Kupila som si elektricku kadidelnicu a muz mi nedovoli ju pouzivat lebo sa boji ze sposobi poziar… nemozem ani pouzivat sviecky… je to normalne ze sa takto musim prisposobovat?
Tiež som musela googlit čo to vôbec je. Ani ja by som to nechcela mať doma a už vôbec nie zapnuté.
veď je to elektrické 🤦♀️ skôr mu vadí tá vôňa…
Nie si decko, aby ta tvoj chlap obmedzoval. Sviecky pod dohladom su OK a kaditelnica tiez.
Z čoho pramení mužov strach? Môj musel utekať o polnoci rozobratý, lebo sused po nimi vyhorel - koli sviecke... Zapáliť si ked som sama. On v praci, deti tiez mimo domu. S bábätkom sama ked som bola, tak tiež.
Kadejaké cudesne elektrické veci tiez nemusi, hlavne tie čínske. Kup si lampa a sviečky pál tam.
nesmrdi mu to, praveze to ma rad .. len nedoveruje tomu pristroju, dobre mozno mam cudne napady ale proste mi to pride obmedzujuce… preco sa musim cely zivot prisposobovat ked ja kazdu jeho blbost schvalim? Bolo by mi blbe dospelemu chlapovi nieco zakazovat.
@svetlonos to by som praveze pochopila, ale nic take sa mu nestalo.
Ja ho celkom chapem. Tiez neznasam sviecky pretoze je to potencionalny zdroj poziaru.
To ci sa mu musis vzdy prisposobovat, to je ina otazka. Ako si si vybrala, tak mas. Ked sa nevies postavit za svoje rozhodnutia, nevies si to vydiskutovat, obhajit, pripadne prijat kompromis, tak to je tvoja chyba. Ak tvoj chlap nie je schopny diskutovat a prijat rozumne protiargumenta alebo dohodnut kompromis, tak to je zly vyber chlapa.
Jasné, neprispôsobuj sa. Vidím to na rozvod.😀
Vonné sviečky, kadidlá, vonné tyčinky, myrhy a osviežovače vzduchu však nevytvárajú len príjemnú atmosféru, ale taktiež uvoľňujú jemné prachové častice (PM2.5) a prchavé organické látky (VOC) ako sú formaldehyd a benzén, čo sú známe karcinogény.
Horiace sviečky alebo vonné tyčinky vytvárajú zložitú zmes chemikálií a pevných častíc vrátane toxických plynov, ako je oxid uhoľnatý, oxid siričitý a oxidy dusíka. Tieto chemikálie môžu v malých priestoroch dosiahnuť vysoké koncentrácie, najmä pri obmedzenom vetraní. Vedecké výskumy ukazujú, že horenie vonnej sviečky môže zvýšiť koncentráciu jemných častíc až 15-krát nad limity odporúčané Svetovou zdravotníckou organizáciou.
Najväčšie znečistenie potom vzniká pri sfúknutí sviečky, kedy dochádza k uvoľneniu čierneho uhlíka a jemných častíc.
https://zive.aktuality.sk/clanok/v4gcQU3/vonne-...
Veď to je najmenej,ani ja nezapakuhem sviečky,lebo môj muž má "malo kyslíka",keď horia🤣.Na sviatky to predýcha ale keďže viem,že mu to vadí,tak nehodia celý večer Manželstvo je o prispôsobovanie a kompromisoch.
ale aj ste ma potesili ze to prisposobovanie sa je normalne, som sa bala ze som v nevyrovnanom manzelstve :D :D ale tak raz za cas pustit kadidlo by z nikoho neubudlo, pride mi to take ritualne pri modlitbe … tak co uz no 🤷♀️
muz mi povedal ze tiez si v byte nerobi servis bicyklov ale opravuje ich v garazi, takisto tam ma motorky … ze ked chcem robit take veci mam si prenajat nato priestor … tak asi zacnem :D to by bolo doupě
skôr si myslim že mu vadí ta modlitba len to nechce priznat, uprimne toto by som ani ja doma nezniesla ale nie je šanca že by sa začal modlit zaručene
@sara07 tak to si nemyslim kedze obaja sme veriaci, a nemodlim sa nahlas, a modlim sa aj bez kadidla
@sara07 Ty by si doma nezniesla modlitbu?
Mam difuzer ale keby mi muž z bytu robil kaplnku ,tiež nie som nadšená. Ved sa modli napr na balkóne ,tam sa to aspoň rozptyli
nie my sme ateisti , úplne rovnaky názor na krestanov aj náboženstva, pritom dal si namahu prečitat aj bibliu koran, hinduizmus zaujímalo ho to
a to že jeden je veriaci neznamená že druhy je rovnako , myslim že voli radšej jemné klamstvo ako pravdu aby bol klud čo robí tak 99% chlapov komplet jedno akých
a to prosim myrtu vônu mám rada v difuzery
Porovnať sviečku v izbe a servis bicykla je riadne odveci. U mňa by nepochodil. Denne u nás horia sviečky (drvivá väčšina v sklenených svietnikoch) alebo v soľnej lampe....
Autorka, na tvoje modlenie snáď kadidlo nemá vplyv. Zasmradiť priestor aj tomu, čo o to nestojí je trochu sebecké.
Co ty vies, mozno v minulom zivote zhorel a teraz ti nevie racionalne vysvetlit preco nie, a preco ma z toho fóbiu.
@sara07 vzhladom na fakt ze sme sa spoznali este ako deti na detskych duchovnych cviceniach, a nasledne sme na nich chodili kazde leto si nemyslim ze ma averziu na modlitbu, ale tak Ty vies … :D
Keď sa Ježiš modlil k svojmu otcovi išiel na osamelé miesto aby mal kľud a ticho a mohol sa sústrediť na modlitbu, nepotreboval robiť nejaké teatrálne rituály pri modlitbe.
Treba sa modliť úprimne a zo srdca.
Naopak kritizoval náboženských vodcov, že sa dlho modlia na rohoch ulíc aby urobili na ľudí dojem aký sú zbožný.
Fú ja tie vône neznášam 🤮
Kup si kadidlo v ezo obchode. Je to vacsinou medená nádoba, pekná a nie na elektriku 🙂
@svetlonos ano ale tam treba uhlik nie? ved to je este horsie :D
Ale figu 😁 Jasne treba uhlík ale snáď vieš co robíš ci? Ja som to súhlasím dosť lampasika ešte a super. A teda od kedy mame male deti, zriedka palim sviečky. Fakt musím byť sama a VYSPANA FIT!
Ja som si normálne musela vygoogliť čo to je a na čo to je 🤦♀️