Muž manipulátor

14. feb 2022

Máte s takým mužom skúsenosti? Ako ste sa dostali z pod jeho zajatia? Kamoška mi povedala, že určite to tak je, googlila sme spolu, a všetko na to pasuje...
Keď niekam išiel on, mohol bolo to v poriadku, robil si co chcel, nikdy sa ma nepýtal ci môže alebo ci to je vhodné.. Keď som išla ja už mi po hodine vyvolával kde som s kým som a co robím...
2. Za každú hádku ma obviňoval, môžem za to ja, a kto sa cítil zle? JA!
3. Vždy sľuboval, že sa všetko zmení k lepšiemu, nikdy sa to tak nestalo, skôr naopak..
4. Čo sa týkalo názoru muži a ženy, tak vždy bol lepší, vedel viac, ja som nevedela nič, poucal ma, capal mi na zadok ako takému decku, stále sa vyvyšoval nado mnou až ssom stratila sebavedomie.. Podľa neho by si nemali byť partneri rovní...
5. Pred inými ľuďmi tutu tutu a doma som mala každý týždeň teror od neho... Nadávky, osočovanie, ponižovanie, urážky, ale keď sme boli na návšteve, tak zlatko miláčik a podobne... Ešte kamoška zírala, že čo je to za človeka ako sa vie pretvarovať.
6. Nikdy ma nevedel oceniť, pochváliť, tea ani som to nevyzadovala... Ale, on to vyzadoval, a keď som nepochvalila napr. ze umyl riady, vznikla hádka a aj za tu hádku som mohla ja, jednoducho si vybil na mne nervy..
7. Klamár, keď prišla hádka, tak to úplne otočil ze ja som tu hádku vyvolala, ja so m za ňu mohla, a som klamarka pri tom, mohol za ňu on... Zmenil celý scenár hádky, že môžem za ňu ja..
8. Na začiatku vzťahu strašne vravel načo sa maľujem, že to nepotrebujem, ale hlavná vec ze chcel zmeniť štýl obliekania chcel ma zmeniť úplne celú, to vôbec ako sa maľujem, pritom on nosil dennodenne tepláky a 100rocnu bundu... Ja som chodila vždy oblečená pekne.. Neviem co chcel zmeniť..

9.ma svoje predstavy o našom vzťahu, že to bude tak ako on chce, a keď som sa ho opýtala,, či mu záleží na to co chcem ja tak mi odvrkol alebo ma vypol...

Horšie, že s takým človekom som si spravila 2 deti, zmanipuloval ma, psychicky som vyčerpaná, snaží sa ma manipulovať aj po mojom odchode od neho, vyplakava, výprava mi o svojom scenáre aké to bude keď sa vrátim naspäť,... Ze on sa zmení, ale nesmiem toto tamto...
On ma strach byt sam doma, ale ja tam sama môžem byť.. To je v pohode...

Prosím vás, ak máte skúsenosť s takým človekom, ako ste sa dokázali od neho oslobodiť? Aby nemal na vás dosah? Bojím sa co ešte spraví, čo ma ešte zalubom. Myslím si, že takto keď som u mami, by mi neublížil, lebo by prezradil svoju skutocnu tvar... Dkaujem všetkým za radu.

marcellka32
14. feb 2022

Zablokovat, nulový kontakt

ella_price
14. feb 2022

Kamarátka sa dlho dostávala zo vzťahu s manipulátorom. To čo popisuješ je takmer ako cez kopirák.
Manipulátori často vyvolávajú u ostatných pocity viny, nevyjadruje sa jasne, všetko spochybňuje, robí zo seba obeť, egoista, klame..
Najlepšie urobíš, ak čoskoro od takého človeka odídeš lebo ťa bude ťahať len nižšie a nižšie

autor
14. feb 2022

@ella_price odišla som, ale snaží sa aj tak manipulovať, už som mu povedala, aby ma nechal na pokoji, že keď bude chcieť počuť alebo vidieť deti nech príde..

ella_price
14. feb 2022

Aha, prepáč, asi tom to prehliadla v texte. Tu pomôže len úplne odstrihnúť kontakt, pretože sa bude neustále snažiť ťa dostať na svoju stranu a bude sa neustále hrať na chudáka, ktorému bolo odopreté vidieť deti 😕

dadis
14. feb 2022

@ella_price Lenze, ak maju spolu deti, tak to nejde 😔

ella_price
14. feb 2022

@dadis Áno, vždy to je velmi ťažké ak sú tam deti. Presne toto riešila aj kamarátka a ten magor jej ešte položil na stôl akože antidepresíva, aby jej dokázal ako zle na tom je 🙉 Toto celé je náročný začarovaný kruh a je hrozné, že si niekto týmto musí prechádzať.

deti95060810
14. feb 2022

najlepšie keby si našiel inú obeť - partnerku... vtedy by bol akože "víťaz"....

sarahh09
14. feb 2022

Bože, toto mam aj ja isté, úplne.
Aj to capanie po zadku, len tak preje okolo a capne ma.
Keď ho upozorním, že je to nepríjemné tak povie čo? čo? čo zasa zlé urobil.

sarahh09
14. feb 2022

On sa nezmení len zmení taktiku ,
Ukáže sa v ťažkej situácií , ze sa nezmenil.

ladycat2021
14. feb 2022

to pises o mojom ex ? on nebol len manipulator, ale aj alkoholik a tyran .. ja som to mala trosku ine a velke stastie, ze moje tehotenstvo bolo len biochemicke .. asi to bolo nejake znamenie, ze s nim nemam byt 🙄 .. komunikovat s nim len prostrednictvom pravnika - uz len kvoli svojim detom.. odist od neho .. tiez som sa napocuvala vyhrazok a urazok na moju osobu a na mojho terajsieho priatela ... neustupit .. on sa uz nezmeni .. viem, ze je to tazke, ale myslim si, ze kamaratka ti pomoze .. porozpravaj sa s nou o tom

ninusa221
14. feb 2022

Ja som mala tiež toto iste ako opisuješ. Ešte sa mi aj vyhrážal, ani neviem ako to skončilo ale netreba sa takýchto psychopatov báť. Potom som zistila že spaval s byvalou🤣

timing
14. feb 2022

Ja poznam zenu manipulatorku. Ked si si vygooglila znaky manipulatora,vsetky na nu pasovali. A teraz k veci.
1. Ty takeho cloveka nezmenis, nikdy.
2. Vsetky sluby su klamstva, aby dosiahol to co chce- never uz nikdy.
3. Bude ta bombardovat spravami,kym nepodlahnes. S taktm clovekom,musis prestat komunikovat.
4. Mas s nim deti, ta komunikacia bude zlozita lebo ma pravo na informacie o detoch, ale nepotrebuje informacie o TEBE, o tvojich planoch,pocitoch.
Cize ty musis nastavit hranice, co mu povies.
Cim viac informacii dostatne,tym viac faktov ma a moze s nimi narabať. Ked ho odstrihnes od toku informacii bude to lepsie. Je to beh na dlhu trať. Pokial si odhodlana nevratit sa k nemu mudis byt ty silna,odvazna a nenechat sa vtiahnut do konverzacie.
Nemusis mu odpovedat na ziadnu sms,email,ktory sa tyka jeho- teba ( ze on sa citi sam, zmeni sa,chybas mu atd) odpovies mu STRUCNE iba na info deti.
5. Ziadne telefonaty- v tych ta vie zmagorit, neskor moze popriet cokolvek co povedat. Vyhradne komunikuj emailom. Ak budes potrebovat dokaz na sudne pojednavanie,mas ho.
6. Ten pocit kludu nebudes mat nikdy ( lebo s nim mas deti) ale ten zivot bez neho bude lepsi ako s nim.

andreagemii
14. feb 2022

No, takže presne ako píšu ostatné dievčatá, nezmení sa to.
Je to človek s poruchou osobnosti, ja tam vidím veľmi narcistickú poruchu, možno ešte hraničnú alebo bipolárnu s prvkami manipulácie.

Samozrejme, to prerušenie kontaktu je veľmi podstatné a dôležité. Bude skúšať určite a pokúšať sa stále o kontakt, aby získal energiu pre seba, oni z toho žijú.

Vždy si nájdu nejakú obeť. Proste, oni čo sa týka empatie, emócií, sebareflexie, nič.
Len svoju menejcennosť zakrývať tým, že cudzopasia na iných, presne ako osočovanie, urážky, klamstvá....

Dnes naozaj, je toho už toľko, stačí prečítať pár článkov, alebo si pozrieť pár videí od žien, ktoré takéto veci zažili.
Je ťažké úplne sa zbaviť, zabudnúť. Najmä ak sú tam deti, dlhé roky spolužitia, dokonca aj závislosť na takom akoby partnerovi. Lebo aj to vznikne u normálneho človeka, keď ho takýto typ chorého človeka úplne do toho vtiahne a paralizuje. Vtedy nie je schopný takmer žiadnych činov.

Veľmi držím palčeky, tie detičky veru riešiť len formou súdu, komunikácia s ním len výhradne v sms alebo emailom, aby boli dôkazy. A naozaj len téma deti, nič viac netreba s ním preberať. Nebude sa mu to páčiť, pretože bude prežívať vo fázach melanchólie, sebaľútosti, afektu, agresie a tak dokola....

Veľmi veľa je už toho vo svete, človek až žasne častokrát, s kým žije dlhé, dlhé roky.

Držte sa !

gabika128
14. feb 2022

Takéto črty má aj narcista 😟

autor
14. feb 2022

Ďakujem krásne. Áno zmanipuloval ma v živote tak, že som nemala odvahu odísť ani po prvej ci piatej facke, do toho je gembler, takže bez peňazí... Ide na liečenie, ešte tam není a keď tam aj bude ako ho poznám nevydrží tam.
Nedokázala som sa od neho odpútať až nejak teraz, aj to som zvažovala po jeho slovách ze sa naozaj zmenil, po jeho slzách a plačoch ako mu chýbame ako je sám.. On je človek, ktorí potrebuje mať kontrolu nad niekym druhým, celý čas nadomnou vládol, neznáša ľudí, správa sa k nim zle, povrchne, k mojej rodine sa správal vždy arogantne, a povedal ze to ja som sa správala arogantne, pri tom vždy som mala úctu voči nim.. Takže ako sa povie za dobrotu na zebrotu.. Jedine koho má ozaj rad je seba a svoju rodinu, na nich nedá dopustiť on si mojich rodičov vždy bral do huby a keď som niečo náhodou spomenula z jeho strany tak co si to len dovoľujem..

Najviac ma zarazalo nedávno keď mi povedal ze sa od sťahujeme a budeme len sami dvaja mimo mesta.. Len aby som ja bola co najďalej od rodičov od rodiny, od kamarátiek atď... Ešte sa aj taka vec stala ze som bola u kamošky, čo som od neho odišla, nebola som nútená mu to povedať, tak zrazu velice je urazeny na nich a výprava aký si zlý lebo mu to nepovedali.. A potom mmi povedal ze aj keď pôjde preč na liečenie bude vedieť o každom mojom kroku ze ako náhle by išiel za niekym kto bol so mnou by mu všetko povedali... Je mi zle z neho a z toho aký ostal.. A ze som bola tak zaslepená..

ladycat2021
14. feb 2022

nevracaj sa k nemu .. toto je len zastieraci manever ako ta zlakat naspat k nemu .. nepocuvaj ho .. preto tie placlive sceny a podobne ..
ked chces napis mi spravu .. ja mam od mojho debilneho ex pokoj uz asi pol roka

laska86
14. feb 2022

Kolko ma rokov?

moonlight1210
14. feb 2022

Ako ti povedali - nezmeni sa. Chce, aby si sa vratila, potom ti to spocita.

Nekomunikovat, okrem najnutnejsich veci. Nereagovat na jeho nareky, sluby (ak si nieco vsimat, tak len hrozby).
Nezdielat a nevysvetlovat mu svoje vlastne pocity, trapenie, ktore ti sposobil. Neobhajovat sa pred nim. Ani slovne, ani pisomne. Nech hovori/pise, co chce.
Hovori/pise to len preto, ze potrebuje tvoju reakciu, aby sa mal coho chytit (popripade pripravit svoju verziu). Pouzije to proti tebe (vymysli si iny kontext, situaciu a tvoje napisane da k tomu ako dokaz).

Nevolat s nim nic, max veci typu, kde, ako a co si odovzdate, cisto prakticke instrukcie. Najlepsie aj to pisomne.
Ked volas, zatiahne ta polahky do reakcii na jeho vylevy (pozna tvoje slabe miesta, vie, ktore reci ta donutia sa s nim zacat rozpravat, aj keby si sa len chcela branit jeho vymyslom.).
Znamu takto nahraval jej exo cez telefon. Zostrihal to a posielal ludom v jej okoli ako dokaz, ze je prepnuta ona, potrebuje liecenie a on iba trpi blaznivu zenu. Vyzeral ako dobrak, co sa obetuje, ked sa este snazi “pre jej dobro” jej pomoct.

Manipulator nerobi nikdy nic pre tvoje dobro, ani dobro rodiny, ani rodicov, surodencov, nikoho (ale ak sa to da pouzit ako dovod, preco daco robi a znie to pred druhymi uslachtilo, bude to tvrdit.) Pozna len jedno dolezite dobro - to svoje. Nic ine nema pre neho cenu. Je hlboko presvedceny, ze na to ma pravo. Druhych povazuje za hlupakov, lebo maju moralku, ohlady a daju sa cez to pouzit. A nepouziju voci nemu rovnaku mieru skryteho cynizmu ako on.

A jeho obet sa spociatku po odchode (alebo v procese odchodu) casto prichyti pri tom, ako ho aj obhajuje a hovori veci ako: Nechcem mu zase velmi krivdit, on bol zase aj taky a onaky dobry…

wadja
16. feb 2022

Odporucam knihu Nikdy viac. A ak si od neho uz prec, praktizuj grey rock. Kludnw mi napis

rencina_4
16. feb 2022

nastastie priamu skusenost s takym chlapom nemam a neviem si to nejak predstavit, no podla mna jedina moznost je prerusit kontakt, vzdialit sa a zabklokovat ho kde sa len da aby ta viac nemohol kontaktovat

elemka11
16. feb 2022

Tiez mam podobneho cloveka doma aj ked uz som trosku obrnena a poviem mu moj nazor, ale par rokv dozadu som bola taka ze som sa ho ako keby bala. Momentalbe sme v takom stadiu ze uz som mu povwdala ze to takto nejde ze by sme sa mali rozist. Jasne ze nesouhlasí a uz mi aj povedal ze ma zoznam napisany co by sa malo zmenit v nasom vztahu, lenze ja uz nemam zaujem. Vo mne je prazdno, smutok a lasky nikde a uz aj jeho dotyky su mi neprijemne Je mi to vsetko tak luto hlavne koli detom ale snazila som sa par rokov zotrvat iba koli detom ale uz som si povedala to takto nejde ja nemam zo zivota ziadnu radost a zit v nestasti zbytok mojho zivota nechcem.