Muž ma zbil

15. jún 2024

Nikdy som nečakala, že založím podobnú tému. Poraďte, čo robiť prosím. Muž ma dnes zbil pred očami dcéry. 2x sa trafil na vrch hlavy a 1x do sánky, keďže som sa kryla. Bil by ďalej, no malá strašne plakala. Tými ranami ma hodilo o stenu a ešte aj o tu som sa poriadne udrela. On tvrdí, že to nebola bitka ale len pár faciek a ze som si to zaslúžila. Áno, klasický násilník. Vysvetlím, prečo som si to z jeho pohľadu zaslúžila. Dcéra je veľmi neposlušná, keď ma dnes ráno veľmi nahnevala, tak som ju buchla po ruke (nie nebijem ju, no už mi rupli nervy) a on vystrelil a urobil mi co mi urobil. Pričom on strelil dcére veľmi silnú facku pár dni dozadu pre nejakú hlúposť, ani si nepamätám prečo, banalita, asi ho rušila, keď mal v ruke mobil alebo dačo také.
K tomu s čím potrebujem pomôcť - dcéra je malá, živí nás on, nemám financie (a nie nemala som z čoho šetriť), nemám kam ísť a nikto mi nikdy neuverí, že on by bol schopný ma zbiť alebo dat facku malej (nebolo to prvý krát). Je to taký ten typ, čo pôsobí dokonalo pred inými. Aké možnosti mám do času rozvodu? Byt je spoločný, spoločná hypotéka, nemám nikoho kam by som mohla s malou ísť.
Skôr ako niekto poradí nejaké krízové centrum, odpovedzte si úprimne, či by ste tam vy šli s dietatom.
Poraďte, prosím.

syslik81
15. jún 2024

ano isla by som do krizoveho centra.. kvoly malej-nenechala by som ju otkat debilom..ak si nevazis samu seba ok tvohj problem , ale dieta na vyber nema ...

aktak444
15. jún 2024

Odpovedám ti úprimne. Áno šla by som ak do krízového centra v tvojej situácii...

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
15. jún 2024

Ist na pohotovost, dat si vystavit spravu, s nou ist na policiu, podat TO a potom kontaktovat organizaciu pre pomoc tyranym zenam. A ano, ak by to bolo tak a nemala by som kde ist isla by som aj do krizoveho centra. Ten korunovany vol otlka aj dieta, ty chces aby v tom pokracoval? Ked je tebe jedno, ze ta otlka je to tvoja volba ale nesmies dopustit aby otlkal aj dieta

haley7897
15. jún 2024

Najskôr som ti išla radiť niečo v zmysle rozchod, polícia atď.., ale ako čítam ďalej poradím len zrkadlo. Pozri sa doň. Hoci muž ti ho už tiež nastavil. Neobhajujem ho, ale tiež nemôžem povedať, ze sa mu čudujem. Obaja otlkate dieťa a potom jeden druhého. Čo je na tom najhoršie je, ze vám bitie dieťaťa príde ok a obhajujete to tým, ze je zlé a bolo to len také "buchnutie". Zrkadlo a zariad sa ako vieš... 🤷🏽‍♀️

dettilv
15. jún 2024

Už by som bola u dr aby som mala papier a odtiaľ by hneď volali policajtov. Keď nie tak by som tam išla ja. A domov by som sa už nevrátil. Neverím že sa pýtaš🙏fakt . Aká budúcnosť čaká tvoju dcéru keď toto vidi doma🙄práve tým jej pokaxis život keď ostanes

zmrzlinka2021
15. jún 2024

Volala si policajtov? Dala si ho vykázať z bytu? Už si dala žiadosť o rozvod?

mirkam3
15. jún 2024

Tiež by som šla do krízového centra. Nenechala by som otlkať (ani raz!) svoje dieťa, a určite ani seba. A už vôbec by som nedovolila, aby toho dieťa bolo svedkom. Lebo v konečnom dôsledku si v istom veku prestane vážiť matku, ktorá niekomu dovolí, aby jej/nám toto robil v podstate “kvôli pohodliu a zabezpečeniu”. Jasne, že v centre to nebude ľahký štart, no nebudeš prvá ani posledná, ktorá sa oklepe a začne odznova. Po rozvode sa vyrovnáte a tebe sa bude dýchať oveľa lepšie. Hlavne si potom nezaves na krk rovnakého debila… a tiež sa spamätajte. Tvoja rana dcéru bolela (minimálne psychicky) rovnako, ako ta jeho, rozdiel medzi vami je asi len v tom, že ty si udrela “iba” dieťa, zatiaľ čo on vás obe…

solange7
15. jún 2024

Hajzel.

marsmykkok
15. jún 2024

úprimne, ono ísť do krízového centra, neskôr byť samoživiteľka nie je prechádza ružovou záhradou. Ale ak bije aj dcérku a teba bije pred ňou, chceš aby dcérka v tom žila do osamostatnenia a mala z toho traumy a možno sa kvôli tomu nezaradila do života a bola na tom psychicky zle? Lebo čas na odchod kedy to bude ľahké nebude nikdy, najprv rodičovská a teda bez príjmu, potom škôlka a škola kde ti samej bude problém sklbiť prácu s vyzdvihnutím dcérky, potom si povieš, že počkáš kým sa dcéra osamostatní, potom budeš stará a neodhodláš sa s tebou. Takže ak nechceš trápiť dcérku a seba celý život, treba urobiť okamžite kroky a odísť, hoci to ľahké nebude, ale to nebude ľahké nikdy.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mclissa
15. jún 2024

Hned do nemocnice povedat im co sa stalo, myslim, ze to musia nahlasit. Ked nie nemocnica, hned z nej by som isla na policiu.

matullienka
15. jún 2024

Koľko má malá rokov? Evidentne ani jeden nezvládate výchovu dieťaťa a svoje frustrácie si vybijate na dieťati a na sebe. Malej by som vybavila škôlku, jasle a ty hajde do roboty. Na súd podať predbežné opatrenie o zverenie dieťaťa a žiadosť výživné. A áno odoslať by som aj do krízového centra. Určite by som nenechala otlkat deti a seba.

martinkatinka
15. jún 2024

V prvom rade, musis sa ovladat aj ty a nie ze tresnes dieta.. To musis zastavit a to jedine tak, ze z toho prostredia odides. Takze ano, krizove centrum, ak nemas inu moznost. Pohotovost, trestne oznamenie, volat policiu. Tu ine moznosti veru nemad.

evivb
15. jún 2024

OKAMZITE na pohotovost, vystavit papier a OKAMZITE riesit krizove centrum, ak nemas kam ist. Bitku si NIKTO nezasluzi. A este pred dcerkami. Ked chces, aby chodili v dospelosti k psychologom, a boli traumatizovane, tak ostan u svojho tyrana. Ked uz nie kvoli seba, tak to urob kvoli svojim detom. 🙏🏻 Bude to velmi tazke na zaciatku, ale uvidis, casom budes stastna, ze si sa na to dala. A co ta nezabije, to ta posilni. ❤️🙏🏻

autor
15. jún 2024

Ďakujem za všetky odpovede.
Myslím, že ísť na pohotovosť nemá význam, nemám žiadne rany, len sa mi zdá, že sanku mam troška opuchnutu ale hneď som si tam dávala ľad, tak to takmer nevidno. Kryla som sa rukami, keď ma tlkol.
Práve sa mi smial do očí, že to nebola bitka, že to bolo len pár faciek, ktoré som si zaslúžila.
Dcéra má 3. Do škôlky chodi, no malo, keďže je veľmi často chorá. Ja mam len takú menšiu prácu z domu, keďže som väčšinu času s nou doma.
@haley7897 Neobhajujem si to a ako píšem len som ju trocha buchla po ruke, žiadne veľa, žiadna facka atď. Ja si dieťa nemlatim!

ysseba
15. jún 2024

Zbil ťa prvýkrát?

autor
15. jún 2024

@ysseba Áno. Raz už sa pokúsil, no stihla som sa uhnut a ujsť.

dusankomoj
15. jún 2024

Ak je byt spoločný,tak predsa nemusíš odísť ty s dieťaťom! Choď na políciu a podaj TO,neviem presne(baby možno budú vedieť viac) ale existuje možnosť,vyhodiť s bytu jeho a nie matku s dieťaťom.

haley7897
15. jún 2024

Ako veľmi ťa mohlo nahnevať 3 ročne dieťa? Co také extrémne mohlo spraviť, ze ho otlkas? A je mi jedno ze sa to snažíš zjemniť výrazmi ako "trocha buchla po ruke". A vôbec ti neverím ani story o tom akú silnú facku jej muž dal. Píšeš " Pričom on strelil dcére veľmi silnú facku pár dni dozadu pre nejakú hlúposť, ani si nepamätám prečo, banalita, asi ho rušila, keď mal v ruke mobil alebo dačo také." On strelí 3 ročnej silnú facku a ty si ani nepamätáš ako a prečo k takej extrémnej situácii došlo? Ja by som to mala pred očami do konca života. Ty to popusujes vágne ako nejakú zabudnutelnu situáciu. Prečo si to neriešila vtedy, prečo zrazu až teraz? Nekupujem ti to. Len sa snažíš zmanipulovať nás dojem o ňom.
Všetky ti radia krízové centrum, ja ti hovorím nechoď. Centra sú preplnené a sú pre ženy ktoré ich reálne potrebujú. Ty len zneš co si zasiala. V momente (keby som bola v jeho kozi) keby si na mňa podala trestné oznámenie letí jedno na teba za týranie dieťaťa. Na každú akciu je reakcia a ty tiež nemáš čistý štít hoci sa to tu tak snažíš prezentovať. Tebe treba zrkadlo a sebareflexiu, nie krízové centrum. Rozved sa, odstahuj sa, rešpekt sa z vášho vzťahu vytratil, ak teda nejaký bol...

tina5959
15. jún 2024

Ja len, že tu píšeš, keď teba zbil. Keď dal malej facku si nepísala? To Ťa až tak netrápilo? Ja by som už vtedy riešila rozchod a krízové centrum. Aby niekto dával 3ročnej facku? Preboha...

kleopatra114
15. jún 2024

Odpovedz si sama : keby si bola 3 ročne dieťa , kde by si sa citila lepšie ? V kolektíve deti s mamou , kde sa pohras a je kľud alebo by si radšej žila s despotickym akoze tatkom, ktorý by tá ako 3 ročnú mlátil po tvari ?

pandorra
15. jún 2024

Preco to zlachcujes? Facka na tvar 3 rocnemu dietatu je fyzicke nasilie a je potrebne to riesit. Urcite by som sa obratila na policiu s tym, ze mi fyzicky ublizil a rovnako aj dietatu. Chod do nemocnice, budes mat lekarsku spravu, ked mas opuchnutu sanku. Je lepsie mat nieco v rukach. Alebo tu mozes vyplakavat a do buducna ked mu prasknu nervy ublizi ovela zavaznejsie tebe aj dietatu. Odporucam tiez centrum pravnej pomoci v tvojom okrese. A urcite by som vsetkym znamym povedala, ze je nasilnik, bez ohladu, ci by mi verili.

autor
15. jún 2024

@haley7897 Prepáč ale si totálne mimo.
Nebagatelizujem to, len to znamená, že neviem prečo to bolo, píšem, že pravdepodobne lebo ho vyrusila keď mal v ruke mobil. Ja som vtedy v miestnosti nebola, len som počula plesk a rev, tak som tam letela. Myslíš, že mi vysvetľoval preco to spravil? Vážne? A prečo píšem, že to bola veľmi silná facka? Lebo som to plesknutie počula na opačnú stranu bytu cez pustené rádio.
Ty si asi ideálna manželka, žena a matka, ktorej nikdy nepraskli nervy. Žiaľ, ja taká dokonalá nie som. Niekedy aj zakričím, niekedy, aj vezmem obľúbenú hračku, ak som zato zlá mama, tak prosím, som.

januska12323
15. jún 2024

Je len jedna dôležitá otazka: chceš sa nechať ďalej otlkat, čakať kedy znova treskne dcéru? Nie majetky a kam pôjdeš bývať, aj na ulici je lepšie ako s nasilnikom.

janinah
15. jún 2024

Len upozorním,že "dobre sadnutá facka" môže spôsobiť prasknutie ušneho bubienka.Ostatne ti už napísali,rozhodnutie čo s tým je len na tebe.

haley7897
15. jún 2024

Hmm, ok a co si ohľadom toho teda spravila? Ci len dala hlasnejšie rádio? Neverím, ze story nemanipulujes smerom akým sa ti hodí. To je celé.

laurita285
15. jún 2024

Mne sa najviac na tebe páči že keď bije tvoje dieťa tak to nevadí a že zvažuješ odchod až keď teba dobije. Žasnem.

A či by som šla do krízového centra? No jasné, nehrala by som sa na paničku a urobila všetko čo je v mojich silách aby som dieťa ochránila.

kiki68
15. jún 2024

Uprimne? Radsej krizove centrum ako niekoho nechat bit mna a tiez dieta ( to facka dietatu je ok?) , akoze radsej pod mostom ako taketo nieco

autor
15. jún 2024

@haley7897 Letela som za malou a on sa zamkol na hodinu na záchode, stačí?
Myslis, že keby chcem hrať peknú a dokonalu, tak napíšem, že ju v minulosti facol a ze sa priznám, že som ju dnes buchla na rúčku? Napísala som všetko, čo si o mne myslíš ty ma nezaujíma. Tvoja kultúra je kultúra (náboženstvo) nadvlády mužov, čiže tvoje komentáre neriešim.