Muž, ktorý opustil hendikepované dieťa

8. sep 2024

Momentálne má zaráža taka vec na zoznamovacich fórach- muž co opustil, ženu kvoli prepukajucej chorobe sklerózi multiplex - vraj im choroba zničila vzťah. Cozeee preboha, chudera žena teraz keď sa ma na niekoho oprieť, tak ju opustil.
Ďalší typ - opustil rovno dve ženy. S toho ta jedna ma hendikepovane dieta. Úplne žasnem, ze sa niekto naozaj zavesí na takéto exempláre a toto je to najhoršie co som zatiaľ citala a teda aj chuť má presla co sa v tom svete deje? Kto takych synov vychovával. A co to vôbec hovorí o tých ženách, ktoré si takéto niečo naozaj zavesia

simsalabim
8. sep 2024

Ano, je to odsudeniahodne, ale… nikdy nikoho nesud, kym nechodis v jeho topankach. Starat sa o choreho cloveka je velmi narocne a nie kazdy to zvladne. Je lahke slubit “v dobrom a zlom” a ine je cistit cloveka od h.vien. A ver mi, ze viem, o com hovorim.

oblaacik
8. sep 2024

Ano, bohuzial. Taki su muzi. Mna jeden z mojich ex opustil v tom najhorsom, ked som prezivala sikanu v praci a obtazovanie od sefa. Proste mi s vysmechom povedal ze o tom nechce pocut a ze koncime. No a druhy ma tiez opustil v najhorsom, bola som v nemocnici so srdcom, napisal mi ze je koniec a blokol ma. Cize asi tak, mna to neprekvapuje.

autor
8. sep 2024

@simsalabim teraz narazas na to vlastne dieta?? Ci na ženu s SM...lebo to sú dve odlišné veci. A ano - poznám muža, ktorý už pripravuje dom na invalidný vozík a ta žena je len jeho priateľka. Cize nie - toto nepochopim - preto je v dobrom a zlom. V zivote by som si s niečím takým nezačala- to by som sa skratka musela báť co príde.

aurelia2000
8. sep 2024

Psychologicka z Ligy nám hovorila, že 50% vzťahov/manželstiev sa rozpadá, ak jeden z nich ochorie na rakovinu. Bola som tiež v šoku z tejto info. Pritom práve vtedy potrebuješ na prežitie toho druhého. Ale veď to tu v diskusiách čítaš denne o sebaláske a napredovaní...

simsalabim
8. sep 2024

Narazam na to, ze v bezvladnom stave skoncila moja mama, aj stari rodicia. A preto viem, co obnasa starostlivost o choreho cloveka. To je vsetko.

pribinak
8. sep 2024

Niektorí ľudia sú proste slabí a takúto situáciu jednoducho nezvládnu a zlyhajú na celej čiare

Ale ani ty sama nevieš čo by to s tebou urobilo keby ti lekári oznámili že tvoje dieťa má takúto vážnu diagnozu
Je fakt že matky väčšinou s tým dieťaťom zostanú, ale mnohe ti povedia že ich život skončil (obdivujem každého jedného rodiča ktorý takúto situáciu zvláda)

Rodiny sa rozpadajú aj pre menej závazne veci ako je choroba dieťaťa

Najviac mi je ľúto tých deti, ktoré trpia ešte aj tým rozpadom rodiny

aurelia2000
8. sep 2024

No a nerobia to len muži. U nás v meste mali manželia trojčatá, žena odišla od manžela k frajerovi s 2 zdravými, tretieho -vozickara nechala manželovi.

autor
8. sep 2024

Tu sa pýtam, v takom smere, ze sú ženy- ktoré si takéto indivíduá ešte aj všimnú. Nie pre mňa je to nezodpovedné. Priviesť na svet dieta - znamená zodpovednosť zaň.

beata_k
8. sep 2024

Vies kolko zien hodi zdrave dieta do smetiaku? A reci ako ty by si nikdy...tak s tym opatrne. Nikdy si akurat v takej situacii nebola, to je asi tak vsetko.

dasenka26
8. sep 2024

Ak poznáte reláciu Modré z neba (kedysi chodila) tak do skoro každej rodiny s hendikepovaným dieťaťom čo prišli z TV tak tá žena bola sama, manžel odišiel... chlapi nie sú nastavený na každodenný stres a starosti čo prináša táto situácia, chcú žiť...tak to proste je.

autor
8. sep 2024

Takže všetko čo tu čítam - znamená, že je to normalne. Ze ešte by ste tohu muža aj chceli

autor
8. sep 2024

Tak vychovavajte synov tak, aby tie deti potom nechali žene...a on nech si hlaada ďalšiu. Super a ze prečo to vlastne takto funguje. Ja tu píšem o zoznamka a nie o štatistikách. Morálka nefunguje

0silvia0
8. sep 2024

Ja napriklad nechodim na zoznamovacie fora. To sa tam ti chlapi takto opisu? Ze opustil som choru zenu? Opustil som chore dieta?

lucylaw
8. sep 2024

Ja by som nepovedala,že to je normálne,skôr,že to je bohužiaľ bežné 😕 Muži totiž očakávajú,že v živote pôjde všetko dokonale a bezproblémovo a keď im niečo naruší túto predstavu,tak je zle..Aj tu na MK som videla viacero mamičiek s postihnutým dieťaťom,ktoré muž opustil,lebo to proste nedal,dokonca jednu nechal s postihnutými dvojičkami 😕 Moja skúsenosť,môj syn ako malinký škúlil,dosť výrazne a môj exmanžel sa vyslovene hanbil s nami niekam chodiť,keď som chcela ísť na výlet,nikdy nechcel,keď sme išli von,tak jedine niekam mimo civilizáciu,aby nás niekto nevidel..Ešte mám aj taký príbeh ešte zo strednej školy,mala som frajera,láska ako hrom (som si myslela,lebo ma dlho uháňal),boli sme spolu už asi rok a pol a dostala som od kliešťa boreliozu..Nemala som s tým žiadnu skúsenosť,tak som sa prirodzene bála a videla som rôzne katastrofické scenare,že ostanem na vozíku a podobne..Spytala som sa frajera,čo by robil,keby som skončila na vozíku a jeho odpoveď,že no veď samozrejme,že by sa so mnou rozišiel,nenechal by si predsa na krku ženu na vozíku 🤦🏻‍♀️ Mali sme síce len 17,ale teda dosť ma to zamrzelo a povedala som si,o čom to celé je..A pochybujem,že takíto ľudia sa menia..Kazdopadne keby sa mne chlap na zoznamke s niečím takýmto ako píšeš "pochválil",tak ho pošlem rovno do P-čka..

betulinka1
8. sep 2024

Nastastie nie su vsetci muzi rovnaki a prave preto mas vzdy pravo voľby. Kolko deti je v detských domovoch a postihnutych deti v zariadeniach lebo sa ich vzdala aj matka.

h2
8. sep 2024

A ten muž rovno napísal, že tú ženu opustil on? Lebo vždy sa to berie tak, že keď sa dvaja rozídu a jeden z nich je nejako postihnutý, tak ten druhý je hajzel, čo ho nechal a pritom to vôbec nemusí byť tak. Radičovú tiež opustil Riapoš, nie ona jeho. A dokonca vraj pre inú ženu.

autor
8. sep 2024

@0silvia0 ten prvý opustil 2 ženy - s tou poslednou ma postihnute dieta. Ten druhy - mňa zaujíma dovod prečo im to nevyšlo- preto som sa pýtala aj na jeho ženu- nazval to, ze choroba zničila ich vzťah. Ako pardon...nie choroba ale prístup k zodpovednosti. Cize toto je faktor, ktorý mňa zaujíma.
Mňa to len šokuje a je mi ľúto tých žien. U nas sa vzťah rozpadol, ale mame spolu normálny rodičovský vzťah ex. Co je podla mna tiež veľmi dôležité- pretože aký má vzťah k ex taky raz môže mať k Vam.

snehulak77
8. sep 2024

@betulinka1 s týmto by som bola opatrná ohľadom postihnutých detí v zariadeniach. Mám známu, ktorá mala dve deti. Synček ťažko postihnuty, muž ich opustil. Matka ale musela chodiť do práce, aby sa postarala o seba a ešte dcéru. Dala preto synceka neskôr do zariadenia. Chodila ho navštevovať. Ak by to neurobila, tak neviem z čoho by žili, bývali. Toto býva väčšinou bolestné rozhodnutie, kde nie sú iné možnosti. Rovnako, keď napr chlapci dospievajú a sú postihnutí, tak vplyvom testosterónu môžu byť aj agresívni, nebezpeční. Toto nemusia vôbec rodičia zvládnuť, sú to špeciálne okolností, kedy možno musia dieťa dať do ústavu, aby ochránili možno aj svoje ďalšie deti a aj seba. Nepochybujem, že to dieťatko ľúbia.
Toto ale nie je typ rodiča, ktorý autorka opisuje.
Muž alebo žena, ktorá opustí rodinu pre vlastné potreby a "šťastie" by u mňa klesol. Nie, treba prebrať zodpovednost

zooeynka
8. sep 2024

Aj tuto na fore je/bola zienka s 2 tazko postihnutymi detmi. Muz to tiez nezvladol a opustil ich....skoda ze uz tu nie je aktivna

gab1sol
8. sep 2024

Neviem, nechodím v ich topánkach a neviem posúdiť, prečo ukončili vzťah… Nesúď, lebo nemôžeš vedieť, v akej situácii a psychickom rozpoložení boli obaja vo vzťahu (nemyslím prvý a druhý prípad, ale vzťah muž a žena).

candii
8. sep 2024

Takeho človeka spoznáš len keď sa niečo stane

pribinak
8. sep 2024

@betulinka1 starala si sa už niekedy o ťažko postihnuté dieťa 24 hodín denne, 7 dni v týždni a …..asi nie

Ja takýchto rodičov nesúdim nekomentujem lebo si to ani neviem predstaviť

Poznám rodinu s ťažko postihnutým dieťaťom ktoré mali roky doma a nakoniec ho dali do zariadenia. Matka už nezvládala tu starostlivosť, nemala priestor ani pre ďalšie 2 deti a priateľ pre ňu samotnú bol neznámy pojem

Ľudia nesúďte, nežijete ich životy

liv1
8. sep 2024

@aurelia2000 predpokladam, ze toto percento plati len vtedy ak ochorie zena. Ak ochorie muz, odhadujem ze vydrzi viac ako 90% manzelstiev.
Mnohi chlapi su zbabelci. Lahko sa im uteka. Zena vynosi, porodi, ale malokedy opustii ci da do zariadenia. Chlap ujde

betulinka1
8. sep 2024

@snehulak77
@pribinak dievcata ja som to nemyslela globálne ako ani autorka, ze vsetci chlapi su taki. Len som poukázala, ze nielen chlapi ale aj zeny, ze to je proste tak. Suhlasim s Vami samozrejme.

autor
8. sep 2024

@snehulak77 asi tak nejak - ja keď s niekym budem - chcem, aby som svoje šťastie nezakladá na bolesti nejakého postihnuteho dietata alebo ženy, ktorá práve potrebuje pomoc, lebo ochorela ( pritom majú maličké deti do 5 rokov ). Dalej som s nim nepísala- šokovalo ma to do takej miery, že aj ten nádych bol ostrejší. Človek sa ma najprv vcítiť do druhého- a vtedy sa pochopí lepsie

katarinaba
8. sep 2024

Ja nerozumiem otazke, preco zeny s takymi muzmi su? Ok, tebe sa hned pochvalil co urobil, ale ked si bral prvu zenu, este netusili obaja co ich caka. Je vela situacii, ktore nas vsetkych ovplyvnuju cely zivot a kym nie sme v danej situacii, nemoze povedat co urobime. Skor je cudne, ze ten chlap sa tym takto hned v zoznamke prezentuje.
Za dalsie - choroba znicila vztah - ako z tohto dedukujes, ze za to moze on? Uz tu bola tema, ako zena nezvlada zdrave dieta, je tehotna a o muza sa nezaujima ako o muza? Proste aj zeny zdravych deti odsuvaju manzela na druhu kolaj, vidia len svoje deti, odmietaju sex a cuduju sa, ze muz je nahnevany, hlada milenku a podobne. To, ze je dieta postihnute neznamena, ze zena nema manzela. Je to narocne, ale ked ona vidi len to dieta, cely den sa stazuje, vyplakava, muza ignoruje, tak jasne, ze im to pokazilo vztah. Su v tom obaja a aj napriek nepriazni osudu si aj ta zena musi najst cas sama pre seba a cas aj na muza. Zeny casto preberaju zodpovednost na seba, ona musi, ona vie najlepsie. Mozno pri inej zene nemal pocit, ze zavadzia a choval by sa uplne inak. Takze na zaklade vety "choroba nam znicila vztah" nemozes tusit co tam bolo. Az sa ti vyspoveda a vyjde z toho, ze sa na chore dieta nevie ani pozriet, ze to nebodaj dava za vinu jej - potom ok, potom je to debil.
Ale tak - kazda situacia je ina, kazdy sa zachova inak. Nesud vsetkych podla jedneho. Bud rada, ze si spoznala co je zac hned na zaciatku. Nikde nie je zaruka, ze ked niekto povie, ze by to v zivote neurobil, ze to neurobi. To plati aj o tebe. A hlavne nesud zeny, co sa ocitli v situacii, ze ich muzi nie su ako ocakavali. To plati aj o muzoch. Cloveka naozaj spoznas az ked k niecomu pride, kludne aj po 20 rokoch vztahu.

earlgrey
8. sep 2024

Moja najlepšia kamarátka má zdravotne postihnutú sestru, staršiu...keď sa narodila prvá postihnutá, začali rodičia pracovať na ďalšom dieťati, chceli zdravé, po roku sa podarilo, narodila sa moja najlepšia kamarátka a otec ich opustil. Nechcel sa starať o to postihnuté dieťa. Matka ostala sama, neskôr dala tú prvú do zariadenia na cez týždeň, víkendy si ju brávala domov, lebo samozrejme musela chodiť do práce. Dnes má tá žena 39 rokov, moja naj kamoška 38. Tá postihnutá žena sa so svojou matkou vôbec nerozpráva, nebaví, má svoj život (neviem presne o aké postihnutie ide, ale tá žena má veľmi krátke nohy aj ruky, dosť ťažko chodí ale chodí a proste celkovo vidieť, že tam postihnutie je) ale na matku nadáva a nikdy jej neodpustila, že ju dala do zariadenia. Dokonca nenávidi aj jej vlastnú sestru, lebo je zdravá a ona v zariadení nebola. Matka sa psychicky zrútila, lebo vysvetlenie, že to musela takto zariadiť, aby mali z čoho žiť, ale že ju stále rovnako ľúbila a aj ľúbi, nepomohlo. Otec sa nikdy nezaujímal, dokonca si našiel novú ženu, s ktorou mal zdravé deti.

pribinak
8. sep 2024

@earlgrey toto je tragédia, lebo u nás takmer neexistuje podporná siet pre dieťa a pre takýchto rodičov, stacionárov a špeciálnych škol je žalostne malo, domáce odľahčovacie služby snáď ani neexistujú

Žiaľ na to doplácajú tie deti

kacena4
8. sep 2024

nie vo vsetkych vztahoch je nicitelom muz, zasa to nezvaluj vsetko na nich, aj zena ma svoj podiel na nefunkcnom vzrahu a preco by sa muz mal trapit ked zena nechce a nema zaujem nieco riesit?? obaja su rovnako zodpovedny za svoj spolocny vztah

earlgrey
8. sep 2024

@pribinak To áno a si zober, že to bolo pred vyše 35timi rokmi a vtedy takýchto zariadení bolo ešte menej a vlastne oveľa oveľa zložitejšie pre tie matky/rodičov, ako napr. teraz. Keďže doba sa "trochu" posunula. Ale mňa napr. mrzí, ako sa to dieťa zachovalo, lebo poznám rodinu a tá matka vážne robila všetko pre to, aby sa mali dobre a samozrejme pracovať musela.