musí denne odrobiť svoje povinnosti ( upratať, dieťa obdstarať, navariť) bez žiadneho potešenia že by som sa tešila na nejakú udalosť alebo len tak na 2-3 hoďky vypnuť a pokecať.
Pred malou sme vačšinou chodili spolu ale aj to len výnimočne skor sme nikam nechodili.

stanulienkat
21. sep 2024

Asi vie, co tam on stvara a boji sa, ze budes aj ty.

0silvia0
21. sep 2024

Posli sa k vode sama, vyhrazky su len vyhrazky. Ako by chodil na diskoteky, keby musel sediet pri dietati?

1ryba
21. sep 2024

A prečo si s takým hlupákom? Čo ho má zo zlata?

enmery
21. sep 2024

Tá kríza má meno Tvojho muža. Takto sa žena nemá cítiť. Keď Ti toto robí, je to chorý človek a vyžíva sa v Tvojom trápení. A nikam Ťa nepúšťať?Ty nie si pes, aby o tom on rozhodoval.

autor
21. sep 2024

@1ryba sme spolu už dlho a jasne že ho mám rada ale predstava ostať zrazu na všetko sama je premňa ešte horšia bojim sa že by som to nezvládla. Ja by som si priala len aby bol trochu ohladuplnejší kumne

jeliz59
21. sep 2024

Psychické týranie a zneužívanie ja môžem všetko ty nič....vyhráža sa ti....nechám ťa prídeš o dieťa atď....vyhrážanie sa a týranie psychycke.....bije ta? Aj? Preto sa bojíš niečo urobiť alebo ho len nechceš opustiť?

jeliz59
21. sep 2024

@jeliz59 nerypem pýtam sa chcem pomôcť ti otvoriť oci

dadis
21. sep 2024

O ohladuplnost v tomto pripade si musis dupnut. Su to plane vyhrazky. Ozaj si myslis, ze ta opusti preto, ze si na 2-3h tyzdenne spravis program sama? Ze sa s tebou rozvedie? Ak by to spravil, co urcite nespravi, tak by si mala pre seba minimalne kazdy druhy vikend. Ze ti dieta vezme? Nevezme, to by si musela byt narkomanka alebo tazka alkoholicka. A ani nechce. Si myslis, ze on chce travit cele dni staranim o dieta, varenim, upratovanim? Postav sa za seba, ten clovek vie, coho sa bojis, preto hra na tuto "strunu". Ten strach vsak nie je podlozeny realitou, je to jeho manipulacia voci tebe.

osky
21. sep 2024

Zeny,kam vy chodite hladat tieto individua?
Jedna tema lepsia,ako druha....
Aby mi muz zakazoval ci rozkazoval nieco...
Zvlastne.
Co sme v dobe kamennej.
Ved skus raz ist a uvidis
Ked ta posle k vode,bud rada...
Vsak len prejavi,aku pre neho mas cenu.
Pokial si ho nepodviedla alebo si sa kdesi neopila do nemoty,nema dovod na takyto natlak...
Toboz,ked on si chodi v pohode kam chce,to je akoze ok?
Ja by som mu povedala-bud s tym prestane a bude so mnou,a so mnou pojde von...alebo HO poslem k vode ..😁
A dieta?
Neboj sa.
To je casto pouzivany vykrik do tmy.
Ale ver,on ti dieta nechce vziat.je rad,ze sa postaras...

evka52
21. sep 2024

A aký je jeho argument, prečo on môže a ty nie?

gribka1
21. sep 2024

Ako môžeš mať rada debila, človeka ktorý ti zakazuje robiť veci, čo sú v jeho prípade ok. Sama vidíš, že to nie je v poriadku. Začni rozmýšľať ako sa osamostatniť, pracuj ba tom a utekaj.

beckuh
21. sep 2024

ste silnejšia ako si myslíte a zvládnete to. Takéto správanie voči Vašej osobe nie je normálne. Človek je sociálny tvor a vy nie ste stvorená na to len byť doma a variť 🙂. Ja som mala takú skúsenosť, že môj bývalý ma tiež nechcel nikde púšťať a on sám potajomky chodil a tvrdil mi, že nie. Nebol to zdravý vzťah a keď som sa rozišla, cítila som úľavu a slobodu. Mate ešte život pred sebou a môžete zažiť ešte veľa pekných spomienok aj s nejakým novým partnerom. Držím palce, mate to vo svojich rukách.

egonsk
21. sep 2024

keby si mu to dieta nechala a ty sa zbalila, zrejme by velmi rychlo ti ho priniesol, lebo by si rychlo uvedomil, ze tie jeho zurky a flakanie dostali s dietatom STOPku 😄

ivik4
21. sep 2024

Nech sa paci.. nech si dieta vezme a stara sa tatinko 🤣🤣🤣. Do tyzdna by si dieta mala naspät..
Tito uboziaci su top ..
Oblec sa a chod von dnes

nikaeli
21. sep 2024

Vezme ti dieťa? a bude ho so sebou vláčiť na žúrky? koľko rokov má dieťa? vie ti ho niekto postrážiť? chodíš do práce?

vikiki29
21. sep 2024

Tu je každá rada zbytočná. “Mám ho rada, sama by som to nezvládla” to znamená posťažujem sa, poplačem si a budem ďalej tíško poslúchať a trpieť manželove úlety a vyhrážky. A dám super príklad deťom do života o tom ako vyzerá šťastný život.

1ryba
21. sep 2024

A čo máš na ňom rada? Že ti zakazuje voľný pohyb a sociálny kontakt? Alebo že mu robíš slúžku? Alebo že chodí po nociach? Chcela by si, aby takto žili tvoje deti? Aby im partner niečo zakazoval? Sedeli len doma, nič nemohli?

zuzubb007
21. sep 2024

Keď si necháš takto zo sebou zametat budeš mať takto celý život, dnes večer by som sa vyparádila a dovidenia, títo psychopati sa furt vyhrážajú dieťaťom, za jeden deň by si mala dieťa spät, nech si skúsi debilek, načo si s ním? On ktovie čo robí von a ty doma poslušne sedkas, akože prepáč je to tvoja chyba, že toto dovolis takze sa nemáš na čo stazovat

vanilkovazmrzka
21. sep 2024

Zober dieta ty jemu a odid a neobzeraj sa.

autor
21. sep 2024

@egonsk no ani nie on je presne ten typ človeka čo švihne dieťa na stráženie aby mu nič nestálo v ceste. Ten muž vie zabezpečiť rodinu no v starostlivosti alebo vo venovaní sa dieťaťu nijak nevyniká a to je najhlavnejší dovod prečo sa ja bojim že by si ju zobral. V tom pripade by bola hocikde len nie s nim.
Najhoršie je že si uvedomujem že asi niesom v zdravom vzťahu len je to pre mňa extremne ťažké celkovo nabrať sily a niečo začať robiť.

egonsk
21. sep 2024

takze nepatrila si nahodou medzi tie zeny co zbalili slusne zabezpeceneho chlapa a predstavili si peknu buducnost po jeho boku, nez narazili na realitu? Je to smutne, ale vela zien takto dopadlo, takze neostava ti potom uz asi nic ine, ako akceptovat realitu a zariadit sa tak, aby si moc netrpela, t.j. vydobit si svoj maly kusok sveta v tom jeho.

lubina
21. sep 2024

ist vonku s dietatom a v tom case dat aj kavu s kamoskou....ale to co robi tvoj muz nie je normalne. Jemu by som povedala, ze ho poslem k vode, ak bude chodit on kade take a tiez, ze idem na urad o zverenie dietata do mojej starostlivosti....hned by sa zlakol. Takyto manipulator potrebuje silnu odpoved.

danica2711
21. sep 2024

no najlepšie by bolo ísť k tej vode a dieťa zobrať so sebou. On ti ju nezoberie, neboj sa, on o dieťa zjavne vôbec nemá záujem, tým ťa len straší, prerože vidí, že sa dáš zastrašiť. Ale ty ho ľúbiš a nechceš byť sama, tak veľa šťastia a nesťažuj sa, vybrala si si sama

lujza123
21. sep 2024

Vieš možno aj dobre že máš existenčnú krízu, lebo krízy a problémy nás dokážu nakopnúť, prinútit k nejakej akcii, zoceliť a nakoniec aj posunúť vpred …

Nedá sa večne všetko vytesňovať a odsúvat nabok. Najdôležitejší moment v živote každej týranej ženy (a o tom vôbec nepochybuj ze obmedzovanie slobody a sociálnych kontaktov je psychické týranie) je presne toto, deň kedy si naozaj uvedomí a pripustí že niečo je naozaj veľmi zle.
Od tohoto momentu to môže byt ešte dlhá a tŕnistá cesta ku šťastiu, môžeš spraviť jeden krok vpred a dva dozadu, dokonca sú ženy ktoré si skratka pomôcť nedokážu, ale ver tomu ze určite je nádej a svetlo na konci tunela.

Jasne ze si myslíš ze to bez neho nedokážeš, v stockholmskom syndrome závislosti na tyranovi sa ocitla každá jedna obeť. Odísť z takéhoto vzťahu je ovela ťažšie ako z iného

Povedz o svojom trápení mame, sestre, kamoske, povedz to tak ako to je. Ak sa na toto ešte necítis skús linku pre týrané ženy Podpora je veľmi dôležitá a vist s pravdou von je prvý krok. Nieje to tvoja vina co ti robí
Pustí si nejaké podcasty, videa o týraných ženách, pomôže ti to pochopiť co sa deje.

Psychické násilie nezanechava modriny na tvari ale na duši