Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄
Normalne mu na na rovinu povedz, ze vies o zvyseni vyplaty a opytaj sa, preco ti klame…Uvidis, ako bude reagovat.
preco nemate spolocny ucet?
Nemoze byt ze na nieco setri a nechce ti povedat? Trebars dovolenku alebo prekvapko pre vas,rodinu?
A pekne výplatnú pásku/ doklad o prijme či čo to dostáva na stôl.
Obaja si nechať nejaké vreckové a ostatné na spoločné výdavky rodiny.
No nic ti neostane ako sa vratit k metodam nasich starych mam. Stojka po vyplate aby z vreciek vypadli aj drobne.
A teraz vazne: Mate to divne zariadene s financiami. Celkom bezne maju rodiny spolocne peniaze a o nich spolocne rozhoduju.
Treba sa ho na rovinu spýtať prečo ti klame keď vieš ze mu zvysili
Zivnostnik v stavebnictve. Murar? Nie je co zavidiet. Zima, leto, taha tazku pracu od rana do vecera, zena ho skasiruje a do centa minie. Mozno je cas sa vratit do prace. Nerozmyslala si nad ciastocnym uvazkom, ked riesite taketo veci? Kolko mu zvysil na hodinu. 0,5 ci 1 eur? Krat 160 hodin je 80 eur navyse brutto? z toho odvody, dan,... zostane polovica.
Ja by som to tak tragicky nebrala, možno šetri alebo ti odkladá na nejaký darček, dovolenku...toto je taká vec, že by som počkala pár mesiacov a potom sa ho na to opýtala alebo by som na neho skusila, že či nezačnete šetriť na nejakú dovolenku, či mu náhodou niečo neostáva navyše z výplat. A keď by povedal že nie, povedala by som mu už narovinu, že o tom vieš.
Možno komentár mimo veci...
Ale na toto nikdy nepochopím - moje/jeho peniaze, už vonkoncom nie, ak máte spolu dieťa. Veď to majú byť spoločné peniaze. Nie, že žena bude čakať každý mesiac na rodičovský plus na nejakú almužnu od chlapa 🤷♀️🤦🏼♀️.
Ja by som sa cítila ako chudera, keby mam od manžela pýtať peniaze, napríklad 20e na nákup potravín, lebo som už minula svoj rodičovský. Nevravím, že treba vyciciavať chlapa do posledného centu.... Ale toto je už tiež mega extrém
Na vyske sme robili na brigadach, na stavbe. Upratovanie stavieb, 3 mesiace cez prazdniny, ... Vikendy, prazdniny. Vtedy nebola praca v zahranici ako dnes. Najtazsie zarobene peniaze v zivote. Predstavit si 10 hodin tazko odrobene v spinavom prostredi, potom cakat mesiac na vyplatu, vyplata hned prec. A dalsi mesiac to iste. Zatial co manzelka chyti rodicovsky, co posle stat zadarmo, minie, chyti jeho vyplatu a minie. A caka, kedy zase donesie za dalsi mesiac. Ak vam chyba 50 eur mesacne navyse, tak je naozaj nacase, aby si sla radsej do prace.
@liljana prepáč ale mám doma mesačne bábätko ,snáď by som od neho neodišla. Určite by som rada mala vlastný príjem , no chcem sa aj postarať o svoje detičky. Keď nebudem kojiť isto sa vrátiť do práce a teda plánujem si starostlivosť rozdeliť keďže ešte nebude v škôlke. Tiež by som rada mala väčší prijem , ale starám sa mu o deti 🤷🏻♀️ nikto nikoho nezdiera, ja nepotrebujem aby mi dával všetky peniaze , nech si neha ked potrebuje na cokolvek , ide mi len o úprimnosť vo vzťahu … ja si tiež neodkladam bokom z materskej a neklamem mu či a kolko mi prišlo
@kacernakokse vieš čo nieje to terz prvý mesiac. Viem že už pár krat mal viacej a nám dal ako vždy keď mal menej 🤷🏻♀️ a keďže sme teraz aj boli na výlete na víkend , brala som peniažky z rozpočtu čo mame na domácnosť a ku koncu sme už pomaly zivorili do ďalšej výplaty 😒 takze neviem prečo ak má nedal alebo teda keď naozaj nemal kde to míňa 🤷🏻♀️
Možno chce mať len rezervu na horšie časy. Ak ťahá už dlho väčšinu sám, tak chce mať akú-takú istotu. Už si dlho doma?
@liljana moja zlata pokial nevieš aká je situácia tak nereaguj mimo 🙏🏻
Mame 5rocne dieta , pracovala som keď ešte do škôlky nechodil. Teraz mame mesačne a snáď nemám už od neho odísť do práce 🙄 chcem si svoje deti vychovať sama a odkojit tak isto. A nikto nikoho nevyciciava , tiež by som rada mala väčší príjem ale keďže sme sa rozhodli mat ďalšie dieta tak mu ho vychovávam a starám sa mu o neho. Nededim doma na riti a necakam mesiac na materskú ktorú hneď miniem , to sa nemusíš báť a to čo mi dá ,míňam na to aby mal čisté trenky a čistú domácnosť , vydavky okolo deti tiež niesu nejmansie a tak isto aby mal aj on čo do úst 🤷🏻♀️ tak nabudúce sa radšej nevyjadruj ak nepoznáš situácia
@zuzanockamt pracovala som do 36tt a teraz mame mesačne babo , takze som dlho doma ? 🤷🏻♀️
No ja neviem ale oreco by potom z tej “rezervy” ak si ju robí čo by som bola len rada , nevyberie keď je treba
Tak to by som ho už konfrontovala. Ak chce šetriť a vytvoriť rezervu, máš právo o tom vedieť, tu už nie je o čom. Takto keby mi muž klame, už by som mu prelustrovala výpis z účtu :D
@liljana žena dostane materskú zadarmo? Však si na ňu zarobila kým robila. Však sa stará o dieťa, čo je rovnaká robota ako vo fabrike. A rodičak je preto, že sa stará po dieťa, štát jej prispieva aby sa o to dieťa starala lebo nemá vlastný príjem. Muž jej dá výplatu a ona ju oplieska? Však nemá príjem lebo sa stará o ich spoločné dieťa, kto iný sa ma o rodinu postarať keď nie otec? Žena jeho výplatu oplieska? Však ju mina na potreby rodiny.
@dadis nepoviem že si v tej práci oddýchne ale je v kolektíve, zatiaľ čo žena je doma s dvoma deckami , stará sa o ne , o domacnost a ešte do toho v noci nespí … neviem ktorý chlap by toto zvladol 🤷🏻♀️ a či by si to vymenil. Ja by som rada išla do práce a mala svoj väčší príjem, ale s láskou sa mu starám o deti čo je myslim dosť vyčerpávajúce najmä pri malých bábätkách
Píšeš o deťoch, tak som si myslela, že ťaháš reťazovky ako je na SR zvykom. Tri roky byť doma je tiež luxus podľa mňa.
Píšeš, že sa mu staráš o deti. Sú len jeho? Môže ísť ma MD aj on a ty do práce.
Neda mi - zene sa tu casto vycita, ze si nerobila financnu zasobu pre pripad, ze by jej to s chlapom nevyslo, aby neostala s holou ritou. Netvrdim, ze to robi autorkin muz, to len tak na zamyslenie...
Tak pre uplnost, pises, ze mas mesacne babo, to je materska a pridavky, dava ti kolko z vyplaty? Aku ma vyplatu? Kolko mu zostane ked si zaplati odvody atd?
A teda bolo to tento mesiac jedenkrat ako pises, takze nic pravidelne. Doteraz ti teda peniaze na domacnost dal sam od seba? Ako ste sa dohodli pred tym nez ste isli do dietata ohladom financii?
@zuzanockamt Prepac, aj keby, ja som bola 6 rokov v materskom mode...tie deti sa predsa nevypiplu same...nerobi to zo mna ani lemru, ani prisavku, ani neambicioznu zenu.
@dadis Nerozumiem, prečo bol príspevok adresovaný mne. Ja som reagovala na autorku, tá je nespokojná s finančnou situáciou, tak som jej ponúkla možnú príčinu.
Muz je tvoj manžel?
A prečo ho nepostavil pred hotovú vec, že vieš ze mu zvýšili a nech ide s pravdou von?
Šetriť na vlastných deťoch a žene, drblo by ma.