Ahojte. Chcela by som týmto nájsť niekoho kto ma podobny problém. Boli sme spolu dosť dlho na to aby som si mohla myslieť že ho dokonale poznám. Nemali sme žiadne problémy, boli sme zamestnaní, zabezpečení, spokojní a šťastní - lubili sme sa. Obaja sme vzdelaní. Všetko sa vsak zmenilo smrťou jeho mamy, aspoň myslím. Snažila som sa mu pomôcť, byť mu oporou, niečo sa ale zlomilo a zacal sa postupne meniť. Otehotnela som. Veci sa vsak nadalej kazili, často pil chodil po nociach domov, vlastne až nadránom. Veľakrát robil hlučné výstupy a tiež mu prišlo zle.... Ale stale pracoval a pomohol aj doma, tak som to neriešila. Do toho vstúpila moja mama s obcasnymi pripomienkami na jeho adresu a zacal čoraz viac riešiť a neznášat svokru... Prestal chodiť na návštevy, mňa prestal brať za jeho známymi, po nociach je aj teraz stale preč a ked sme spolu doma iba sedí za PC. O malú sa príkladne stará. Ku mne je odmeraný, zlý neznášama a ak sa niečo spýtam, alebo chcem vedieť kedy príde povie že ma to už nemusí zaujímať, že ma má v p... a že si za to môžem sama. Začali sme riešiť jeho odsťahovanie a tu nastáva problém. Vyhráža sa mi dcérkou. Chce ju mať presne polovicu času a že ak s tým nebudem súhlasiť alebo mu ju nedám napr na vianoce že to bude riešiť radikálne a že sa toho sám boji.. Ja som mu totiž povedala že ked bude toľko pit že mu ju nedám. Práve pred chvíľou mi povedal že on bude pit a užívať si s inými ženami, ale nie pred malou..no vrchol. Je mi z toho hrozne zle, možno aj preto že stale bola vo mne mala nádej že sa napraví.. Nemám sa komu zdôveriť. Myslíte že sú to iba vyhrážky do vetra? Ako často majú vaši bývalí u seba deti? Ďakujem za odpovede a podporu.
@andrad každý primitív si posilní svoju pozíciu vyhrážkami, pretože presne to potrebuje - aby si mala strach. Samozrejme, že by som sa bála aj ja, v alkoholom posmelenom mozgu sa zrodí hocičo. Ale tým, že mu ukážeš, že sa bojíš, on je viac a viac na koni. Potrebuješ radu dobrého právnika, zájdi na sociálku. Neviem, koľko má tvoj drobec, ale nikto nezverí dieťa ani do striedavej starostlivosti alkoholikovi. Napraviť sa žiaľ nenapraví, jedine, že by dobrovoľne z vlastnej iniciatívy absolvoval pritialkoholické liečenie a priznal si, že má s alkoholom problém, čo zrejme nehrozí....Ale s určite sa to bude zhoršovať. Drž sa a nedaj sa somárovi zahnať do kúta.
Hlavu hore, iba sa ti vyhráža. A zastrašuje. Behni na socialku, poziadaj o zverenie malej do tvojej starostlivosti este pred podanim navrhu o rozvod, rovnako aj vyzivne na dieta ci na teba ako manzelku. Bude dobre. Neboj.
Ďakujem, myslela som tým muž všeobecne, nie sme zobrati. Viem že aj v pripade súdu by bola moja, ale bojím sa že on osobne nám bude stale otravovať život a aby neurobil naozaj dáku hlúposť.. Tvrdí že alkoholik nie je, že to by nám doma nevydržala ani jedna fľaša tvrdého a že ma ani nebije. Mala ma 2.5 este nechápe suvislosi ale tie že som smutná a nešťastná. Otca ma ale rada.
@andrad mysilm, zeby nebolo odveci si tajne nahrat jeho vyhrazky a dokazy o tom, ze ma problem s alkoholom /fotky, video na mobil, ked prichadza opity domov/. Pochybujem, zeby dostal dcerku do opatery, ak je alkoholik. Ako Ti radili baby, utekaj na socialku, za pravnikom a snaz sa chranit seba a dcerku, lebo ako si vravela, v opitom mozgu sa mozu zrodit aj hnusne myslienky...
Drzim Ti prsty, aby si to poriesila...
@andrad ukáž mu, že ti je to jedno..Dcéra je tvoja..Zobrať ti ju nemôže..Rozlúčte sa "v dobrom". Dohodnite sa normálne na striedavej starostlivosti..
Najlepšie je rozchádzať sa v dobrom..Budeš vedieť kde bude bývať..To bude pre teba najdôležitejšie..Pár krát mu ju daj na víkend..
Uvidíš, jeho požiadavky na malú sa budú znižovať. Lebo ak ju bude mať, bude ňou obmedzený..
To, že ti hovorí, že bude piť a že si bude užívať s inými ženami, tým ti chce ublížiť..Neber si to k srdcu. Neukáž mu, že ťa to bolí..Buď pred ním chladná a vecná. Nechaj ho tak, maj svoju hrdosť. Ak sa tak rozhodol, prosím..Čím skôr sa odsťahujem, tým lepšie pre teba..S malou sa to vyrieši..
Podľa toho čo si písala si myslím, že nie je nebezpečný. Podľa všetkého je to nešťastný chlap, ktorému niečo chýba..Problém bol u vás už dlhšiu dobu, neriešilo sa to a zašlo to dosť ďaleko. Takže ak píšeš, že je nepríjemný ale k malej je dobrý, tak sa nemusíš báť..Dieťa potrebuje aj otca..
Skúšali ste sa rozprávať, prečo taký je? Riešili ste to? Prečo obviňuje teba? Treba sa o všetkom otvorene porozprávať..Mne nemusíš odpisovať, len si to skúste vyrozprávať vy dvaja..Ak je to ešte možné, teda..
od neho je dosť neohľaduplné že do toho zaťahuje dcéru. Problémy by mali riešiť dospelí ľudia a deti by do nich rozhodne nemali zaťahovať alebo sa vyhrážať deťmi. Podľa mňa je to povedané len tak do vetra, veď ako by vychovával dcéru keď po nociach chodí von a to si ešte neviem predstaviť čoby robil, keby malá ochorie. Určite na tvojom mieste by som požiadala súd o zverenie malej do tvojej starostlivosti a vtedy sa bude riešiť aj otázka výživného na malú a prípadný styk ak otec o to prejaví záujem. Väčšinou to býva tak , že zo začiatku si oteckovia berú svoje deti podľa rozhodnutia súdu a po čase o ne neprejavia záujem. Držím palce pri rozhodovaní 🙂 😎 😅
ahoj, no z tejto fakt dost zlej situacie je asi naozaj hned a zaraz odist,takyto clovek ta zbytocne trapi a nici zivot. Ja viem je to tazke mate spolu dcerku ,ale hlavne aj kvoli nej sa treba raz a navzdy radikalne rozhodnut. Ked zostanes v tom vztahu tak ta ten clovek psichycky znici. A co sa tyka vyhraziek ohladom dcerky tak si myslim ze len uboziaci sa vyhrazaju ,ty na sebe nedaj vidiet ze sa ho bojis ,ale naopak. Drzim palce,drzte sa 🙂
Zomrela mu mama a ešte keď si otehotnela a máte dieťa, tak sa cíti odsunutý, lebo dieťa je vždy viac pripútané na matku, tak to si pripadá ešte osamotenejší. No jasné že po pôrode, hlavne tesne po ňom to je iné, pre muža niekedy dosť ťažké, cíti sa odsunutý. Chce to viac času, asi mu pomôže čo najviac byť zamestnaný niečím, napr. staraním sa o dieťa, zapájaj ho čo najviac do starostlivosti, keď s ním chceš ešte zostať. Hádaním sa to nenapraví, bude preto piť ešte viac. Nechaj ho častejšie samého s malou, bude sa cítiť pre ňu dôležitý, aj zabudne na problémy. Mysli pozitívne, s opitým nič rozumné nevyriešiš, bude Ti robiť napriek, lebo ťa stále potrebuje ešte viac ako predtým, keď žila jeho mama.
V tomto mysli hlavne na seba...otec nie je hned otec. Pre mna je otec muz, co ma vychoval, co sa o mna staral....a nemam z toho traumu...v 20tke u nas pribudol este pojem "biotatko" a musim mame uznat - o nic som neprisla. Tak isto mi rozprava, ked sa stretneme ako ma ma rad, ale ako je rok dlhy nepride.....ja len, ze kto chce byt rodic, ten si cestu najde...
Podla mna si Tvoj priatel po rozchode mnohe veci uvedomi a su len dve moznosti...drzim palce aby sa vydal tou spravnou ku svojej dcere
Ahoj.Tvoja situacia je velmi tazka.A urcito to treba radikalne riesit ak je to uz v takomto statiu..Nemusis sa bat o dcerku neprijdes,sud dava deti mame v urcitom pripade otcovi ked matka nieje vzorna..
Sud vam zveri aj starostlivost.Priklad kaxdy vikend,kazdy druhy.Ale skor to bude o vasej dohode..🙂