Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti
Hmmm… tak uz mu ziadne peniaze na dom nedavaj. Mozes tam byvat, mozes mu pomahat, ale nedaj uz ani euro za nieco, co si v pripade konfliktu nebudes moct vziat.
Svoje penize investuj do kupy niecoho vlastneho, co si budes postupne splacat, a mozes to popripade prenajimat, a cast penazi sa ti aj vrati.
Presne ako hovoria dievcata. Pripadne, pokial nie je financne fer prepisat polovicu, nech prepise aspon alikvotnu cast podla toho, kolko penazi si do toho vrazila, aby to bolo koser pre obe strany
Vobec si nemala vrazat peniaze do niecoho co nie je tvoje, co uz teraz? Povedz muzovi, ze ked nie je ochotny ti prepisat prislusnu cast domu nech ti tvoje peiaze vrati a zainvestuj do svojho
Inak mne pride hrozne smutne, ze sa manzelia, partneri, co si maju byt vzajomne oporou, hadaju o peniaze…
tak on ti reálne polovicu domu dať nemôže pretože ste manželia. Môže dom vložiť do BSM a tým pádom by ste boli bezpodieloví spoluvlastníci. Ale ak ste toto nemali vyriešené pred svadbou, tak moc nerozumiem tomu, na čo si tam investovala svoje peniaze.
Lenze ty mas narok na peniaze, ktore si do toho vrazila. V podstate ma muz pravdu. Hodnota domu, ked ho kupil je urcite vacsia ako to, kolko penazi si ty do toho dala. Ak si mala dedicstvo a dala si to do domu, vies to preukazat, pri rozvode by si tie oeniaze dostala naspat. Tak isto vsetko, co ste donho pocas manzelstva investovali, z tej sumy by ti musel polovicu vyplatit. Ak platite hypo, mas narok na polovicu splatok zaplatenych pocas manzelstva. Ak do toho vrazite dalsich 40k ako manzelia, budete mat k tomu doklady, pri rozvode bude 20k z toho potrebne tebe vyplatit.
@lucilaines ja som mu zato chcela dať svoju nehnuteľnosť, ktorú mám v Dubaji. Predtým som mu chcela dať peniaze ... Nechce o Tom ani počuť.
Tá nehnuteľnosť má teraz vyššiu hodnotu len o to, čo sme tam investovali. Keby to bol holodom určite by takú hodnotu nemal....
@lucilaines doklady mať nebudeme. Všetko sa robí na čierno...nikto dnes nedáva faktury
peniaze z dedicstva co si donho dala su tvoje aj to co si vrazila pred manzelstvom .. po manzelstve uz neboli tvoje peniaze ale vase... ak chces mat aj ty daco vezmi si uver a kup si daco -ale pravne si to vysporiadaj kedze to bude vase spolocne-nadobudnute pocas manzelstva .. a mala by si si to tym padom aj sama splacat -dat do podnajmu napr a z toho
Nezabudni na to, že ak aj investujes peniaze do "svojho" bytu, kúpiš si ty niečo...tvoj manžel má nárok na vyplatenie pri rozvode, keďže ste manželia ...pokiaľ tu nehnuteľnosť nenabudnes ako dar alebo dedičstvo...
tak ty mas nehnutelnost v dubaji a on dom- prepac ale mne to pride fer ze to mate takto podelene .. co este chces
@syslik81 peniaze z dedičstva nespadajú do bsm.
preto pisem ze na ne mas narok po rozvode
@momo2022 presne pre to píšem že mám chuť sa rozviesť. Zobrať si peniaze na ktoré mám nárok a kúpiť si svoje
@syslik81 lebo do toho nevidíš ;)
a to si donho kolko vlastne dala? 5000 plus nieco malo nez ste sa vzali ... za to si vela nekupis a muz ma pravdu ..si vypocitava a on to vie ..
@tiezjedna nič v zlom, ale všetko zle 😀. Manžel si so svojím výlučným vlastníctvom môže robiť čo chce, aj darovať časť svojho domu manželke - v takomto pripade by sa stali podielovymi vlastníkmi takéhoto domu. Nehnuteľnosť, ktorú už má jeden z manželov vo svojom výlučnom vlastníctve, nie je možné následne vložiť do BSM - rozšírenie BSM na majetok, ktorý by inak patril do vylucneho vlastníctva jedného z manželov, sa dá len pred samotným nadobudnutím tohto majetku. Nie po.
@syslik81 nie. Spravili sme 2 poschodia celé vnútro 300m2.
A do Dubaja mi neprispel ani euro
ale spravili ste to pred alebo po manzelstve .. ak po tak mas narok len na polovicu a len to na co mas dokaz ..a ako pises je to na cierno tak hold smola
Odhliadnuc od toho, ze ste manzelia a tieto veci by sa mali riesit inak, tak muz ma pravdu. Dom je jeho, on dal do toho asi drvivu vacsinu kapitalu, rastuca hodnota nehnutelnosti je teda tiez jeho. Ty si do toho dala nejaku hotovost, ktora je tvoja a pri rozvode mas na nu narok (dedicstvo) a zaroven hotovost, ktoru ste dali spolu ako manzelia, na polovicu ktorej mas stale narok pri majetkovom vyrovnani. To ze si to robite bez faktur a dokladov je uz vasa blbost. Okrem toho technicky vzate dom uzivas bez platenia najmu a zariedenie a vybavenie opotrebovavas aj ty. Plus vlastnis svoju nehnutelnost, takzr muz chcce asi nieco vlastnit tiez.
@nikolani lenže on ho môže darovať aj teraz napríklad, nie? A kto mi vráti potom tie peniaze....
Niekto sa tu potreboval len pochváliť že má dom v Dubaji
@226lenka hej, bezdomovec s domom v Dubaji, väčšiu blbosť som už dávno nečítala 😂
@lucilaines presne tak nemám faktúry. Mám len fotky. Bol to stary dom. Prerobený na novo - nami. Keď som sem prišla umývala som riady v kúpeľni a varila na dvojplotenke. Zo stropu mi padali kusy omietky do hrncov. Proste tie investície boli pre mňa finančné nákladne....
A teda vrcholné sa mi sem nechce dávať ďalšie peniaze, mám chuť sa rozviesť a dávať si peniaze do svojej nehnuteľnosti....tiež tie peniaze nenájdem na ulici
Napíšte mi prosím vás, chcem sa niečo spýtať ohľadom nehnutelnosti v Dubaji, ďakujem 😊
@tiezjedna mne to bolo jedno. Ja chcem mať proste to kde cítim domov podiel
Aj som mu vravela, že tam má z toho ďalší príjem...ale nechce... To je ťažko...
@vanilkovazmrzka radšej skôr ako neskoro. Nerada by som sa v 50tke zobudila a bola bezdomovec.
Kupit cim skor vlastny byt, hoci 1 izbovy a prenajimat. Do domu uz nedavat vyssie ciastky penazi, len ferove vydavky za energie a jedlo.