Muž ma má živiť

30. nov 2024

Ahojte, moji rodičia moc nemusia môjho partnera, nesadol im (ale to žiadny s ktorym som chodila takže nepodstatné). Najnovšie prišli s tým, ževraj ma má živiť, že je to jeho povinnosť, ja mám zostať s malým do 6 rokov doma (bez rodičaku) a ma sa o všetko postarat on, napríklad, a podobne nezmyselné hlášky…Za celý život som nič také od nich nepočula, neviem či im ta “nenávisť” zatemnila mozog alebo prečo to robia, mamka celý život pracovala, otec neťahal finančne nikdy rodinu sám a zrazu také niečo požaduje od partnera svojej dcéry?

nelca84
30. nov 2024

A my im máme dohovoriť? Ci co je zmyslom tejto diskusie? Lebo, ze je to blbost asi vies aj sama...

jesenzima
30. nov 2024

A nie je jedno, čo rodičia hovoria? Veď ty a tvoj partner ste, mali by ste byť, samostatná jednotka, žiť si podľa svojho 🤷

pribinak
30. nov 2024

Toto je snáď vec dohody medzi tebou a tvojim muzom.
Tvoji rodičia sú v tejto veci bokom

luccija
30. nov 2024

Snáď ti rodičia nebudú určovať ako budeš mužom žiť.Ty vieš či je potrebné zostať so synom doma do 6 r, aby si jedného dňa neskončila u rodičov aj so synom

tykat
30. nov 2024

Jednym uchom dnu, druhym von.

autor
30. nov 2024

@nelca84 ja už neviem čo je normálne 🙈

0silvia0
30. nov 2024

Neries, zi si svoj zivot podla predstav tvojich a tvojho partnera

aandrea9
30. nov 2024

Normálne je, aby sa rodičia dospelého dieťaťa nemontovali do toho, ako má žiť.

tiezjedna
30. nov 2024

a to je hypotetická otázka alebo už existuje partner a dieťa a rodičia do teba hučia?

autor
30. nov 2024

@tiezjedna existuje a nemajú ho radi tak si podľa mňa vymýšľajú lebo ho nemajú pre čo “ohovárať”

autor
30. nov 2024

Nie je mi to jedno lebo ho ohovárajú pred celou rodinou, pred mojimi súrodencami a už začínajú tým svojim nezmyslom aj sami veriť… vždy si niečo nájdu čo by mohli vytknúť aby mi ho znechutili, teraz to boli napríklad veci pre malého od kamošky, zevraj aká som chudera že nemáme na nové oblečenie a prečo sa on nestará (pritom kupujeme aj nové ale toto pomôže aj kamošky aj nám)

luccija
30. nov 2024

Najlepšie je, aby vedeli čo najmenej

kitycat
30. nov 2024

Tak, ano, kym si s dietatom doma, tak vela financii taha muz. Dokedy budes doma je na vasej dohode a financnych moznostiach.

Ci mi nieco unika? Byvate u vasich?

diewcatqoo
30. nov 2024

Ehm, k tym veciam od kamosky ti poviem tolko, ze moja babicka mi minule z jej biedneho dochodku strkala do vacku peniaze, ze mam dcere kupit oblecenie, lebo som jej minule len tak mimochodom povedala, ze beriem nejake oblecko od kamosky po jej dcere. Ze nevedela, ze na tom sme tak zle. Pritom sa mame fakt dobre. Ta starsia generacia toto berie uplne inak. To vobec neries 🙂

lenkakravcova
30. nov 2024

Nechápem.. vy ste manželia. Máte sa zariadiť tak, ako sa dohodnete. Či už že po rodicaku ideš pracovať, alebo aj keby ste sa dohodli že najbližších 15r pracovať nebudeš - ani v jednom prípade vám nemajú čo do toho kecat rodičia ani z jednej strany.

autor
30. nov 2024

@lenkakravcova ja viem že nemajú ale robia to 😅

lenkakravcova
30. nov 2024

Ignoruj to. Viem, ľahko sa povie, ťažšie sa to žije. Ale nič iné ti v tomto ohľade nepomôže. Ak ste s mužom v názore jednotní, skús sa na tie reči nejako povzniesť a neriešiť ich.

moncici7
30. nov 2024

@nelca84 mas zlu naladu? Ci preco jej takto odpovedas?

lilinka76
Včera o 06:12

Pokiaľ u nich nebývate, odstrihnúť sa od nich úplne. Ak bývate, odísť.

kristinapetronela
Včera o 08:18

Áno kľudne ťa môže živiť ak vám to nevadí a kľudne môžeš ísť v 9 mesiacoch do roboty

mamina7070
Včera o 08:21

ak si neni od nich zavisla tak proste obmedzit kontakt uplne na minimum

monillia
Včera o 08:36

Ohľadom tých veci od kamarátky, veľa známych osobnosti, ktoré sú na tom finančne veľmi dobre používajú pre svoje deti veci z druhej ruky. Nie pre to ,že na to nemajú, alebo sú lakomci. Snažia sa správať zodpovedne k planéte. Veď koľko x sú aj po 2 deťoch vecičky ako nové, najmä tie maličké veľkost. Bábätko to nedokáže zničiť.

svetlonos
Včera o 08:53

Rodicov uplne oficiálne posli do prdele, idealne sms prepošli aj celej rodine nech sú v obraze!
Ako to co je za nonsens??
A rodicia ti budu popri tom platiť dôchodkové ci to musí samozrejme tiež muz asi však??
No nič, ja tých 6 rokov doma budem isto a asi aj 7 ale mam trosku inú situaciu. Dôchodok a odpracované roky mi samozrejme unikajú, I ked sa tam určitý čas zarátané. Poprosím detoch robím mini uvazky keď sa dá.
Ale toto bolo rozhodnutie nás manželov mat 3 deti! A nie ze ma muz bude zivit. Po prvom som po 2 rokoch nastúpila do prace a otehotnela, po druhom som isla po 1,2 mesiacoch a tiež otehotnela. Bolo to plánované ale nemienila som čakať kým otehotniem a preto nepracovat. Takže snaha a vôľa bola. Teraz pokial bude všetko ôk, tiež pôjdem na par hodin ako sa bude dat do prace a určite pred tretím rokom.
To čo je za blud od tvojichvrodicov? Im začína naraz demencia ci iná duševná choroba??
Všetko je super, pokial to vyhovuje Manželom obom! A nie aby mi jedným slovom pindali rodicia do toho. U nás za, ved ale musíš ísť do roboty už hádam aj pred prvým rokom! No basom to anciaáša!
Nikto z rodiny nás neziví, o teti sa nestarajú- neváhajú, peniaze ani nič napytame.
My zijeme uplne mimo rodiny, takže réžiu s detmi si riešime samy ôk teda s pomocou skolky a v tomto pripade aj jasličiek.
Super úvahy o rovnoprávnosti- muz pôjde na ocr - sú u nás dosť vtipné, keďže on je hlavný zivitel rodiny. Na tie ocr budem v 90% ja presne koli tomu. Pretoze na prd ti je zákon, ze ma barok na ocr aj otec, pikial ma zamestnávateľ narok dat výpoveď počas a kôli očr. Samozrejme uda iný dôvod 😏.
Ale kydat takéto dristy ako tvoji rodicia, to je úplný nonsens! Normalne utni kontakt!

siska53
Včera o 09:10

Si svojpravna, dakujes im za nazor, ale vy sa zariadite podla seba tak, ako to vyhovuje vam.

cacianka
Včera o 09:24

Nepíšeš, či bývate s nimi, alebo sa stretávate často. Ak áno treba to zmeniť a radikálne. Asi si už konečne uvedomuješ, že zasahovanie tvojich rodičov do tvojej rodiny ( muž, dieťa) je už cez čiaru, ich reči sú až urážlivé, útočné. Ak nechceš aby ťa ich reči trápili, rozbíjali tvoju rodinu, ries to.
Veľmi rázne vysvetli rodičom, čo a prečo si neželáš.
Nedávaj im informácie o vašom živote, nič , aby to nemohli použiť proti vám.
Obmedz návštevy obomi smermi.
Ak si prišla po rady a názory, maš ich, inak neviem o čom bol tvoj príspevok.

autor
Včera o 09:44

@cacianka chcela som počuť názory iných, či aj oni nemajú náhodou rodičov s podobným zmýšľaním, ale vidím že to len ja mám to “šťastie”. Samozrejme sa kvôli tomu stále hádame, kvôli tým ich urážkam, no ja som vraj ovplyvnená, slepá a on je manipulátor 🤣

stanulienkat
Včera o 09:50

Opytaj sa mamy, kolko rokov ju zivil tvoj otec. Ja by som minimalizovala navstevy. Ved ti to musi brat energiu a dobru naladu.

0silvia0
Včera o 09:52

Nie, my ostatni sme toto nedovolili, aby sa nam rodicia montovali do zivota. Cim menej im budes hovorit, tym menej budu mat zdroje k blbym reciam. Ries si veci s muzom, s rodicmi sa bav o vnucatach.

cacianka
Včera o 17:24

@cacianka nie, nie si sama, komu rodičia obaja či jeden takto ničia život. Pre istotu si muža prever, prečítaj si nejaké opisy ľudí s problemom, či ho tam nenájdeš, ale naozaj aby si mala pevnú pôdu a istotu či je všetko ok. Lebo veľmi často majú rodičia pravdu, vidia to čo mladý zamilovaný človek nevidí, nechce vidieť , majú životné skúsenosti.
Avšak podľa tvojich popisov je problém na strane rodičov, mám ten dojem, tak potom sme ti poradili väčšina žien veľmi dobre. Minimalizuj info smerom k rodičom, minimalizuj stretávanie, návštevy až na nulu ak treba, a hlavne v mene ochrany seba a tvojho dieťaťa. Nemôže počúvať drísty a zhadzovanie teba, lebo to začne robiť tiež a budeš pre neho neschopná a sprostá. to chces ?

ahhola
Včera o 19:18

10.44
Ti by potrebovali nastavit zrkadlo, ale take 3*3m. Kedy s nimi zase budes, povedz im nieco od srdca🤣ja viem, ze si vyberam nehodnych chlapov, nenasli by ste mi vy, podla vasho gusta, ja nemusim byt spokojna, hlavne, ze budete spokojni vy, rodicia moji jajdrahsi... Ale to nepomoze, to budu 2 poruchy, ktore na ironiu nereflektuju... 2* Ezop a mimon.