Muž je ku mne raz dobrý a raz zlý

8. jan 2024

Ahojte moj muz ma obdobia kedy je v pohode je ku mne mily je napomocny je mi s nim naozaj fajn a som rada ze ho mam a ze je nam spolu dobre, potom pride obdobie kedy sa zmeni na nevrleho zleho cloveka, ze ho az nespoznavam a bojim sa ho, vyvolava hadky, vyhraza sa, je nervozny, nedokaze si priznat chybu, vsetko zvali na mna, zvelici, vymysla si. Mate niekto skusenosti s takymto chovanim? Ja viem ze to nie je dobre len ma opantavaju tie obdobia kedy je uplne normalny a mam pocit ze je uz vsetko fajn. Tieto stavy sa od nicoho neodvijaju proste netusim kedy to zas pride ani preco.

muchacici
8. jan 2024

Aj môj manžel má také stavy 😃 Keď je dobrý, tak je ako med, ale keď má svoje nálady, už vstane naštvaný, nervózny, nevrlý, nepríjemný, rýpavý, výbušný za každý prd, bez štipky sebareflexie. Vtedy s ním nie je reč, ani sa s ním nebavím, no potom ho to zase prejde. Je to nervák, je to proste v ňom, taká ťažká povaha a temperament. No má kopu dobrých vlastností, keď mu práve nešvitorí 😄

autor
8. jan 2024

@muchacici a ako ti s nim je? Dokazes mu este doverovat? Kde nachadzas istotu ze sa jeho spravanie casom nezhorsi? Nie je ti vtedy pri nom tazko? Alebo veris ze sa to zmeni? Nevadi ti potlacat seba do uzadia aby si s nim vtedy vysla? Mna prenasleduju uz dlhsie tieto otazky

ovaaa
8. jan 2024

Mňa by už nebolo, každý sme nejaký, ale aby som bola tá najhoršia lebo on nemá náladu a nemá nad sebou kontrolu tak to nie. Teraz si to ty a potom vaše deti? A ty sa ho bojíš už teraz.......takže jasná odpoveď aj pre teba

zuzuliennka1
8. jan 2024

ake je znamenie?
teda aj moj muz a asi vacsina chlapov mava take obdobie, unaveny, vycerpany, vsetko zle,… ale teda aby sa vyhrazal, ze ty ho nespoznavas,.. to je privela.
mate dieta? lebo teda aj my zeny mame nalady, mame toho obcas fakt brutalne dost, ale taketo vybuchy? treba sa naucit kontrolovat emocie.
ako oddychuje? sportuje?

vorkola
8. jan 2024

Nie su ti vasi taki hladinkovi alkoholici?Ptroste takito muzi ked su poddavkovani, teda chyba im ta svoja davka alkoholu, tak preto su takito,Alebo nedaj pan Boh ,nejaki drogisti,Mozu v to byt aj nejake antidepresiva ,ktore uzivali a a nahle prestali.Ak su aj zakerni a panovacni, a vyhrazajuci, ( @ autorka ,nepises cim, sa vyhraza) tak dievcence to su znaky narcisa.,teda ak nie ste si v nom isti ,kedy to nanho pride, a ak sa to po case bude stupnovat skusit liecbu u psychologa, alebo psychiatria.Ak odmietne, tak mila autorka,skus sa mu vyhrazat ty ,odchodom ,rozchodom ak ste manzelia, ale s narcizmom sa zit neda.

muchacici
8. jan 2024

Je mi s ním ako kedy, podľa jeho nálady 😃 Vieš, poviem ti úprimne, je to náročné, on vybuchne ako Popokatepetl sopka, ale relatívne rýchlo spľasne, no medzitým stihne stále napáchať nejaké škody. Ja vôbec nie som nejaká submisívna Anička, ale naučila som sa niekedy ustúpiť. Nie je mi to prirodzené a aj ma to serie niekedy. Viem aj ja naňho dupnúť a argumentovať, takže hoci ma to stojí veľa energie, postavím sa za seba, za deti, keď treba, ale ja sa ho nebojím. Ja si myslím, že sa jeho správanie nezhorší, pomaly sa práveže mení k lepšiemu, ale istotu nemám. On nemá veľmi vysoké EQ, jemu sa tie veci ťažko chápu, že aký dopad majú jeho slová a činý na nás. Na druhú stranu, ja som pripravená aj odísť, v tom najhoršom prípade. Určite mu aj dôverujem, ak by som sa ho bála a neverila mu, už s ním nie som, to by nestálo za tú námahu. Ak ty máš strach a nedôveruješ mu, tak je to na zváženie 😕🧐 Keď má svoje stavy, je mi pri ňom strašne ťažko, neprestane rýpať až kým druhý nekrváca.. 😔 on je totálna "drama queen" 😄 určite sa nijako extra nezmení, skôr je to na mne urobiť nejaký ústupok, čo je pre mňa taktiež náročné. Ja si pri ňom spočítam plusy a mínusy, no najmä on mi dáva istoty v živote, ktoré ja potrebujem, a je to veľmi zodpovedný partner do života. Ja presne viem, do čoho som išla. Náš vzťah nie je prechádzka ruźovou záhradou, ale vždy nás spájajú spoločné hodnoty a láska. My sme sa obaja trochu dali tým druhým formovať, zmenili sa a prispôsobili. Čerpám aj z nespočetného množstva dobrých vecí, ktoré sme spolu prežili alebo pre mňa urobil, veľmi významných a dôležitých. U vás to môže podobne, alebo aj inak, že ten chlap už prekračuje hranice tvojej únosnosti, nemala by si určite mať pri ňom strach a obavy, aj keď môže byť náročná povaha alebo má prepínaky. Myslím si, že vzťah nemusí byť ideálny, dokonalý, ukážkový, aby bol plnohodnotný, ale musí ti viac dávať ako brať. Prajem ti, aby si našla šťastie s ním, alebo bez neho ❤️

muchacici
8. jan 2024

@vorkola Určite má môj muž nejaké narcistické črty, áno

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
isis234
9. jan 2024

Spomenula osm si na orzhovor bývalých kolegov.. Takto občas reagovala žena... a rada bola: Ošplechaj ju vodou... hoc rozprašovačom... potrebuje šok aby sa prebrala.... Zabralo to... Lenže Ty poznáš svojho muža, ako by reagoval.
Ako ti radili.. neboj sa ho, oponuj mu... útoč i ty.. nadstav mu zrkadlo... Ak bude zveličovať, vinu na teba.. povedz mu: "To si hovor, keď sa pozeráš do zrkadla". ...a usmej sa.. Odzbrojíš ho úsmevom.. Stojí to veľa síl, ale skús.

miriam11
9. jan 2024

Poznas frázu - aj muži majú svoje dní? Tak to je ono. Alebo je blíženec

dadka1997
9. jan 2024

Aapon vtedy mu dat najavo kde je jeho miesto, on nema naladu tak je protivny, pri tom ty mas dobrý deň a on ti ho bezvahania pokazí, no treba si urcit hranice, za to, ze on ma zly den, nemusis ho mat aj ty.. kolko ze take obdobie dlho trva ?

ovaaa
9. jan 2024

Ženy ona si ho pozná a má z neho strach to je už o niečom inom ako len zlej nálade. Neviem či spolu žijete, chodíte ..ale skús byť iná keď k tomu príde, oponuj, bráň sa a jasne mu nadstav hranice.
Ty nie si zdrojom jeho hnevu, len si po ruke.
Uvidíš jeho reakciu buď sa uvedomí alebo to prejde do agresie a budeš mať jasnejšiu cestu odchodu..Ja by som nebola s človekom, ktorý mi naháňa strach . Vie vôbec čo v tebe vyvoláva? Treba mu to povedať .

domkakvet
9. jan 2024

Toto nebude len zlou naladou, ja mam s tym skusenost taku, ze vo vztahu nebolo vsetko v poriadku a chlap nieco tajil.

majlo1234
9. jan 2024

@isis234 fiha, to je nebezpecna rada😂 ked si predstavim, ze by mi pri hadke splechol muz do tvare vodu…🤯

muchacici
9. jan 2024

@majlo1234 Hej 😃 aj ja keď si predstavím, že by som tomu môjmu cholerikovi poprášila tvár s rozprašovačom počas hádky 😂😂😂 úplne upokojujúce

zuzans258
9. jan 2024

Ahoj,pred pár rokmi som písala podobné diskusie... môj muž je chvíľu úplne úžasný človek a zrazu sa zmení na nepoznanie, vyhráža, ubližuje, prekrúca, obviňuje...hlavne si neprizná vinu a ak áno,tak : prepáč,ale to ty si ma vyprovokovala.....
Toľko k tomu .... treba si prečítať o narcistoch a ich formách manipulácie....

muchacici
9. jan 2024

@zuzans258 A ostala si s ním? Ako to teraz všetko zvládaš a vnímaš, či už ste spolu alebo nie ste

zuzans258
10. jan 2024

@muchacici odišla som a vrátila som sa, čo bola veľká chyba.... vidím to tak, že spolu neostaneme.... síce dokáže dlho hrať toho dobrého.. lenže, keď príde jeho chvíľa narobí toľko zla...aj u detí to zanechá následky.... chválabohu mám úžasnú rodinu a mam kam ísť

sarahh09
21. jan 2024

Narcista alebo manipulátor