Mam rpoblem s muzom. Sme spolu uz 4 roky, mame dve deti. Ale postupom casu som si vsimla ze je to mamickar. Da jej za pravdu vsetko, vsetky jej napady a rady poklada za najuzasnejsie na svete a pritom su to uplne blbosti. Ona mu vari jest do prace, ona mu berie veci ked je u nej, ze opere (doslova ho tam zvlieka a dava mu ine veci, len aby mu mohla oprat).
Taka situacia z minula, v sobotu bol muz na turistike, od rana az do vecera s kamaratmi. Unaveny sa tesil ze sa v bedelu vyspi a ona mu volala o 6tej, ze potrebuje odviezt kolace na dcerinekrstiny, ze nech pride. A on isiel, a este vravel ze ma pravdu, ze sa nema flakat aby mohol byt kedykolvek k dispozicii. Alr ked mu to ja rano poviem, ze nech sa vecer zariadi tak aby mohol s detmi rano vstat tak uz sa oduva, ze on chce vecer to hento. Ona ho citovo vydiera a on sa necha, potom.mi stale omiela ze musime to urobit lebo je z toho smutna, plakala, nepaci sa jej to ked je to tak. Da sa taky chlap zmenit ? Ako ? Svokru nenavidim za to ako sa sprava, ale vidim sama, ze porblem je skor v pristupe muza a
nenávidíš za toto svokru? To, že svokra píska neznamená, že tvoj muž musí skákať. Urob si poriadok v prvom rade s mužom a svokra prestane hneď ako zistí, že ty a deti ste u neho na prvom mieste. Pomoc rodičom je samozrejmá - ale má hranice.
@alenah31 ved pisem ze vidim ze je problem v muzovi, len proste moja mysel/srdce za ro akoby nenavidi svokru. Ak s avyriesi muz vyriesi sa aj svokra
A vy dve máte aké vzťahy? S ňou si skúšala hovoriť? Možno ani netuší, že ti to vadí. Možno si myslí, že keď zavolá synovi a ten vždy príde tak ty si s tým v pohode.
Neviem, ako sa da toto riesit, chlap si musi uvedomit, ze teraz ste jeho rodina vy. Obavam sa, ze sa to skonci, az ked svokry nebude. Mna by z toho islo rozdrapit, keby som mala takeho mamanka.
Ale kamoska tiez takeho mala, dost s nim svokra mamipulovala, nevestu ponizovala… dokonca, ked sa u nich sprchoval, tak mu stala v kupelni a mala strasnu potrebu sa s nim rozpravat 🤦♀️ On bol s tym v pohode, ale podla mna je to chore…
Jedine to riesit s nim, nech sa uvedomi
Mozno by bolo dobre sa najskor s muzom porozpravat, ze preco to tak robi, povedz mu to co si nam tu napisala. A ak sa nic nezmeni, tak by som sa aj so svokrou porozpravala. Ze je jedna vec pomoct a ina je proste aby jej bol furt na blizku a robil vsetko, co si zmysli.
@petricka22
@lienoccka85 no len ked.ja sa bojim uz len tu temu nacat, lebo uz vidim ze budem zla, zaujata voci jeho.mame. A zas cakat ked sa to skoci, ked svokry nebude, vsak to je este veeeela casu, a to psychicky nedam. A hlavne kvoli detom to chcem vyriesit, aby mali otca a aj babku
Uplne ta chapem… toto skoro nevyriesitelne…
A co tak sa s nim porozpravat, ze ho milujes, ale toto brani vasmu stastiu a skusit nejaku parovu terapiu, nech si obidvaja vypocujete nestranny nazor…
Nič ti nepomôže. Ženina svokra má vždy pravdu, aj keď ju nemá. Jej názory, jej varenie,jej pranie, jej výchova, všetko je najlepšie a žiadna synovi žena to neprekoná. Mám tiež špeciálnu svokru. Môžeš sa s mužom pozhovárať. Viac urobiť nemôžeš. A buď ťa pochopí, alebo hold smola a musíš si zvyknúť, alebo od neho odísť. Veľa síl.
To je umenie komunikácie, povedať to mužovi tak aby si neurazala a nezhadzovala svokru ale hovorila o svojich potrebách. Pruser je ze ty si teraz dosť v emóciách, keď píšeš ze ju nenávidíš. Ideálne to riešiť s chladnou hlavou
@petricka22 skusit to samozrejme moze, a bude dobre, ak to aj vyskusa, ale ak su obaja taki, tak zas skonci ona najhorsia. Lebo oni maju svoje puto a ona ich chve rozdelit... Mala som mamanka s citovo vydieracskou matkou, boli sme spolu len chvilu a o nas rozchod sa postarala ona. Stacilo, ze siel na 2 tyzdne k nej a uz sa mi neozval, len ma vsade blokol na jej popud. Mna neznasala, lebo som si z jej slz nic nerobila a jej syn zrazu neposluchal len ju (citove vydieranie so mnou nic nerobi, kedze moja mama mala tiez take pokusy obcas, tak som vycvicena).
Nemozes sa bat o tom rozpravat, lebo bude to v tebe kvasit a kvasit a ono to potom vybuchne a to nebude dobre.
Mamickar a zmenit sa? Nikdy. Mam doma takeho. Ono, jedinacika nezmenis, jedine, ze sa s tym zmieris.
@janewithane musimsito nechat prejst hlavou a spisat na papier co poviem. Nechcem ho obvinovat, ani ju, lebo to sa urazi a nikde nedojde. Mozno precitam este predtym daku knihu o umeni komunikavie, vies porafit ?
A ked daco na nu poviem, tak je zas zle, ze ona nam pomaha a ja ju nemam rada. Ja uz tam.k nej ani chodit nemam chut ked vidim jeho ako sa k nej sprava.