Muž je moc fajnový

gucciok85
29. jan 2022

Ahojte.
Chcem šetriť na strave, ale muž mi hocičo nezje.
Aj u vás je to tak?
Jedol by len mäso, hamburger, pizzu, čínske jedla.
Zvyknem variť aspoň na 2 dní. Lebo nemám čas, ani sa mi nechce každý deň vyvárať. Keď uvarím nejaké mäso, tak záleží natom ci nato ma chuť. Keď nie,zje z toho raz a potom nie. Bolo aj také, že keď nato jedlo nemá chuť vôbec, tak to neokoštuje. S malým to je podobné. A najviac ma vie vytočiť chlieb a rozky.
On už nechce rožok co bolo z predošlého dňa a tak isto chleba. Mňa to tak jeduje. Lebo to tam ostáva.
A nedá sa to stále zužitkovať.
Teraz ako sa dá usetriť,ked hocičo nejedia?
Ja sa im prispôsobujem. Iné mi neostáva.

podobné.

mer12
29. jan 2022

@gucciok85 ja by som hneď povedala,že nebudeš jesť toto čo je navarené budeš hladný a hlavne synovi, jednak to není ani zdravé jesť každý druhý deň pizzu alebo hamburger a dosť financne náročné,keď aj navaris aj si objednajú....strávis pri tom čas a môže to ísť do koša, absolútne by som toto netolerovala a keď nechce pečivo na druhý deň nech si chodí každý deň kupovať rožky do obchodu, určite by som sa nepodriadovala....keď máte peňazí na rozdávanie tak povedz,že nebudeš variť a nech si to preberú do vlastnej réžie a hotovo

diewcatqoo
29. jan 2022

Ja tiez nezjem hocico. Maso teda moc nemusim, ale milujem napr. vietnamsku a indicku kuchynu. Dokazala by som jest len to 🙂 mam vela jedal, ktore uz na druhy den nezjem, napr. klasicke rozky tiez na dalsi den nezjem, lebo sa mi zdaju gumove.
Co sa tyka peciva, odporucam pri kupe viac investovat do kvalitnejsieho, kvaskoveho. Ked som kedysi rano kupila lacny chlieb z hypermarketu, uz popoludni sa to nedalo jest. Kvaskove vydrzi dlhsie a aj na druhy a treti den je jeditelne. Aj ked vstupna investicia je vyssia, v konecnom dosledku usetris, lebo nemusis dalsi den kupovat hned nove. Alebo ak mas cas, upec vlastne, tam tiez usetris.
Maso mi tiez nechuti prihrievane, robim iba tolko, kolko sa zje naraz. K tomu nejaku polievku, ktoru mame potom aj na veceru, lebo polievka je fajn aj na druhy den.
A ak tvoj mily kazde jedno jedlo ofrfle, nech si vari sam 🤷‍♀️

fiffinkaa
29. jan 2022

To je ťažko, ty navaris on ofrfle a objedná donášku...je svojpravny, keď na to ma tak objedná..s tým asi nič nespravis, zakázať mu nemozes😆..ak s ním nepohnes, možno by si sa mohla spýtať čo by si dal na obed a variť len na jeden deň jedlo čo mu chutí. ( Normálna vec)
Rožky a chlieb ries mrazničkou , večer vytiahni 5 rožkov ak ich máte na raňajky. Ak aj na večeru tak poobede vytiahni tiež...ja to tak robím, tiež mám rada len čerstvé a chcem aby aj deti čerstvé jedli a nevyhadzovalo sa jedlo.

ivkazba
29. jan 2022

Ja nezjem načo nemám chuť a nezjem zohrievané na druhý deň. Preto varím vždy čerstvé. Bežné pečiva tiež na druhý deň nezjem, veď to je ako podošva podľa mňa. Pritom vychovaná som bola tak, že čo mama uvarila, buď som zjedla alebo smola. Nič sa nevyhodilo. A žiadna náhrada nebola. Čo sa mäsa týka, aj môj chlap musí mať mäso každý deň. Ale zase on zbožňuje moju kuchyňu. V každom prípade, že je tvoj muž takýto, nie je zrejme žiadna novinka pre teba. Takže ak vám to moc zasahuje do rozpočtu, nech zarobí viac, ak chce jesť len mäso. A zmeň prístup k vareniu. Keď ideš variť, je problém opýtať sa ich, čo chcú? Prípadne môže variť tvoj muž. Nikde nie je písané, že variť musí žena. Môže variť každý deň načo má chuť.

Ono podľa mňa sa jeduješ sama. Nevar, čo nemajú radi, keď ideš variť, opýtaj sa ich na čo majú chuť. Ak vieš, že nezjedia staré pečivo, tak ho nekupuj. Nech si každý deň kúpia čerstvé. Oni. Keď sa im nebude chcieť, tak budú bez chleba. Nech sa obslúžia sami.

evica17
29. jan 2022

@gucciok85 tak pecivo kupovat len tak aby sa zjedlo. Aj ked to on by si mal chodit kupovat cerstve rozky kazde rano sam, ked nechce vcerajsie.
A co sa tyka varenia, varila by som.iba pre seba a syna, muz ked je fajnovka tak nech robi co chce. Syn bud bude jest to co je , alebo bude hladny. Hlavne nech sa nenauci vymylsat ako tatik. By ma drblo keby navarim kvoli nemu najma a on sa toho ani nedotkne napr.
Alebo navarit a bude sa jest kym je, jeho problem ze nechce. A az ked sa doje navarit dalsie.

dzinka777
29. jan 2022

@gucciok85 ja som si kúpila z lidl panini grill zapnem,vlozim rohlik na trochu a je opat ako čerstvo upečený.aj 3-4 dnove

gucciok85
autor
29. jan 2022

@mer12 on vydrží aj hladný, nemu to nerobí problém. Keď není mu po chuti co navarím, tak si objedná jedlo.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gucciok85
autor
29. jan 2022

@ivkazba stále sa ho pýtam co mam variť. Len on mi povie, že nevie. Potom sa ho pýtam, či toto môže byť atď. Keď povie, že ano. Tak to uvarim. Ale väčšinou to už na druhý deň nechce.
Ale asi budem musieť zmeniť prístup.

thereisabear
29. jan 2022

Tiež by som vedela o varení rozprávať... Ale teda vždy pred varením sa spýtam, či bude. Je to pár jedál dookola a sebe varím pomimo aj iné jedlá. Veľa si aj objednávame, takže šetriť sa takto vôbec nedá. Pečivo určite do mrazáku, len vždy vyber s predstihom, príp. daj rozmraziť do trochu nahriatej rúry zabalené.

gucciok85
autor
29. jan 2022

@evica17 veľakrat sa aj stalo, že som navarila napr mäso. On nemal nato chuť, tak z toho ani nejedol. A s malým sme to jedli. A nevarila som, kým sme to nezjedli. Lebo mi to bolo ľúto vyhodiť. Nemáme žiadne domáce zvieratá, čo by to zjedli.

ivkazba
29. jan 2022

@gucciok85 tak keď povie že nevie, tak neuvar a nech si uvarí sám. Má rovnako ako ty 2 ruky na varenie. A pečivo veru nech si kupujú sami. Deleguj túto činnosť na nich. Obskakuješ ich a aj tak to nepadne na úrodnú pôdu. Tak proste zmeň stratégiu.

gucciok85
autor
29. jan 2022

@evica17 kupujem každý deň pečivo. Snažím sa tak, aby z toho neostalo na druhy deň, ale nedá sa to stále. Chleba už veľmi nie, lebo s tým je to horšie.

kittykat22
29. jan 2022

@gucciok85 ak kupis velky chlieb v obchode a nechas ho nakrajat tak ho mozes zamrazit po 5ks v mraznicke. Ja ho radsej krajam v obchode, pride mi to krajsie nakrajane. Ked ho vytiahnes, bude uplne cerstvy. Ja to tam robim, lebo nemam rada stare pecivo 😀 Teraz nie pre muza, ale pre teba. A nechcela by si sa naucit nejake nove veci varit? Ja som chodila na akademiu varenia 😅 je to 3h kurz a naucia ta par jedal. Je to celkom fajn. Prijemna zmena - nie koli tomu vareniu. Ale mas zazitok ako to robis so sefkucharom, oddychnes si z domu a este sa aj naucis nejake profi jedlo. A urcite by mal niekedy aj varit muz aby si vazil co robis. V momente ked sa vareniu vobec nevenuje tak sa z neho moze stat nevdacny capart lebo nevie co to obnasa.

luccija
29. jan 2022

@gucciok85 no tak var to, čo má rád🙂ja tiež nezjem omáčky a nejaké zbrndy.Chces ušetriť, ale na konci si objedná jedlo za 10 eur.Rozok na druhý deň nezjem dávam do mrazáku.Ani zemiaky nezjem na druhý deň.A druhý deň zjem len mäso na šťave mám rada čerstvé jedlo

lelluska
29. jan 2022

Ja mám tiež doma špekulanta. Jednak ma zdravotne obmedzenia, čo plne rešpektujem, ale ešte k tomu je aj fajnovy. Z domu som to nepoznala, u nas čo mamina navarila sa proste jedlo bez komentára. Stravovanie mame teda riešené nasledovne. Jedálny lístok sa zostavuje na týždeň. Manzel chce či nechce sa musí vysloviť, co bude jesť. Varím vela Ázie, mame to radi. A pečivo, si chodí kupovať kazde ráno presne jeden čerstvý rožok do stánku(našťastie mame ho za domom). Ja si svoj chlieb peciem, on ho samozrejme neje😊

jana_eyre_2
29. jan 2022

S tým vareným chápem že ťa vytáča, aj mňa by.. ale k tým rožkom a chlebu - ja tiež neznášam pečivo na druhý deň, podľa mňa to je už ťažko jeditelne, gumové.. preto to robím tak, že keď prídem z obchodu (do neho chodím raz za týždeň) tak všetko pečivo a chlieb strcim do mrazáku a potom celý týždeň vyberam len toľko koľko sa zje.. taký rožok je rozmrazeny do.10 minut a chuti úplne čerstvo, vôbec nie ako na druhý deň.. ale treba ho nechať rozmraziť v izbovej teplote na nejakej mriežke aby nezvlhol odspodu..

lala123
29. jan 2022

@gucciok85 ty mas zlate nervy...mne kebyže muž nezjedol čo som navarila ale objednal donasku tak raz ok ale pokial to je pravidlom a varis chutne( predpokladám, že áno) tak by to letelo vín oknom a viac by som nevarila. Nech sa paci nech navarí on alebo nech si objednáva. Garantujem ti , že po dvoch týždňoch by ho to preslo. Tak isto pecivo . Na druhý deň nezje? Ok tak nech sa paci a chod kúpiť ty cerstve ráno. Už vidím ako by sa mu chcelo každý deň behat ráno po rožky....pekne by radšej aj dvojdňové zjedol. A dávaj pozor aj na malého aby neobkukal ockovi moresy

thoughtfulweirdo
29. jan 2022

U nás doma je to jednoduché. Kto varí, ten určuje, čo to bude. Komu sa nepáči, môže navariť pre všetkých niečo iné alebo si spraviť len pre seba. Nikoho jesť nenútim, dospelí (a od určitého veku aj deti) sa môžu obslúžiť sami, vôbec sa neurazím 😄

nickpick
29. jan 2022

@gucciok85 niekto vyssie odporucal kvaskovy chlieb, my napriklad kupujeme domaci v remeselnej pekarni, jeho cena je vyssia, ale vydrzi aj 3-4 dni, esre aj struhanka z neho je vyborna, osobne si myslim, ze kupovane rozky v beznych retazcoch nemaju chut, je to vata co upchava creva, plus kedze ich nespotrebujete vyhadzujete ich a tym padom vyhadzujete do luftu aj peniaze, kvaskovy chlieb sa da upiect aj doma, dokonca aj rozky, z rovnakeho cesta urobis aj domacu pizzu, skusila by som zahrnut do jedalnicka nove recepty, ak by sa muz spraval rovnako nech si riesi stravu sam, nechapem ako moze niekto donekonecna jest len pizzu a burger, celkovo si myslim, ze vobec neuvazuje o zdravej strave a dosledkoch, ake bude mat takato vyziva na jeho telo…

googlinqa
29. jan 2022

Ako sa dá ušetriť? No nijak jedlo je najdrahšia položka. Musíš vedieť dobre variť a možno ani to by nepomohlo... Je zvyknutý a darmo sa ty budeš obmedzovať on si svoje kúpi čo chce. Vyčleniť peniaze a to čo on preje by som si dala na sporenie.... Ste manželia??

judar
29. jan 2022

Ja si neviem predstavit chodit kazdy den kupovat rozky 🙈 to su fakt divne moresy ze nezjest den dva starsi rohlik a ze to niekto hodi do smeti a iny zas radsej do mrazaku alebo necha stvrdnut spravi sa z toho struhanka alebo sa pouziju na zemlovku ....potom sa nedivme ze niektore rodiny maju na stravu katastrofalne vydavky ked realne nevedia so stravou zaobchadzat

danica2711
29. jan 2022

sorry, ale "zvyknem variť aspoň na 2 dni" znamená, že aj na viac? Neviem, čo varíš na 2-3 dni, ale málokomu chutí viac dní za sebou rovnaké ohrievané jedlo... Isteže, aj ja občas navarím na 2 dni, ale to sú len veci, ktoré sa lepšie varia vo väčších množstvách alebo sú lepšie zohrievané (ako kapustnica alebo boršč a pod., ale takých nie je veľa), ale inak nám lepšie chutí čerstvé. Takže v tomto zmysle tvojho mažela chápem, čo sa týka tej vyberavosti, by som mu zakrútila krkom

nevenka
29. jan 2022

@diewcatqoo kym sa nauci piect kvaskove, to potrva a ked ma muza, co hoco nezje, toto nebude cesta. Ten moj mi vsetky moje pokusy zjedol do poslednej omrvinky.
Napriklad mi prekysne cesto na rozky, no tak su kysle. A stane sa to velmi jednoducho 😅. Alebi nevykysne poriadne, tak su hutne a tvrde. Ale to len taky postreh.

mer12
29. jan 2022

@beata_k no napríklad u nás doma to takto funguje, dospelý chlap keď sa takto správa tak je to len veľké rozmaznané decko, určite by som sa takémuto chlapovi nepodriadovala a nenechala zo seba robiť slúžku

gucciok85
autor
29. jan 2022

@googlinqa áno sme manželia.

elizabet173
29. jan 2022

@gucciok85 a ty si sa prečo pasovala do role kuchárky a zásobovačky? Preto s tebou zametá, lebo mu to umožňuješ. Navar sebe a synovi, muž sa alebo pridá alebo nech so objedná. Áno, je to lacnejšie, ak varíš doma, aj vieš. čo do jedla dáš, ale to so musí uvedomiť aj tvoj muž, nie len ty. Ak chce čerstvé pečivo, nech si ho chodí denne kupovať. Ste dvaja rovnocenní partneri, prečo sa mu podriaďuješ? Nie si povinná ani denne lietať pre čerstvé pečivo a ani denne variť

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
29. jan 2022

@danica2711 jej muž nezje ani čerstvé, tu nie je problémov dvojdňové jedlo, aj keď s tebou súhlasím.

gucciok85
autor
29. jan 2022

@danica2711 minimálne varím na 2 dní. To znamená kým sa to nezje iné nevarím. Max jedlo jeme 3 dní. Niekto sa natom zhrozí, že coze, to by nezjedli. Ale nemám čas, ani chuť po robote každí deň vyvárať čerstvé, vymýšľať co by zjedli. Keďže hocičo nezjedia. Mam aj iné roboty doma.