Baby, mate skusenost??
Muz potajme pije, do oci nepovie, popiera. Maskuje to anticolom. Flase skryva vsade, kde sa da. Najhorsie je, ze sadne za volant, vypije si a pride domov. Rozmyslam zalarmovat policiu, lebo to je nenormalne, aby nemal zabranu vypit a ist autom. Dnes vystupil z aita s flasou vodky vo vrecku a ja som cez okno videla, ako ju skryl v snehu. Proste hrozne spravanie. Je mozne, aby sa zmenil?? Liecenie, psychiatra odmieta, on nema problem.
Chcela by som byť optimista, ale žiaľ asi nič ho nezmení...kvôli rodine asi neprestane piť...možno keď spôsobí fatálnu chybu a sadne opitý za volant,,,niekoho zrazí alebo sám ostane invalid...neviem....no pokým nevidí chybu v sebe a nechce to zmeniť môžeš sa aj na hlavu postaviť nič sa nezmení..a áno volaj policajtov keď vieš že jazdí pod vplyvom,,,ak nezachránis jeho možno zachránis niekoho cudzieho.
A tiež Radim odísť ak sa nechce meniť. Muž alkoholik aj teba zničí ak budeš tolerovať a privierat oči, nehovoriac o deťoch.
Len tak z cista jasna sa nezmeni, to by sa mu muselo nieco stat, ze by uvedomil svoju chorobu a siel na liecenie.
Kup alkoholtester, za 50e a bude jasne, ze ma problem....ak nefukne natrela by som ho policajtom, ze soferuje pod vplyvom....ale aj tak, dvihla by som kotvy a opustila ho
skús ultimátum - buď to začne riešiť alebo idete od seba... s človekom, ktorý odmieta spolupracovať, iné asi veľmi nenarobíš... ešte sa ho môžeš pokúsiť spracovať cez nejakého ďalšieho človeka, na ktorého názory dá
Tu je bohužiaľ jediná cesta to liečenie ... ty mu nemáš ako pomôcť, ak si to sám nepripustí a nebude chcieť riešiť ... zo skúsenosti z rodiny ani fatálna chyba a život ohrozujúci stav nepomohol .. iba na chvíľu, potom to bolo pod vplyvom výčitiek ešte horšie ... takže presne ako baby hovoria - je to buď alebo, riešila by som to presne ako napísala @elizabet173
Koľkokrát ešte založíš rovnakú tému? 🤔 Toto je 3 čo teda registrujem.... V každej ti povedia to isté, ale ty si ideš furt len depky na koníkovi a reálne nič neriešiš
Ak nema problem a nechce ho riesit, uz by nebol mojim muzom. Ja mam len 1 zivot a nemienim ho premarnit s alkoholikom. Moj oco chlastal cely zivot, ja by som to partnerovi netolerovala. Ak by si problem priznal a chcel ho riesit, stala by som pri nom, ale ak nie, nie je o com.
Jedine polícia a zas polícia. Nič mu nepomôže jedine väzenie. Keď odmieta liecenie
Si spoluzavisla
😉
ja toto v živote nikdy nepochopím. jednak závislosť na čomkoľvek (od chlapa, cez fajčenie či alkohol až po drogy...) a jednak to, že jedna žena toto toleruje. autorka - osobne by som mala vážne obavy s týmto človekom ostať aj naďalej vo vzťahu, lebo z alkoholizmu sa definitívne dostane len malé percento ľudí. ak mu však chceš pomôcť, jedine tým, že budeš trvať na tom, že začne na sebe pracovať a pôjde k odborníkovi, prípadne na liečenie, ak je to už také zlé, že pije za volantom... toto akože nie... to je veľmi zlé.
@panelacikova toleruje- nazýva sa to spoluzavislost . Žiaľ.
pytas sa ci sa moze zmenit. v momente ako si to prizna a bude chciet, velmi chciet, tak ano. dovtedy nie.
Úprimne? Nijako. Ak on nechce a nemá ani pocit, že ma problém, tak ho nedonutis ani na liečenie ani nikde. Môžeš ho udať polícii, za jazdu pod vplyvom, ale neviem, či ti to pomôže primárne. Keď mu povieš, že ak neprestane, príde o rodinu a o zdravie, pohne to ním? Možno, skus to. Ale v štádiu ťažkej závislosti (a očividne on ju už má) môže aj to mu byť jedno. Vtedy už jedine pomôže, ak padne na úplne dno, a stratí všetko. Alebo aj nie...ste zobrati, mate deti? Neviem, nespomínas to. Ak nie, ešte v ten deň by som sa zbalila a šla. Ak áno, dat ultimátum, ak nepomôže, zbohom čau. S alkoholikom, aký všetko odmieta a nevidí problém, sa žiť nedá
osobne by som odisla. jemu, pokial on sam nechce, tak nemas ako pomoct, kedze oni su velmi vynaliezavi v zaobalovani svojho problemu s pitim
Problem mas ty, ze si sa este nezbalila a stale si tam. V stadiu, kde pije v aute, tym padom ohrozuje seba a inych na zivote + to skryvanie alkoholu je jasna rec... nemas pre neho hodnotu, aby nepil, v hlave je uz len chlast. Usetri si to najhorsie posledne stadium - osrate trenky, ogrcany zachod, nasilnosti a vulgarizmy... zbalit sa a odijst, nech si pije sam.