Muž ma sklamal. Ako by ste sa zachovali?

martaturi
15. aug 2021

Dobré ráno prajem.. Aj keď ja ho dobré nemám 🙄
Muž prišiel pred chvíľou ožratý jak doga domov zo susedovej oslavy narodenín... Na tom by nič také nebolo, on pije veľmi zriedka, za posledných 10 rokov bol opitý asi 5 krát a takto viac 2 krát.. Minulý rok s týmto susedom a teraz.
V čom je problém? Bola som s ním dohodnutá že tam zostane len chvíľu a neopije sa, pretože dnes robíme oslavu 2 rokov u svokrovcov pre našu dcéru.. Vedel o tom veľmi dobre.. Ešte som mu niekoľko krát prízvukovala že to je pre dcéru! Pritom ju miluje najviac na svete.. Ale teraz určite nebude schopný na obed šoférovať a ísť k rodičom. Ja vodičak nemám.
Mám chuť sa zbaliť, vziať taxík a ísť oslavovať bez neho, nech si vyžerie svoju hanbu!
Čo by ste robili vy?

lvula
15. aug 2021

Presne to by som urobila. Zbalila seba s dieťaťom a isla na oslavu bez neho. Jemu by som max nachystala vedro na zvratky.

miskamicha
15. aug 2021

@martaturi tak je cas spravit si vodicak, aby si nebola zavisla na nikom 🙂 nikdy nie je neskoro!!!! Urcite sa tak opit nemal...neospravedlnuje ho to...ale ako vyssie pises nerobi to niekolkokrat do roka 🙂 klud, nechaj ho vyspat. To chlapi dakedy tak maju,zenich dakto nalomí a uz to ide. Popros niekoho z rodiny aby po cas prisiel a hotovo. Muz sa mozno obatori a uvedomi kde mal dnes byt.

martaturi
autor
15. aug 2021

@lvula zrejme to tak urobím, len mám obavy z reakcie svokrovcov.. Ako im vysvetliť, že neprišiel? Oni nás vnímajú ako dokonalý pár.. Čo prakticky aj väčšinu času sme, len toto ma dorazilo 😔 chcem sa mu pomstiť za jeho ľahostajnosť.
Horšie je, že téma alkohol je u nich dosť citlivá, pretože svokor k alkoholizmu nemá ďaleko.. Od kedy je na dôchodku je to lepšie, ale tiež využije vždy príležitosť 🙄

martaturi
autor
15. aug 2021

@miskamicha vodičak v pláne mám, snáď prekonám svoj strach.. Ale musím, najmä kvôli dcére (auto už mám 🙈)

miskamicha
15. aug 2021

@martaturi tak šup, nie je to nič hrozne. Len z roka na rok drahsie a v covid ere nie tri mesiace ale polroka

mabenn
15. aug 2021

@martaturi situacia ti ukazala ze urobit si vodicak sa hodi...dalej co sa tyka svokrovcov mozno nemusite vzdy az taky dokonaly par hrat, neviem, ide aj o to, aky postoj k incidentu zastal muz, ci ho to mrzi, ci nieco navrhol...take veci sa stavaju, zakon schvalnosti- vzdy v najhorsi cas ..ak ho to stve, ty ho mozes pred rodicmi trochu tentoraz kryt, este vam to vztah stmeli...ale naozaj zalezi ako to vnima on,ze mas nervy je jasne

mabenn
15. aug 2021

@martaturi ja som vodicak mala, ale nejazdila ..kvoli synovi som zacala...je to velka motivacia

liljana
15. aug 2021

Chodte autobusom, vlakom, v com je problem?

zanetakovacsova
15. aug 2021

@liljana myslím si že v nedeľu sú spoje dosť obmedzené.

liljana
15. aug 2021

@zanetakovacsova Ak sa raz za rok-dva prihodi, ze jeden nemoze soferovat a druhy nema vodicak, tak sa hlada riesenie. Ved autorka sama pise, ze ide vziat taxik, tak nastupia vsetci vrataneho jeho a on to dospi tam.

martaturi
autor
15. aug 2021

@mabenn no aký asi mohol byť keď by mi ani vlastné meno nepovedal.. Nič som mu nehovorila keď prišiel.. Nemá význam sa dohadovať s opitým človekom podľa mňa. Isto som sa tvárila kyslo, ale mala som pocit ako pred kolabsom. Totálne ma klepalo od nervov.. A nemyslím si, že by na mne videl hnev, keďže ma ani zamerať nevedel. Len som ho odprevadila do postele 🙄 porozprávame sa keď vytriezvie.

mabenn
15. aug 2021

@martaturi myslela som samozrejme rohovor po vytriezveni ...neviem ci stihate pred odchodom na oslavu

hailey1
15. aug 2021

@martaturi kazdemu sa raz za cas stane, ze to proste prezenie. No nestalo sa to najvhodnejsi den, ale co uz. Hlavne mysli na dceru - je to jej oslava. Dnes urcite nic neries a urcite nechod bez neho. Je to jej den - na hadky mate casu dost.

martaturi
autor
15. aug 2021

@liljana @zanetakovacsova mne je šumafuk akým prostriedkom pôjdem. Mňa len zaujímalo, či by ste nechali chlapa doma v tejto situácii.
Mne je to aj ľúto, predsa sa budeme aj fotiť a dcéra nebude mať otca na svojej oslave? Zostane to navždy v albume a v mojej pamäti 😔
Lenže oslava je dohodnutá so svokrovcami (svokra chystá už týždeň), kvôli švagorovi sme to dali na nedeľu nech príde aj on a my neprídeme komplet? Je mi z toho zle 😢

sense
15. aug 2021

Nechala by som chlapa doma a svojrovcom povedala ze to prehnal na oslave

zanetakovacsova
15. aug 2021

@martaturi bohužiaľ, ja by som šla bez neho. A povedala celú pravdu pred všetkými. Nech sa zamyslí. Je jedno že sa to stáva príležitostne.. Ide aj o jeho dieťa a zachoval sa maximálne nezodpovedne. 😊

martaturi
autor
15. aug 2021

A asi od veci ale nemôžem ísť autobusom/vlakom pretože beriem aj tortu a za hodinu v hromadnej doprave by z nej nič nezostalo v tomto teple. Preto taxi.

liljana
15. aug 2021

Nechaj ho vyspat par hodin, pod studenu sprchu a odchod vsetci spolu na oslavu.

sasanka605
15. aug 2021

Nechaj ho vyspať, sprcha, káva a nech si spraví nejake vajíčka na raňajky. Šoférovať asi nie, bude mat este dost zvyškového alkoholu. Svokrovci nemajú auto? Zavolaj nech prídu po vás a vyzerie si to chlapec tak ci tak.

danieladeley
15. aug 2021

Nechala by som ho doma, vzala taxi, svokrovcom povedala pravdu. Uz su pravdepodobne dost stari na to, aby vedeli, ze idealny par neexistuje ;) A muzovi bude trestom ta hanba, ktoru si urobi.

pininka1
15. aug 2021

@martaturi ja by som ho nenechala ale povedala by som mu svoje. Aj ten moj nevie absolutne pit a nechce si to priznat, ked sme niekde blizko na oslave tak beriem deti a idem domov, nastastie je to tak max dvakrat do roka. Ja to beriem tak,ze sme rodina a aj tieto veci si mame vyriesit spolu a nie tahat do toho rodicov ci svokrobcov

ibrunova
15. aug 2021

@martaturi zobudí sa a na obed pôjdete. Určite s tým ráta, hlavne ak idete k jeho rodičom..

h2
15. aug 2021

Chápem, že si naštvaná, veď kto by aj nebol? Ale kvôli dcérke by som na Tvojom mieste nechala muža vyspať a potom by sme všetci spolu išli taxíkom na oslavu. Dnes by som to už s mužom neriešila, nech si nekazíte deň (áno, viem, že Ty už ho pokazený máš). Verím, že muža to bude mrzieť a bude Ti vďačný, keď mu dnes nebudeš robiť scény.

ibrunova
15. aug 2021

A je zbytočné rozoberať, či ho necháš doma alebo nie,veď to neni pes, že ho necháš doma 😂 isto pôjde

poopsie
15. aug 2021

Nemiesto výčitiek a kriku, nadaviek a ponižovania by som sa na tvojom mieste asi zaujímala o to prečo to spravil... Bez výčitiek... Aby sa neutiahol a potom s nim nepohne nič.... Možno má na neho sused zlý vplyv a nevie byť asertívny🤷‍♀️

amelie2017
15. aug 2021

A o ktorej je oslava? Ako nasrata by som bola riadne, ale urcite by som ho na oslavu brala. Nech si do obeda prespi, zobud ho, sprcha, brufen, dobre ranajky. Na oslavu taxikom, alebo nech hrdina zozenie nejakeho kamarata, co vas odvezie a dovezie. Oslavu si kvolu tomu nekaz a zajtra mu povedz, ze to riadne prestrelil. Chapem, ze musis byt vytocena do nepricetna, ale nekaz si tento den. Kvoli dcere.

husky25
15. aug 2021

Ja by som ho zobrala zo sebou veď jemu bude celý deň zle to by mal najlepší trest 🤣 ešte by som ho tam naháňala jak psa , miláčik utekaj za malou, zlato prebaliť ,láska mala chce papať , vodičku treba nabrať,, nech si to odsere 🙈🙈🙈

moonlight1210
15. aug 2021

@martaturi toto byvaju take krizovatkove situacie v rodine.
Podla toho, ako sa rozhodnes, sa to bude u vas v buducnosti vyvijat dalej.
Ci to bude prirodzene tolerovatelne, alebo uz cez ciaru.

martaturi
autor
15. aug 2021

@husky25 toto by bolo fajn 😄 celkom si pobavila ale nemyslím si že bude schopný sa postaviť na nohy 🤔

makova333
15. aug 2021

No ja by som mladeho pana zobudila a pekne by siel s nami. Ze mu je zle by ma ale ze vobec netrapilo. A zavolala by som taxik, nech ho pekne cvakne, ked nevie chlastat. Urcite by som s nim nesadla do auta, ak by chcel soferovat.