Muž je gamblér

hankaop
3. sep 2015

Zienky,chcem vas poziadat o radu,ako postupovat. Kamaratka ma muza,ktory prave pripravil rodinu o dost vela penazi,zobral a minul uver,kreditku a peniaze do debetu na online pokry a stavkovani. Nevie teraz co skor a kam. Chcela by ho poslat na liecenie,ale nemoze,lebo by prisiel o pracu. Maju osem mesacne dieta,on zaraba,ona na materskej,byvaju v meste s malymi moznostami ist pracovat a aj keby,dieta nema kam dat. ...nejake napady tipy triky? Ako ho z toho dostat? Zena chce urobit co moze,aby zachranila rodinu,odchod je posledna moznost,musela by odist ku kamaratom 200km daleko,inak nema kam. Dakujem za kazdu radu.

lilimoni
3. sep 2015

No ak chce prestat on, tak su aj terapie. A asi by som na compe zablokovala pristup na taketo stranky, zhabala karty a zmenila heslo do IB.
Vela stastia

zuzuliatko18
3. sep 2015

v prvom rade by som požiadala na súde o zrušenie BSM, ak sú manželia, aby bola ona z toho vonku.
a potom riešiť závislosť s odborníkmi, ale tu skôr poradí psychológ podľa mňa.

tomiholjubavi
3. sep 2015

@hankaop podla mna mozu spolu ostat, ale najskor by mala zena poriesit ekonomicke veci - ak maju nieco hodnotne (byt, auto...atd), nech to napisu na nu a daju zrusit bezpodielove vlastnictvo. potom sa mozu snazit o zachranu manzelstva...aby sa im nestalo, ze pre zavislost a pripadne pozicky z nebankoviek pridu o vsetko. 😕

hankaop
autor
3. sep 2015

Robi to,ked je v praci,casto cez mobil
S normalnou terapiou bude problem ,treba odporucanie vseobecneho doktora a prisiel by asi o pracu

hankaop
autor
3. sep 2015

Prosim viete poradit nejake terapeutocke centra,anonymne skupiny,linky..? Alebo kde sa na nich nakontaktovat? Dakujem

cecil36
3. sep 2015

Ak su manzelia rozdelit bsm. Ihned. Mlady samoze ist liecit aj ambulantne, ale...MUSI CHCIET ON nie ona. Ona moze zachranovat kolko chce, ak on nie je presvedceny, ze to co robi je chore. Cize ja by som postupovala takto ak nechce odist:
1. velky rozhodvor s chlapom, navrhnutie liecenia minimalne ambulantne
2. rozdelit BSM ak su manzelia
3. dat posielat jeho vyplatu na ucet partnerke
4. kontrolovat,kontrolovat, kontrolovat (nie vsetko sa da, ale aspon to, co sa da...)
5. dat mu iba minimalne vreckove
6. Oboznamit rodinu, kamaratov a znamych, aky je probem, ze ze mu nemaju poziciavat peniaze
Uprimne, som skepticka...

cecil36
3. sep 2015

@hankaop preco by mal prist pri terapii o pracu?

janickacrazy
3. sep 2015

@hankaop My sme mali podobný prípad vo vzdialenej rodine. Otec rodiny prehral v automatoch 4izbový byt v meste. Museli ho predať a vyplatiť jeho dlhy, lebo už sa mu vyhrážali zabitím. Jeho žena mu dala poslednú a jedinú šancu, byt sa predá a oni sa nasťahovali ku svokrovcom, ktorí bývajú na dedine a na mladého budú dávať pozor. Naváľali mu toľko práce okolo domu, že nemal kedy na blbosti. Automaty v dedine nemali, tak nebol v pokušení. Je to už asi 10 rokov a mladý sa drží, doteraz bývajú u svokrovcov. Ale je to asi jediný prípad, ktorý poznám, čo sa dobre skončil.

justinka27
3. sep 2015

@zuzuliatko18
prosim vas co zahrna BSM?,my mame iba podielove vlastnictvo na dome a dlhy su iba manzelove iba v jednom uvere som ako rucitel pomohlo by mi zrusenie BSM aby sa ma manzelove dlhy nedotkli?

janjadr
3. sep 2015

@hankaop Ku psychiatrovi ako jednemu z mala odbornych lekarov netreba vymenny listok a ani ziadne odporucanie.. A ku psychologovi samozrejme tiez nie..

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 podielove vlastnictvo znamena, ze ste dom kupivali za slobodna pol na pol? Dlhy si spravil pred manzelstvom?

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
dom sme kupili uz ako manzelia,dlhy spravil tak isto uz v manzelstve okrem uveru v ktorom figurujem ako rucitel ten pred manzelstvom,prosim poradte co mam robit aby jeho dlhy sa nedotkli mna

lilimoni
3. sep 2015

Po vysetreni a stanoveni liecby psychiater zasiela spravu obvodnemu.

@hankaop a on s tym chce nieco robit?

justinka27
3. sep 2015

pravedze stale slubuje ale stale je to iste a rozvodom neviem ci by som to vyriesila

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 tym padom mate vsetko v bsm- bezpodielovom spoluvlastnictve manzelov nie v podielovom spoluvlastnictve. Cize za vsetky jeho dlhy spravene za manzelstva rucis aj ty. Rozdel rychlo BSM a vsetko co spravi po sa ta uz tykat nebude...

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 a co chces vyriesit? Toto je dolezite si zodpovedat. Dlhy? Majetok? Jeho zavislost?

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
nie rucim iba za ten uver a hypoteku ostatne dlhy co ma tak bez mojho rucenia od bezbankovych spolocnosi alebo debuty

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
najma tie dlhy aby som neplatila za jeho dlhy ja a nase deti

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 tym, ze ste manzelia rucis moaja aj za tie...bez toho aby si nieco podpisovala. Tak sup ak teda nie rozvod a manzelstvo je ok (pre mna by nebolo, ale to som ja), tak rychlo rozdel bsm.

justinka27
3. sep 2015

to myslite vazne aj ked si zobral uvery a debuty bez mojho suhlasu to znamena ze vsetko na poli?

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
este raz vas poprosim ospravdlnujem sa ale nerozumiem tomu,dom mame v podielovom vlastnictve 50/50 cize jeho dlhy su BSM ?

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 bohuzial ano, pokial ste manzelia a nemate rozdelene bsm...preto som sa pytala ci ste manzelia a kedy dlhy spravil. Ak by to bolo pred manzelstvom, tak za tie si ruci sam,ak v case trvania, bihuzial su aj tvoje.

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 este raz kedy ste kupovali dom je rozhodujuce nie ci mate napisane 50/50. Ak v manzelstve je to BSM nie podielove vlastnictvo, to by bolo ak by ste dom kupili pred manzelstvom a kazdy by mal napisanu polovicu. A ano, jeho dlhy su v BSM.

justinka27
3. sep 2015

rozdelenim BSM sa zbavim manzelovych dlhoch?

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
dom sme kupovali ako manzelia a ja som spoluvlastnik

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 nie, iba uz nebudes rucit za tie co spravi dalej. Ale nie som pravnik...

cecil36
3. sep 2015

@justinka27 "dom sme kupovali ako manzelia a ja som spoluvlastnik" opakujem sa je to bsm stale.

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
takze neviete mi poradit co mam spravit aby jeho dlhy neboli moje?

justinka27
3. sep 2015

@cecil36
ok,dom nechajme tak ja sa skor bojim tych dlhoch co ma bez mojho suhlasu

zuzuliatko18
3. sep 2015

@justinka27 nezbavíš sa dlhov, ktoré už vyrobil, ale tých čo vyrobí v budúcnosti. 🙂
dlhy aj majetok, ktoré už sú a vznikli/nadobudli ste ich počas bsm sú spoločné s tým už nič neurobíš. ale je lepšie poistiť sa do budúcnosti a hlavne ak má partner takýto problém.